Bugün 1.34 kapanış olur
Printable View
Bugün 1.34 kapanış olur
Evrene pozitif mesaj gönderelim [emoji1]
Bana sanki kağıdı topluyorlar gibi geldi.
YTD
Genelde çıkıştan önce hisseyi aşağı doğru bıktırma yaparlar. Bu da bir kaç defa 1.25 de azda olda tepki gördü veya bilerek bırakmadılar. Yani şu anda zamanının dolduğunu düşünmekteyim. Belki hissedeyim diye duygusalda düşünmüş olabiliirim.
Benimki sadece bir his...
YTD
Ustalar daha iyi bilir.Yanlış görmediysem kademelerde alış ile satış arasında yarı yarıya fark var ama, her nedense kağıt yerinde sayıyor.. Buda kağıt üzerinde büyük bir baskı olduğunu gösteriyor. Baskıyı niçin yaparsınız.Düşükten toplamak icin... Bunlar benim acemi görüşlerimdir. Asla yatırım tavsiye si değildir...
YTD
Hiç unutmuyorum 15 Temmuz 2016'da cuma namazına gitmiştim ve hissenin fiyatı zirvedeydi. Bu kağıt bu gidişle 2.5 olur diye düşünmüştüm hocayı dinlerken bir yandan 😄 Allah günahımı affetsin. Sonraki günlerde bu kağıt bitti gitti. Peki ne oldu? Bu hale geldik
Bu hafta 1.35'i görsek inşallah
Kısacı mikroplar duruyor mu? Detay takip eden arkadaşlar yeşillendirse bizi ne güzel olur
Ben Temmuzdan beri hergün takip ediyorum, hergün nerdeyse işlem yapıyorum, hergün buraldalar, hisseyi istedikleri gibi kontrol ediyorlar, 6 aydır her gireni zarara sokmuşlar, ben dahil, kimse bulaşmıyor, işlemlerin yüzde 90 aynı kişi, ya da grup, iş, finansman, piramit ağırlıklı, 10 larca kurumla çalışıyorlar, bir üsrad twitterde yazsa, ya da önerse, , büyük para kazanır.
Adamlar klasik spekülatörlerin tersine, önce malı yukardan satıyor, sonra aşağıdan alıyorlar, açığa satarak, mal da taşımıyorlar, bizim gibi hamallıkta yapmıyorlar.
çok fena baskılıyorlar. yağmurlu havada sana su yok gibi indiriyorlar kağıdı. endeks nerede bu tarihi dibinde
iş iştirakleride sorun devam ediyor.işfinansın borsada borsa paylarının anormal fiyat baskılamalı EL DEĞİŞİMİ..operasyon bitti gibi* (halka açık pek hissem kalmadı borsada)).işfinansın sorumlu müdürü suat ince tskb ye atandı**tskb şimdi süründürme devam ediyor..**diğer yandan işgyo daki o dönem başlayan aynı işfinans gibi **durdular.**??ama işgyo şu an çöp fiyatlardan devam ediyor..
sorun acaba 300 milyar aktife borsadan olma ortak sorunumu**önemli**??
bu arada işin yönetiminden sorumlu chp kısmı ne düşünüyor bu konularda ...bu el değişimler yeni borsadan olma ortaklar falan başka örneği yok TA**??
bu baskılamalar çöp fiyatlamalar bütün gözleri buralara çevirmeye başladı zaten neler oluyor ..amaç ne**
burdaki açıkçıların bir kısmını albaraka da haşlıyorlar, A1, garanti, ak, deniz, sıra buraya gelecek inşallah.
işfinans*birkaç yıl evvel*halka açık kısım %40 civarı....
işfinans şu an halka açık kısım %10 civarı...talimat kimden acaba..
işfinans müdürü şimdi nereye atandı acaba ....tskb..şu an fiyata bakın.***
300 milyarlık aktife neden ortak ihtiyacı dğdu *??hemde borsadan..memlekette tek.**
işgyo şu an çöp fiyat..birkaç yıl evvel borsadan hevesli toplamacı yüzde 5 lerde kesildi..buda halka açık kısmın yüzde 10 u.....nasıl oldu ..izle incele araştır neler oluyor....
.................................................. ..........................
Açığa satış rekortmeniymiş bizimkisi
https://twitter.com/SckScnS/status/940969404539588608
1.33-1.34'lere geldi. Sanki açıkçıları ezen bir tayfa hasıl oldu.
Yönetim uyuyor. Kasım sonu, aralıkta yeniden değerleme olurdu her sene, ekgyo bir aydır yaptı, bitirdi bile, bu yönetim çok duyarsız, hissenin fiyatına. Alarko carrier arsasını satıyor, alarko inşaat dururken, bizimkiler ilgileniyor, alarko gayriemenkulun kasası dolu, adamlar ilgilenmiyor, bizim kasa tam takır, banka kredisi ile arsa alacaklar, aldıkları arsaları bir değerlendirsinler, yatırımcı bir liralık varlığına neden 38 kuruş veriyor, bir düşünsünler, yatırımcı bu yönetime güvenmiyor, borçla hovardalık yapmayı bıraksınlar, ellerindekinleri bir değerlesinler, bu bu kadar sahipsiz hisse olmaz olsun.
Geçen sene 29 kasımda alımlara başlamışlar, senet 1.50 üzerindeyken, bu sene hisse fiyatı yerin dibindeyken, unutmuşlardır, bu şirket ne zaman hisse sahibini düşünmüş ki, halka açıldığı 17 sene içinde, dolar bazında bir kuruş değer kazandırmamış.
https://i.hizliresim.com/V3dzyn.png
cok dogu bir bilgi degil sanirim.
1999 halkacildigi tarih , o gun 100'000 usd lik bir yatirim icin toplam odedigi temettu rakami yaklasik 99bin usd... yani koyulan parayi 2017 martinda usd bazinda yerine koyabilirmissin , amortisman katsayisi 18 yil , 216 .. yillik yield i %5,5 usd bazinda..
bu temettuyu cektigin dusunulurse,bununlada hisse almaya devam ettigin dusunulurse rakam neolur ??
cari degeri ise yaklasik 487bin lot isgyo karsiligina gelir ki 170bin usd bugunku degeri.. kabaca olmus 100bin usd'in 276bin usd
18 yilda getirisi budur kabaca bunu begenmiyorsaniz diyecek birsey yok ...karsina tl de kalinsa neolurdu ona bakmak lazim...
kabaca cari degerle yieldi usd bazinda %9 un ustunde yillik ortalama..
hisseye cok da haksizlik etmeyelim
Sayın GVA hesaplamanızı ben anlayamadım, tablo aşağıda. 17 sene önce halka arz olmuş. Herşey ortada. Karmaşık bir durum yok. Foreksin grafiğinde bir hata olması düşük bir olasılık. Matriks veya diğer platformlara da bakın.
1- İlk dört sene temettü vermemiş, hatta bedelli açıklamış, toplam yüzde 140.
2- 2005 yılında ilk temettüyü vermiş, Yıllık ortalama yüzde 5. son 17 yılda Toplam yüzde 66.70, yani 67 kuruş.
3. Bedelsiz vermiş yüzde 160 civarı (kumulatif hesaplanmaz)
Temettü verildiği zaman , grafikte fiyat bölünmekte, verilen temettü ile tekrar hisse alındığı varsayılıyor, zaten öyle sanıldığı kadar çok fazla temettü yok, 66 kuruş son 17 senede. Bence grafikte bir sorun yok, bir de matriksde haftalık, doalr bazlı bakın, lütfen. Yanlışım varsa söyleyin.
Bu hisse yerine işyatırım alsaydı birisi, parası dolar bazında 5 misli artmıştı, 18 yıl içinde, bu basit matematik, iş yatırımın garfiğine bakınız son 17 senede.
Bence piyasa bu sendi çok ucuz fiyatlıyor, bunun en büyük sorumlusu şirket yönetimi, tsgyo birleşme fiyaskosu, banka faiziyle arsa alınması, projelerin zamanında satılmaması, kiraya verilmemesi....Şirket yönetimi güven vermiyor piyasaya. Faizle borç alarak arsa alınıyor, ve tsgyo yu tüm fiansal borçları ile şirket bünyesine almaya çalışıyor, yüzde ellilik diğer yatırımcıyı yok sayıyor.
https://i.hizliresim.com/4G4QZJ.png
--İsgyo 1999 yılında arz olmuş, ilk beş sene bedelli yapmış, toplam 140 kuruş, o zamanın parasıyla, yani ilk beş sene temettü vermemiş, ama yatırımcının cebine göz dikmiş, 140 kuruş toplamış.
--2005 ten itibaren 12 sene ortalama yüzde 5 civarı temettü vermiş, eflasyon kaçtı o zamanlar.
--son 18 yılda kabaca yüzde 160 bedelsiz vermiş,
Yani şimdi temettü veriyor bir miktar ama ilk beş yıl 140 kuruş toplamış bedelliden, son 13 yılda ise toplam 68 kuruş geri vermiş temettü olarak. Hesap ortada.
Yani son 18 senede halka arzdan sonra verdiği toplam verdiği temettüden iki misliden fazla bedelli olarak para toplamış yatırımcıdan, yatırımcıyı hep küstürmüş, hissenin fiyatına bakın yüzde 62 iskontolu. Bu tablo bile yönetimin küçük ortaklarını hiç saydığının bir göstergesidir.
Selamı var herkese....sizinde vardir...yeni projesi .https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cd8c88d4ba.jpg
Açıklamalar
Bankamız Yönetim Kurulu tarafından alınan*kararla, Borsa İstanbul'da işlem gören ortaklıklarımızdan T. Şişe ve Cam*Fabrikaları A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Anadolu Hayat Emeklilik*A.Ş., İş Finansal Kiralama A.Ş., İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve İş*Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin paylarının, ödenmiş sermayelerinin azami %3'ü*ile sınırlı olmak kaydıyla, Alım Satım Amaçlı Finansal Varlıklar hesabında*izlenmek üzere piyasadan satın alınması konusunda karar tarihinden itibaren*2018 yıl sonuna kadar Genel Müdürlük yetkili kılınmıştır.
Bu alım yetkisi herhangi bir taahhüt*içermemekte olup hisselerin alınması konusunda Bankamız idari süreçleri gereği*Genel Müdürlüğe yetki verilmektedir.
Açıkçılar şimdi ne yapacaklar bakalım, sat- aldan al-sata dönecekler mi bakalım. Büyük bir işlem olmaz, ama açıkçıları korkutur belki.
15 farklı günde toplam 3 milyon lot almışlardır, toplamak lazım.
1,48 TL fiyatından 250.000 adet
1,47 TL fiyatından 100.000
1,43 TL fiyatından 50.000
1,44 TL fiyatından 50.000 adet
1,49 TL fiyatından 10.000 adet
1,50 TL fiyatından 30.000
1,50 TL fiyatından 50.000
1,48 TL fiyatından 50.000
1,53-1,54 TL fiyat aralığından 1.624.759
1,54 TL fiyatından 100.000
1,55 TL fiyatından 100.200
1,56 TL fiyatından 200.000
diğerleri küçük miktarda.
%43,83 ten %44,11 çıkmış onbinde 28 artış, 900 milyon sermaye 2,520,000 lota tekabul ediyor.
2016 aralikta 2017 için karar aldilar ve 2017 de 1 lot bile almadılar. Karar sıradan yeni bisey yok. Alim sadece 2016 yılında vardi