Altından çıkan akıllı para borsaya girdi heralde, ben bugün kü yükselişin açıklamasını bu şekilde yorumladım
Printable View
Altından çıkan akıllı para borsaya girdi heralde, ben bugün kü yükselişin açıklamasını bu şekilde yorumladım
Yok mesela "MACD = bilmem ne + bilmem ne / 2 çarpı bilmem neyin yüzde bilmem nesi ni karekökü" ile başlayan bir formül var mı. Mesela işlem hacmi düştü mü yada başka bir veri çıktı mı indikatör fiyattan bağımsız iniyo çıkıyor mu. Nasıl besleniyor. Bunun detayını merak ediyorum ben. Anlatamadım sanırım :Sad:
Mesela RSI formülü içinde işlem hacmi varsa fiyat yükselirken RSI düşen işlem hacmine bağlı olarak düşebilirse de hiç bir manası olamaz geleceği belirtme açısından. Yada geçen işlemlerin hızı mesela. Ne bilim ?
Ortada deli dana gibi dolaşan bir para mevcut, o enstürümandan çıkıp öbürüne biniyor, bizde seyrediyoruz deli para var bu işlerde
Acaba para akıllı mı deli mi çözemedim :kahkah:
Feyk soru değilse...
Örneğin:
Standart MACD = 26 günlük üssel hareketli ortalamanın 12 günlük üssel hareketli ortalamadan çıkartılması,
Standart RSI =
1-RS=Pozitif kapanışların ortalaması / Negatif kapanışların ortalaması
şeklinde hesaplanır.
2-RSI= 100 - 100 / 1+ RS (İlk 14 periyotta)
RSI (Relative Strength Index - Göreceli Güç Endeksi) indikatörü, bir finansal varlığın fiyatının aşırı alım veya aşırı satım durumunu ölçmek için kullanılan bir momentum osilatörüdür. RSI, belirli bir dönemdeki fiyat değişimlerini kullanarak hesaplanır ve 0 ile 100 arasında bir değer alır. RSI, genellikle 14 günlük bir süre için hesaplanır.
RSI hesaplama formülü şu şekildedir:
RSI = 100 - (100 / (1 + RS))
RS (Relative Strength), yani göreceli güç, şu şekilde hesaplanır:
RS = Ortalama Kazanç / Ortalama Kayıp
Ortalama Kazanç ve Ortalama Kayıp, belirli bir dönem içindeki yükseliş ve düşüş günlerinin ortalamasıdır:
Ortalama Kazanç = (Önceki Ortalama Kazanç * (n - 1) + Günlük Kazanç) / n
Ortalama Kayıp = (Önceki Ortalama Kayıp * (n - 1) + Günlük Kayıp) / n
RSI Değeri yorumlanırken genel olarak şu seviyeler dikkate alınır:
RSI > 70: Aşırı alım bölgesi, yani fiyatın aşırı alındığını ve bir düzeltme olasılığını gösterir.
RSI < 30: Aşırı satım bölgesi, yani fiyatın aşırı satıldığını ve bir toparlanma olasılığını gösterir.
Bu formülle RSI değeri hesaplanarak, bir varlığın fiyat hareketlerindeki aşırı alım veya satım sinyalleri analiz edilebilir.