Ben borsada emeksiz yemek olmadığını yıllar içinde öğrendim.
Emek verince kazanma ihtimali artıyor.
:yes:
Printable View
Belki çok yeniyim ama ben de borsanın tamamen "algı"ya oynadığını fark ediyorum. Olumlu algıya diyecek bir şeyim yok ama ya bu olumluluk tamamen "algı yaratmak" içinse diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Altı doldurulmuş,sağlam işlerin bazen biraz allanıp daha güzel algı oluşturulmaya çalışmasını kabul ettik diyelim ama iş düpedüz sadece "algı"ya oynamaya mı geliyor diye de düşünmeden edemiyorum. Daha net olayım mı dostum: Bu sene mont benzeri bir sey alayim dedim. Bir AVM'de bir sürü dükkanı dolaşip bi dolu markaya baktim. Hoşuma gitmesi,kalitesi,fiyatı derken dur bkalim internette ne kadarmiş falan.. sanirim çogumuz da böyledir.
E şimdi üstümüze aldığımız montta bile böylesi uğrasırken "yatırım" dediğimiz bu kadar mühim bir konuda da gerekirse "aptallığa" varan bir kuşkuculuğa kapılıyorum ben. Velev ki aptallıksa sorun değil,herkes kimi zaman aptallık edebilir der geçerim. Yoookkk kuşkularımda hakĺiĺik payı varsa işte o ihtimali pas geçtikten sonra durumu fark edersem bu yaptığım sadece aptallık olmaktan çıkar malesef "enayilik" olur. Enayi olma ihtimalindense aptalca bir kuşkuculugu tercih ediyorum hocam.
Bence düşünülmüş zira öyle olmasa 1000 MW panel fabrikası demezdi daha genel geçer şeyler söyler hiç detay vermezdi ama burada bazı kesin detaylar var, fabrikada kullanılacak makinaların detayına kadar hemde. Birde esco işleri, daha evvel açıklanmıştı(daha evvelden hazırlandığına gösterge) bu şekilde daha çok yurtdışı amaçlı olduğunuda öğrenmiş olduk zira fiyatlar orda daha iyi ve orada esco yapmak çok daha avantajlı.
Şirketten beklentimizi zaten hep bu yönde konuşuyorduk piyasanın en büyüğüsün ona göre yatırımlar gelmeli diye. Bence ilk işaret fişeği geldi, çok da güzel oldu. Parça parça yeni detaylarda gelecektir.
Hedefler kesinlikle global ve büyük hedefler, bunu net hissetiriyor.
Anliyorum. Esco,1000 MW... bunları hem KAP'lardan hem de buradan okudum. Inanin belki de "salakça" gelecek ama bu iş nerede,hangi arazide,Alman makamlarinca görüşülmeden,yatırim maliyeti,bürokrasisi,devreye alınma tarihi.. ve daha benim aklımın alamayacağı onlarca paremetre içermeliyken tüm bunları sanki formaliteymiş gibi pas geçmek biraz tuhaf değil mi? Yani şimdi bunlar yönetim kurulunda biraraya gelip "Yav niye sadece Almanya? Fransa'ya da yapalim,hem onlarda çok nükleer var,onlara GES,RES daha lazım." deseler ve sadece bu fikir çok parlak,e hadi yatırım niyetlenelim diye karar alıp üste bir de bunu KAP'layalim deme ihtimali yok mudur? Yani somutlaşmasını geçtim fizibilitesi bile ortada olmayan şeyler için "karar aldık,haberiniz olsun" diye KAP atılması bir bana mı tuhaf geliyor? Daha geçenlerde 200 milyonluk yatirim için gerrkli teşviği aldik v.s diye KAP attılar. Valla ben kıt aklımla şöyle düşündüm: Ulan yer yerinden oynuyor GES dönüsümü,çılgınlıgı ve hele hele şu "panel" işinde. E fabrikası,yapımı,teçhizatı bilmem nesi olacak ama bu maliyete rağmen acayip bir katlkisi olacak ciroya (burada okudum hep bu katki işlerini). Böylesi devasa etki yaratacak işin maliyetiyse 200 milyon(!) Ulan senin kendi payına boyuna sattığın ve hala yükseltip indirip bir daha bir daha çaktığını düsündüğum tutarin çeyreği bile değil bu para. Amaaa işte orada artik iş devletten kayıtlı kuyutlu birsürü detay isteyen kısacası "sahici" dosya olunca ancak gerçegi yani 200 milyonu söyleyebiliyosun. Halbuki üfürdüğün etki bir kaç milyarlık!
Valla gittikçe paranoyaklaşmiş da olabilirim ama inanin kaba esnaf kafasiyla düsünmek bazen en derin tahlillerden daha yararlı olabiliyor.
Yanılma payım çok yüksek. Bunlar tamamen benim vesveselerim ve cahilliğimden de olabilir.(ınsallah da öyledir) ama aklımı ara sıra kurcalıyorlar,ne yapabilirm..
Ömür isimli arkadaş yeniyim acemiyim kuskucuyum diyorsun ama bayağı profesyonelce zehir atiyorsun. Geçen gün gesan için nerdeyse mahalle bakkalı diyecek türde yazıyordun. Bugunde atilan kaplar için tamamen göz boyama amaçlı cek cak dan başka bir sey olmayan boş yazılar diyorsun. Adamlar detayli bir şekilde avrupada fabrika kurulumu sunjunior bayilik ağı oluşumu esco sistemi ile yatirim ve gesan özelinde müteahhitlik hizmeti yapacağını söylüyor. Sen bunlara laf salatası muamelesi yapiyorsun. Bu şekilde davranarak Gesanin imajina itibarina şerefine hakaret ediyor. İş yapma gücü ve kapasitesini kucumsuyorsun. Komik olan ise msci endeksine girebilmis dünya finans piyasasinda kabul görmüş üç beş Türk şirketinden biri için bunları yapiyorsun. Benim senin yazılarından çıkardığım tek sonuç var. KÖTÜ NİYETLİSİN
"SUNJUNIOR markalı çözümlerimizin Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa'daki bayilik networkunun oluşturulması"
Aslında bu kısım aklıma direk olarak sunjunior dağıtımını yapacak bayinin siemens olabileceğini getirdi.
28 yıl önce 210 dolar bozup 1(sadece bir)lot ereğli hissesi alıp borsaya girdim. girdikten 2 hafta sonra 94 krizi oldu. bütün krizleri gördüm geçirdim. uzun vadeci olunması gerektiğini yaşadıklarım bana öğretti. bir örnek vermek isterim. geçen hafta 2014 ten beri kullanmadığım içinde sadece 1 lot koza altın ve 4 lot iş c nin kaldığı yatırım hesabının ne durumda olduğunu görmek için şifre aldım ve girdim. koza altın alım maliyetim 14.40 tl imiş. hisse bugün 400 civarı. temettüler hesap işletim ücreti olarak kesilmiş. bu şirketin başına gelenleri biliyorsunuz. o zaman alımlarımı yaparken patron faktörünü gözardı etmiştim , şirket yerlerde süründü kayyum atandı. bu haliyle bile kaç kat artmış. çoğunuzdan yaşça büyüğümdür sizlere abi tavsiyesi şu al satlardan kurtulun. bir hisseyi almadan iyice araştırın ve emin olunca korkmadan sürekli alım yapın . göreceksiniz eninde sonunda hak ettiği yere gidecektir bu yüzden teknik analiz beni ilgilendirmez. al satlar heyecandır