Benim dünya sıralamam ;
1- Messi
2- Cristiano Ronaldo
3- Maradona
4- Ronaldo
5- Pele
Printable View
bu tür haberlere çok rastlar oldum
İstanbul'da kiraların katlanmasıyla mülk sahipleri oda kiralamaya başladı. Penceresi olmayan kiralalık odalara dahi 5 bin TL fiyat verildi..
ekonomideki en iyi gösterge bu.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...iyorlar/272330
Benim analizim kisa vadeye yoneliktir. Orta ve uzun vadede hala muglaktir.
Son 10 yildir icerde ve disardan yasamadigimiz, gormedigimiz olay kalmadi. Hepsini yasadik. Ulkeden 500-700 milyar dolar arasi sermaye kacti....Alisa geldigimiz krizlere gore bu ulkenin coktan batip iflas etmesi lazimdir.
Ulkenin hala ciddi bir doviz darbogazi var. Bu sorun henuz asilmis degildir....Ekonominin onundeki en ciddi riskde budur. Doviz darbogazi atlatilirsa ulke ekonomisi rahatlamaya baslar....Digerleri tali sorunlardir benim icin.
Daha once en gec 2022 yilinin ikinci yarisina kadar Turkiyenin ya bir dis odemeler dengesi krizine girecegini yada tam bir sermaye kontrol rejimine basliyacagina cok yuksek bir olasilik goruyordum. Artik oyle boyle en tehlikeli surecleri gectigimizi dusunuyorum.
Ulkenin yerli res, ges, hidro, gaz ve petrol uretimi giderek artiyor. Her yil enerji ithalatimizin %5 ni bile dusurse kafi.
Uretimde yerli girdi artiyor. ..Yuzlerce yeni sanayi bolgeleri ve fabrika kuruluyor. Ulkenin Uretim kapasitesi ve Turizm gelirleri ciddi miktarda artiyor. Resmi kurumlarin kayitlari disindada ulkeye bir doviz girisi vardir.
Yani demem o ki bundan sonraki surec geride biraktigimiz surecten daha rahat gozukuyor..... Iktidarin bundan boyle ciddi yanlislar yapmamasi kosuluyla ulkenin bu krizi atlatma sansini goruyorum.
Yinede burasi Turkiye .....Gelecek ongorusu en bilinemez ulkelerden biri.
Her duruma karsi hazirlikli ve temkinli olmak lazim.
Arjantin'in dünya şampiyonu olduğu yıllarda enflasyon oranı 🇦🇷
1978: %176
1986: %116
2022t: %100