Tekrar başladı üretim
24 saat sürdü kesinti oldukça kısa.Kesintiler olsa bile son çeyrek üretim yıl rekoruydu bakalım bu yıl nasıl olacak?
Printable View
Enerji hissesi ve PD/DD 2 lerde, FK ise 10...:) Emsalleri uçuk fiyatlamalarda iken bu borçsuz yapısı ve petrol, altın vs yatırımları ile gelecek konusunda bir sorun görünmeyen şirkete olan yatırımcı talebi çok az. Kademelerden ve işlem yapan kurumlardan belli. Son bir kaç yılda yatırımcı profilinde inanılmaz bir değişiklik oldu. İnsanlar aleni hırsızlıkları ve buna karşı hiç bir müeyyide olmadığını görünce kısa yoldan nasıl vurgun vururum mantığıyla hareket eder oldu. Küçük yatırımcının en uzun vadesi 5-10 gün...:)
Sene 1993, o dönem Teletaş borsada iken Alcatel satışı felan konuşuluyordu ben de gittim 14.50 Tl den aldım. Sonra bir ekonomik kriz kağıt düştü hoop 4 Tl ye!...1997 yılında aynı kağıdı 650 Tl den sattım...Bu bir tecrübedir ve asla yatırım tavsiyesi içermez...
Pandemi nin sonlarına doğru,kısıtlamalar kalkarken bu işten
en çok kim faydalanır mantığı ile THY olur sonucuna vardım.Fiyat 11-12 TL.civarinda.Geçen sene gördüğü en yüksek yer 270 TL
An itibari ile 251 TL den işlemler oluyor.Öngörüde bulunurken elde ne var,ne sonuç doğurur,fiyatlamaya nasıl yansır analizi
yapabilen ve sadece portföyünü değil zamanı da yönetebilen çorbayı içer.
Enflasyon muhasebesinin hisseye olumlu yansıyacağı söylentisi dolaşıyor,sermaye tavanını artırmalarının altında yatan nedenlerden biri bu olabilir.
Doğru söylüyorsunuz tahtada eski hareketli hacimli günlerinden eser yok,gireni tahtacı çarpıyor.Lotları tek tek sayıyorlar sanki.
Milleti de küstürdüler.
2 milyar TL kar açıklasa şimdi 10,40 olan fk 8’lere düşecek.
Hayırlısı bakalım bilançoyu bekliyoruz.
20 lira üzerine atmadan ek alıma girmeyi düşünmüyorum kritik yerler buralar.
YTD
Tavan tavan kaç tavan , vakti zamanı gelmedi mi...:whistling:
Blançolari enflasyon muhasebesi nedeniyle maysta gelecek
Bilanço beklentim, kağıtta bir hareket oluşturacağına yönelik değil, nitekim 10 milyar kâr açıklasa bile bir etkisi olmaz bence; petrol işine girdik dediğinde 22 Tl olan kağıdın şu an 17 lerde sürünmesi bunun en açık göstergesi zaten. Sadece şu borç, harç meselesi açısından birilerinin ağzına kürekle vurmak için...
Ben bu kağıtta zaman zaman ağırlıkları değişse de uzun vadeli yatırımcıyım. Kendime verdiğim söz gereği bu hikayenin sonunu görmeden de asla ve kat'a ayrılmayacağım. Artık ne olacaksa ?!
Size katılıyorum. Bence de bilançonun bir önemi yok. Faiz giderleri düşeceği için 1.5 Milyar civarı bir kar mümkün en azından. Hikaye nasıl sonuçlanacak, onu görmek istiyorum ben de...
Dünyada Amerika'nın yalanlarına odaklı düzene karşı bir başkaldırış var. Amerikalılar/Batılılar ilk defa Gazze'de olan bitenden haberdar oldular ve nasıl bir yalan dünya içinde yaşadıklarını görmeye başladılar...
Venezuela'da petrol yatırımı yapmak için en doğru zamanlardan biri bu gibi geliyor bana. Arkasında devlet desteği/onayı olmadan böyle uçuk bir işe girişemezlerdi diye düşünüyorum...
Bakalım oradan ne çıkacak?
Bakın bunu masal olarak yazıyorum...
Venezuela dünyada kanıtlanmış en büyük petrol alanlarına sahip bir ülke. 170 kuyu açmanın maliyeti TPAO'nun bile boyunu aşar. Kuyu açmaktan bahsedilmiyor, zaten Amerikan yaptırımlarından dolayı işletilemeyen atıl binlerce kuyu var...
Orada 170 kuyuyu işletime aldığınızda kuyu başı 500 varil üretse günlük 85.000 varil eder...
85.00 varil 2023'de Türkiye'deki ortalama petrol üretimi ile aynı olur. Ben piyango bileti aldım da bekliyorum gibi bakıyorum buna...
Aynen bu ölçekte flash bir yatırım sadece bizimkilerin mi aklına geldi, BİST teki 500 şirketin göremediğini iktidara yakın ODAŞ nasıl kotardı diye düşünürken hükümetin Maduro üzerinden desteğini almadan da olamaz diyorum. Malum seçim öncesi hükümete dışarıdan gelecek dış kaynak lazım (altın, petrol, dolar vsvs). Çıkan petrolün TR'ye naklini de düşünürseniz gemilere de iş çıkacak. Olursa Gübretaşın altın hamlesinden daha bereketli olur, olmaz ise de hisseyi etkilemez tahminimce.
Katar ile ilişkilerimiz malum ve aynı Katar, ExxonMobil'in hissedarı ve bir çok projede ortak hareket etmekteler...Makro bir planın ilk parçaları da olabilir bu gelişmeler. 60 günlük sürenin bitmesine az bir zaman kaldı ve gelecek açıklamalara göre daha net bir projeksiyon yapmak mümkün olabilecektir diye değerlendirmekteyim...Şimdilik bu kadar.Alıntı:
Güney Kıbrıs'tan ExxonMobil ve Katar Petrolleri'ne ikinci arama lisansı
https://tr.euronews.com/2021/12/10/g...i-arama-lisans
Endeks 12 bin olacak bu belli. Peki 12 bin olunca cante kaç olacak... Cidden çok enteresan hisse. Kazanan varmı burada
. enflasyonu falan geçtim normal alip bekleyen kazanma varmi son 1 yilda
Ben adaya bir kez daha veda ediyorum size bol kazançlar:)
17.70 den aldıklarını 17.40 lardan geri verdi. Kafadan 25 kademe...Burada para kazanamayan bu işi bıraksın...:p
18.58 direncine çarptıktan sonra ben dükkanı kapadım..sonrasına pala da mumları yakınca işin yine çayda çıraya döndüğü belli oldu..göstergeler yine yengeç gibi yan yan gidiyor..bu sefer Katardan kuyu aldık haberleri ile gelirlerse şaşırmam.:kahkah:umrumda da değil.. ancak olası bir yükselişi feyk gibi kullanıp sonrasında da devam etmeleri söz konusu olursa hareketi hızlanabilir... bu sadece olası bir senaryo..şimdilik malsız çulsuz izlemede..
Yerlerini tespit etmiş olsanız bile 170 kuyu açmak, petrolü bulmak, var olan boru hatlarına bağlamak inanılmaz karmaşık, zaman alan ve maliyetli bir iş; en az 200-300 Milyon Dolar gibilerden. Zaten bunu da bu konularda uzmanlaşmış şirketler yapabilir. TPAO dışında Türkiye'de böyle bir operasyonun altından kalkabilecek şirket yok...
Atıl 170 kuyuyu işletmeye almak ise pompalar, bağlantı elemanları, borular felan demek. Devede kulak sayılır. Yerel bir ortak ile kolayca kotarılabilir...
Amerika'nın olası yaptırımlarından dolayı TPAO kendi giremezdi böyle bir işe. Bence devletin de onayı ile CANTE taşeron oldu bu peri masalına...
İşin aslı bilmemiz mümkün değil. Piyango bileti gibi düşünüp, ne olacağını bekleyip görmek lazım...
cantenin ihtiyacı olan şey yüksek bir tempo... bunun gibi...........
https://www.youtube.com/watch?v=PzBKlcYaKNg
Bugün koparsa kopar değilse hiç kopmaz
Bir kez daha aldiklarimi karsız verdim. 3 e kadar süre vermiştim 2.47 de vedalaştım. Bol kazançlar
endeks bile +1.68 olmuş....
halen malsız ve çulsuz devam.. marcinin temposunu yakalamasa da bu gün 55 günlük üzerine çıkıp caka satıyor... :kahkah: daha öncede çıkıp üzerinde kalamamıştı.. şu anda aşağıya atlamaya hazır bir tramplencı gibi duruyor.. aşağı atlarsa yakalamaya çalışırım..
yeterki duracağı yeri bilsin..
( uzun vade işlem yapanlar mesajlarımı dikkate almamalarında yarar var...)
https://i.hizliresim.com/r2ewm4s.png
Üstünde olması iyiye işaret değil mi ?
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onun ben trampleninin...:) 19 lardan kafa kafaya CANTE satıp BRKSN almıştım. O nerede bu uyuz nerede. Keşke hepsini verseymişim...
1-26 ocak arası PTF
2023 de 3400
2024 de 1961..........düşüş=%73
dolar bazında 18.1 cent ten 6.5 cente düşmüş; dolar bazında %178 düşmüş...
Sn Hissedarxd brksn da tramlencisi vardı ama, o atlayışı Shi Tingmao yaptı... beraber izledik..
aynısı olacak diye bir kural yok.. bunlar sadece olası senaryolar..
aynı notu tekrar düşelim..
( uzun vade işlem yapanlar mesajlarımı dikkate almamalarında yarar var...)
https://i.hizliresim.com/7jam1s0.png
Yeni trend düşük sermayeli; piyasadaki hisse miktarı az, nispeten patronlarına rahatlıkla ulaşılabilir (bu yazdığım tahtayı kontrol eden grup içindi) hisseler...Bilançoda küçük bir dönemsel kâr artışı gösterip rahatlıkla mal yıkılabilecek bir potansiyel...Yani kısacası spek & patron kazan kazan durumları...
CANTE gibi bir kağıda dışarıdan birilerinin gelip de spekülatif hareket bab'ında müdahale etme şansı ve ihtimali yok. İsteseler onlarca yıl aynı fiyatta tutabilirler, kâr ne olursa olsun...Tahta tamamen ellerinde ve biz de bunu bilerek girdik hatta onlarca kez ellerindeki mal miktarını yazdık...
Ve bekliyoruz...
Bekleyelim bakalım.
Burak tehlikeli bir çocuk, piyasanın hatta belki de tahtanın bizzat içerisinde...Murat, Nurettin ve Enver ile aynı kaptan yemek yiyorlar bundan eminim; ALMAD birliktelikleri de bunu göstermekte...Ben bunlara mahşerin dörtlüsü diyorum geride de yazmıştım zaten...Para sıkıntıları yok, hiç olmadı da...Ciddi networkleri var dışarıda ve (bu parayı bunlar koydularsa) 3 milyar TL bunlar için çerez...
Soru aynı: bu parayı bankaya % 50 faiz ile yatırmayıp da buraya bağlayıp şirketin finansal borçlarını kapatanlar nereden nasıl para kazanacak da bu getirinin üzerine çıkacaklar...
Düşünüyorum düşünüyorum, bulamıyorum...Tam bir doktora tezi yeminle.
Venezuela peri masalı. Gerçekleşirse 10 kat artar. Olmazsa yılsonuna kadar buralarda sürünür...