ağaların canı ne zaman isterse o zaman.. bu ağalar tüm enerjilerde var.. çok giren oldu yeni gelenlerden dökmeden zor gibi..
Printable View
Sağolsun Kontr yi yalnız bırakmayayım diye hem düşüyor hem de ceza almak için gayret ediyor..
246,20 50 günlük trend desteğinden döndü ciddi bir trend destek aşağısı sıkıntı :)
Yarin akşama kadar satanlar bilançosuna hisse senedi kazancı yazacak. Bu nedenle satan çok olur. Spekte aşağıdan karşılayacak bu malları . Bu gün yarin bir sey beklememek gerek. Yarın akşam itibariyle 2023 hedefleri için önü acilacak diye beklerim. Bu benim fikrim tabiki.
Çok doğru yazmışsınız buralarda iyi alım yerleri ky çok sattı iyi bunalttı..ytd
20 günlüğün altında sıralı 3 kapanış yapmamasını bekleriz. Bir kapanış tuzak olabilir. İki kapanış can sıkar. Üç kapanış fikir değiştirtir. Son dönemde tahta olumsuz hareket ediyor. Allah'tan arada bir gün verdiği avans var 7-8 puan onu kullanıyoruz. 12 Aralık sonrası 12 seansın sadece ikisinde yeşil yaktı. Kalanı full kırmızı. 12 Aralık seans içi zirvesi olan 302,5 TL ve TL bazlı kapanış rekoru kırdığımız 284 TL olan gün. Bu açıklamalar kapsamında tahtanın bozulduğunu gözlemleyebiliyoruz. Ancak, şu da bir gerçek ki kapanış zirvemiz olan 284 TL'de sadece%15 civarı aşağıdayız. Sektörde hatta son dönemde agresif yükseliş gösteren tahtalarda bir realizasyon var. Yıl sonu pozisyon kapatmaları da bu döneme denk gelince taze nakit girişi sınırlı oluyor. Bir yandan halka arzlar da tüm hızıyla devam ediyor. Endeksin zirvesi de eklendi. Yani bir süre daha tahammül gösterebiliriz bu olumsuz gidişe. Bu hafta Europower arz onayı gelirse yeni bir avans daha verebilir tahta yapıcı bize.
Herkesin bir aydır yaptığı iddia çöp oldu. Şimdi yeni iddialar başladı ;)))
Hisse neredeyse her gün beşer altışar mil. dolarlık KAP atıyor. Üstelik yakında arz da var ama malesf malesef malesef..
Hisse uzun bir zamandır GÜVEN VERMİYOR!
Kenddinizi 260 ve üstü maliyetlenmiş ky yerine koyun. Hep sabrediyor. Gözünün önünde her gün kırmızyla kapatıyor. Hah bir KAP gelir hah bilmem ne olur diye umut bağlıyor. Beklediği KAP'lardan da deyim yerndeyse "bi ..ok olmuyor" hatta (bugün olduğu gibi) taban yapsa kimse şaşırmayacak duruma gelmiş.
E bekleyebilir mi buradan maliyetlenmiş adam?
İşte bunları da paşa paşa sürüyorlar hisseden.
Eeee.. oyunun kuralına göre hareket etmeyen bir hisseye kim güvenir ki bir süre sonra?
Yani ben onca düşüşe işte ciddi birkaç iş bildirimi gelir de hisseye hareket gelir diye katlanacağım ama iki gün üst üste bekledigim çapta KAP gelince hisse daha da beter hale gelecek(?)
Ahh ahh.. bu güven nasıl tazelenecek?
resmen gaz verildi ve patladik
Bence gesanın dönüm noktası 2.5 milyon lotluk satışta patronların çevirdiği dalaveredir. Patronların güvenirliliğini ciddi anlamda göz önüne sermiştir. Hiç bir kağıt ve patrona çok güvenmeyeceksin. Aksi zaafiyet yaratıyor maalesef...
Böyle günlerde kimse temele bakmaz herkes tahtaya bakar.. sonsuza kadar yükselsin istiyolar hiç durmadan, bilenler zaten 60-70 arası beklediğimizi yazmış, aynı durum var bencede. Benlentileri hesaplayanlar zaten umursamıyo fiyatı, kısa vadecilerin çarpılmasına ben seviniyorum şahsen.
Hisse biraz çıksa,spek döktü diyeceğiz. Düşüş devam ederse başka bir geyik. Yani aslında bir şey bilen yok. Spek patron nasıl isterse öyle devam ediyoruz. Herkes netiyece göre konuşuyor. Teknik bilgi çok eksik malesef forumda. Eskiden ucuz alanların tecrübeleri ve maliyetim düşük geyigi. Ya yeni alanlar ? Tukaka
eski olanlar temele dayanarak aldıkları vede maliyetleri düşük olduğu için teknik de önemsiz kalıyor...ama yeni girenler için teknik de temel de çok çok önemli...trenin ilk vagonları ile orta ve son vagonları arasında fark var...bu tren daha 2030 yılına kadar yürüyecektir ama zaman zaman da böyle bıktıracak kadar da baskı olacaktır...
Bu dediğin hiç hoş değil. Zaten güzel güzel umursamadığını yazmışsın. O halde başkasının zararına niye sevinesin ki? Hep birlikte kazanmak varken insanları kırmak,onların zararına sevindiğini söyleyerek zaten "çarpılmış" adama bir de burdan vurmak niye?
Dostlar,
Belki birbirimizi kıyasaya eleştiriyor yer yer kavga eder hale geliyoruz ama hep merkezinde "hisse" olan anlaşmazliklar.
Ama lütfen kimse kimseye uzun vadecisin-kısa vadecisin oh olsun sana hatta "zararına seviniyorum" demesin.
Sanmiyorum ki sen de bunu salim kafayla söylemiź olasin. Hissenin hareketleri hepimizin sinirini bozuyor,ona veriyorum. Senin de ,benim de ve rızkından artırıp kazanma hayali kuran herkesin de kazanmsini Allah'tan niyaz ediyorum.
benim de gönlüm tüm yatırımcıların kazanmasından yana..ama borsada da ne dersek diyelim sabır gösteremeyen ,cefa çekmeyen emek vermeyen ne yazık ki yemek de yiyemiyor...herşeyden önce sektör önemli..bence bir gün gelecek buralardan alanlar da yeni gelenlere 250 den almıştım diye hava atacak...:kahkah:
karel bedelli bedelsiz bölündü bu ikinci sermaye artırımı kagıt 2 lerden 40 lara gitti tekrar bölündü 10 lardan 40 lara şimdi tavana yakın 24 lerde gesan da bedelsiz de ciddi atak yapacaktır sabreden çorbayı içecek..ytd
kaliteli hisselerin hepsi de bölündükten sonra belli bir süre sonra bölündüğü yere çıkıyor....karel 3-4 yıl önce 4 tl lerden almıştım...sık sık girer belli bir kardan sonra çıkardım...güzel projeleri vardı..sonradan takip etmedim...galiba sonradan doğan holding şirketi aldı dediler...
sene 2016 da karel 2 tl den alıp pandemide 20 tl sattım benden sonra 44 gördü %400 bedelsiz verdi 10 tl den 44 oldu %100 bedelsiz ve bedelli verdi kagıt 25 tl de 6 yılda 80 kat yapmış .
borsada kazanmanın kuralı
ihtiyaç olmayan para sabır ve doğru hisse
bu 3 lüde tüm finansal enstrümanlara fark atar ytd.
yazılım sektörü pandemi de çok popüler oldu...iyi sektördür...net kar marjları yüksektir ve büyümeye çok yatkındırlar...bence bu gün de enerji hisseleri benzer durumdadır...zaten gesanın beklentilerini burada çok yazdık...önümüzdeki süreçte milyar dolarlık iş potansiyelleri olabileceğini söyledik..geriye de sabır etmek kalıyor...ama bu sabrı da kolay kolay kimse gösteremez..herkes günlük trade peşinde...
teknik destekleri tek tek aşağı kırıyorlar...her destek kırılışında da ky satıyor..bakalım bu düşüşler nerede duracak ??
GESAN'in bu yil aldigi ihalelerin tutarlari zahmet etmeyip toplayan linki asagiya birakiyorum.
https://twitter.com/ALKATRAZKUSCUSU/...17009246699522
GESAN bir buyume sirketi. Buyume sirketlerinin piyasa degeri minimum net satis x 5 olur Su an ki degerlemesi bunun bile altinda.
Normal sartlarda satis geliri x 10 fena bir yakinsama degildir.
Buna gore fiyat iskontolu.
Bir de onumuzdeki buyume surecini goz onune alirsak, satislarin onumuzdeki yilda buyuk bir ivme kazanacagi, enerji piyasasasinin durumuna baktigimizda cok yuksek olasilik.
Sabirli olanin kazanacagi gozukuyor.
Yatirim kararlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz, yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Yükselen destekleri kırıldı. Elimizde bi yatay destek kaldı. Ona gözünü dikti. Bi zahmet ordan dönsün artık yarın. Muhtemelen yarın veya perşembe oradan dömdürecektir heralde tahta yapıcımız.
Kıvılcım KAP'ı deyip duruyordum. Nihayet bugün çaktılar o kıvılcımı ama münasip(!) bir yerime çaktılar!😆😆
Bu hisseye ilişkin ciddi öfke ve hayal kırıklığı yaşadığım günler oldu ama bugün çok sakin bir biçimde karşılıyorum nedense. Galiba bu iniş çıkışlara alışmaya başliyorum,neyse..
Ama ama ama.. cidden anlam veremiyorum bu hareketlere. Yani yakın vadede arz beklentisi,üst üste atılan ve hic de fena olmayan KAP'lar... Bunların trendi yukarıya itememesini zaten aklım almıyor ama hadi onu geçtik diyelim,
Bu acayip düşüş nedir Allah aşkına!
Gerçekten hisse bütün güveni yerle bir edecek anormal hareketler sergiliyor.
Ahh ahh.. hadi artık ama yarından itibaren rayına gir artık be Gesan. "Evet yer yer saçma hareketlerim var ama arada bir yükselirim ki tüm hesabı artıya çeviririm" özelliğin devreye girmeli artık.
Allah'in izniyle son gülen iyi güler. Hafta kapanışında tüm hava değişmiş,burada keyif çatıyor da olabiliriz.
Dökülmeyelim,üzülmeyelim dostlar😇
Daha önce de yapmıştı bu kapları görmezden gelme hareketlerini. Heralde yeterince topladıktan sonra istedikleri bir zamanda götürecekler. Tekniğe de uyuyor hisse aslında. Yatay desteğe değdirip ya da teknikçi avlayıp değdirmeden yukarı sürebilir bir bahane ile. Bu bahane büyük hacimli bir iş, bedelsiz onayı veya arz onayı olabilir. Yüksek ihtimal en geç perşembe yukarı dönerek diye düşünmekteyim. Yarın ola hayrola.
En üzücü olan da bütün kapları çöp etti yazık oldu. Başka hisse kap atınca 3 tavan yapiyor
Görelim bakalım patronların güzelliğini kontr geri alıma başlamış..
Şirket Almanya gibi bir ülkede faaliyet yapacaz, dünya kadar teşvik alacaz diyo.. bizim arkadaşlar hisse fiyatı düşüyo patron güven vermiyo, teknik bozuldu diyo..
Kısa vadeli al sattan kim zengin olmuş arkadaşlar ?
Sayın keko bu arkadaş Türkiye'nin yenilenebilir enerji kurulu gücünün 5 yıl içinde %65'e çıkacağını öngörüyor ve bunun mükemmel bir büyüme olduğunu düşünüyor. Enerji piyasa düzenleme kurulu başkanı ise 5 yıl içinde yaklaşık 45 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediyor. Bu iki projeksiyon arasında yaklaşık 6-7 kat fark var.
Hangisi doğru hangisi makul anlayamadım. Sen ve arkadaşın yuri sayesinde, depolama yönetmeliği sonrası yapılan başvuruların en erken 2024'ün ortalarına doğru bilançoya yansıyacağını öğrendik. Şimdi de yetkili insanların birbiriyle çelışan projeksiyonları.
Hangisi doğru ne kadar iş alacak pazar ne kadar bir türlü netleştiremedik gitti sayın keko.
Tekrar girmek için en azından pazarı biraz öngörebilmek istiyorum.
Rakam telaffuz etmek pek doğru olmayabilir sn Ferrero ancak fazla bişey kalmadı zaten. Ayrıca desteğe inmeden de yükselişe geçmesi de kuvvetle muhtemel. Velhasıl şirkete ve sektörün
geleceğine güveniyorsak, orta ve uzun vade düşünüyorsak gerisi çok da önemli değil.
15-20 lira fiyattan 300'e gelmiş bir fiyat var. 15-20 katlık artış yaşamış ve mal sahipleri paralarını kat be kat artırmışlar. İsterlerse tahtayı aylarca baskılayabilirler. Bu kadar iş ilişkisi kuran, vizyon koyan, yurtdışına açılmayı hesap eden, üretimini kat kat artırmak isteyen bir şirkete günlük bakmamak lazım. Hisse senetlerini duran varlık olarak tutarsak paramız bereketlenecektir. Kısa vadede ki hareketler aslında 3-5 bir şey kapmayan çalışan 'çakal' tayfayı silkeliyor. Böyle kişiler hisseden mümkün olduğunca uzak kalsınlar ve inanıp emek veren sabreden arkadaşlar kazansın diyorum.
Okumayan araştırmayan insanlar kandırılmaya mahkum. Bu kadar potansiyelli bir şirket böyle bir ekonomide bize bir fırsat sunuyor ve gerisi inanıp tutmaya kalıyor.
zaten mevcuttaki ivme yavaşlamasının tek sebebi bu. müthiş kar etmiş bir tayfa var hissede ve rahatlıkla her haberi yüklü satış için kullanabiliyorlar. aynı şey kontr içinde geçerli. orada patron zirve kapanıştan(215) %45 düşünce olaya müdahale etmiş bugun. biz şu anda zirve kapanıştan(292) %20 düşüş ile devam ediyoruz. geçen hafta bizim yerimize astor a kıyak geçmeselerdi bugunleri eminim bu denli ağır yaşamayacaktık. büyük kansız bunlar.
Guven Vermiyor teknikte bozuldu :) iyiyken iyi kötüyken kötüyü konuşacağız.. :) almanya da şirketi kim kuruyor mesala? Gesan mi europower mi?
Ooo karlılık gelecek dersen kchol alalim.. almanya da şirket açmak zor mu :)
Kontr geri alım yapıyor mesala :) şu kafadan çıkalım artık burada konuşuluyor laf sokmaya gerek yok
Ne kadar baskılanırsak o kadar iyi patlama yaparız. Gelecek bilançolarla beraber önümüzdeki 6 ayda rasyolarımız düzelir ve şirket potansiyelini piyasaya gösterir. Bist 30'a girmemizle beraber yerli yabancı fonların hisseye ilgisinin çoğalması, bölünme ile gelen likidite şirkete olan güveni daha da artırır. Beklentileri somut hale getirme ile hisse fiyatı da yükselir. Ben hissenin 45 derece açı ile her ay ufak ufak kazandırmasını bir ay içinde kat kat kazandırmasına tercih ederim. Yazın 265'ten aldığımız Froto'lar şu an 500'e dayanmış bulunmakta ve iki defa da temettü getirdi. Dileriz Gesan'da böyle bir yol tercih ederek kurumsal kimliğini oturtur.
Mevcut kapasite ne kadardır kendim araştırmadım...yıllarca emek verilerek oluşturulmuş bu günkü potansiyelin maddi değeri kaç milyar dolardır bilmiyorum..bence iki taraf da doğru söylüyor..ama biz nereden bakacagimizi neyi baz alacağımızı bilmediğimiz için biz söylenenleri çelişki sanıyoruz..
Örneğin 5 TL den 4 TL ye düşmüş bir x hissesi için bir yatırımcı bu hissenin düşüş miktarı %20 dir derse ve başka bir yatırımcı da aynı hisse için bu hissenin eski seviyesine çıkması için %25 lik çıkış yapması gerekiyor derse ,dışarıdan bakan birisi bu iki kişinin söyledikleri arasında bir çelişki olduğunu sanır ve bu ikisinden biri yalan atıyor sanır...oysa gerçekte bu iki kişinin de söyledikleri doğrudur..sadece baz aldıkları yer farklıdır...
Biri zirveden aşağıya doğru zirveyi baz almıştır..diğeri ise dipten yukarıya doğru olan miktarı söylemiş ve dibi baz almıştır...
Bence bu söylediğiniz durumda da aynı şey geçerli olmalı..yoksa sektörün içinden olan bu insanların bu kadar farklı bir şey söylemesinin imkanı yok..ben böyle bakıyorum olaya..o yüzden de ikisini de doğru kabul ediyorum...
https://resmim.net/cdn/2022/12/27/LetNj.png
Yarın ve daha sonrası için 239,6 üzeri kapanış almamız gerek. Burası Yükselen kanal fibo desteğidir. Altında kapanışlar 212 ye götürebilir. Ayrıca RSI da gizli PU mevcut. Ya tepki olacak Ya da buradan dönecek. Döndü diyebilmek için düşeni kırması gerek...