Originally Posted by
enki
Mali tedbirler deyince başta Trump'ı, yani bütçe açığı pahasına büyük oranda altyapı yatırımları, vergi indirimleri vb. yapmasını kasdediyorum..yapacağım diye geldi ama şimdiye dek başarılı olamadı..yalnız şirketlere vergi indiriminde kararlı gibi gözüküyor..böyle bir şey yaparsa bu işlem global piyasalardan bir kaç trilyon dolar çekilmesine sebep olabilir..buda ortalığı dolar lehine karıştırabilir..
1980'de kendisinden efsane başkan diye sözedilen FED başkanı Volcker benim ülkemde enflasyon %14..beni başka ülkeler ilgilendirmez diyerek, FED'in faizlerini %20'lere kadar arttırmıştı..bir sürü etkisi oldu ama başta Latin Amerika ülkeleri, bir sürü EM'de ciddi sıkıntılar, krizler oluştu..
En son merhalede..köprüler atıldığında, yada birtakım sonuçlar göze alındığında, Trump mecburen böyle bir yola başvurabilir(sınır vergileri dahil)..bence ileride çok uzak bir ihtimal olmayabilir bu durum..aklımızda bulunsun..
O zaman ''dolar benim param ama sizin sorununuz'' cümlesi buraya gelip dolar düştü diye laf sokanlarca daha iyi anlaşılabilir..
Tabiki ben olasılıklardan bahsediyorum..böyle bir şeyin olmasını temenni etmem..saygılar, iyi geceler..