1000 eve 82 bin on talep gelmis
Ekonomi baya kotu
https://m.patronlardunyasi.com/haber...p-geldi/263003
1000 eve 82 bin on talep gelmis
Ekonomi baya kotu
https://m.patronlardunyasi.com/haber...p-geldi/263003
oturduğum sitede benim binada 3.kat bir daire ( 3+1 olup, 130 m2 ) 18 yaşında bir yıldır sürekli internetten satılık. Camlarda ilan yok. Tam 6 emlakçı değişti. Dün yine sarı sitede ilanı görünce emlakçıyı aradım. '' Bu daire 375 bin lira ile satış ilanına başladı şimdi sizin ilanda 1059000 yazılmış. Bu mal sahibi ciddi mi yoksa emlakçı portföylerinde piyasayı şişirme amaçlı mı kullanılıyor '' dedim.
Emlakçı gak- guk felan, aynen düşündüğüm gibi çıktı. Bazı daire sahipleri emlakçılarla belli bir miktar para karşılığı anlaşarak dairelerini piyasa üzeri fiyatla satılığa çıkarıyorlarmış. Emlakçılar bu daireleri satmak için değil de , müşterilere '' bakın şu daireye bile bu fiyatı istiyorlar siz gösterdiğim şu daireyi kaçırmayın '' diyerek diğer dairelerde pazarlık gücünü yükselterek hızlı satıyorlarmış.
Yahu bizim milletin aklına şeytan bile yetişemez.
konunun ekonomi ile alakası yok. özellikle büyük şehirlerde , iyi lokasyonda ve / veya büyük arsası olan şehire nispeten uzak fakat inşaat kalitesi yüksek ( göktürk - zekeriyaköy - kemer country - sarıyer ortaköy sahil ve üst hattı - ulus bölgesi - izmir çeşme villaları - bodrum v.b. lüks porejerin olduğu ) yerlerin kemikleşmiş aşağı yukarı 5000 kişi gibi zengin alıcısı vardır. bu kişiler hep aynı ailedendir. git bak markalı lüks konut projelerindeki alıcıların listesine ( sana o listeyi tabii ki göstermezler ) , hep bu 5000 kişilik ailenin büyük çoğunluğu alıcıdır.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
TOKİ konutlarında kuraya girmek için belli kriterler var. Eğer kriterleriniz uygunsa hiç düşünmeye gerek yok. Kura da çıkarsanız muhtemelen 2 yıl içinde daire teslim edilir. İster kiraya verir dairenin değerlenmesini beklersiniz isterse o anki piyasaya bakarak borçlu satarsınız . bu satışa devir deniyor. Bazı insanlar sırf bu işten para kazanıyor.
Sen niye almiyorsun?
Konuya gelirsek, Onemli olan gelecegi tahmin etmek 2021de mesela konut alsan cok karliydi.
Simdi bu negatif faizin ne kadar surecegini tahmin etmek onemli.
Diyelim bi anda iyi seyler yapilmaya baslandi baz etkisi ile birlikte enflasyon dusmeye basladi, ustune bir de faiz artisi ile pozitif olmasada sifira yakin negatif faiz olustu. O zaman ne yapacaksiniz?
Simdi konut kredisi alanlar o zaman ellerinde patlamayacak mi?
Yer İmleri