Dünyayla aradaki fark sadece dünyaya göre çok çıkarak kapanmaz
Bunun bir kısmı dünyaya cakarlarken bu az düşebilir dünya yatay eksiyken bu artı olabilir
Yani o farkın yarısi az düşerek kapanır zaten tamamı kar yazmaz
Haziran'da öyle yaptı işte , Dow eksi 3 ken zoraaaaki eksi 0.5 falan kapadigi da olmuştu ama sonra temmuzda hesabı kesti
.
Yazıyı okuduğunuzda yazının başlığındaki soruya cevap alamıyorsunuz ama çok aydınlatıcı bir yazı. Mevcut faizler hakkında piyasayla ilgilenen herkesin bilmesi gereken bazı veriler var.
https://www.yusufyuksel.com/2020/08/...ritrir-mi.html
TCMB faize dokunmayacak, şu anki durumda zaten %11.25'ten fonlama olanağı var, dış koşullar bozulup döviz kuru fazla baskı yapmazsa zayıf usd ortamında bu faiz idare eder.
Ama TCMB koşulların zorlaması durumunda toplantı tarihini beklemeden faiz artırımı yapacağını net olarak ifade etmeli.
Faiz kararından çok açıklamalar önemli olacak.
Faiz -maiz artışına kimsenin maçası yemez.
Erdoğan, "Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer. 2020'de faiz de enflasyon da tek haneli olacak."
Yılbaşında rota ayarlandı. Navigasyon çalışıyor.
https://www.takvim.com.tr/guncel/202...-haneli-olacak
Kendime notlar... İstediğin fiyattan alamıyorsan alma, kar kaçırmak zarar etmekten iyidir!
altına çakıyorlar yine elimize veriyorlar![]()
Hiç bi şey olmaz
Ben olsam sembolik süs olsun hesabı faiz indirimi yapardim
Temmuz seçimlerini kazanan şey de faiz dolar falan değil ittifak ti
Ondan önceki belediye seçimlerinde de çoğunda CHP HDP ve diğerlerinin oylarının toplamı akp yi geciyordu ona takilmazlar da gıda enflasyonu önemli
Faiz aslında enflasyonu dizginlemek için de kullanilabilecek bir aractir , düşürülmesi enflasyonun artması için uygun zemini ortadan kaldırır ama o yeni zeminde de iş yapilmasi lazım
Bununla mücadele eş zamanlı olmalı
Tamam futbol maci yapacaksin zemini duzledin
E sonra
Sonra ben eve gidiyom yoruldum
O zaman o zemini düzlemenin bir maliyeti var hiç dokunmasaydin daha iyi derler adama
Mesele o
Yoksa faizin reel getirisinin olmaması doğru olan , tüm gelişmiş ülkelerde faizden kimse bir mok kazanamaz reel anlamda
İyi de sonrası gelmiyor çok serbest bırakılıyor piyasa
Adı serbest ya sal gitsin .
Yani dolar yüzde 10 arttı diye zeytinyağına yüzde 30 geciriyorlarsa bu iş olmaz buna müsade edilmemeli
Yer İmleri