Bana gore viopun en iyi oyuncusu sensin
Yani Kirazdan bahsediyorum.
Gormusken bir ihya edeyim dedim
Printable View
Bana gore viopun en iyi oyuncusu sensin
Yani Kirazdan bahsediyorum.
Gormusken bir ihya edeyim dedim
Olayburda bitiyor . daha oncekilerde belki hamlelerde gecikme olmus olabilir . kesin bilmiyorum kesin bilen birisi varsa bizi aydinlatsa cok iyi olur onceki krizlerde MB ne zaman hamlelerine basladilar .. Devir artik 2008 devri degil dunyada bir cok sey degisti
Gecen gun yazmistim . Suan butun ulkelerde onlemler var insanlar sokaga cikamiyor . benim bu isten realde bir zararim varmi . kesinlikle hayir aksine Ocak ayindan beri kendimde ciro ve kar oraninda %30 artis var.. Simdi alfabet bu isten cok zararli mi cikicak bana gore HAYIR . Ben Hissede degilim . daha once yazmistim garanti 1 euro fiyatlarina gelirse alirim diye o fiyatlara geldi ama elim gitmedi almaya %60 kaldiracsiz emtiadayim .. ikili dip olayina giderse %40 ekleme yaparim beklerim ikili dip yapmaz ise o zaman %40 ile ortam biraz duzelmeye baslayinca hisse alirim .. benim icin onemli olan tek bir sey var pozisyon sonrasinda $ bazinda %20-30 kar edebiliyorsam ne mutlu bana %100 mus %200 mus oyle bir beklentim de yok zaten. suan emtiadayim guncel tutar ne kadar oldugunu bile bilmiyorum aldiktan sonra hesaba ya 1 sefer girmisimdir yada 2 sefer . vadem 3 yil , dusundugum fiyatlara erken gelirse miss ha erken gelmez ise sorun yok 3 yil o hesaba girmem zaten
ben yatırım yeri ve gerektiğinde oyun yeri (yatırım + spekülasyon) olduğunu gayet iyi biliyorum.. sen 3-5 kontratla (bugün yanılmıyorsam 2 kontrat demiştin endeks long) filan burada insanları tek yöne şartlıyarak eline ne geçecek merak ediyorum.. amaç ne ? senden başka nerdeyse kimse "tek yön" ısrarı yapmıyor.. herkes de bir temkin var.. ki borsa terbiyesi ve tecrübesi de bunu gerektirir zaten.. ama sende bu temkin yok.. gaza gelme anahtarını alırlar..
Dün gece BBHT de Prof. Asaf Savaş Akat vardı, son kısmına denk geldim, kapitalizmin sonu geldi diye çok fazla yazı varmış, her görüşten kişi kapitalizmin sonu geldi artık bizim görüşümüzün sırası diyormuş.
Yani bu kişi ciddi birisi, bu kriz değişik bir kriz bence de, ama normal bir kriz olmasını istiyorum.
iyimser olmanız haklı olduğunuzu göstermez, herkes iyimser olsaydı spek tersini yapar 65bine kadar verirdi. iyimserler de olacak kötümserler de. Akıllıyım kazandım sen aptalsın diyorsun ama insanın içinde iyi kötü dengesini kuracak akıl olmadığında o iyimserler tamamen parayı batırabilir ama kötümser asla parasını sıfırlamaz fakat az kazanabilir.
Bu işin sonunda fakir daha fakir zengin daha zengin olacak. İşin aslı bu. Kapitalizmmiş monetarizmmiş farkmaz.
Maldamısın kardasın. Nakittemisin zarardasın.