zira o lot satan değil alan tarafında..
Printable View
zira o lot satan değil alan tarafında..
aga iş yatırımdan çalışıyor anlaşılan...
Tekrar geldik yuvaya umarım çift rakamları görürüz bilanço öncesi. Bol kazançlar ortaklar.
agayı gören geliyor maşallah
benim hesaba göre çeyreklerde 10 milyon ,yılda 40 milyon tl kar ediyorsa ederi en az 10 tl olmalı...çeyreklerde 15 milyon yıllıkta ise 60 milyon kar yapacak ise ederi de 15 tl olmalıdır...artık ilk çeyrekte ne kadar kar getirir bilemiyoruz..
tahminim 2018 yılı son çeyreğe göre ciro ve kar artar benim kar beklentim 10-15 milyon tl dir...yalnız dövizin yükselmesinden dolayı da 5,6 milyon tl civarı bir olumsuzluk da var...
her yıl ciro ve kar miktarı artan bir sektörde durdodan gittikçe iyiye gidecek bilançolar bekliyoruz....umarım bu beklentimizi karşılar durdo...
Ayrılda gel koçum...:plc:
Gazozuna maç
karadeliğin fotoğrafı çekildi...bizimkiler hala oy saymaya devam ediyor...
https://www.youtube.com/watch?v=H6a5Hbd59AA
spek bulanık siyesi ortamdan da yararlanıp çamaşırın suyunu sıkacaktı...bilanço öncesi iyice dökme niyetinde idi...bu anlamda tahtanın sığ olması da işine geliyordu...ancak aga oyunu bozdu...sağlam alışlarla gelen agayı gören spek tahtayı yukarı çekmek zorunda kaldı...aşağı salsa aganın dadanacağını bildiği için tahtayı yukarıda tutuyor çakal spek...
Yesinler birbirlerini anladilar mal kiymetli...:cool:
hisse düşerken herkes kırın mırın ediyor da hisseyi beğenmiyor..ama durdonun kıymetini bilen biri geldi mi birden bire değeri anlaşılıyor...bu durdo yeni durdodur...bunun ilk önemli tescili 2019 yılı birinci çeyrek bilançoları olacaktır...bu yıl içinde 300-400 milyon tl cirolara vede 40-60 milyon tl kara ulaşmasını bekliyoruz...her yıl büyüyen ihracatçı ve önü açık bir şirket var karşınızda..
bu karı yapacak hissenin değerini de artık ağalar hesaplasın...
durdoya bir kapanış yorumu yapayım...aslında görünen köye kulavuz gerekmiyor ama yine de merak edenler için yapalım..
durdo güzel bir işlem hacmi ile ağırlıklı ortalaması olan 6,23 ün çok üzerinden 6,34 ten bir kapanış yaptı..bu rakam bir önceki çıkışın direnci idi..bu gün durdo 6,37 i de görüp oradan kapanış yaptı...endeksin %1,14 düştüğü bir günde durdo neredeyse gün içinde gördüğü en yüksek yere yakın bir yerden kapanış yaparak vede %5 prim yaparak alıcıların ne kadar da iştahlı olduğunu gösterdi...
durdo hem bilanço beklentileri ile hem de kendi dinamiklerine göre hareket ederek ,endeksten pozitif ayrıştı...durdonun bu kapanışı bundan sonraki günde de pozitif davranacağını işaret ediyor..
durdonun ilk hedefleri 6,50 psikolojik direnç seviyesi ,hatta biraz daha yukarıda 6,61 düşen trend direncidir....burayı aşacak olursa 7,00 bolinger bandı üst direnci var...buranın da üzerinde 7,52 geçmişte çıkarken takıldığı çok güçlü bir direnç var...eğer ki burayı da aşabilirse 8,00 daki geçmiş yükseliş trendi alt desteği direnci var...
teknik açıdan baktığımızda rsi hala 50 referans çizgisinin altındadır yani hala diplerinde sayılır...önceki çıkış zirvelerini oluştururken rsi 86 seviyelerini görmüş ve oradan dönüş olmuştu...rsi yi referans alacak olursak hala çıkış için ciddi bir yol var...
bakalım durdo nereye kadar çıkabilecek ?? bende çok merak ediyorum...
Spekle boy ölçülmez bence.... Aga biraz orta ölçekli ama durdo tahtası icin kuvvetli sayılır... Burda ağanın önemi kağıdı yok yere sıg hacimle basıp mal toplama planını bozması... Aga portföyünü bu yönde değerlendiriyor daha cok... Yoksa ki portföyünü hisseye koyup beklemeye kalksa agada cephane bittiğini anlayan spek yine tahtada fırıldak çevirmeye çalışacak...
Kısacası Aga ihtiyatlı davranıp spegin kağıtta operasyon çekmesini engelleyerek kağıdı yukarı sürmesine vesile oluyor... Eli öpülesi ky dostu aga
Şimdilik az bi muktarla aranıza yeniden döndüm bol kazanclar dilerim☺
Keko kardeş ilk ceyrek gelsin görelim ondan sonra bilanço analizi yapalım 40 civarları bende bekliyordum amakurbiraz fazla arttı birde son günlerde oda ihtacatımıza fazla etki yapmıcak düşük kurdan ihracatgörelim sonra bilanço analizi yapalım ilk ceyrek kurdandılayı biraz zayıf gelebilir senindüşündüğün gibideğil ama satışlar artarsa ozaman daha iyi bir sonuç olabilır
Söylediklerinde haklılık payı var...yalnız dolar 2018 yılında %42 artmasına rağmen durdo 14,5 milyon kar yapmayı başardı...şu ana kadar genel anlamda döviz sadece %6 civarı çıkmıştır...önümüzde yaz mevsimi var turistlerin bol geleceği ve dolar getireceği aylar var...dolar çok da yükselmez bence....tek sıkıntı s 400 krizidir..bu sıkıntı da geçerse dolar gevşer..yalnız ekonomi bu yılın ortalarına kadar küçülmeye devam edecek ,ardından da yavaş yavaş toparlanır...
temenim s400 krizi ile doların yükselmesi böylece bol bol ihracat yapılması ,ardından da işin tatlıya bağlanarak doların düşmesi bu şekilde de hesaplarda kur zararının olmaması...
hammaddenin yarısını yurtiçinden kartonsandan temin ediyorduk...kartonsan da aralık ayında hammadde fiyatlarında %7 lik indirime gitmişti..bu indirim hangi aylara kadar devam etti bilmiyorum...bu durum ucuz hammaddenin işlenerek daha karlı olunmasına yardımcı olur...onun dışında dövizin yılbaşında 5,30 seviyelerinden yavaş yavaş çıkması ile fiyatlarda ister istemez bir hafif yükseliş var...
hammaddenin de karlılığa etkisi büyüktür...ama durdo elit firmalara özelikle de yurtdışı firmalara katma değeri yüksek ürünler ürettiği için her halükarda kar etmesini biliyor...
keko bey durdo ile aynı veya benzer ürünleri üreten türkiyede ki büyük firmalar hakkında bilginiz var mı?
bakab neredeyse benzerdir...yalnız son bilançosunu incelemedim bakabın..bir ara baktım o vakit baktığımda potansiyelini durdo kadar göremedim...durdo yatırımlarını tamamlamıştır yıllar geçtikçe borçlarını da kapatacaktır o vakit finansman giderleri bu günkü gibi olmayacaktır ...daha karlı bir şirket olacaktır...malum hem baskı hem de kesim makinasının durdoya maliyeti 40 milyon tl civarıdır...zaten borçluluğun çoğunluğu bu iki makinadan kaynaklanmış..
bu aralar fırsatım olursa bakabı da derinlemesine incelemek istiyorum...yeri geldiğinde karşılaştırmalar yaparız ( net kar marjı , fk ,dd/pd ,büyümesi v.b kısastlara dayanarak )...esnaflar arasında bir söz var..hep kazanmak istiyorsan zenginler ile iş yapacan diyorlar...işte durdonun da şu anda yaptığı budur..yurtdışında ve yurtiçinde elit kesime katma değeri yüksek ürünler üretiyor...buda karlılığına büyük katkı veriyor...bu yönüyle durdo diğer yurtiçi firmalardan pozitif ayrışıyor...diğer şirketlerin durdonun karlılığına ( kar marjı olarak ) ulaşması mümkün değil...
bir de durdonun ortakları fransız ,ermeni vede türk olmak üzere üç guruptur...bunlar işlerinin ehlidirler...bu ortaklık yapısı karın saklanmasını ve yatırımcıdan kaçırılmasını da bence engeller niteliktedir...o yüzden de büyümesinden borsadaki yatırımcının da faydalanmasını bekliyorum...
bakab ı bende incelemiştim...ancak bakab esnek ambalaj uretiyor durdo ise karton ambalaj...bu anlamda birbirinden ayrılıyorlar...
bizim hammaddemizi üreten firmalardan tire geçen aylarda bir üretim makinasını durdurdu ve 150 civarı da işçisini çıkardı...bu durum sattığı ürünlere talebin azaldığını dolayısı ile fiyatların düştüğünü işaret ediyor...
benzer bir işaret de kartonsanda görüyorum...onun borsadaki fiyatı da 400 lerden 330 lara inmiştir...o şirkette bazıları da sanki bilançoyu içerden öğrenmiş ve ona göre davranmış gibi görünüyor....
bu iki işareti alt alta koyup topladığımızda durdonun hammaddeyi 2018 yılı son çeyreğe göre daha ucuza aldığı anlamını çıkarıyorum...bu durumda karlılığa olumlu etkisinin olması gerektiğini düşünüyorum...
ister bu hammadde konusu olsun isterse de yılın ilk çeyreğinin mevsimsellik nedeniyle daha canlı olması konusu olsun bu iki etki döviz çıkışının bize verdiği yaklaşık 5,6 milyonluk negatif etkiyi önemli ölçüde azaltacağını bana düşündürüyor...
bu gün ağa nerde kaldı yahu...iş piyasaya kalsa hisseyi gebertecekler...:kahkah:
Bu gün 6,50 psikolojik direncine çarptık...orası aynı zamanda düşüş trendinin de direnci idi..orayı geçersek satış baskısı ciddi anlamda düşer ve yeni bir yükseliş trendini teyit edecekti...o durumda sonraki hedefimiz 7,00 olacaktı...
şimdilik geçemediğimiz için biraz gevşiyoruz..gevşeme geçtikten sonra tekrardan orayı test edilmesini ve geçilmesini temenni ediyorum...moral bozmak yok...sabır ile beklemeye devam..
bu arada bu gün ben hiç kıpraşmadım...trade yapabilseydik elbette iyi olurdu...lotlarımız artardı...ama yine de sıkıntı yoktur...burada bilançolara 25-30 gün kaldı...
Bu başlığı şu anda 3 kişi okumaktadır. (2 üye ve 1 ziyaretçi)
keko, kingsailor
hareket olmayınca seyirciler de olmuyor...baksana kingsailor kardeş ikimiz tek kalmışız...:kahkah:
bu iş ne yapmak istiyorsa artık. ama onun sayesinde iyi kademe yaptık. net 15 kademe kardayız. bakalım bi tur daha döndürecek mi. bu arada dolarda bi boyu gidiyor biz göz göre göre ky ye dolardan kazandırmazlar diye düşünürken dolar alanlar gene kara geçecek. hisseye güvenenlere ise gene 3 ün 1...
ülkemizde de gerginlik hiç eksik olmuyor ki...
bütün silah sistemleriniz nato menşei iken gidip tamamen uyumsuz rus füzesi almak çok mantıksız..bu kadar gerileme değer mi ?? ben değer görmüyorum..üstelik de ekonomimizin bel kemiği de avrupaya dayanmışken..ihracatımızın büyük bir kısmı avrupayadır..attığımız taş ürküttümüz kuşa değmiyor..