124.575 aktifden Shortlarımın 1 partisini tekrar açtım arkadeşler
Dün alttan kapanan tekrar üstten açılmış oldu
Printable View
Onda stop yok stop deyince su topu anlıyor
Su topu margin call yani glu glu
Sadece ağustos ayinda %8 geri kalmis bist
Temmuz da %15 di sanirim
2 ayda %23 geri kalmis
1 yilda %37 di is yatirim hesapliyordu
7 yilda %9000 fln dir :drunk:
Bloomberg HT'ye gore,Persembe gunu, Faiz artirimi bekliyormusunuz anketine, analistlerin cogunlugu, bir degisiklik beklemediklerini aciklamislar.
Dünyayla aradaki fark sadece dünyaya göre çok çıkarak kapanmaz
Bunun bir kısmı dünyaya cakarlarken bu az düşebilir dünya yatay eksiyken bu artı olabilir
Yani o farkın yarısi az düşerek kapanır zaten tamamı kar yazmaz
Haziran'da öyle yaptı işte , Dow eksi 3 ken zoraaaaki eksi 0.5 falan kapadigi da olmuştu ama sonra temmuzda hesabı kesti
.
Yazıyı okuduğunuzda yazının başlığındaki soruya cevap alamıyorsunuz ama çok aydınlatıcı bir yazı. Mevcut faizler hakkında piyasayla ilgilenen herkesin bilmesi gereken bazı veriler var.
https://www.yusufyuksel.com/2020/08/...ritrir-mi.html
TCMB faize dokunmayacak, şu anki durumda zaten %11.25'ten fonlama olanağı var, dış koşullar bozulup döviz kuru fazla baskı yapmazsa zayıf usd ortamında bu faiz idare eder.
Ama TCMB koşulların zorlaması durumunda toplantı tarihini beklemeden faiz artırımı yapacağını net olarak ifade etmeli.
Faiz kararından çok açıklamalar önemli olacak.
Faiz -maiz artışına kimsenin maçası yemez.
Erdoğan, "Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer. 2020'de faiz de enflasyon da tek haneli olacak."
Yılbaşında rota ayarlandı. Navigasyon çalışıyor.
https://www.takvim.com.tr/guncel/202...-haneli-olacak
altına çakıyorlar yine elimize veriyorlar :vk:
Hiç bi şey olmaz
Ben olsam sembolik süs olsun hesabı faiz indirimi yapardim
Temmuz seçimlerini kazanan şey de faiz dolar falan değil ittifak ti
Ondan önceki belediye seçimlerinde de çoğunda CHP HDP ve diğerlerinin oylarının toplamı akp yi geciyordu ona takilmazlar da gıda enflasyonu önemli
Faiz aslında enflasyonu dizginlemek için de kullanilabilecek bir aractir , düşürülmesi enflasyonun artması için uygun zemini ortadan kaldırır ama o yeni zeminde de iş yapilmasi lazım
Bununla mücadele eş zamanlı olmalı
Tamam futbol maci yapacaksin zemini duzledin
E sonra
Sonra ben eve gidiyom yoruldum
O zaman o zemini düzlemenin bir maliyeti var hiç dokunmasaydin daha iyi derler adama
Mesele o
Yoksa faizin reel getirisinin olmaması doğru olan , tüm gelişmiş ülkelerde faizden kimse bir mok kazanamaz reel anlamda
İyi de sonrası gelmiyor çok serbest bırakılıyor piyasa
Adı serbest ya sal gitsin .
Yani dolar yüzde 10 arttı diye zeytinyağına yüzde 30 geciriyorlarsa bu iş olmaz buna müsade edilmemeli
Temmuz seciminde dolar 3.5 lerde di insanlar verdigine bin pisman oldu
Ne turkuler bestelendi ellerim.kirilsaydi da oy vermeseydim
Millet sadece dolara bakiyor artik
Sabah otobuste 70 lik teyze bile dolar analizi yapiyor
Oy = dolar
Cagdas'da 1.30 olan makarna 3.90 olmus, enflasyon orani % 10.3 hesaba bak.
Borsada fırsatlar bitmez, hergün para dağıtıyorlar
Siftahımızı yapalım yavaştan vakit yaklaşıyor
Ama yol yaptı köprü yaptı
Hüüülooooğğğğ
Bugün borsa böyle miymiy başladı
Mıymıy göstergesi indikatörü var mı
2 parti Short Jetonum 125.300 den hayırlı olsun
https://i.hizliresim.com/JVF5Gf.jpg
Şu RTALB 'daki şifreyi cozene kadar 10 kat gitti bere. Hal bu ki adamlar alım demiş şifreli Recep Tayyip Albayrak vay anasını nasıl çözemedik..ytd
Enflasyonun ve işsizliğin düştüğü bu zamanda faiz artırımı bekleyen arkadaşları anlamıyorum.
Faiz indirimi gelecek.
Hatayı tam hatırlamıyorum sanırım vadesizdeki parayı mevduata aktarmak yerine yeni giriş gibi göstermişti. Bir günde param ikiye katlanmıştı. Hemen vicdanlı bir müşteri olarak arayıp uyardım.
Biride maaşını yanlışlıkla bana eft yapmıştı. Onada iade ettim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vefasız Bozkurt kaç gündür yoğun bakımdayim ne bir çiçek ne bir böcek ne bir telefon. Senin yüzünden yediğim odunlarin hatri da mı yok.
5.08 den alınan halk 5.20 trendi geçilmeyince 5.17 den trenden atlandı :)
Ak 5.15 , işc 5.06 civarını da direnç düşününce dedim burdan aşağı salarlar yine..
Yoğun bakımdan çıkıyim yeni bir iş buldum kendime. Parayla zopa yinir diyecem
ya ne faiz artırması ülkeyi diri diri yakmak mı? Yoksa tükürdüğünü yalamak mı?
tabiki bizi yakacak.
https://www.youtube.com/watch?v=JyptPUq4K0M
efsaneyi hatırlamakta fayda var.