https://twitter.com/yilmaz_hakan/sta...5s8aSj5tA&s=09
3-4 sene önce kar görmeye Ödemiş’e gitmiştik dönüşte oradan patates almıştım. 2’şer kiloluk file şeklinde. 3 file. Alırken de köylü kazansın demiştim.
2 gün sonra hepsi yumuşadı çürüdü, bir tane yiyemeden çöpe attık. Öncesinde soğuktan dondu çözüldü, sonra bize sattı da hemen bozuldu diye düşünmüştüm.
Şimdi bunları okuyunca, nur yüzlü dedenin bizi kuru kuru incittiğini düşünüyorum.
Evet herkes anlatsin icini doksun rahatlasin.
Yok mu baska? :)
Syg,
Kaynak: CSGB, TUIK En guncel Kasim 2022 verisi üzerinden hesaplanmıştır.
Son 6 yıldır asgari ücret alan bir çalışanın Kasım 2022'de aldığı maaş reel olarak, Ocak 2017'de aldığı maaştan sadece 74 TL daha fazla.
Bu dunya ama ozellikle bu ulke guclunun gucsuze firsatini buldukca sigdirdigi bi yerdir.
Elimiz surekli totomuzda gezmemiz gerekir.
Syg,
yol kenarından portakal almıştık sıkalım içelim taze portakal suyu miss hesabı, portakaldan sogutmayayim sizi ama icinde 1cm boyunda ince beyaz ip gibi canli organizmalar vardi deniz ati misali süzülen.. portakalda yumusama, delik var mi diye ayrintili bakmadan almam o zamandan beri
Yol kenarında satış yapanlardan bir kere bile bir şey almadım. Prensip olarak bana ters.
Aynı şekilde semt pazarından hayatım boyunca alışveriş yapmadım. Bir kere hijyenik bir ortam değil. Pakistan'ı andıran bir ortamı var. Sağdan soldan bağıranlar çağıran abulaa abulaa 10 liraaa 5 liraaa gell aabuulaa geeeal öğk.
İşim olmaz.
Giderim 2 katı parayı veririm misgros'tan alırım ne alacaksam. Kafam rahat. Steril ve nezih bir ortam.
Ayrıca, ucuz mal alacak kadar zengin değilim.