Yok üstad haklısınız forumdakilere müstehaktır diyemiyorum, Kurunun yanında yaş'ta yakmak,pire için yorgan yakmak gibi deyimlerimiz var bizim, hem ben özelden değerlendimenizi sabırla bekliyorum....
Printable View
Yok üstad haklısınız forumdakilere müstehaktır diyemiyorum, Kurunun yanında yaş'ta yakmak,pire için yorgan yakmak gibi deyimlerimiz var bizim, hem ben özelden değerlendimenizi sabırla bekliyorum....
Millet iyiyi kendinden, kötüyü başkasından biliyor. Anlatırız şöyle iyi, böyle iyi, sonrasında ya memleket batar, ya da şirket kötü duruma düşer (Allah korusun) Vay sen hisseyi övdün bak şimdi ne durumdayız, ardından akla bile gelmeyecek bir sürü beddualar, küfürler. Nasıl saydırmalar öyle. İnsanı bitiriyor. Öyle böyle değil...
Unut gitsin üstad, biraz sade yazarsınız olur biter, biz silvr'da işi fazlaca sohbete dökmüştük biraz, umutlaarımız vardı keyfimiz yerindeydi, pyasada diğer hisseler alınmayacak seviyelere gitmiş silvr kalmıştı yazdığımız dönemde , tabi silv bilançoyla herkesi hayal kırıklığına uğrattı. oda hep dediğim gibi pazarlamyla birleşmeden olmaz işin kaymağını pazarlama yiyor diye düşünüyorum....
Şirketimizin 19.10.2017 tarihli özel durum açıklamasında; tarafımıza Şirket hissedarlarından verilen bilgiye istinaden, Şirketimiz faaliyetlerinin veya varlıklarının bir bölümünün veya tamamının satışı, ya da bir şirketle birleşmesi veya bir yatırımcı ile birlikte yeni bir şirket kurulması da dâhil olmak üzere, stratejik işbirliği olanaklarının araştırılması konularında, Şirketimizin hâkim ortakları ile Pragma Finansal Danışmanlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. arasında 19.10.2017 tarihinde bir finansal danışmanlık ve aracılık sözleşmesi imzalandığı duyurulmuştur. Bugün itibariyle söz konusu süreçte kamuya açıklama yapılmasını gerektiren herhangi bir yeni gelişme bulunmamaktadır. Süreçle ilgili bir gelişme olması halinde ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
süreç devam ediyor
LİNK yeşil gözlü sarışına benziyor, yoksa gözlerim mi seçmiyor ,yalnız biraz yaşlıca gözden düşmek üzere gibi kocayı buldu buldu, yok bulamazsa kız kurusu olur öylece yaşlanıp gider
Kasadindaki parayi da, ortakligi da yazdik. Geriye dogru okuma zahmeti gosterin.
Kafanız karışık 1 milyon dolar diyeniniz de var, 2.5 milyon diyeninizde, Ortaklık veya satış için o iş bitti artık diyorsunuz kap' daki haberden o anlaşılmıyor, aksine devam ediyor anlamı çıkarılabilir....
2.5 Milyon Dolar
200 Bin Euro
3 Milyon TL
Toplam Nakit Pozisyonu var.
Bunun TL karşılığı: Bugünkü kura göre yaklaşık olarak 20 Milyon TL yapıyor.
Kafamiz karisik degil, bilancodan yazildi. Fazla konusmayi, az dinlemeyi tercih ediyorsun anladigim kadariyla. 20 sayfa okusan bunlari gorurdun.
Dolarin 30 Eylul'de 8'den kapamasi 7 milyon lira kambiyo geliri yazdiracak 3. ceyrekte.
Kapta ki yazıdan ben sizin çıkardığınızı şeyi çıkarmıyorum, hele bu dönemde şirket satışları el değiştirmeler, yeni ortaklıklar çokça olacaktır....
Herkesi duzeltecegiz diye bir kaide yok. Okursan onu yazani da kale almadigimizi belirttik kavanozdaki baliga bakip "Aaa bu balina degilmis" diye cingar cikardi diyerek.
Insanlarda cok konusma, bos konusma, az okuma adedi var. 11 sayfa okuma zahmeti gostersen sorularinin cevaplarini bulurdun. Geliyorsun 1 senelik haberleri karistiriyorsun bosu bosuna.
Buyur.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...08#post2404908
http://www.hisse.net/topluluk/showth...93#post2141693
10 sayfa once yazilmis seyi okuma zahmeti gostermeyip 5 sayfa yazi yazan birine cevap vermek bizim hatamiz zaten.
Burasi forum. Cevap verilmesini istemiyorsan ya yazmamayi dene, ya da yalan yanlis seyi isitip durarak insanlari yaniltmayi birak.
Ne denir ne söylenir bilemedimki ? bizde adet böyledir gelene önce hoşgeldiniz sonra hayırlı olsun sonra da yanlış bilgi düzeltilir, 1mn. la 2.5 mn.'u okumamış olsaydım zaten o soruyu soramazdım. Bunu nasıl anlamıyor, nasıl okumadığımı çıkarıyorsunuz? bu SOOOOON...
Satış haberi beklentisi nerdeyse bi sene olacak gerçekten alıcı olsa hisse xx fiyatlardan işlem görmezmiydi şimdi ekimde adamlar Teknosa gibi satış olmadı diye haber yollarsa hissnin fiyatı ne olur ....
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir hayal ürünüdür
Şimdilik olmadı haberini göndermişler zaten, yeni bir gelişme olursada bilgilendireceğiz diyorlar, bu bildirimlerin belli bir süresi var o süre içinde yeni bir şey olmazsa gene aynı şeyi söylemek zorundalar, yada artık satmaktan vazgeçtik biz yolumuza böyle devam edcez derler, firmanın mali durumu zaten iyi fazla bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, Fiyatda bildirimle beraber zirve yapmış, piyasa kötüleşince de aldığını geri vermiş fazlasıyla,bu temel veriler le hisse ucuz zaten...ytd
Yeni gelenler eskileri yok saymayı seviyor. Eskileri iyi bilirim, yenileri yavaş yavaş taşıyacağız. Satış hikayesi sıcak değil, hatta gayet uzak, sıcak olsa zaten bu fiyatlara alıp satamazdınız. Yeni gelenlerin umutlu olması güzel de çok da gazlamamak lazım milleti, ben açıkçası döviz pozisyonu ve ilerde buna eklenecek faaliyet karı için bu hissedeyim. Ama son iki günde ben geldim nidaları acaba birilerinin kucağına mal mı bırakıyor korkusu yaratmadı değil.
Sizi tanıyorum sn.cover, bower le de karıştırıyorum bazen, sizde hisseyi tanıyorsunuz, bende çok uzun zamandır takip ediyordum, son teknik hareketi ve sektörü için aldım, diğer yazılım firmalarıyla kıyaslayarak bunu ucuz gördüm, araştırdıkça da beğendim satış bildiriminden haberim yoktu, bunu yeni öğrendim,patron bir kez niyetlenmeye görsün eninde sonunda firmayı elden çıkarır diye düşünüyorum...
Kardesim senin israrla bunu isitmandaki amac nedir?
Satis hikayesi falan yok bu sirketin.
Gecen sene yapildi bu. Adam mallarini basti 3 ayda gitti iste. Ocak ayinda da cikti bir iki aya kadar gerceklesiyor dedi, kalanlari basti.
2011 senesinde de yapti aynisini.
Hissenin fiyati dolar bazli 4'te 1'ine mi inermis satis beklentisi olan yerde.
Insanlari yaniltip durma.
Yeter.
Bu ne ya. Adamin teki cikti yerli milli disariya lisans parasi gidiyor diye birseyler atti, ne kadar insan varsa bilgisayar hisselerine dolustu. Zaten 20 senedir yerli milli hikayesi yaziliyor.
Ulkenin durumu kotuye gidiyor iyice. Sirketler batacak. Bu surecte yapilan ilk sey yazilim harcamalarini kismaktir. Bilgisayarcilar icin iyi olmayacak durum ileride.
Bence çok farklı değil 666 nin söyledikleri ile yeni gelen arkadaşların söyledikleri, elde olanlar konusunda hemfikiriz, fark sadece yeni gelenler şirket satışı yada ortaklığı daha olası görüyor. Bende o konuda karamsarım açıkçası, bence satacağına elindeki dövizi kullanıp yeni pazarlarda bir şirket alsın :), elde para varken sorun nede şirket satılacak onu da anlamış değilim çok mu büyük marka değeri var da bunu satacak yada ortak alacak saçmalık. Bence sinerji getirecek bir şirketten pay almaya karar verse daha bomba olur. Satış konusu bence de gerçekten küçük yatırımcının eline mal verme palavrası oldu bitti. Sonrasına bakalım
Satis olayi evet oyle. Mallarini bosaltti. Okumama problem var. Defalarca yazildi
Bir de ustune ustluk o gelen kavanozdaki balik tipinin yazisi ornek gosterildi celiskiliymis diye!
Pay alma falan konjekture uymuyor. 20 senedir o isleri yapmadi, simdi mi yapacak?
6-7 milyon kambiyo kari yazacak bu ceyrekte. Ama satislari iyi balta yiyecek. Kimse yazilima para vermez bu ortamda, elinde olani da iptal eder zorunlu olmayanlar harici. Sektor icin ilerisi iyi olmayacak maalesef.
İnşallah bakanın açıklaması elindeki malı buralardan satmaya çalışan bir grup varsa onların ekmeğine yağ sürmez. 19 dan buraya düşene kadar da elindeki malı çıkamamış olabilir mi? Gerçekten soru işareti. Akıl yürüyelim yeni pozisyon açtıysa ve üstüne bu açıklamalar geldiyse ne olur. Araya yine küçük yatırımcı dalar istediği malı alamadığı için tahtayı sallar bu sefer, ben ikinci senaryoya razıyım. 1. Si biraz daha sıkıntılı olur.
Satan satti, cikan cikti coktan. O 19 hikayeleri kapanali 6 ay oldu. Hisse kendi halinde.
Bunlar kimsenin ucuza hisse almasını istemiyorlar. Maliyetleri yüksek anlaşılan.
9 aylık bilanço ya kadar şans veriyorum kendi adıma, 9 aylık bilanço da geçmiş yıllarda olduğu gibi faaliyet karı eksiden artıya geçmezse, orta vadede elimden çıkarmaya bakarım. 9 aylık bilancolara kadar kesin buradayım, kombıyo karı bizi bu sene kurtarır ve o karın bir dönüşüme kaynak olması lazım gelecek için yoksa kasa da yatıyor. Bizim cebe girecek değil bir anda
Yüksekten alanların zaten burada yazmaya mecali kalmadı. Ben isem izci nin kast ettiği maliyet 9.1 elindeki malın üç kez 9.4 civarı maliyet li malı 10 üzeri verdikten sonra. Bu hareketlere izin vermesinden dolayı ben hala hissenin sancısı olduğunu düşünüyorum 666 dan farklı olarak. iş bitmiş olsa düşer orda armut gibi kalırdı. Yada iş gerçekten bitti yeni bırılerı girip çıkıyor.
Hsseyi seçerim,forumda tanıştığım sn. izci üstadın testinden geçiiririm , sağ olsun hiç bir şeyi esirgemez, üzerine forumda finansçı da tanımıyorum. Hakaretleriniz ne bir eksik ne bir fazla aynen iade edilir, bu da benim sloganım olmuştur, hesap gününde alacak verecek olmasın sizde karlı çıkarsınız ,hesap öteye kalırsa işiniz daha bir zor olur, en iyisi bu alemde hesabı kapatmak....
Hala mümkün olduğunca uslubumu bozmamaya çalışıyorum, herkes haddini bilsin,yazılarınızda hakaret etme hakkınız yok bilin...
engelliyorum sizi görmeyeceğim, okumayacağım
Ne tiplerler ugrasiyoruz ya.
Biri 2 sayfa okumaz, yazilanlari anlamaz, ayni yalan hikayeleri parlatir. Otekine ustad der. Oteki de hisseye 1 gun once gelmis piri olmus. Burda gercegi yazanlara "mal almamizi istemiyorlar" diyecek kadar karacahil. 6 ay once bitmis ortaklik hikayesini parlatir. Yok yazmayacakmis foruma finansal birseyini havalarinda.
Ekonomik kotulesme durumunda yazilim sektoru en buyuk baltayi yer oncekilerde oldugu gibi diyoruz. 9 ay kambiyo kari yazacak. Ondan sonra gume gidecekler kriz devam ederse. Sen burda 1 gundur bu hisselerdesin Bakanin tekinin salak sacma gaziyla, biz halka arzinda bile vardik.