Yağma mı oldu da kapanmada arttı!!! İlginç.
Printable View
75 milyon gelmesi şok etkisi yaptı. Oysa primler artmıştı. Eee adamlar hala hedeflerinin arkasında. Ben bunlara güveniyorum. Bugün ziraatten alımları yaptım. 2 güne dondurur, 2022 mart temettüye kadar yatarım ben nasipse..:)
Eylüllede kebap yicem temettü ile.:)
Bilancoda hayat disi teknik gider 805 milyon geçen yil 605 imis. Akgrt bu yil 200 milyon daha fazla hasar odemesi yapmis. Ytd.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilancoda herhangi bir problem yok adamlar solediklerini fazlasiyla yapmis. Gölü hasar odemesinden yedik. Bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Ytd.
Hasar ödemeleri her ceyrek boylemi gelecek tabiki hayır. Sirket satislarini soledigi oranda artirmismi evet. Ben artirmaya da devam edecegini düşünüyorum. Bu benim icin yeterli.
Satis ve hasar odemesi orani gecen yilki bilancodaki olsaydi simdi 110 milyon kar konusuyor olcaktik. Neyse nasipten otesi yok. Allah hakkimizda hayırlısını nasip etsin.
Bekleyeceğiz.ağustosta bilançoyu 4 gözle bekliyorum. Bence beleşin beleşi bi fiyatta. Üstelik yıllardırlı sigorta şirketlerine sektör alımı gelmedi temettüleri nol olduğu halde. İlla gelecektir. Bu fiyatlar altın tepsi benim için. Olmadı eylülde cillop gibi temettümüzü alır martı bekleriz. Olay bu kadar basit
Kayıtlı sermaye tavanı 500 milyon ve yeterli iken 750 milyona çıktığını da unutmadık. Yazdık bi yere. Üstelikyönetilen varlıklar 3.25 milyar tl ye ulaştı. Hele bi 5 milyara ulaşsın, hele hele 10 milyar olsun bakalım ölüsü 1 milyar tl yollayacaktır. Onların bir hesap kitabı varsa bizimde var. Onlarınki para ise bizimkisi helalin helali para. Yemezler,işmenden pahalı idin bir gün geçeceksin.
Şunu açık ve net söyleyeyim, 2 senedirli akgrt ile haşır neşirim. Bildiğin acayip bir baskı var, toplamaya doyamadılar, yüksek temettü şampiyonu olmasına rağmen, sürünmemiz bunu gösteriyor. İlk kırılım inşallah ağustos bilanço ile gelecek 3.q. ispat gelecek.sonrası sonraya...
Sayın rlc degerli görüşürleriniz icin teşekkur ederim.
Nasıl bu fiyatlarda ve bu finansallarda kaldığını merak ettiğim 2 şirketten biri. Diğeri de bir aracı kurum.
Son 5 yılda düzeltilmiş fiyatlara göre sigorta şirketleri içinde en iyisi. Hem temettü olarak hem de getiri olarak.
Maalesef banka finansallarında işlem görüyor neredeyse.
Bakalım yabancı ortak ayrıldıktan sonra da bu temettü geleneği devam edecek mi ?
Her ay düzenli aldığımdan bu fiyatlarda kalması işime geliyor açıkcası. Yüklü alım girdiğinde terste bırakıyor anında. O yüzden bu kağıdı düzenli olarak, belirli aralıklarla almak daha iyi.
Adamlar dediki çıkmıyor , burda yazıyı da paylaştım emaile gelen.
Sn. RLC ben daha önce rekabet kurumuna uapilan basvuruya istinaden soyledim lakin tekrar baktim orada hisse yapisi degismeden sadece yonetim kontrolü sabanciya gececegi yaziyormus. Benim okudugum kaynakta sanki hisse yapisi degisecekmis gibi lanse etmisler.
Evet, yabanci firma ile ortaklik devam ediyormuş.
Aynen öyle sn erdi. İşmene devam ediyor musunuz?:)
İsmen'de benim iki pozisyonum vardı. Biri içinde Akgrt ve baska hisselerin de oldugu uzun vadeli pozisyonum öteki de kendimce yüklü girdigim orta vade portföyüm. Temettuden sonra orta vadeli olani satip çelik ile ilgili baska hisseye gectim, ama ismen uzun vadeli portfoyumde her zaman olacak.
Akgrt ile ikisini aslinda bir cok yonden birbirine benzetiyorum. Oz kaynak karliligi - temettu verimleri - borc durumlari - nakit akislari - finansal olarak ucuz olmalari vs. Ben bu iki firmayi da çok begeniyorum .
Hayırlısı olsun sn. Erdi.
İşmenle yollarımı 20.7 den ayırdım. Şu an 2 kağıttayım. Akgrt ve deva. İkisi ya orta vade olacak yada çok uzun vade. Kısa vade hedeflerim gerçekleşirse olaki manyaklamasına bir durum, portföy çeşitlendiririm. Ama 2 sindende memnunum, acayip uyuz olsalarda. Belki bir gün işmene dönerim. Sağolsun çok kazanırdı.
Umudunu kes dostum. Oraya 200 bin yazmakla geçen gün ziraatin aldığı gelmez. Yürü işine....
Blokaj konuldu.
Sabır acı,sonu tatlıdır. Hadi ak sigorta.
Blokaj konuldu.
Sabır acı,sonu tatlıdır. Hadi ak sigorta.
Bu kağıdın saplantılısı tacirler sonra osmanlı, bofa, garanti, iş özellikle bunlarla kağıdı temettüden sonra iyice öldürdüler. Çevirin bakalım.... İzlemeye bile gerek yok tahtayı, o kadarki sığ, uyuz vs ...
Sadece beni heyecanlandıran aylık prim üretimleri ve bilançolar.
Tabi yatırım, global, yapı kredi ve kemiksiz alıcı son sahnelerdek hsbc. Unutmadık. En kalitelisi hsbc aldı mı oturtarak alıyor ve bitiriyor olayı
13 lot sepete attık.. Allah bereket versin
Prim üretimleri kap haberi geldi gecen sene ayni ayına göre yüzde 33 lük artış ve yıl basından beri olan oranda yüzde 29 a yükseldi...Yatırım tavsiyesi degildir...
Masallah.
Primler primler primler....
Kağıt ölü ama...:)
Yabancıdan başka alan satan kalmamış :)
https://i.ibb.co/4j7NBnC/yb.png
- Aksigorta (AKGRT, Pozitif): Şirket'in 2021 Nisan ayındaki toplam prim üretimi
bir önceki yılın aynı ayına göre %33 oranında artarak 415,2mn TL'ye yükselmiştir.
Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise aynı dönemler itibarıyla %21
oranında artarak 270,6mn TL olmuştur. Diğer yandan, nisan ayı prim üretimi ile
beraber Şirket'in 2021 Ocak - Nisan dönemi prim üretimi yıllık %29 oranında artarak
1.973mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim
ise yıllık olarak %26 oranında artmış ve 1.327mn TL olmuştur.
Prim üretimlerimiz gelmiş. 1.972 milyar yılnaşından beri. Yıllık %29 artış! Umarım 2. Çeyrek güzel bir kar gelir artık. Zaten ardına cillop gibi 29 kuruş temettüyü alıcaz. Neyse siz yükseltmeyin, ben alacağım temettü gelirine bakarım. 2022 de 1 tl net temettü hayallerim var... Ama taksitli olsun. Peşin istemem. Hatta 3 taksit olsun. Nisan, temmuz,ekim