Yazdklarm tekrar okudum.
Saygszlk olabilecek bir cmle bulamadm.
Buras sanal ortam.
ok naif ya da ok sert (kar taraf sert olmadka) olmaya gerek yok.
Ya da benim dncem bu.![]()
Yazdklarm tekrar okudum.
Saygszlk olabilecek bir cmle bulamadm.
Buras sanal ortam.
ok naif ya da ok sert (kar taraf sert olmadka) olmaya gerek yok.
Ya da benim dncem bu.![]()
O kadar ikillenecek bir i olduunu dnmyorum. 2,5 milyon lotu tepeden akt demek iin 1-2 ay bekleyip hissenin hareketlerini grmek gerekiyor.
Patronlarn tavr kendilerine maks pay almak, o yzden itirakin itiraki eklinde iler yapyorlar. gesan yatrmcsna da diyor ki al sana yatrmlardan %33 pay, daha da ses yapma. Bugn tavan gitmemesinin sebebi budur zannmca.
gesan mhendislik tarafmz, retim ksmmz europower diyerek olay bu ekilde maskeliyor halbuki ama her yatrmda gesan payn azaltrken patron payn artrma zerine kurulu. onlarda bu ilerde muhteem potansiyel olduunu gryor neden byk ksm yatrmc ile paylaayim ki diyor galiba. yatrmc olarak ynetimde sz sahibi deiliz o yzden yaplanlar uzaktan izleyip deerlendirmekten baka ansmz yok.
Ben yle dnmeye baladm, mesela geen aklanan 360 Mw depolama yatrmn 120 mw olarak dnyorum zira bize den pay bu yahut 1000 mw peak pv solar n panel retimini 330 MW gibi dnyorum. 100k sunjunior m satld, hayr 55k satld gibi dneceiz vs vs.
Burada almanya iinde bizim iin yle bir avantaj dourabilir, yeni balantlar sebebiyle almanya da mhendislik ileri karsa oradada gesana direkt i debilir.
Elbette👍 Sonuna kadar katlyorum ve hatta eli ykseltiyorum:Velev ki art niyetli bir gr bile varsa ona ekimek yerine amiyane tabirle tam raconuna uygun cevap verilmesi art niyetin hayrlara vesile olmasn bile salayabilir. Brakalm eteimizdeki talar dklsn ve zihnimiz berraklasn. Ne benim arptmamla ne de bakasnn kulain tkamasiyla "hakikat" deismeyecektir. Derdimiz duymak istediklerimizse o halde rahatsiz edici fikirleri def etmek en kolaydr. Ama inanin sorgulanmami bir "iman"n bile eksik olduunu dnrm ben.
Ben de tam bunu sylemek istiyorum zaten. Buradaki ou kii Almanya'nn Rus gazina baimliligi ve Ukrayna savasi sonrasi bu gaz meseleinin ciddi bir enerji krizine evrildigini ve ok daha fazlasini gayet iyi biliyor. Ve dolayiayla bu arka planda "Almanya'da fabrika yatrm" fikri(KAP') muhteem coku uyandrmaya ve bizi havalara uurmaya yariyor. Sonra da e zaten Semens ile bi aeyler imzalamialrad,onlar da Alman firmasi zaten diye her ey yerli yerine oturuyor. Ammaa benim sorumun son ksmna cevabinzii alamadim hocam:
"....yoksa ufaktan ufaktan aceleye getirilmi ve "yice coku snmesin,dur bugnlk de Almanyal yatrm KAP' atalm" kukusu sadece ben de mi var?
Yer mleri