Ben de yıllar önce bir kere yolda kamyonla satan birinden çuvalla aa ne ucuzmuş diye soğan patates aldım. İlk ve son oldu. Ne kadar pahalı da olsa bildiğim marketten seçerek alıyorum artık, üç kuruş için kazık hissi ve sinir yaşayamam.
Bir kere de yolda işportacı kestane satıyordu, mereti çok severim hep de çok pahalıdır niye anlamam nişasta temelli patates kılıklı bir şeydir ya neyse. Çok ucuzdu iyi de görünüyordu birkaçına baktım, aldım bir kilo neyse ki güvenemedim fazla almaya, dörtte üçünün içi küflü ve kurtluydu. Adam çöpe gitmek üzere olan malı ucuza bitirmeye çalışıyordu. Sanırım üste iyileri dizmiş anlaşılmıyor.
Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum, müşteriyi bir kere kazıklarsın, ikinciye almaz. Yol üstü satıcısı olması lazım dükkan olsa batar çünkü. Bu nedenle bir daha bulamayacağınız satıcıdan alırken çok dikkat edin.
Ahlaksızlık toplumda diz boyu.
10 yıl önce Altınoluk tan İstanbul a dönerken Ayvacık a çıkarken o rampada yol kenarı 5 kg zeytin tenekesi almıştım. Tenekenin üst tarafı iyi iri zeytinler , ortasından itibaren hepsi çöp çıktı. Yol dan bedava olsa bile bi şey almam artık bunun gibi pislikler yüzünden.
Bu ulkede iyi niyetli ve durust isen kendini her an enayi gibi hissedebilirsin.
Ortama uymak icin ve avantajli olabilmek en azindan zarar gormemek veya kendini korumak istiyorsan, it kopuk, serrefsiz, vicdansiz, yalanci ve sahtekar olabilmelisin.
En buyuk "egitim" derdim cocuklara bu gercegi ogretmek oldu..
Basaramadim tabii..
Kahrolsun Gidivanizm
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Resmen kendi yarattigimiz fikralarda anlatilan "turk" cehenneminde yasiyoruz.
Az da olsa hala durust ve ahlakli insan var fakat onlar da ahlaksizlar nedeni ile zarar goruyorlar.
Syg,
Fiskirtma da karsiliksiz para basarak enf yaratip cebimizdeki parayi alan bir nevi ahlaksizliktir.
Kahrolsun Gidivanizm..
Syg,
Yer İmleri