Originally Posted by
Foçabeyi
Arkadaşlar daha önce yazmıştım. Bende AFA - AFT - YAY vardı. Haftasonu portföy içeriklerini karşılaştırdım. Çıkardığım sonuç AFA ve AFT ikilisini alırsanız zaten YAY'ın portföyünün %70'e yakınını karşılıyor. YAY'ın en fazla yüzdeye sahip 17 hissesinden 16'ı var. En çok getiriyi yapan teknoloji hisseleri zaten AFT içinde bulunmakta. Teknoloji dışı diğer ABD şirketlerinden de faydalanmayı göz önüne alınca AFA - AFT ikilisini almak daha mantıklı oluyor. Bütün portföyü satıp fonları tekrar düzenleme kararı aldım. Bu ikisinin yanına kesin olarak IPJ ve IPV ikilisini ekleyeceğim. Belki duruma göre GBC de alabilirim. IPJ'nin ana hissesi Tesla olmakla birlikte (toplam portföye oranı %7,5 gibi birşey) Türk ve diğer ülkelerde ki elektrikli araçlarla ilgili her türlü teknolojiye yatırım yapan şirketler ve BYF'ları var içeriğinde. Ayrıca fonun yaklaşık %30'u hisse dışı yatırım araçlarında(borçlanma araçları gibi) değerlendiriliyor. IPV ise (TDG ile arasında kaldım) eurobond yatırımı için seçtim. GBC'nin içeriği de hoşuma gitti. Altına dayalı BYF'ları ağırlıklı olmak üzere medikal teknoloji ve bioteknoloji BYF'larını da barındırıyor içinde. Haftaya tüm portföyü AFA - AFT - IPJ - IPV - GBC(Belki) olarak oluşturmayı düşünüyorum.
Siz üstadlarımızın yorum ve düşüncelerini duymak isterim :)