sıra bloomberge de gelecek demiştik, amerikalılara boşuna isim hakkı ödemeyelim..
Printable View
Son cumle cok sacma geldi bana
-----------------------------------
turizm her sene olduğu gibi bu sene de çoştu.herşey günlük güneşlikti. ben artık tatil bacağı ile pek ilgilenmiyorum. bu sene sadece, hatırı sayılır yakınlarım ve çevrem için eğlencesine ayarlamalar yaptım. buna rağmen istediğim yerlerde müsaitlik sorunu yaşadım zaman zaman. turizm için her zaman bütçe vardır. bir ara bende acaba satışa mı yönelsem diye düşündüm, aman aman dedim sonra. işimden şimdilik memnunum.
her sektörden insanlar ile diyalog halindeydim. herkes şikayetçi, kimsenin yolunda gitmiyor işi. yolunda gitse bile gelecek kaygısı var. yukarıda başka bir turizmci arkadaş yazmış. insanlar sanki son kez tatile gidiyor gibi bu sene demiş. ben buna inanmıyorum pek. turizme her zaman ayrılan bütçe var. kriz varsa özel hayata yansır her zaman. özel hayata yansıyan sorunlar bizim elimizden geçer genelde.
sevgili/eşle kavga eden tatil için gelir, aldatan sevgilisiyle kaçamak için gelir, aldatan karısını oyalamak için onu da bir yere gönderir. hiç bir iş yapmayan acente bile kavrulur gider bu şekilde. 12 ay tatil artık.
4-5 sene önce dövizdeki minik oynamalara bile ses çıkaranlar şimdi sus pus. alışmış insanlar.
önceden ödemeleri son güne kadar bekletirdim. kur pek değişmez hatta düştüğü zamanlar olurdu, şahane derdim.
bu ay $5.10 dan tedarikçilere ödeme yaptığım için sevindim mesela.ertesi gün yapsaydım 6.20 den aşağı yapamayacaktım.
kısaca turizm sektöründe işler güzel, ama şimdilik. dövizdeki artış yurtdışı planlarını bile etkilemedi diyebilirim.
Işık Ökte ve Tufan Cömert kurda dengelenme yeri olarak 5,50 i hedef gösterdiler...
Tarihe not düşelim...
saygılar/başarılar
Haftalardır dolar/tl aşağı hedef veriyorlar....
Bakalım öngörüleri tutacak mı?
saygılar/başarılar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi. Asla ytd
Evet bu teorik olarak mümkün ama bu durumda da bankayı likiditeye ulaşamayacak hale getirerek batırır. Sonuçta bankayı batırdıktan sonra da yapılan hareketin pek bir kıymeti kalmaz. Yani doları hizaya getireceğim derken gözünü oyup eline verir gibi düşünün. sonuçta bankacılık sisteminin çökmesi de *en az* dövizin yükselişi kadar ve hatta daha da tehlikeli olabilir.
Ayrıca bankanın ihtiyaç duyduğu likiditenin içinde başka şeyler de var mesela sizin EFT yaptığınız kiranız, Ahmet amcanın kanser ilaçları için o anda yatırması gereken katkı payları , firmalardaki çalışanların maaş ödemeleri. Tüm bunları da dikkate alarak bunu bir sanat gibi görmek lazım.
Sonuçta dövizi düşürmek için GLP faizini %20.75'ten %120'ye çıkarmak ve bankaların likiditeye ulaşımını adeta fiili olarak engellemek bir öğretmenin öğrencisini terbiye etmek için döve döve öldürmesine benzer......