Sayfa 487/1000 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,889 - 3,896 arası.

Konu: Viop LX

1. Altından çıkan akıllı para borsaya girdi heralde, ben bugün kü yükselişin açıklamasını bu şekilde yorumladım
    Hamdım Piştim Yandım

2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Arz talep olayıdır.
    2008-1994 deki sistemle şimdiki sistem aynı değil.
    en basidi Trump seçildi ABD fazla fiyatladık RSI 240-günlük,saatlik yukarı arz talep=makina =fiyat
    Yok mesela "MACD = bilmem ne + bilmem ne / 2 çarpı bilmem neyin yüzde bilmem nesi ni karekökü" ile başlayan bir formül var mı. Mesela işlem hacmi düştü mü yada başka bir veri çıktı mı indikatör fiyattan bağımsız iniyo çıkıyor mu. Nasıl besleniyor. Bunun detayını merak ediyorum ben. Anlatamadım sanırım

Mesela RSI formülü içinde işlem hacmi varsa fiyat yükselirken RSI düşen işlem hacmine bağlı olarak düşebilirse de hiç bir manası olamaz geleceği belirtme açısından. Yada geçen işlemlerin hızı mesela. Ne bilim ?

3.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Altından çıkan akıllı para borsaya girdi heralde, ben bugün kü yükselişin açıklamasını bu şekilde yorumladım
    akçay sokmuşmu borsaya ben gramcıyım dolares beklentimiz biraz daha oyunda tutacak beni
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

4. Ortada deli dana gibi dolaşan bir para mevcut, o enstürümandan çıkıp öbürüne biniyor, bizde seyrediyoruz deli para var bu işlerde
    Acaba para akıllı mı deli mi çözemedim
    Hamdım Piştim Yandım

5.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Yok mesela "MACD = bilmem ne + bilmem ne / 2 çarpı bilmem neyin yüzde bilmem nesi ni karekökü" ile başlayan bir formül var mı. Mesela işlem hacmi düştü mü yada başka bir veri çıktı mı indikatör fiyattan bağımsız iniyo çıkıyor mu. Nasıl besleniyor. Bunun detayını merak ediyorum ben. Anlatamadım sanırım

Mesela RSI formülü içinde işlem hacmi varsa fiyat yükselirken RSI düşen işlem hacmine bağlı olarak düşebilirse de hiç bir manası olamaz geleceği belirtme açısından. Yada geçen işlemlerin hızı mesela. Ne bilim ?
    Feyk soru değilse...
    Örneğin:
    Standart MACD = 26 günlük üssel hareketli ortalamanın 12 günlük üssel hareketli ortalamadan çıkartılması,
    Standart RSI =

1-RS=Pozitif kapanışların ortalaması / Negatif kapanışların ortalaması
    şeklinde hesaplanır.
    2-RSI= 100 - 100 / 1+ RS (İlk 14 periyotta)
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku

RSI (Relative Strength Index - Göreceli Güç Endeksi) indikatörü, bir finansal varlığın fiyatının aşırı alım veya aşırı satım durumunu ölçmek için kullanılan bir momentum osilatörüdür. RSI, belirli bir dönemdeki fiyat değişimlerini kullanarak hesaplanır ve 0 ile 100 arasında bir değer alır. RSI, genellikle 14 günlük bir süre için hesaplanır.

RSI hesaplama formülü şu şekildedir:

RSI = 100 - (100 / (1 + RS))

RS (Relative Strength), yani göreceli güç, şu şekilde hesaplanır:

RS = Ortalama Kazanç / Ortalama Kayıp
    Ortalama Kazanç ve Ortalama Kayıp, belirli bir dönem içindeki yükseliş ve düşüş günlerinin ortalamasıdır:

Ortalama Kazanç = (Önceki Ortalama Kazanç * (n - 1) + Günlük Kazanç) / n
    Ortalama Kayıp = (Önceki Ortalama Kayıp * (n - 1) + Günlük Kayıp) / n
    RSI Değeri yorumlanırken genel olarak şu seviyeler dikkate alınır:

RSI > 70: Aşırı alım bölgesi, yani fiyatın aşırı alındığını ve bir düzeltme olasılığını gösterir.
    RSI < 30: Aşırı satım bölgesi, yani fiyatın aşırı satıldığını ve bir toparlanma olasılığını gösterir.
    Bu formülle RSI değeri hesaplanarak, bir varlığın fiyat hareketlerindeki aşırı alım veya satım sinyalleri analiz edilebilir.

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku

RSI geçmişle karşılaştırmaya çalışıyor bende diyorumki ozaman çalışan sistemle bu sistem aynı değil bu yüzden dün akşamda söyledim karadumana o bant zor tutturursa çok olumsuz birşey olur tebrik ederiz.
    bütün topik para toplar çelenk yaptırırız
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

8.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    akçay sokmuşmu borsaya ben gramcıyım dolares beklentimiz biraz daha oyunda tutacak beni
    Yuroya bastılar ama dolara dokanmadılar, kafamı kurcalayan kısım burası işte
    Akcay abi borsaya para sokmamıştır diye düşünüyorum, kendine sormak lazım
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 487/1000 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •