kimsenin tıpçı tanıdığı yok demekki...
:drunk::drunk:
Printable View
xBank ların haftalık getirisi: AKBNK %22 i en çok İSCTR %4 le en az primi yapmış, bunlar paralel gitmeyebiliyor, ben yıllar önce yaşadım, YKBNK ı almıştım, 1 ay boyunca prim yapmadı, diğerleri ne mi yaptı! GARAN %10 ötekiler ortalama %3 civarı,
https://i.hizliresim.com/kgtp3cz.PNG
@çıtak, kümülatifte yapı kredi hala 26000 k longda yazmışsın ama alttaki takası bulabildim, Nisandan itibaren bu takas da YapıKredi Yatırımın long pozisyonu kalmamış görünüyor, hatta hesabıma göre cuma günü bütün longları kapatıp 4 bin yeni short açmış, yanlışım varsa düzeltirmisin,
https://i.hizliresim.com/6akvlhy.PNG
berkim bu takası matriks finnetten çekiyor biliyorum
mesela yabancı takası nette olan yapabcıyı çektiğinde bist aş verilerinden takaslar hiç tutmuyor diyordu bi mühendis.
bunun için net yabancı alımını hangi hisseyi topladığını net çekebiliyordu excell tablosu vs baya ince işçilik yapmıştı.
takas ile ilgilenmiyorum ama sanırım bu takaslar tutarsız ilgileniyorsan biraz bunu araştır derim.
bearbull üstad da yine fikir verebilir biliyorsa.
Şu pasta atanları gördükçe yıllar geçti de bu alım satım pastalarının bir anlamı olduğunu anlamadı bazıları diyorum ama sonra anlamamaları mümkün değil var bunda bir ayak fikri daha ağır basıyor...
Teşekkür ederim @EMLAK kardeş, bazıları VİOP30 kümülatif takası Nisan başından itibaren, bazıları Temmuz başından itibaren alıyor, Benim Matriks de VİOP30 ve Pay Vadeli takasları yok, her verinin ayrı ücretlendirmesi bulunmaktadır, bu verileri internetten bulmaya çalışıyorum, sanırım @çıtak ın ya da benim yanılgım bu 2 farklı takastan kaynaklanıyor olabilir!
Takas bazen herşey dir ama bazen de hiçbirşey dir! Takasa inanma Takassız da kalma! :)
Bazılarının takasların güvenirliliği/gerekliliği konusunda tereddütleri olabilir, haklı da olabilirler çünkü takaslarda bir sürü Ali Cengiz oyunları çevirebiliyorlar, 1 kurumdan satış gösterirken 5 farklı kurumdan alış yapabilirler! veya tam tersi de olabilir! ama benim gördüğüm takas da en iyi alıcı BofA ise, sen de atla trene :) bunu yaptığımda da hep kazanmışımdır!
Yatırımcıların bu takas verilerini görebilmek için Borsa veri sağlayıcılarına çok paralar ödedikleri bilinsin!
Haci, alkol beyin hücrelerine hasar vermiş kibin.
umarım kalıcı değildir. asdasds.:he:
bir insan nasıl atayız olur, anlamak mümkün değil.
şu kral kelebeğini bir incele. vatandaşın yaşaması için o kadar istisnalar oluşmuş ki, sen bırak oluşturmayı,
böcüğün yaptığı şeyleri anlamak için kafayı kırman gerek.
doğa ilen pazarlık yapmış kibin.
abi dönnüş yolculuğu için daha çok mozut lazım.
ne kadar sarayım abime.
ağanın eli bükülmez, sar ordan 5-6 ay. asdasds. :he:
ciğer ve böreğini alırım ama.
senden değerli mi abey, itin olur. asdasds. :he:
hiç takasla işim olmadı ama gerçek veriyi bist aş nin kendisinden çekmek veya takas banktan çekmek gerek sanırım.
çok para ödemek değilde işime yarayacağını düşünsem kurumlardan isterdim.
ben daha çok fiyata bakıyorum. takasa platform üzerinden çok para ödeneceğinide sanmıyorum. 150 200 tl falandır sanırım takas.
:):):)
lem şahit. evrim öyle löp diye vahiy gibi inmedi.
yani o böcük şak diye bu hale gelmedi.
4,5 milyar senede seçilmiş genlerle ve çevre koşullarına göre gelişti.
evrim diyince millet şunu anlıyor .
maymundan insan doğdu lskndflkg
nasıl yani ben maymunmuyum vs vs. :drunk::drunk:
https://www.finnet.com.tr/FinnetStor...00Plus#satinAl
Satın Al
12 Aylık K %33.33
1,548.00 ₺
1,032.00 ₺
6 Aylık K %16.86
774.00 ₺
643.50 ₺
3 Aylık K %9.3
387.00 ₺
351.00 ₺
1 Aylık
129.00 ₺
Finnet 2000 Plus 2.0 (12 Aylık Kullanım Bedeli)
Ara Toplam : 1,032.00 ₺
Kdv Tutarı : 0.00 ₺
GENEL TOPLAM : 1,032.00 ₺
////////////////////////////
matriks veriyi buradan çekiyor zaten :)) :drunk:
premodiyal çorba diyen bişey icad edip milletin kafayı çorba etmişler.
neymiş efendim, bir çorba varmış,
eee,
o çorbadan ilk hücre olmuş muş.
yok ya?
hücrenin içindeki malzemelerin istenen saflıkta üretilmesi,
bir sonraki aşamaya geçip, türetilmesi
bukadar sofistike alet vede edevatlara rağmen mümkün olmamış.
bunları bozunmadan yüksek saflıkta bir araya getirecen,
dışını petitlen kaplıcan, içine dna ve rna yerleştirecen
bunların tezadüfen olduğuna inanmak için saf değil süper saf olsan da yetişmez.
daha dna ve rna lara kod yazmaya gelmedik. asdasds. :he:
Sen nasıl gruplarda takiliyorsun ağabey? Depweb gibi birşey hergün yeni birşey duyuyorum itlik hergelelik hakkında[emoji16][emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şahit sen bilim insanlarını büyücüynen falan karıştıyon ellaam.
yani bilim adamları parmağını şaklatacak.. hop rna oluşcak. bi şak daha.. noronlar dizilip genom yapısı oluşcak falan.
neymş bilim insanları daha hücreyi bile yapamamış.
burada takılıp kalmışsınız.
:drunk::drunk: son büyü bükücümü lem bunlar
o minik beynini patlatacam bu akşam.
İnsan haricinde bir evrim var gibi.
yani Tanrı burada evrimi bir araç olarak kullanmış.
bu evrim maymunvari bişeyden, insana benzer akıllı bir tür de oluşturmuş olabilir.
Çünkü meleklerin konuşmasından anlaşılan, bizden önce kan döken birileri varmış buralarda.
veya evrenin başka biryerlerinde.
biz ilk prototip olup maymundan gelseydik, tanrı olmayacak mıydı?
yine olacaktı.
sadece hayvansal davranışlarımıza ek bahaneler üretebilecektik.
bizim imalat özel oldu.
ama gen yapımız dünyaya ait. bilimum genlerin kokteyli gibin.
ama üretim dünya dışında oldu. Nerden biliyoruz.
Çünkü tanrı öyle diyor.
Çorbadan RNA mi DNA mi neyin sarmalini manyetik alan yardımıyla genç bir Türk buldu. Çığır açtı falan dediler. Tabii ki bizim topraklarda değil. Burada bulsa kafasına taşı yemesi ihtimal dahilinde. Pekmezini akitirlardi sarmal sarmal
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kendim sadece opsiyonlarda hangi kuruma (Piyasa yapıcıya ) karşı poz aldığıma bakmak için kullanıyorum
genel pastalarla ilgilenmiyorum ama her akşam evdeki makinamda güncellerim
lazım olduğunda yazarsanız resimleyip atarım.
dün bu ikisini göndermiştim
başlangıç tarihli 2 farklı takas verisi hangisi doğru diye sorulmuştu forumda.
@emlak bu arada her firma borsadan aldığı verilerle kendisi işleyip kendi pastasını yapıyor kimsenin komşu pastahaneden pasta almışlığı yok :)
https://www.youtube.com/results?sear...siyam+ikizleri
şahit bunların hepsi fotoşop.
bak kendin söylüyorsun olabilir diye zaten.
bu inancını zaten etkilemez.. evrim tanrı kısmıyla zerre ilgilenmez.
evrimi kabul edip inanmaya devam eden tonlarca insan var. atayizlik konusu benim bireysel meselem. ben evrim var diye atayiz olmadımki.
hatta geçmişe deistmişim dedim. çünkü tanım bulamıyorsun. çoğu insan deist zaten ama farkında değil.
ha şunu net bil ama net ..
evrim olmasa.. bunu yine çürüten bilim insanları olur. bunu net kafana koy. o derece samimiyim.
kimse evrim yok demesiyle öyle evrim yok olacak değil.
tanriya inan bilim insanı çok fazla.. mesela.
evrim başka bir mesele.
bigbenk :-)) kesin değil.
şimdilik teoriye göre en mantıklısı olan o.
tabi eldeki verilere göre.. teknoloji imkan verse öncesinide sonrasınıda yine ortaya çıkaracak olanlar işte yine bilim insanları. :))
vaybe bigbeng yokmuş diyip .. teoriyi çürütecek bir yeni teorin varsa sunumunu yap buyur :))
newtonun kaçtane yasası çöp oldu..
çürütenler kimdi ???
yaa işte böyle.
inanacaksın grafiği varya ... bilim öyle işliyor.
:kahkah::kahkah:
Zoruna gitmesin . 4400 6400 u izlediigimi katilmadigimi soyledin . Yalan soyledin . Bende ne yaptigimi inanmiyorsan ekstreleride paylasirim dedim . Bu bir .
Ikincisi ben mantik cercevesinde konustum . O globalin cokusu eli kulaginda en gec 1.5 sene cok uzun zaman degil . Bu millet iyi alisti 15 senedir cokus felan kimse gormedi .
Ne gezi ne 15 temmuz ne pandemi bunlarin hicbiri cokus degil . Zaten 3 yillik olanlar ve kitlenin cogunlugunu bu yeni gelenler jicbirsey gormedi .
Hisselerin cokmesi icin globalede ihtiyaci yok , cok degerli simsek bey realist seffaf olacagini soyleyip.duruyor , gecsin enflasyon muhasebesine gorelim ne oluyor . Gerci siz bunlara yabancisiniz .
Bir daha da iftira atma . Atacaksanda karsi taraf ispat edincede efendice sus . Bu cikisi izlemedigimi gorunce moral bozuldu bir tek kendin para kazandn zannediyordun . Ama malesef .
benim dediğim, İnsan harici akıllı tasarım, insan ise özel üretim.
başka türlü hücrenin, böceklerin biyolocik çeiştliğin açıklanması mümkün değil.
darwin evrimi
bilimsel temelerreri olmayan bir din haline gelmiştir, getirilmiştir.
efendim neymiş çempanzelerlen %97 dna mız aynıymış.
hıyarlan da %40
ne olacak şimdi. asdasds. :he:
eminim minik beyninde aşağıda okuduğun şeyin ne anlama geldiğini idrak edecektir.
Kral kelebekleri, her yıl düzenli olarak sürüler halinde Kuzey Amerika ve Meksika arasında göç eder. Kuzey Amerika'nın ağustos ayında başlayan soğuk havalarından kaçarak Meksika'nın ılıman ikliminde bulunan bir dağ ormanındaki ağaçta toplanarak kış uykusuna yatarlar. Kış uykusu dört ay sürer ve kelebekler bu sürede hiçbir şey yemezler. Bu uykunun ardından kelebekler mart ayının sonlarına doğru başlayan ilkbahar ile tekrar Kanada'ya doğru yola çıkarlar. Kelebeklerin Meksika'dan Kanada'ya ulaşması 4 ay ve 3 nesil alır.
Diğer kelebek türlerinden oldukça uzun bir yaşama sahip olan kral kelebekleri bir yılda 4 nesil olarak yaşam sürdürürler. Bu nesillerden yalnızca 3 tanesi ilkbahar ve yaz aylarında yaşamaktadır. 1. 2. ve 3. nesiller 6 hafta 4. nesil 6 ay yaşamaktadır.
ne sarayım abime.
abi geçen 4 ay yazmıştın, totşumuz dondu, sen en iyisi iki ay daha uzat ömrümü.
asdasds. :he:
darwin kendini mehti falan ilan ettiyse banane veya kimene.
evrim darwinden ibaret değil.
olayı sulandırma darwin diye bir din falanda yok.
olayı dine götürürsen yukarıda video linki verdim.. en özel yaratılan insanda bak nasıl özelmiş.. muazzam tasarımlar
yapma etme.
ben neyse onu söylüyorum sana.
rüyamda allahı gördüm peygamberi gördüm vs diyenlerden daha elde tutulur en azndan. o videolar ve evrim.
Newton ismini görünce aklıma geldi.!!
Ünlü Fizikçi Sir Isaac Newton Borsada Neden Battı?
https://www.lattedenborsaya.com/2017...ada-batti/amp/
https://pbs.twimg.com/media/DcSvh63WsAYdxI1.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
çok güzelll yere parmak şaaptın...
yumurta kapıya dayanıncaaa .... ecel ensene üfleyince..
sana geliyorum allahım demiyonda..yemişim tanrısını... yetiş ya bilimmm diyip.. yatmayı biliyon bıçağın altına :he:
bilim sana soruyormu yattığında.. tanrıya falan inanıyon mu diye :)
sormaz len merak etme.. uzun yaşa.
Şakir bey, yazdığın tahminlerin birisi bile tutmamış😅😅 24 yıldır yani senin kadar borsadayım, çok şükür her şeyimi borsa sayesinde aldım. Biraz stres yaşadım ama değdi. Şu anda da 7 haneli portföyüm var. Her zaman ve her yerde söylüyorum tek gerçek yatırım borsadır. Bu ister hisse olsun, viop olsun veya fon olsun farketmez. Herkesin risk algısına göre değişir. Tabii ki borsada inişler çıkışlar olacak ama bu enflasyonist ortamda long olmak daha mantıklı. Neyse herkesin fikri kendine ama keskin söylemler insanları yanlış yönelendirmene ve vebal almana sebep olur. Maalesef burada dediğin gibi borsaya yeni girmiş ve buradaki değerli fikirleri değerlendirmek isteyen yatırımcılar var .
https://www.youtube.com/results?sear...siyam+ikizleri
çakma videolar demek..
konu kapandı :))
evrim bikere daha çöp oldu.
ingilizce olarak taratırsan milyon çakma var...
abka evrimi çürüttük dedi.. evrimde çürüdü..
valla son büyü bükücü bilim insanları gibisiniz len :he:
şakk..
doğal selekziyonmuş.
şeyinlen gülsen az.
len ortada ne varkine neyi seçiyon, zelekziyon yapıyon?
altı üstü mucize bir hücre var.
aklına gelmiş ben demiş ürüyeyim.
yoksa hayatta kalamam.
dna ordan sormuş, abi hayatta ne oliyi?
leyn gevezeliği bırakın, çift vardiya çalışın bölünecez.
ciğer böbrek bir tarafa, gırlak beyin öteki tarafa. asdasds. :he:
abi ciğer böbrek formasyonu çalışmadı. zeleksiyona gurban gitti.
bir de dalak böbrek mi denesek. asdasdas. :he:
şahit gibin gevezelikle üretim değilde.. adam gibi araştırmak isteyen "içimizdeki balık belgeselini" izleyebilir.
her söylenene inanmayın.
azcık araştırıp beynünüzü kullanın.
haden iyi geceler.