Alnus kardeş, tahta bomboş sen gördün biliyorsun zaten, yürü tepele ez geç kim tutar seni?
Printable View
Alnus kardeş, tahta bomboş sen gördün biliyorsun zaten, yürü tepele ez geç kim tutar seni?
Yıl sonu 450-460 milyon TL.arasi hasilat yaklasik olarak öngörümdür, en az 40 milyon TL.'de net kâr gelir, 38 bile olsa sermayeden fazla olur,
Bu arada spk ky korumak ıcın hısseyi kredili alıma ve acığa satısa kapamış...gbt Si yuksek Cb ve avanesıne göz açtırmamaya kararlı spk yı kutlar bu tıtız çalışmalarının diğer hisselerlede devamını dılerım...ytd
ben karı daha yüksek bekliyorum 3. çeyrek kayıbını geri alacaktır baki amca
ben 45-50 beklitorum
bütün gün Pumayı bekledik gelmedi :)
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Patron almış,Alnus almış şu satmış gibi konularla hiç ilgilenmiyorum. Bu forumda yazdıkları ile yaptıkları çok farklı olan kişileri bildiğim için zaten bu tarz yazıları dikkate almanın anlamı yok.
Önemli olan konu şirketin mali tabloları. Şu andaki duruma göre yıl sonu karının 40 milyon civarında olması lazım. Esas önemli gelişme petrol fiyatlarındaki sert düşüş. Hammadde fiyatları petrol kadar olmasa da ona paralel olarak düşüyor ve şirketin maliyetlerinin %65'i hammadde. Şirketin yaklaşık 4 aylık stok tuttuğu göz önüne alınırsa 2019'un ilk çeyreğinden sonra marjların artması lazım.
çok güzel yazmışsınız eline saglık ben net karı birazdaha fazla bekliyorum bir daha bakioğlu bu hatalara düşmez
bu kagıtta ky yok denecek kadar az venerdeyse tamamı kagatı terk etmek istemiyor
10 gündür hisse daki işlemler amacını anlamış deyilim
dövizin geri gelişi stabil oluşu bakab a ilaç gibi gelecek
4. çeyrek beklentilerden daha iyi gelebilir
son 6 günkü hareketlerin hepsi bilinçli diye tahmin ediyorum. hatta daha da ileri giderek devre kesici gerektiren işlemlerin , Kap acıklamasına ve kredili alım yasaklarına gidecek sekilde bilincli oldugunu dusunuyorum. Eğer elinde kredili bakab olan varsa (zannetmiyorum) dokulmesi amaclı... kısa süre sonra da sert yukarı .. bakalım. ytd .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Patron bir katakulli yapmaz ise sene sonu kar'ı 40 milyon TL.ve üstü gelir, 3.donem sonu Eur kuru 6,95 TL., şu an Eur kuru 5,98 TL., bugünkü kur ile 3.döneme göre kur farki geliri-gideri farki yaklaşık 17 milyon TL. artıdadır, yani 17 milyon TL.kur farki kar'ı oluşmuş durumda bugün itibari ile 3.döneme göre, 4.dönemde yaklaşık 100 milyon TL.hasilatin net kâr artis etkiside 8 milyon TL.olsa toplamda 3.döneme ilave olarak 25 milyon TL.net kâr daha gelmiş olur, 3.donem sonu kâr 19 milyon TL.+ 4.donemde 25 milyon TL. gelirse toplam 44 milyon TL.yapiyor, bu rakamlar gerçekçi rakamlardir, hicbir abarti rakam içermemektedir.Kar'ın 40 milyon TL.yi geçmesi gerekiyor, göreceğiz bakalım
17 milyon kur farkı geliri bana biraz fazla geldi. Son bilanço dipnotlarında %20'lik değişimde 19 milyon etki yapacağı belirtilmişti. Şu andaki kura göre 13 milyon bir artı oluşuyor. Ancak esas faaliyetinden diğer gelir-gider farkı bu sefer eksi yazacaktır. İkisinin toplamı yaklaşık 8-9 milyon artı etki edecektir.
Hasılattan oluşacak kar beklentim ise biraz daha yüksek. 12 milyon civarında.
Tahminlerim:
-İlk 2 ceyrek FAVOK (kur ile ilgili diğer gelir gider düzeltme yapılmış haliyle): 19'ar milyondu.
-3.ceyrekde bu rakam 29 milyondu.
-3.ceyrekde düşük maliyetli stokların etkisi vardı.
-4.ceyrekde ~25 milyon TL FAVOK yaparsa.... faiz gideri sonrası 20 milyon TL kalsa..
-İlaveten de kur değişiminde +7 yazsa..
-net kar etkisi 27 olur.. vergi de dusersek toplam 12 aylık karı 40 gibi bir yere ulaşabilir... (Sermayenin 1,2 katı).
seneye 0,75 gibi bir temettü kararı cıkabilir.. (maksimumu dağıtmazlar.)
bizi yanıltma bakab.
Yine stabile döndü, böyle giderse yıl sonuna kadar 4,60-5,00 aralığında gider gelir, Alnus efendi ortalarda yok, hisse debelenmeye başladı yine,
bilanço da iddalıyım arkadaşlar
beklentilerin üzerinde gelecek kar
3. dönem euro ortalaması 6.57
4. dönem bügün dahil 6.43
ortalama euro kur degeri
dönemsonu bu ortalama 6 gibi olur
dönemsel ciro artışı olarak 4. dönem bakab için bereketli
ben ciroyu 130-140 arası bekliyorum
Bir arkadaş vardı Puma, 2,5 milyon TL.param var diyordu, ne oldu bu arkadaşa ya? hani hisse alıyordu? sürpriz yapacaktı öyle diyordu,
Bunlar şimdi kasadaki bankadaki paraları ile gidip EUR-USD borçlarını falan ödemişlerdir olur ya, Eur alacakları da artmışsa bu sefer alacaklarından dolayı kur farkı zararı yazarlar, Borçlarını azalttıkları için kur farkı geliri-Finansal gelirler kalemi beklediğimizin dışında azalarak gelebilirde, hani olurmu olur, burası BAKAB, her an herşey olabilir:)
Böyle birşey olursa akılsızlıklarının, beşiriksizliklerinin, beceriksizliklerinin cezasını hep beraber çekeriz, nerden aklıma geldiyse şimdi:)
Lafı uzatmayayım şaka bir yana ben iyi bir kar bekliyorum 2018 sonu itibari ile, yap hamleni BAKAB artık,
Eğer bilmediğimiz bir olumsuzluk yoksa (şu andaki verilerle mümkün görünmüyor) veya üçkağıt yapılmayacaksa mevcut fiyatlama borsada kolay kolay denk gelmeyecek fırsat fiyatlarıdır.
Aklıma gelen tek endişe brüt karlılığı son çeyrekte ciddi oranda düşürmeleri.
Hammadde maliyeti toplam maliyet içinde %60 'lık yer kaplıyor. Bir önceki çeyrekte alınan hammaddenin kullanıldığını farz edersek ikinci çeyrekte 5.5 ortalama ile alınan hammaddeye karşılık euro ortalaması 6.6 oldu ve brüt kar %26 dan %29 a çıktı.
Bu çeyrekte ise 6.6 ortalama ile alınan hammadde kullanılacak euro ortalaması ise yaklaşık 6.2 olacak. Son çeyrekte brüt karda bir düşüş olacaktır ama oranlama yaparsak son çeyrekte % 23-24 brüt karlılığı yakalaması lazım.
Tek aklıma gelen bunu %20'nin altına düşürmeleri ki bu durum şaibeli olur.
Patron hissenin yükselmesini istemiyor (zaten %90'ı elinde) ve dışardan birileri aracılığı ile de 300-400 bin lot hisse ile tahtayı kontrol ediyor. Benim bu zamana kadar bildiklerimi ve gördüklerimi düşününce edindiğim izlenim bu.
yazık yakışmıyor
satıcı oysa
alıcısı olmayan tahtada
oyla batak tahtalar var ki
bu kagıt bu rakamları hak etmiyor 1.5 yışın dibinde
bu normal bir büşüş deyil
kagıta istenmeyen birileri girmiş olabilirmi
bir bilek güreşi gibi
olan ky olacak gibi
hani nerede o nonoş ?
pars mıdır dağ aslanı mıdır
bence o küçük mahdum.
Bence portföyünde belki de başka kagitlarda kredide yakalanan birileri burada da mecburen döküldü, dokuluyor.. portföyü boşaltılarak.. benim tahminim bu..
Yazık.. Canlar yanıyor demek bu.. öyleyse tabi.
Şirketin hissesinin arkasında durmaması, likidite artırıcı adımlar atmaması, geri alım açıklamaması hayal kırıklığı yaratıyor..
Bunlara sebep oluyor.
Alnus da yalan çıktı.. muhtemelen cebinde limitli bir parayla tahtada iş yapmaya kalktı ama 5in üzerinden malı yiyince altında ezildi.
Sabır ve kagidi taşıyabilme gücü bizi umarım iyi günlere götürecek. Önceki yazılanlar çok somut ve gerçekleşme ihtimali yüksek beklentiler..
Bu hisse normal piyasa fiyatlaması içinde hareket etmiyor patron tarafından yönlendiriliyor. Burada da çok tuhaf yazılar görüyorum. Yukarıda yazdığım son cümle bilinçli olarak yazılmıştır. Burada yazılan yazıların bir kısmı tamamen yönlendirme amaçlı.
Hisseye mevcut fiyatların 5 katı fiyat biçip %5-10 luk her yükselişte yüklü miktarda mal satan ve hisseyi baskılayan da burda insanların kafasını karıştıran dağ aslanı da burda.
Bu durumda çok zorunlu haller ve bilanço dönemleri dışında bu topicte yazmanın anlamı kalmadığını düşünüyorum.
Bugün Ak yatırım 4,10 a kadar ne varsa verdi, tacirler de Alnusta sattı, alan ziraat garanti ve şeker, Alnus fos çıktı en son takasına saat 17 gibi baktığımda 73 bin lot civarı malı görünüyordu, son 1 saatte 12-13 bin lot mal sattı takası 60 binlere düştü, yine aynı 3 lü tacir şeker ak, bu tacirler var ya arkadaş tarafını iyice belli etti, kağıt yükseliyor sırf yükselmesin diye olanca mal sattı geçen hafta biliyorsunuz,
hissenin yükselmesini isteyen takoz koyar mı? Bunların amacı belli, kağıt gitmesin, biz olanları dökülenleri bir bir alalım, tac-şek-ak ben bunu yazdım forumdan 1 hafta atıldım, c yi çıkarın ek'yi çıkarın birleştirin yani ..... konsorsiyumu demiştim (erkekte bulunan bir organ tabi biraz farklı yazmıştım, anlayan anladi)
bence ziraat te işin içinde olabilir,
düştükçe alıyorum, dün bugün 200 lot civarı aldım 4,43-4,52 aralığından 10 ar lot, garanti 10 ar 10'ar lot alımlar benden, bazende 25 er lot alıyorum garanti den,
Verin ağalar verin, sizinde hakkınızdan gelecek birileri çıkacak elbette,
Bu arada puma dan ses yok!
Devre kesici yediren arkadaş puma senmisin? Bir sürprizim var demişti de o itibarla
Şirket uyuyor seyrediyor sadece, nasıl bir şirketsiniz siz ya? çakallara teslim etmişsiniz tahtayı, devre kesici yiye yiye bir hal oldu hisse, basit bir Aile şirketi olarak kalmışsınız o kadar, bir arpa boyu yol gidememişsiniz, ne kurumsallık ne profesyonellik ne bir vizyon hiçbiri yok sizde, ky nin dürtüklenmesine ön ayak oluyorsunuz başka bir şey yapmıyorsunuz,
Benden hissemi alamazsiniz hangi numarayi çeksenizde satmam, Allah sattirmasin, ben hep aliciyim bugune kadar tek lot satmadim hep aldim, siz kendi aranızda tepişin durun,
Cem Bakioglu yazik sana , hissenin düştüğü bu duruma hala sessiz kalıyorsun ya, sessiz kalmak bir anlamda kabullenmektir,