Yazdıklarımı tekrar okudum.
Saygısızlık olabilecek bir cümle bulamadım.
Burası sanal ortam.
Çok naif ya da çok sert (karşı taraf sert olmadıkça) olmaya gerek yok.
Ya da benim düşüncem bu.![]()
Yazdıklarımı tekrar okudum.
Saygısızlık olabilecek bir cümle bulamadım.
Burası sanal ortam.
Çok naif ya da çok sert (karşı taraf sert olmadıkça) olmaya gerek yok.
Ya da benim düşüncem bu.![]()
O kadar işkillenecek bir iş olduğunu düşünmüyorum. 2,5 milyon lotu tepeden çaktı demek için 1-2 ay bekleyip hissenin hareketlerini görmek gerekiyor.
Patronların tavrı kendilerine maks payı almak, o yüzden iştirakin iştiraki şeklinde işler yapıyorlar. gesan yatırımcısına da diyor ki al sana yatırımlardan %33 pay, daha da ses yapma. Bugün tavan gitmemesinin sebebi budur zannımca.
gesan mühendislik tarafımız, üretim kısmımız europower diyerek olayı bu şekilde maskeliyor halbuki amaç her yatırımda gesan payını azaltırken patron payını artırma üzerine kurulu. onlarda bu işlerde muhteşem potansiyel olduğunu görüyor neden büyük kısmı yatırımcı ile paylaşayim ki diyor galiba. yatırımcı olarak yönetimde söz sahibi değiliz o yüzden yapılanları uzaktan izleyip değerlendirmekten başka şansımız yok.
Ben şöyle düşünmeye başladım, mesela geçen açıklanan 360 Mw depolama yatırımını 120 mw olarak düşünüyorum zira bize düşen pay bu yahut 1000 mw peak pv solar ın panel üretimini 330 MW gibi düşünüyorum. 100k sunjunior mı satıldı, hayır 55k satıldı gibi düşüneceğiz vs vs.
Burada almanya işinde bizim için şöyle bir avantaj doğurabilir, yeni bağlantılar sebebiyle almanya da mühendislik işleri çıkarsa oradada gesana direkt iş düşebilir.
Bende sizinle aynı düşünüyorum hocam. holding gibi düşünme diyorlar ama europower pd si gesan ın 2x 3x olacak diyolare bende bunu demek istiyorum zaten. Adamlar tamamen Europower üzerine odaklanmış. artık gelen kaplar sanki başka şirkete geliyomuş gibi hissediyorum ben şahsen
![]()
Elbette👍 Sonuna kadar katılıyorum ve hatta eli yükseltiyorum:Velev ki art niyetli bir görüş bile varsa ona ekşimek yerine amiyane tabirle tam raconuna uygun cevap verilmesi art niyetin hayırlara vesile olmasını bile sağlayabilir. Bırakalım eteğimizdeki taşlar dökülsün ve zihnimiz berraklaşsın. Ne benim çarpıtmamla ne de başkasının kulağinı tıkamasiyla "hakikat" değismeyecektir. Derdimiz duymak istediklerimizse o halde rahatsiz edici fikirleri def etmek en kolayıdır. Ama inanin sorgulanmamiş bir "iman"ın bile eksik olduğunu düşünürüm ben.
Ben de tam bunu söylemek istiyorum zaten. Buradaki çoğu kişi Almanya'nın Rus gazina bağimliligi ve Ukrayna savasi sonrasi bu gaz meseleinin ciddi bir enerji krizine çevrildigini ve çok daha fazlasini gayet iyi biliyor. Ve dolayiayla bu arka planda "Almanya'da fabrika yatırımı" fikri(KAP'ı) muhteşem coşku uyandırmaya ve bizi havalara uçurmaya yariyor. Sonra da e zaten Sıemens ile bi aeyler imzalamialradı,onlar da Alman firmasi zaten diye her şey yerli yerine oturuyor. Ammaa benim sorumun son kısmına cevabinzii alamadim hocam:
"....yoksa ufaktan ufaktan aceleye getirilmiş ve "İyice coşku sönmesin,dur bugünlük de Almanyalı yatırım KAP'ı atalım" kuşkusu sadece ben de mi var?
Yer İmleri