Bunu bilmiyorsun seninkisi tahmin
Sen bu fiyatin kis sezonu icin bile oldugunu bilmiyordun
ya bir gunde bilmediginiz konu hakkinda yazmayin be
Printable View
Geçen zeytinyağı üstüne Edremit muhabbeti yapıldı, google hemen dayadı reklamı, çok ilginç yaw, yazının içeriğini de analiz ediyor alet...demek ki hep et but muhabbeti yapsaz :oleyo:
https://i.hizliresim.com/hap6bwz.jpg
Hayatinda hic matematik dersi aldinmi?
Ben otel sahibiyim Alman turist bana 400 euro mu versin yoksa Turk vatandasi ayni odaya 400x18 =7200 TL mi versin. Bana gore farketmez. O 7200 TL yi aninda bankaya goturup 400 Euroya cevirebiliyorsam kim takar.
Bilmedigin anlamadigin konularda yorum yapip dibe batiyorsun. Egitimli insan bilmedigi konuda yorum yapmaz sorar ogrenir. Anladinmi neden cok soru sordugumu?
Egitimli insan neyi bilmedigini bilir. Egitimli insan konusurken insan uzuvlarini organlarini isin icine katmaz.
Hiç kimse bana borsada 'sipikilasyon yapılıyor' dedirtemez :p
2019 dan sonra Masak'ta SPK uzmanı kalmamış..
01:53 ten itibaren
https://www.youtube.com/watch?v=CGsQX5zinOA
Aynı otelde yurt dışından gelenlerin çok daha ucuza kaldığını bilmeyenler var aramızda,
Hatta bu konu keşfedildiğinde, vatandaştan bağlantısı olanların memlekette daha ucuza tatil yapmak için, Almanya'da yaşayan Türk kökenli hısım akraba tanıdık Turizm Acentaları üzerinden rezervasyon yaptırdığını,
Sonra bu konuyu otellerin de keşfedip bu şekilde yerli turistin yurt dışı acentalar üzerinden rezervasyon yapılmasının önüne geçildiğini ve pasaport kontrolü yapıldığını...v.s...v.s.
Nedense herkesçe malum olan şeylerin bu arkadaşa malum olmaması sorunu devam ediyor.
------------------------------------------------------------------------
Borsadan çıkıp da para nereye gidecek, başka gidecek yeri mi var sorusu akılları meşgul ediyor bu aralar...
Yine borsaya, ama yurt dışındaki borsa/-lara gidecek olmasın?
Yurt dışına para aktarmak genel temayülleri malumgillerin..
Misal geçenki yerli ve milli abla; Yunanistan'dan iki daire almış, hemi de firari FETÖ cülere kiralamış,
Onun şeyi abi de, 4.5 milyon EURO luk tekneyle, -ki 82 milyon TL yapıyor ve aktarımlara göre sadece kaptanına aylık 55 bin TL gerekirmiş, 3 de gemici, liman yakıt masrafları da über boyutta, Yunanistan' a vınlıyordu az kalsın,
Yok mok dedi de, birisinin de Londra'da evi varmış...
Eski mevzular zaten malum...Der Man, Die Frau mevzuları..
Hani diyorum ki, bunlar XBANK ı kaldırıp, onun gölgesinde SINAİ lerde çakıp malı...DJI SP500 diplerse burdan oraya, dönmemecesine, uzun vadeli temettü değer yatırımı neyim ayağına...yine borsaya (?) yatırım yapmasınlar, yerli ve milli abilerimiz...
Kıllanmak serbest bildiğim kadarıyla hala...hala serbest iken şaapayım dedim..
Forum ehalisinin hepsi nassı olsa gavurcaya hakim.:rules:
https://www.lidl.de/c/online-prospek...4-005056ab0fb6
Yaşı ve borsa tecrübesi olanlar iyi hatırlar ,1999 rallisinde batık kağıtları bile 10 katına çıkarıp Mal çakmışlardı ilginçtir xbankla da endexi tutuyorlardı...Sonra temelli çakıp gitmişlerdi...
A.q tabandan malları toplamıştık her şey güzel derken 11 eylülden sonra param pul olmuştu....
Neyse Bu mallar bir yerden çakacaklarda daha önceki gibi sanayi ile başlamaları büyük olasılık...
G. Amet abi, göt verirken beynini yakmışsın, bazı oteller dış turizm teşvikiylen yapılmıştır, bunlara denir ki müşterinin % 80'ni gavur olacak, ayrıca oteller millet bazlı çalışmayı isterler yani otellerinde Alaman memesini Rus poposunu tercih ederler yani türk turist tercih edilmez, otelinde haşemalı karımı istersin yoksa donsuz alamanımı tercih edersin?
Şimdi s i k t i r olup gidebilirsin, G. Amet abi.
Öte yandan bunlarda bir 'inat' eğilimi de var.
Tutmazsa konsept herkes aynı şeyi düşünürse uygularsa, tutana kadar inadına yukarı da sürerler mi, sürerler, neticede zor oyunu bozar ama bunlara zor yapacak karşılarında kimse kalmadı, o yüzden aynı metaforu yerli ve milli olarak tersten 'uysa da kodum, uymasa da kodum' şeklinde de ifade edebilirler.
O yüzden şahsi kanaatim, arkamıza tenekeyi bağlayıp, sessizce kenarda beklemek ve izlemek gerek şeklinde. Çıkarsa da düşerse de uzaktan izlemek ve çekirdek çitlemek.
Otelin sahibine neki? Ben otelin sahibi acisindan konusuyorum
Ha 400 euro ha 400x18 TL arada hicbir fark yok. Neden daha ucuza yabanciya versin?
Bak ben yabanci ulkede yasiyorum sabah aksam internette TR den ucuza otel kapalim diye ugrasiyoruz elimizde yabanci pasaportumuz yabanci kredi kartlarimiz var daha hayatimda 1 kere olsun Turk vatandasindan daha ucuza otel ucak hicbir sey bulamadim. Benim cevremde de alabilen duymadim.
Internette manyak bilgi kirliligi var. Yazilanlarin cogu dogru degil.
Gittigim otellerde resepsiyondan tut kalan insanlara cok konusurum daha bu soylenenleri teyit edemedim yani internette fiyat neyse o. Bu yabancilarin daha ucuza otel kapattigi falan hangi otelmis arkadas bizde gidelim alalim. Elimdeki kredi kartlarinin gecmedigi websitesi yok bati dunyasinda.
Isi o kadar abarttimki bizim Almanyadaki gurbetcilerin baska sitelerindeki forumlarinda da bu tartismayi actim. Sonuc ayni. Onlarda bu olaya sehir efsanesi diyorlar. Yalan dolan.
BIr istisna ekleyebilirim. Ingiltereden ucak+otel kombinasyonu cok ucuza biletler gordum ama tek basina otel vermiyorlar. Ama zaten ecnebilerin kaldigi otellerde asla kalmam o yuzden dusunmuyorum bile.
Soylediklerinin hicbiri dogru degil. Koseye sikisinca yalan soylemek kolay tabi
Sana yakinda bir yerde olsaydim icindeki semsiyeyi acardimda uzaktayim iste. Normal sartlar altinda apartmanin kapicisiyla muahatap oluyormuyuz hayir ama iste burasi forum. Sende Turkce ogreniyorsun ne guzel. Olan bizim zamanimiza oluyor.
Turkce anlamiyorsun Turkce. Yurtdisindayim diyorum yabanci kredi kartlarimda var Turkiyede hicbir otelde indirim alamiyoruz diyorum. Adam Kutahyanin kerpicli evinden bize yazi yaziyor. Ulan dustugumuz hale bak. Yuh
Ahmet abey sen keçiörenin esertepe mahallesinden değilmiydin
Rusya bu kışı Almanya ve Avrupanın pes edip etmeme direncini test edecek şeklinde geçirtecek.
Strateji Almanya ve Avrupanın Ukraynaya olan desteği düşürmek üzerine olacak anlaşılan.https://www.youtube.com/watch?v=MrQ_2Vt_ZlM
Şaka maka sırf enerji yüzünden ruslarla anlaşmaya çalışırsa avrupa,ruslar ukraynadan başlar sscb yi yeniden kurar.
Son dakika.
Avrupada göçmen kuşlar güneye doğru harekete geçmeye başladılar.
Avrupalı insanlar henüz Cır Cır böceği modunda.:)
Normalde böyledir ama oteller büyük işletmeler. Dövlet büyük ihtimalle sağ taraftan havucu (karışmamak...), sol taraftan sopayı (vergi incelemeleri vs :oleyo:) gösteriyor.
Bankalara da aynısı yapılmıyor mu? Yüzde bilmemkaçtan az TL mevduatı olanlara zopa var deniyor bu aralar.
E dolara 3% faiz veriyorlar... (bu da aynı oyunun bir parçası)
Ne alacak bu vatandaş? Ben ABD'de 10% enflasyon varken 3% faizde durmayı pek de istemem. Seçenekler: Emlak, Borsa, Altın, Euborond. Seç beğen al.
ytd
Dövlet seve seve çözdürüyor dolarları.
ytd
Otel sahiplerinin bir kısmı (hepsi demiyorum) sıkıntılı tipler. Bir bilen bilir. :oleyo: SP de bahsediyor ara sıra. Böyle büyük işletmeleri bir takım abuk subuk işlere bulaşmadan helal para ile alıp işleten nadirdir. Dövlet oradan da sıkıştırır istediğini yaptırır işte söyletmeyin daaa :oleyo:
Orta vadeli program Resmi Gazete'de yayımlandı. 2023-2025 dönemi ekonomik hedefleri yenilendi.
Buna göre, 2023 büyüme hedefi yüzde 5, 2024 ve 2025 büyüme hedefi yüzde 5,5 olarak belirlendi.
2022 enflasyon hedefi yüzde 65 oldu.
İşsizlik için hedef 2022'de yuzde 10,8 olurken, 2023'te yüzde 10,4, 2024'de yüzde 9,9, 2025'te yüzde 9,6 olarak hedeflendi.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...220904M1-1.pdf
Benim büyümeden payımı kim alacaksa geri versin şimdiden sonra bozuşmayalım
Arşiv burada.!!!
https://www.aa.com.tr/tr/vg/video-ga...defliyoruz/17#!
Sallamak beleşe.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/FbqmKnIX...jpg&name=small
Patlayan ithalat.!!!
Çöken ekonomi modeli.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Türkiye vatandaşları için 'hayal' olan tatil, Almanya'nın ucuzluk marketinde fırsat olarak satıldı. Lidl'nin Türkiye'de 5 yıldızlı otelde 22 günlük tatilin fiyatını 599 euro olarak satışa sunması sosyal medyada gündem oldu.
Almanya'nın BİM'i Lidl, Türkiye'de 5 yıldızlı otelde 22 günlük tatil paketini 599 euroya satışa sundu, bu da yaklaşık olarak 11 bin TL'ye denk geliyor.
https://www.karar.com/ekonomi-haberl...e-icin-1684866
Geçen sene 2 tl den aldığım domatesi bu sene 5 tl den aldım. 80 kilo domates 400 tl kırmızı biberidir yeşil biberidir toplamda 750 tl maliyetle melemen ve biber salçası işini bitirdik. geçen sene toplasan maliyet 300 tl yi geçmezdi.
'AKP'nin Yüzde 90'ı İtirafcı Olacak!' | Eski AKP Kurucusu Kemal Albayrak
https://www.youtube.com/watch?v=SX5yVLW_fDM
Kadehin içinde ne var acaba?
İlk Kez Göreceğiniz Erdoğan'ın Arşivlerden Kaldırılan Videosu!
https://www.youtube.com/watch?v=wvPnRpeffmY
Suriyelilere yer veren belediye EYT’lileri geri çevirdi
Uşak’ta EYT’lilerin kurduğu dernek belediyeden yer istedi. Uşak Belediyesi binanın yıkılacağını gerekçe göstererek yer vermedi. Aynı binada Suriyelilerin yer sahibi olduğunu söyleyen EYT’liler isyan etti.
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...=sol_surmanset
Bil bakalım ben o kadar güzel yazdığınız yazının sadece neden burasını aldım.Çünkü ben kıllandım zaten epey bir müddetdir :)
kaçış yok sana da bana da deppidakk :)
not:Marka ismini tam yazmadım şimdi google bu cümleyi okur falan ..geçen uzun bir yazı yazmıştınız ama itibar puanı veremedim kusura kalmayın size yasaklıyor puan vermemi sistem ...bak bu sistem bile kıllanmış acabaa pisyedili01 Achiles e iltimas mı geçiyor acep diye.
Sağlıklı mutlu hafta sonları .
Bugün pazarda yumurtaya 65 tl ödeyerek 55 tl lik rekorumu kırdım 15 günde
Teşekkür ederim,
-de o uzun yazılar başımızı yemesin diye topiğe ben yerine hep 'et but' muhabbeti yapalım diyorum,
Reha Bey bir an hatırlıyor gibi oluyor, tam et but diye başlıyor, ben heee tamam et but diyorum alıyorum pası verkaç yapıyorum geri pas, unutmuş herhalde sonra devamında napılacağını Reha Bey, kuşbaşı, tavuk, kıymaya bağlıyor, bağkur maaşıyla aldığı 5 kg.lık yağ tenekesini gösteriyor, kaçak rakı üretimi derken konu unutuluyor :oleyo:
Doktor var bizim, doktor yoğun ihtiyaç var bizim topikte, mavi hap dağıt arkadaşlara diyorum, Nasdaq diyor elmada şortum var diyor, konsantre olamıyor :p
Bosporus 2018 den beri moratoryum diye bağırıyor, dolar çıkıyor düşüyor, tekrar çıkıyor, o uzaktan hep otobanda gibi görüyor, arada bi frekans değiştir hep aynı ton hep aynı nota, yok diyor....ama dolar düşünce kayboluyor bi süreliğine, bi de Türkiyeye tatile gelince, tespit edip de yakalamasınlar diye, huduttan geçince bi cesaret geliyor,
Ara ara topiğe uğrayanlar oluyor, sevaptır diye bizi İslama davet ediyorlar sağolsunlar, gelip geçiyorlar...bi halt olmaz bunlardan diyorlar sanırım,
Bazen doları 100 bin 100 bin satanlar geliyor, 4-5 kitap yazmışlar, i-rezil edip geri gönderiyoruz hobimiz bizim, fantazi de denebilir,
Yani...emekli kıraathanesi burası...biraz huysuz, biraz ters...full Atatürkçü...biraz devri geçmişler, devranda sırıtmışlar...
Takılıyoruz ara ara...ana konsept;
'Fazla da şaapmamak lazım' :shh: