Sayfa 477/1011 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577977 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 3,809 - 3,816 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    Sayın Berkimcans, benim deneyimim sizler kadar yok yalnız temkini elde bırakılmaması konusunda çoğunluğun düşündüğü gibi zorla kazanımları bir anda kaybedilmemesi taraftarıyım ..
    bakıyorum bazı arkadaşlar kendinden o kadar emin ki gören duyanda borsa istanbul'u çekip çeviren kişiler zannedilecek ...

SASA henüz düşüş serüvenine başlamadan önce Grafiklerle tehlikenin yakın olduğunu anlatmak için yazdım çizdim kesinlikle dinleyen olmamıştır keşke bir kişi sizin uyarılarınızla büyük zarardan kurtuldum dese ama şu ana kadar yok maalesef
    İnanmıyorlar ki,şirketlerin kendi patronları konuşuyor bizi silkelemek için diyorlar,
    hakeza endeks 1 düşse 2 yükseliyor,gün gelecek yine dönecek denilen yerden dönmeyecek,
    ama zamanını bilen yok.Maalesef burada da gördüğüm o ki buradakiler yıllardır tecrübeli olanlar
    yani sosyal ortamlar kadar acemi yok,kâr ı aldım çekildim nereye giderse gitsin diyemiyoruz yine
    öyle ya da böyle belki daha yukarılardan yerine koyuyoruz.Kriptolar gibi oldu anormal kazanç
    elde eden çoğu insan kazançlarını bıraktığı gibi, zarara bile geçti.

Pek çok dönem de yaşadık,örneğin asya krizi heryer yanarkan sanırım bist 1 ay boyunca
    yükselmişti,bize niye yansımıyor tartışmaları varken birden hergün tabanlar başladı sonuçta
    kendimizi tabanlarda gördük.Bence ettiğim kar yeter deyip bir daha dönüp bakmayanlar kazananlar
    olacaktır.Yoksa enflasyn hikayesi falan yeterince alındı,şu bu % 200 arttı derken çoğu hisse de
    anormal seviyelerde arttı,üstelik 3. çeyrekler de kötüleşme başlamıştı,reel sektöre bakınca
    4. çeyrekler de kötü gelecek.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    sasa yı 180 den alanın haricinde kaybeden yok gözüküyor piyasada o başlık bana ait olan başlık zamanı geldiğinde kimin kaybedeceğinin şifresi.Yalnız ben onu sadece borsa için dile getirdim çünkü herkes kazana tarafta ,mesala geleceği satın alan bir piyasada madem %20 enflasyon bekleniyor 2023 de ozaman bu şirketler pahalı olmayacak mı fiyatla fiyatla nereye kadarMillet RTE kaybederse yabancı gelir yazıyor yav nasdag %30 aşağı gelmiş pıst 100 %100 dolar bazlı yukarı hareket yapmış.Yabancının burada ne işi var masa yıkılmadan ben geliceğinide düşünmüyorum .
    hisselerin hepsi yükseliyorken, hisse alan satanlar içinde kaybeden olmaz tabii ama dikkat edersen buranın başlığı -vadeli işlemler opsiyon borsası.. viop sıfır toplamlı oyundur, yani yükseliş olduysa longçu kazanmış, ve longçu ne kadar kazandıysa o miktarda shortçu zarar etmiştir..

temmuzdan bu yana short hesaplarla long hesaplar arasında her gün gerçekleşen kar/zarar transferi günlük ortalama 930 milyon TL.. endeks vadeli eskisi kadar ağırlıklı değil, açık poz ağırlığı ve k/z ağırlığı hisse vadelilerde artık

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    hisselerin hepsi yükseliyorken, hisse alan satanlar içinde kaybeden olmaz tabii ama dikkat edersen buranın başlığı -vadeli işlemler opsiyon borsası.. viop sıfır toplamlı oyundur, yani yükseliş olduysa longçu kazanmış, ve longçu ne kadar kazandıysa o miktarda shortçu zarar etmiştir..

temmuzdan bu yana short hesaplarla long hesaplar arasında her gün gerçekleşen kar/zarar transferi günlük ortalama 930 milyon TL.. endeks vadeli eskisi kadar ağırlıklı değil, açık poz ağırlığı ve k/z ağırlığı hisse vadelilerde artık

bu yazdığın seneryo yanlış kemal hayatta herşeyin getirisi ve götürüsü vardır bu kadar rahat para kazanmak , tahtalar arası pair treda ile hareket eden borsa, ortadaki para kimin sordunmu hiç kendine sorarsan bana ne ya ben kazanıyorum kimin olursa olsun dersin çünkü KAZANMAK sorgulatmaz .İşaretlediğim yere gelince bademlerin vıop la işi yok orası sadece 4X4 arazi vitesli arabadaki durum gibi yolun durumuna göre kullanılıyor.Oyunları tamamen pıst 100 üzerine kurulu , gördüğün long - şort pozisyonlarda kendi düzenek oyunu içinde yani senin dediğin sıvama hikayesi bu borsaya uymuyor hiç duyuyormusun yandın , bittim kül oldum şarkıları duymuyorsan bu işte yanlışlık var bak dışarıda oldu orada kaybeden ve kazananlar oldu , burası gibi değil işleyiş öyle olmalı eğer olmuyorsa yıkımda zamanı geldiğinde çok sert olur.
    şimdi bana hektor kim onu anlat duydun mu böyle bir isim kulağı delik badem spor taraftarı kemal..
    mesala portföye aldığın treda ettiğin tahtalar fısıltı tahtaları ona göre sağlığına kemal cim..
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,244
    Blog Entries
    1
    3 operatör ve bizim kullanma şeklimize baktığımda artık görüyorum ki

Kaç SMS hakkım var umurumda değil.

Kaç DK hakkım var umurumda değil.

Ne umurumda.

Kaç GB İnternet ve hızı.

Demem o ki
    Bir kaç yeni telefon nesli içinde akıllı telefonunuz uydu bağlantısı yapabiliyormu buna bakacağız.
    Starlink ve diğerleri.

Şu operatör müş oymuş buymuş kalkacak gibi duruyor.

Ha bir operatör alçak yörüngede Türkiye yi kapsayan uydular atar ve uygun fiyat sunar secbul viiinnnn geçecek ona. Yoksa çok yakın zamanda Starlink e geçeceğim gibi duruyor.

Şu an bunların 3271 alçak yörünge uyduları var. Planlanan ise 42000.

https://www.starlink.com/map

Bu linkten görsel haritadan görüyoruzki çok çok yakında başlayacak.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

5. 2024 e kadar yer yer duzeltmelerden disinda cokus olmaz. Dunya borsalari duzeltmelerini bitirmek uzere.

10 yil onceki Dolar bazinda daha yolun yarisindayiz. Ustelik 10 yil sonra onca yeni halka arzlar yapildi. Sirketlerin sermayeleri artti. Bunlari hesaba kattigimizda Bist100 un guncel dolar zirve degeri. 5.1-$ degil 8-$ civari bir sey olmali.

Bazi tarikat hisseleri ve Bist100 disi kucuk hisseler disinda sisen balonlasan pek hisse yok.

Bankalar ve ana holdingler hala ucuz. 2023 yilinda enflasyon dususu ile birlikte karlar ve satislarda biraz dusebilir.

Makro ekonomik gosrgeler kisa vadede sakin gorunuyorlar. Hatta olumlu sinyaller bile gelmeye basliyor. Tehlikeli Dis konjoktur basarili dis politika manevralari sayesinde zarardan cok daha fazla yararini gorduk.
    Dogu Akdeniz ve Ege de Bati destekli Yunan saldirganligi fiyasko ile bitmek uzere. Libya da ki basarili hamle giderek kalici hale geliyor. Karabagi geri aldik. Afrika ulkelerinde Cin den sonra en cok nufuzunu artiran ulkeyiz.

Turkiyenin dunya da artan bir askeri ve siyasi gucu var. Bu guc ve ityibar artisnin ulkeye kalici direk yatirimlarin gelmesinfe olumlu etkisi olscaktir.

Ulkeye istedigi zaman girip cikan ve makro ekonomik dengeleri sarsan Yabanci sicak sermaye terbiye edildi. Son yillarda sermaye piyasalarinda bunun acisini milletce hepimiz cok yasadik... Artik bundan sonra Borsaya ya dis gucler degil yerli gucler hakim olacak. ))

Borsayi zirveye tasi sat...Kuru dibe gotur al...Sonra borsayi dibe batir al kuru zirvede sat. Yabanci 1999 ylindan beri bunu yapiyordu.....Yabanci sicak para ulkeye 1 milyar dolar sermaye getirdi ise 5 yil sonra bunun iki katini tekrar disari cikartiyordu.

2023 de dunya borsalarinda son bir tango daha oynanacak kanisindayim. Sonra 2024-2025 yillarinda 2008-2009 krizinden daha agir bir kuresel kriz. Bu defa krizden en cok olumsuz etkilenecek Bati kitasi olacagini dusunuyorum.

Birde eklemeyi unuttum. son yillarda ulkede surdurmekte olan basarili enerji politikalari ve yuksek teknoloji tabanli savunma sektorundeki basarili icraatlarinida hesaba katmak lazim. Savunma teknojileri sonradan sivil sektor ve urunlere transfer edilebiliyor.
    Son düzenleme : abartin; 18-12-2022 saat: 17:03.

6. Acaba arkadaş Türkiye'den mi bahsediyor?

7.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Acaba arkadaş Türkiye'den mi bahsediyor?
    . Yazdiklarimdan yanlis olan tespitler varsa lutfen onun alintisini yap ve dogrusu ile duzelt. Boylece hepimiz yararlanalim dostum.
    Yeterki insan gibi tartisalim.

8.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    2024 e kadar yer yer duzeltmelerden disinda cokus olmaz. Dunya borsalari duzeltmelerini bitirmek uzere.

10 yil onceki Dolar bazinda daha yolun yarisindayiz. Ustelik 10 yil sonra onca yeni halka arzlar yapildi. Sirketlerin sermayeleri artti. Bunlari hesaba kattigimizda Bist100 un guncel dolar zirve degeri. 5.1-$ degil 8-$ civari bir sey olmali.

Bazi tarikat hisseleri ve Bist100 disi kucuk hisseler disinda sisen balonlasan pek hisse yok.

Bankalar ve ana holdingler hala ucuz. 2023 yilinda enflasyon dususu ile birlikte karlar ve satislarda biraz dusebilir.

Makro ekonomik gosrgeler kisa vadede sakin gorunuyorlar. Hatta olumlu sinyaller bile gelmeye basliyor. Tehlikeli Dis konjoktur basarili dis politika manevralari sayesinde zarardan cok daha fazla yararini gorduk.
    Dogu Akdeniz ve Ege de Bati destekli Yunan saldirganligi fiyasko ile bitmek uzere. Libya da ki basarili hamle giderek kalici hale geliyor. Karabagi geri aldik. Afrika ulkelerinde Cin den sonra en cok nufuzunu artiran ulkeyiz.

Turkiyenin dunya da artan bir askeri ve siyasi gucu var. Bu guc ve ityibar artisnin ulkeye kalici direk yatirimlarin gelmesinfe olumlu etkisi olscaktir.

Ulkeye istedigi zaman girip cikan ve makro ekonomik dengeleri sarsan Yabanci sicak sermaye terbiye edildi. Son yillarda sermaye piyasalarinda bunun acisini milletce hepimiz cok yasadik... Artik bundan sinra Borsaya ya dis gucler degil yerli gucler hakim olacak.

Borsayi zirveye tasi sat...Kuru dibe gotur al...Sonra borsayi dibe batir al kuru zirvede sat. Yabanci 1999 ylindan beri bunu yapiyordu.....Yabanci sicak para ulkeye 1 milyar dolar sermaye getirdi ise 5 yil sonra bunun iki katini tekrar disari cikartiyordu.

2023 de dunya borsalarinda son bir tango daha oynanacak kanisindayim. Sonra 2024-2025 yillarinda 2008-2009 krizinden daha agir bir kuresel kriz. Bu defa krizden en cok olumsuz etkilenecek Bati kitasi olacagini dusunuyorum.
    Dışarısı %30 aşağı geldiğinde bizim borsa şuanda %100 dolar bazlı yukarı gitti,
    dolar bazlı demişiniz şuanda dolar sizce kaç olmalı bence o sistem bu dönem tamamen bozuldu.
    bence hesap yaparken seçimden önce seçinden sonra diye ayırmak gerekecek .
    yabancı sermaye isteniliyorsa 18 liradan dolar bozup bu piyasaya gelmez yabancı buraya gelene kadar ABD borsalarına gider ne işi var enflasyon fiyatlaması ile ne olduğu belli olmayan borsada.
    Bankalar mesala fk si ucuz deniliyor enflasyon fiyatlaması ve ince ayar olmasa bu karların hiç bir anlamı yok bana göre , aslında FK olayı şirketlerin sektörüne , yaptığı yatırıma göre değişmeli ben bizim borsada 2023 alçalan tepeler yatay görüntü bekleyen taraftayım.Dışarısı yukarı olacak biz yükselme hakkımızı 2022 de kullandık
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Sayfa 477/1011 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •