işlem görmüyor desek daha doğru olur :he:
Printable View
Paraleliz.[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dunya daki savaşların tamamı paylaşım ve din savaslaridir ve hala günümüzde de devam ediyor. Vahşet yapanlar ateistlermis... Hey Allahım ya...
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arapların yarısından fazlası oğlancı
açmayalım daha fazla. :drunk:
Elinde malın olsun sayın karax korkma..
Ben hiç korkmadım...
Olayı siyasete dökmek istemiyorum ama bunlar ne derse tersi düşünüp bakış ölçeğimi genişlettim..
Başarılar..
Bim diyorsun yav korkma..
Petkm korkma..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ateistlikle kedi öldürmenin ne alakası var gahaha
yani vuralımda nerden vurursak vuralım olmuş
neyse
hisse portföyünde 2 günde 50 kaat hacılamışlar. karlar erimiş.
sorun yok be yaw. reis tl de durun dedi diye almıştık :rules:
şaka şaka. sorun olmaması hissede teminat sıkıntısı yok 1
zaten yakın zamanda reis yok 2
viop yapıp patlamaya hiç gerek yok 3 :plc:
Yarindami taban yiyecegiz. Vicdansiz 10750 kontrat koymus. Sabahlar olmasin bu borsa daha cok duser. cuma gunu stop olamayip pazartesi kopruden onceki son cikistan atlayamayan cok uzun sure amelelik yapacak gibi.
40 milyar dolar bu kadar düşürüyor ise ne diyeyim..
Ağlanacak halimiz..
Bu kadar mı bir kalem de hacimsel para çarçur edilir..bu mu yani bu kadar paraya finansallarda bu mu..
Ben inanmıyorum buna..
Hatta milletin kan ağladığı yerde malda olmak yeniden girmek [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kadının dışlandığı toplumlar o yöne kayar.
Kadın yerine erkek oynatmaya başlar...
Sonra o işe katılır sosyolojik olarak.
Şu anda Afganistan da bu durum çok üzücü boyutta SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
lgbt konusu bana göre şu
kişi cinsiyetini arıyor bedenen erkek doğmuş olabilir ama kendini erkek değilde kadın gibi görüyorsa kendini.
durum orada değişiyor bunun ateistlikle yine alakası yok.
çift cinsiyetli doğanlar var.
Burda yazan cizen hemen herkesin yasi en azindan 2001 ve sonrasi donemi hatirlamaya yeter. Simdi deyinki bana IMF / Dervis kanunlari bittikten sonra bu ulkede finansal/ ekonomik olarak su su major isler dogru yapildi. Sunu sunu yaptilar sonuc olarakta soyle buyuduk soyle ferahladik, ulke gelisti zipladi hopladi.
Efenim? Yok mu?
Eeee ne bekliyorsunuz abi. Olmuyorsa olmuyordur. Olsaydi bu halde olmazdik zaten.
Simdi uzeine tonla topakla yorum. Ne gerek var abi. Parmagimiza yazik yeminle.
başkan ateist olacağım ama şu kafa mı karıştırıyor.
hani evrim diyoruz.mutasyon,doğal seleksiyon ,crossing over vs..bunların hepsi hakkında tez yazarım.
hani binlerce tür oluştu ve elene elene şimdiki insan oldu ya..
şimdi sadece dişlerdeki dizayna bak(kesici-köpek-azı vs. sıralaması)
ellerimize bak.parmakların dizaynı ve tutmak için en mükemmel..
hiç bir ortodontist veya ortopedi uzmanı daha mükemmel çene -el tasarımı bile akıl edemez.
peki sadece bunların en mükemmel hale gelmesi için arada binlerce ara form olması lazım değil mi?
mesela azı dişleri önde vs...
neden çene-ellerdeki dizaynı farklı olan tür bulamıyoruz...milyonlarca çene formu bulmamız lazımdı...
oysaki 400 mil. yıl önceki sivrisinek veya insanlardan önceki dinazorların binlerce fosilleri var...
aha bunu bul bakayım?..sadece çene ve elleri örnek verdik...sadece organların simetrik olması için bile binlerce ara form lazımdı..
evrim saçmalıktır .
bunu virüslerin mutasyonu ile karıştırmayın.
kur farkını Cimer verecekmiş deniyor..elden teslim edilecek deniyor:oleyo:
ben evrimci değilimki.
bence sen ateislitiği bir araştır.
evrim teorisi bana göre saçmalık !
+ evrime inan biri kediyi niye kessin :kahkah:
hükümetin yeni çabasını ponzi şeması olarak görmek eğilimindeyim..mevcut berbat duruma düşme nedenlerine çözüm bulmadan ve topluma ders verme amacıyla yapılmış bir tiyatro izledik son 1 ayda.. faiz araçlarını ortodoks biçimde kullanarak gayet güzel faiz düşerdi ama onlar inşaat ve kredi genişlemesi peşinde olduklarından garip yollara sapıyorlar.
şu anda yapılan dolarda yukarı yönlü sınırsız risk almak.. kısa vadede belki işler yolunda gider ama ilk ters konjektürde para basılması ve sonrasındaki sarmala kapılmalarını güçlü bir ijhtimal haline getiriyor.. faiz aracını kullansalardı çok daha düşük maliyetle adeta sigortalanmış biçimde işleri yürütürlerdi ama dini saplantıları topluma böyle dehşet bir deneyim yaşatmalarına neden oldu..
vadeyi bozarsan diyor, hangi kur düşükse onunla kırbaçlarım seni diyor..ödül ceza ile yönetilen ( eğitilen) toplum..müslümanlık kırbaç gerektirir:p
lise diploması bile şüpheli.
bu dinciler hep tez yazıyorlar zaten..yabancılar teori geliştiriyor bunlar "ama bu zaten kitapta yazıyor" diyorlar mesela.. her şeye cevapları var.. evrim meselesini de garip tezatlar üzerinden açıklamaya çalışıyorlar..komedi ötesi..evrim, bigbang gibi konular batılı ilahiyat çevrelerinde gittikçe kabul gören şeyler.. islamcıların bunları anlamasını beklemeyin..kendi hallerine bırakın..meleklerin bacaklarını gözetliyorlar diye rasathane yoketmiş bir zihniyet sonuçta..
yettim bozguş.
şortların hepsini kapattın nı?
birazını bıraksaydın elinde. :he:
oncelikle cevaplarim tamamen yeni olan bu modeli karsilikli tartismak ve durumu tum boyutlariyla degerlendirmek icin, kesinlikle siyasi gorus yok, ama fikir benim aklima yatti
1-siyasi gorus farki vb, nedenlerden bir kismin guveni hicbir zaman geri gelmez. ne yapildigindan bagimsiz, bence hedef o kitle degil. hedef tl deger kaybina karsi parasini dolarda yastik altinda, vadesiz dolar hesabinda tutan ve finsansal okur yazarligi daha dusuk olan kisiler bence, eurobond falan cok uzak onlara
2-bence sisteme ciddi bir para girisi ve duzenli olarak dolarin hafif egimde dususu ile katilim artacaktir ve hedef kitle parasini getirir. bu kisiler dolarin bugun 13 e dusecegini ongorse 18 den satarlardi, satmama nedenleri dolari omurleri boyunca tuma egilimleri degildi, ama gorduler ki dolar da cok kayip getirebiliyor ve agzi yandi bircok kisinin, oysa ki tek amaclari dolari ile birikimlerini korumakti, artik bunu devlet garantisi ile yapabilecekler, finansal okur yazarliga gerek yok, basit bir mevduaat hesabi gibi
bence temel sorun, biz vatandasi kendimiz gibi finansal okur yazar saniyoruz ve biz aslinda azinligiz ve bunu kabul etmek ve onlar gibi dusunmek lazim
1-2 yil bence cozum olur dolari baskilamaya, erken giren sisteme para da kazanir dolar bazinda...paralelinde butce disiplini, uretim, vb. ile desteklenmeli, yoksa kaliciligi kisa olur
izleyip gorecegiz
Yıl: 1580. Yer: İstanbul/Tophane. Halk, veba-deprem gibi felaketlerin nedeni olarak, Tophane’deki “bilim merkezi”ni gösterdi. Çünkü orada “meleklerin bacaklarına bakılıyor”du. Padişah halkın tepkisinden korktu. “Dar el-Rasad el-Cedid el-Sultani” yıkılıp dümdüz edildi. Bu olay kimi tarihçiye göre Osmanlı’nın duraklama dönemine girmesinin miladıydı. Peki, geçen hafta Tophane’deki sanatevlerine yapılan saldırıyla, 430 yıl önceki olay arasında nasıl bir ilişki var? Sonuç aslında nedendir...
https://www.hurriyet.com.tr/kizgin-t...kuttu-15869323
Yoktan varoluş henüz bilimle açıklanamıyor.
incil de yazan ilk insan ademoğlu ile kuranda yazan ademoğlu benzerliği mevcut
demek ki çok eskilerden beridir bu din konusu işlenmiş bişii
Ve
Tanrının varlığına tüm dünya hemfikir olarak onay vermiş,
Yeni icatlar çıkarmayın.
Bademlerin bastigi yerde ot bitmez. Onlar bizim paramiza goz dikmis hirsizlardir. Tek bildikleri bizi utmek. En iyisi aksiyonsuz beklemek. Ben bu sacma sisteme fiziki altin ve dolarimi vermem. Hissede kitlediler el mecbur bekleyecegiz. Ama eger denk getirirsem dolar bazli hissede kazanirsam. Daha bunlar gidene kadar bu kumarhaneye ugramam.
ortadoğu dinlerinin kökenini anlamak için sümer efsanelerini ve inanışlarını bilmek gerekir.. hepsinin benzer olması tesadüf değil.. birbirlerinden besleniyorlar.. sonuçta insan deneyimi ve bilinmezi anlama çabası çeşitli mitolojik oluşumların ve anlayışların oluşmasına neden olmuş..bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça insanların kandırılması da zorlaşıyor..din o zaman bir ihtiyaçtı, şimdi çok daha gelişmiş dinlerin çıkması lazım neden 2000 yıldır çıkmıyor resmiyette.. insanların soruların cevaplarına ihtiyaçları azaldı mı?
merak ettim eğer faizler düşerse bu yeni uygulamaya nasıl etkisi olur? malum hükümetin asıl amacı faizleri düşürmek...rte hep bunu söylüyor...mevduat faizleri de düşer...o zaman bu iş nasıl olur?
OSMANLI sadece halka karşı uygulanan hukukta şeriatı uyguladı.Yoksa islamı yayma iddiasından çok hakimiyeti arz davası vardır.hatasıyla-sevabıyla..ama atalarımızdır.
Padişahların yaşayışı ve özellikle evlat katli(ne gerekçeyle olursa olsun büyük günahtır)...pek çok eleştiri vardır..Meleklerin bacağı vs. zaten islama terstir.bunlar hristiyan figürlerdir..
bak oraya girme .deplasmandasın.
ama şunu anlat hele..şimdi şuraya bir nokta koy..işte sen ondan 10 lar kat küçüktün..sadece 2 hücre,bir zigottun..ve her aşamada binlerce seçenek varken...o en doğru yolu buldu ve 2 trilyonluk hücreden oluşan sen oluştun...karanlık rahimde...jinekologlara sor..bakayım olasılık neymiş.karanlık rahimde.
sen karanlıkta mutfakta menemen bile yapamazsın:)
o kadar istiyorsunuz mmadem şeriat gelsin ozaman :drunk: kurtulalım bu din mevzularından.
çalanın eli kesilsin.
inanmayın tez kellesi vurula.
faizler sıfır olsun. devletten çalan çarmıha gerilsin.
vs vs
ama bunların hiçbiri yok şuanki ülkemizde
yani haram yemek gerçekten essahtan haram olsun. öyle dilde değil ;)
yoksa bende biliyorum kedi kesip elhamdüllillah bugünde çok iyi kestik demesini.
????
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a1cfc8dd97.jpg
Bu durumu konuşan oldu mu Aralık vade dolar kontratında bu hareketler benim 3 şirket hesabında da görülüyor 3.6544 bu doları kim buraya kadar elinden çıktı acaba ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi