Originally Posted by
KaraKemal
aynen, benim borsayla tek alakam- para kazanmak.. trendi bilmek, dönüþü yakalamak, en tepeden shortlamak falan gibi payeler çok enterese etmiyor beni.. beni ilgilendiren tek kýstas, bana para kazandýrmýþ mý kazandýrmamýþ mý, neticede benim için tek gerçek var- overall
borsada piyasa yapýcý bu muymuþ yoksa þu muymuþ ?? her zaman piyasa yapýcýlar vardýr, her zaman büyük oynayan ve piyasayý yapmaya çalýþan birileri vardýr, bunlarýn kim olduðunun benim overall açýsýndan pek bi önemi yok, geyik muhabbeti yaparken birilerinin isminden bahsetmiþ olabilirim, ama bunlarýn hiç bi önemi yok
ben sana tek paragrafta özetleyeyim- yabancý takasýndan bir yýlda net 7 milyar dolarlýk mal geldi, hatta bi kýsým rus-arap parasýnýn alýcý olduðunu da düþünürsek, satýþýn 10 milyar dolar civarýnda olduðunu söyleyebiliriz.. bunu birileri karþýladý mý ? evet karþýladý, bunu fasulye vererek karþýlamadý, nakit parayla karþýladý, cold cash.. senin bahsettiðin o robotlar aldý-sattý, o tahtadan öbür tahaya geçti, endeks mühendisliði yapýldý vs bunlar neyi izah eder ki ?? yabancý satýþýna karþý nasýl bi ali cengiz yapabilirsin ki, herif malý verdi tahtalara 10 milyar dolar nakit parayý da aldý gitti- tek gerçek bu
bu kadar yüklü malý karþýlayanlar bu malý tutuyor, bu noktada artýk yabancýdan yýkýcý satýþ gelemiyor, iþte enkaya bi satýþ geldi mesela adeta yaðmalandý yabancýnýn satýþý.. yabancýnýn 10 milyar dolarlýk malýný karþýlamýþ o büyük eller malý taþýyor, satýþ yapmýyorsa, o noktada artýk çok küçük bi alýmla bile fiyatý yukarý ittirebiliyor.. yani daha evvel 100 milyon dolar para koyup fiyatý oynatamazken, takas yeterince topluysa marjinal bi para giriþiyle mesela 1 milyon dolar sokarak fiyatý yüzde 30 ittirebiliyorsun.. þu anda olan biten budur
Yer Ýmleri