Sayfa 484/1024 İlkİlk ... 384434474482483484485486494534584984 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,865 - 3,872 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Net döviz açığı olan firmalar
    bu sabah 1.360 milyar tl lik döviz borcu ile güne başladılar, dolar 6.27 den 6.42 ye çıktı. Firmalar,
    akşamı 1.393 milyar tl lik borç yükü ile kapadılar. Günün özeti,
    33 milyar tl lik kur zararı
    Bir günde 33 milyar tl zarar! Bir günde!
    CRASH Tüm HIZIYLA YOLDADIR.!!!
    İşte bu hesapla betoncu tayfasının maksimum 3 aylık ömrü var diyorum. Süzme enayiler bunların yeni YEM lerine sazan gibi asılmazsa nalları diktiklerinde aynı betonları yarı fiyatına alırlar diyorum ama biliiyorum hüsam ağanın eşeği kadar bile beni dinlemez beton beyinler.

2. Mr.Hariri'yi de bizi kandıranlar listesine yazdık mı?

Bu işde emeği geçenlerin listesini yazsalar da kimlere teşekkür edeceğimizi bilsek!

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Teknik olarak bildiğim kadarıyla likidite açığını havuzun içindekiler birbirleri ile yaptıkları işlemler ile düşüremiyorlar. Açık mutlaka havuzun dışından bir kaynak tarafından kapatılmak zorunda. Havuzun dışındaki tek yurt içi kaynak ise tcmb.
    Kısacası tcmb eğer likidite açığının sadece yarısını kapatırsa ve bankalar o an için yurtdışından acil bir kaynak bulamazlar ise mecburen GLP yani geç likidite penceresine başvurmak zorunda kalırlar.

Bu durumda da kanunen tcmb teminat almak kaydıyla bankalar ne kadar para isterse vermek zorunda.

Kanuni olarak bunun böyle olmasının önemli bir sebebi var, eğer likidite açığı havuzun dışındaki bir otorite veya dış kaynak ile kapatılmaz ise bankalar temerrüde düşerler. Teknik anlamda iflas sürecine girerler.
    Bankaya GLP den %120 faizle versin ...Bak bakalım banka TL alıpda dövizde spekülatörlük yapabiliyormu veya ondan bu parayı alıp işlem yapan spek !!!! Bunun tek çaresi bu bana göre tabi....

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ülkeye Cococola , mac donalds filan gibi ABD pislik yemek içecek kültürünü getirip bize modernlik, gelişmişlik diye yutturanların allah bin türlü cezasını versin. Ülkeye cola yı getireceğine bilim ve irfanı ithal etseydin ya ama olur mu yurdun insanı akıllanınca nasıl allah kitap takiyesiyle milleti mikeceksin dimi ya...
    yazmayayım diyorum ama yine dayanamıyorum. bu ülke insanı bilimden falan anlamaz, sevmez de böyle şeyleri. "paso" goygoy, maç muhabbeti, rakı balık, laf salatası, deniz güneş, turiste laf atma, birbirini kazıklama, kısa yoldan köşeyi dönme hayalleri, sahtekarlıkta yeni ufuklar (ki başarabilirse kazandığı parayı da saçma sapan işlere harcayacaktır, haydan gelen huya gider) vs., vs...

ciddi bir konuda düşünmek ve araştırma yapmak, sürekli olarak bir konuda çalışıp uzmanlaşmak, işi giderek daha iyi yapmak, başkalarıyla değil kendiyle yarışmak, sistematik çalışmak, teknoloji geliştirmek gibi konular bu ülke insanına uzak. hiçbir zaman yakın olmadı ve olmayacak da...

eğer bu durumun sonuçları yeni yeni ortaya çıkıyorsa aslında şans eseri geç kalmış veya bir şekilde ertelenmiştir. eninde sonunda kaçınılmaz olanla karşılaşılacaktır...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Bankaya GLP den %120 faizle versin ...Bak bakalım banka TL alıpda dövizde spekülatörlük yapabiliyormu veya ondan bu parayı alıp işlem yapan spek !!!! Bunun tek çaresi bu bana göre tabi....
    İlahi %120 değil %40 desin hepsi çil yavrusu gibi dağılır ama ortada da ne enerji şirketleri ne betoncu tayfası kalır ve /ama bankalara ne olur işte orası muamma...

Durmak Yok.!!

Çantacılara selam.!!
    CRASH a devam.!!
    Kaos tüm HIZIYLA otobanda.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7. Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin IMF'nin sağlamış olduğu 50 milyar dolarlık krediden harcamaların hızlanması için anlaşmaya varıldığını açıklamasıyla, ülkenin para birimi Mayıs'tan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi ve dolar/peso paritesi 33. 8 olan en dip seviyesine yaklaştı.

Ahmetg Guest
    investing forumda bir yorum

argentina's currency lost 8% today, you see that rate hikes are not really working.

Sayfa 484/1024 İlkİlk ... 384434474482483484485486494534584984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •