En sevdiğin anlar, tadını çıkar. Satan olursa.toplarsin amk
Printable View
En sevdiğin anlar, tadını çıkar. Satan olursa.toplarsin amk
Way be sürprizi cemas yaptı. Tavan oldu eksiden.
Ulan bide sen şaşırt bizi kodugumun
Bryat da ta tavan her ne kadar bizle ilişkisini kuramasamda:), honky nin Alcar da fena gitmiyor. Egekiz zaten daha fazla dusmemizi engelliyor. Yoksa şimdi 4000 lerelslde geziniyorduk
Yarın bizim günümüz
Konya Çimento ve diğer çimentolar için önünü görme fırsatı!!!
Başkan Erdoğan da katılacak! İstanbul'da deprem şurası: Kentsel dönüşüme tavizsiz destek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası" düzenleniyor. İstanbul'da 15 Eylül'de başlayacak ve 3 gün sürecek Şûra'da, yeni hazırlanacak deprem yasasının altyapısı oluşturulacak. Şuraya Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak
MURATHAN YILDIRIM
Başkan Erdoğan da katılacak! İstanbul'da deprem şurası: Kentsel dönüşüme tavizsiz destek
Bakan Mehmet Özhaseki'nin açılış konuşmasını yapacağı Deprem Şûrası'nda, başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerin depreme karşı dirençli hale getirilmesi gündemiyle, ilgili kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımları ile ortak bir yaklaşım ve yol haritasının geliştirilmesi amaçlanıyor.
DÖNÜŞÜM MODELLERİ MASAYA YATIRILACAK
Deprem risklerinin tüm yönleriyle ele alınarak dönüşüm stratejilerinin belirlenmesi ve tavsiye kararlarının alınması hedeflenen Deprem Şûrası'nda kentsel dönüşümden konut arzına, dönüşüm sürecini geciktiren hukuki kararların çözümünden dönüşüm modellerine kadar birçok konu başlığı ele alınacak, yeni hazırlanacak deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.
Şûra'da, Türkiye'nin afetlere karşı güçlendirilmesi vizyonu çerçevesinde, alanında uzman isimlerin katılımıyla "Kentsel Dönüşüme İlişkin Yasal Stratejiler Komisyonu", "Kentsel Dönüşümde Finansmana Yönelik Stratejiler Komisyonu", "Kentsel Dönüşümün Önceliklendirilmesine Yönelik Stratejiler Komisyonu", "Konut Arzına Yönelik Stratejiler Komisyonu", "Kamuoyu Farkındalığı Oluşturmaya Yönelik Stratejiler Komisyonu" ve "İstanbul'da Kentsel Dönüşüme Yönelik Yeni Stratejiler Komisyonu" başlığında 6 ayrı komisyonun toplantısı gerçekleştirilecek.
KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKACAK
"Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası"nda, "Kentsel Dönüşüme İlişkin Yasal Stratejiler Komisyonu" kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması ve deprem yasası çıkarılması adına çalışmalarını yürütecek.
Komisyonun, dönüşümün önündeki engellerin hukuki anlamda çözülmesi, kentsel dönüşümle alakalı mevzuatlarda gereken düzenlemelerin gerçekleştirilmesi ve kentsel dönüşüm sürecini mevzuat kapsamında hızlandırmaya yönelik atılması gereken adımlar ele alınacak.
İSTANBUL'UN DÖNÜŞÜMÜ
Olası Marmara depreminden en çok etkilenmesi beklenen İstanbul'un depreme hazırlığı ve dönüşümü doğrultusunda oluşturulan "İstanbul'da Kentsel Dönüşüme Yönelik Yeni Stratejiler Komisyonu" gece-gündüz mesai yapacak. Komisyon, kamu ve özel sektör iş birliklerini masaya yatıracak süreci hızlandıracak.
Kim bu dingil Konya’da devre kestiren!
Egeen olgunlaştı yakında is biter gibi gorunuyir. Bizimki dalında kurudu diyecek ama o bile gene bir dgeri olam meta. Bu kodugum dalında kurtlandi amk
Egeen ile fark 3000 + oldu. Fak yu diyorum başka da bisy demiyorum.
Ateşin altını hafiften açtılar, yakında tenceredn zıplayamayan hale getirirler:)
obruk oluşturuyor konya çimento kendinie!
Sürpriz yapacaksa daha uygun bir zaman olamaz:)
Ytd
Nuh da çimentocu bu da!
5050 önemli destek seviyesi ...Daha aşağı iğne atarsa da kalıcı olmasını beklemiyorum...Genelde endekse ters korelasyon gösteririz ama bakalım endeks geri çekilmesin de neler yapacak ...
Ziyaretçi sayımız epey azaldı forumda..
MACD yerin dibine girdi, artık buralardan ufaktan dönmesi lazım koca oğlanın..
Endeks geri gelse de grafik ben terse gideceğim der gibi..
Selamlar arkadaşlar, güzide hissemizi sabırlaaaaaa bekliyoruz
Nibas, cemas tavana kitledi. Bu ayı oğlu ayı hala mal gibi bakıyor. Mal dan ne anlar kodugumun ayisi
Kabak gibi yata yata buyuycun sende
40 tl GAP var alış satis . Hayırdır ins
Çimento üretimi artıyor yurtiçi satışlar büyüyor
Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin üretim ve satış rakamlarını açıkladı.
Sektörün yüzde 94’ünü temsil eden TÜRKÇİMENTO üyelerinin 2023 yılı Ocak Haziran döneminde toplam üretimi geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7,7’lik artışla 36,7 milyon tona yükseldi. 2023 yılı 6 aylık döneminde iç satışlar da yüzde 14,4 artışla 28 milyon tona ulaştı. 2023 yılı Ocak-Haziran döneminde, üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 21,8’i ihracata konu oldu.
Sektör, 2023 yılına, 2022 yılı Ocak ayının baz etkisiyle, iç piyasada artış ve ihracatta düşüş ile başlamıştı. Mart ayında yaşanan artış, Nisan’da bayramın etkisiyle dursa da Mayıs ayında devam etti. Haziran ayında yine Bayram sebebiyle iç satış büyümesi hız kaybetti. Bölgesel olarak bakıldığında iç satışlarda tüm bölgelerde artış yaşandı.
“İkinci yarı beklenti yüksek, kapasite yeterliâ€
Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, inşaat sektöründe yaşanan küçülmenin de etkisiyle sektörün 2022 yılını iç ve dış satışlarda tonaj olarak daralma ile tamamladığını hatırlatarak, “2023 yılının ilk yarısında üretim ve iç satışta artışlar yaşadık.
Ancak işçi ücretleri ve enerji fiyatlarındaki artışlardan sektörümüzün etkilenmemesi mümkün değil. Yılın ikinci yarısında ilk yarıya kıyasla daha farklı ve olumlu bir resmin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Yaşadığımız deprem felaketiyle tetiklenen kentsel dönüşüm çalışmaları ve devam etmekte olan alt yapı projeleriyle ülkemizde çimento ihtiyacını artıracağını öngörüyoruz.
Bilindiği gibi çimento sektörünün büyümesini en çok etkileyen unsurlar, konut sektörü ve alt yapı yatırımlarıdır. Bu yatırımları karşılayabilecek üretim kapasitesine fazlasıyla sahip bir sektörüz.†İhracatçı Birlikleri’nin geçici verilerine göre, 2023 Ocak-Ağustos döneminde çimento sektörünün toplam ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre %19,3 oranında gerileyerek 870 milyon dolara indi. Toplam ihracat miktarı ise 8 aylık dönemde %31,7 oranında azalarak 13,4 milyon tona geriledi.
Birilerinin dedigi gibi ihracat cazipse neden düşüyor acaba. Daha öncede yazdığım gibi en az 3 yil iç piyasa çekecek üretimin çoğunu. Kar marjinal ihracatciya göre daha iyi olacak. Yıllardır dezavantaj olarak görülen konya nin lokasyonu merkezi olması dolayısıyla avantaja dönmüştür. Yeterli çalışıp uretsinler ama bunlar parayı üretimden değil hisseyi indirip kaldırıp milleti duduklemkten kazandıkları için üretime totolari yetecekmi bilemiyirum.
Egeen yüzde 7 ,dün çimentolar iyi prim yaptı ...
5050 seviyesini görerek düzeltmeyi bitirdiğini düşünüyorum koca oğlan, tekrar yukarı yönlü bir ivme yapmanı bekliyorum.. Haydi artık sahne senin göster kendini:ok:
Bu kocaoglanin hareketlenecegi falan yok. Yatiyor gene ayı oğlu ayı
Dünya Gazetesi
Dünya Gazetesi
İhracat
“Kur istediğimiz seviyede değil Türkiye pahalı bir noktaya geldiâ€
İhracatçılar kurda denge istiyor. Dövizi dizginlemeye çalışırken, ihracatçıyı vurmamak gerektiğinin altını çizen iş insanları, “Kurlar ihracatçının çok isteği seviyede değil, maliyetleri de katarsak rekabetçilik noktasında Türkiye’yi pahalı noktaya koydu’’ dedi.
Dünya Gazetesi
GÜNCELLEME
22 Eylül 2023 00:00
“Kur istediğimiz seviyede değil Türkiye pahalı bir noktaya geldiâ€
Takip Et
Mehmet Hanifi GÜLEL
Dövizin geldiği nokta ihracatçıların tepkisine neden oldu. Dövizde dengenin sağlanmasını isteyen iş insanları, maliyetlerin hesaba katılması halinde ihracatta Türkiye’nin pahalı bir ülke konumuna geldiğini dikkat çekiyor.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, bu yıl küresel pazarlardaki talep daralmasının yansımalarının çimento, cam ve seramik sektöründe hissedildiğini söyledi. Gültepe, “Karamsarlığa kapılmıyoruz, ihracatta dönemsel inişler çıkışlar olabilir.
Bizim oyun planlarımızı, uzun vadeli hedeflere göre kurgulamamız gerekiyor. Hazırlık sürecinin her aşamasında katkı sunduğumuz Orta Vadeli Plan’da 2026 için 302 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirlendi. Mütevazı sayılabilecek bu hedef, bizim yeni dönemdeki ilk büyük sınavımız olacak. Ancak, kurlar ihracatçının çok isteği seviyede değil, maliyetleri de katarsak rekabetçilik noktasında Türkiye’yi pahalı noktaya koydu’’ dedi.
Derdi zamanla hocam senle benle değil, yahudi bu , parayı hepimizden iyi biliyor.ve dünyaya yön verdikleri için olacakları önceden de biliyorlar. Kızıyoruz miziyoriz ama pandemi öncesi yapsaydı bedelsizj ve araziyi satsaydi şu an olduğu kadar değerli olmayacakti(şirket açısından bakıyorum, bizde ortak olarak bunun parcasiyiz) zira gerek arazi gerekse şirket değeri dolar a göre daha fazla arttı. Değer taraftan belki alacağımız para ile daha iyi yatırımlar yapabilmektir ama ortaklık bole bisey, büyük ortak ne derse o oluyor malesef. Bekleyelim. Bu seviyeler beklenebilir seviyeler gibi görünüyor eğer eskisi gibi 35 usd lere bakmazsan. Ama artık basabilecegini düşünmüyorum o iş geçti artık. Allahını izni ile çok extrem bir durum olmazsa altı olmaz üstü olur inş.
Sunuda belirtmeden gecemiyurm. Aslında zaman â± maliyeti düşürmek adına fırsatlar sundu ama kendi adıma malı durm elvermedigi için yeterince faydalanamadim. Ama bu durumu kullanan ortaklar oldu. Bayağı da iyi kazandılar. Özetle kaybeden olduğu gibi kazamanda çok. Tahtacinin işine zor. Etraf uyaniktan geçilmiyor:)
Yılda 750 bin konut Türkiye'ye yetmez
Yıllık yeni konut ihtiyacı 1 milyon civarında olan Türkiye’de son 10 yılın ortalama konut üretimi 750 binin altında kaldı. Bu durum ilk evini almak isteyenlerin konuta erişimini zorlaştırırken, fiyatların aşırı yükselmesini de beraberinde getiriyor. 2018’de 894 bin adeti bulan konut üretimi, 2020’de pandeminin etkisiyle 599 bine kadar geriledi, 2021’de 626 bin ve 2022’de ise 642 bin oldu.
Herkese hayırlı bereketli güzel bir hafta diliyorum..
Yılsonu öngörülen enflasyon muhasebesinin bizlere artısı eksisi neler olabilir ??
XTAST yine yüzde 5..
Çimsa,nuhcm tavan ,akcns ve oyakc yüzde 4/5..
Bakalım bugün nasıl bir seyir izleyecek koca oğlan ...:wu:
Bizim koca ayı gene koca kıçının üzerine oturmuş bakıyor aval aval millet nasıl uzaya gidiyor diye. Kodugum bi kalk koş ole otur otur nereye kadar