Originally Posted by
cemsoy35
üniversite yakını işini bilmiyorum ama yazlık işini açıklayayım ..benim de satılık olan bir yazlıgım var...aynı site de temmuz agustos kiraları 50 bin tl...haziran eylül kiraları 30 bin tl ..baktıgın zaman haziran temmuz agustos eylulde kiraya verdigin zaman 160 bin tl geçiyor eline...nisan mayıs ekim de de havalar gayet güzel gidiyor...o boş zamanlarda da sen kullan aslında gayet mantıklı...ama sorun şu eger sen takip edeceksen...ee ben izmirdeyim yazlık kuşadasında...genelde 15 günlük yada aylık tutuluyor...her kiracı degiştiginde evin kırılan dökülen bir yeri varmi diye bakmaya gidemiyorsun...yani sen bu işi yapmayacaksan eger ..senelik birine kiraya veriyorsun...o da 100 bine senelik kiralıyor...günlük bile kiraya veriyor..kışın evin içine ediliyor...sana astronomik geliyor bu para ama adam orada yaşıyor..alıyor bir ww transporter yada vito..evi airbnb ye koyuyor..havaalanı transferi bile yapıyor...sana bahsettigim 160 bin yıllık gelirden çok daha fazlasını bile elde edebiliyor..bense 3,5 -4 milyonluk mülküm var ama senede sadece 1 ay 1,5 ay kullanıyorum bana fazla lüks bu diyorum satışa çıkarıyorum...3,5 -4 milyon sen verdgin zaman senede 100 bin kira getirisi sana az gözüküyor ama..koşturan ve parça parça kiraya veren adam senin iki katın kira geliri elde ediyor . o adam için aa bu çok ucuz diyor...