Sayfa 496/1009 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596996 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,961 - 3,968 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Artık dünyada krizin ayak sesleri geliyor...ülkeler çaktırmadan sorunlu bankalarına el koymaya başladılar. kripto paralar değerleniyor.Jeopolitik çatışmalarda arrtık yavaş yavaş potaya girdi. Herhangi bir savaş ihtimali bence yok.Ama krizi ötelemek yada yükselen varlık balonunu yavaş yavaş azaltmak için bu tür olayları kullanmak istiyorlar..ABD borsaları hala yükseliş trendinde gözükse de artık yorulma belirtileri göstermeye başladı.FED geri çark etmek üzere.Çünkü hala yeterince büyüme sağlanamıyor.Enflasyon yükselmiyor.Rusya düşük petrol ve doğal gaz fiyatları nedeniyle ciddi gelir kaybına uğradı.Suriyedekis avaşa bir ara ayda 5milyar dolar harcadığı söylenmişti.Ama bu savaş bile petrolü yükseltemedi. İtalyan bankaları keza bayağı borçlu.İtalyan türev piyasa ECB ile ayakta duruyor.Ekonomisi bir düzgün durumda kalan ALAMANLAR gibi....bu alamanlar çok akıllı.Kripto paraya pek varlık yatırmadılar.
    Güzel özet olmuş..eline sağlık..

Globalde ortaya çıkan trilyonlarca parada eski etkisini göstermemeye başladı..

Top gittikçe sönümleniyor gibi..durursa kötü olur..

Mali tedbirler devreye girmeli..

Mali tedbirler deyince başta Trump'ı, yani bütçe açığı pahasına büyük oranda altyapı yatırımları, vergi indirimleri vb. yapmasını kasdediyorum..yapacağım diye geldi ama şimdiye dek başarılı olamadı..yalnız şirketlere vergi indiriminde kararlı gibi gözüküyor..böyle bir şey yaparsa bu işlem global piyasalardan bir kaç trilyon dolar çekilmesine sebep olabilir..buda ortalığı dolar lehine karıştırabilir..

1980'de kendisinden efsane başkan diye sözedilen FED başkanı Volcker benim ülkemde enflasyon %14..beni başka ülkeler ilgilendirmez diyerek, FED'in faizlerini %20'lere kadar arttırmıştı..bir sürü etkisi oldu ama başta Latin Amerika ülkeleri, bir sürü EM'de ciddi sıkıntılar, krizler oluştu..

En son merhalede..köprüler atıldığında, yada birtakım sonuçlar göze alındığında, Trump mecburen böyle bir yola başvurabilir(sınır vergileri dahil)..bence ileride çok uzak bir ihtimal olmayabilir bu durum..aklımızda bulunsun..

O zaman ''dolar benim param ama sizin sorununuz'' cümlesi buraya gelip dolar düştü diye laf sokanlarca daha iyi anlaşılabilir..

Tabiki ben olasılıklardan bahsediyorum..böyle bir şeyin olmasını temenni etmem..saygılar, iyi geceler..

3. Bu arada gözden kaçan bir konu var,Trump ülkenin içine etti ama adam tüccarönce Suudi Arabistan sonra Katar,şimdi de Güney Kore ve Japonya ya çok yüksek miktarda silah sattı,bence Kuzey Kore ile olan gerginliği bu yönden kullanıyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,131
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Mali tedbirler deyince başta Trump'ı, yani bütçe açığı pahasına büyük oranda altyapı yatırımları, vergi indirimleri vb. yapmasını kasdediyorum..yapacağım diye geldi ama şimdiye dek başarılı olamadı..yalnız şirketlere vergi indiriminde kararlı gibi gözüküyor..böyle bir şey yaparsa bu işlem global piyasalardan bir kaç trilyon dolar çekilmesine sebep olabilir..buda ortalığı dolar lehine karıştırabilir..

1980'de kendisinden efsane başkan diye sözedilen FED başkanı Volcker benim ülkemde enflasyon %14..beni başka ülkeler ilgilendirmez diyerek, FED'in faizlerini %20'lere kadar arttırmıştı..bir sürü etkisi oldu ama başta Latin Amerika ülkeleri, bir sürü EM'de ciddi sıkıntılar, krizler oluştu..

En son merhalede..köprüler atıldığında, yada birtakım sonuçlar göze alındığında, Trump mecburen böyle bir yola başvurabilir(sınır vergileri dahil)..bence ileride çok uzak bir ihtimal olmayabilir bu durum..aklımızda bulunsun..

O zaman ''dolar benim param ama sizin sorununuz'' cümlesi buraya gelip dolar düştü diye laf sokanlarca daha iyi anlaşılabilir..

Tabiki ben olasılıklardan bahsediyorum..böyle bir şeyin olmasını temenni etmem..saygılar, iyi geceler..
    Harika bir analiz ..ama 100 puanlık soru Türkiye bu muhtemel krizin neresinde olacak ? Bunu doğru tahmin eden malı götürecek

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Hisselere kim destek atmış? Kurşunu bittiyse peki.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dün gece bloombergde BİST'i 4 adet hisse senedinin yukarıya taşıdığını ve de taşımaya devam edeceğini söyledi bir piyasa analisti...

Tüpraş, THY, Kardemir ve bir tane daha..(aklıma gelmedi).

Bugün de, artık BİST ABD borsalarından ayrıştığından (onlar eksi olsa bile), yukarı bir yön izleyeceğini ifade etti.

Bakalım ne olacak.

http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/z...girdi-2001744/

Son dakika haberi | Soruşturmaya yeni isimler dahil edilebilir

Hakkında, ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargoyu delme suçlamasıyla dava açılan Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında hazırlanan iddianamede dikkat çekici ayrıntı.

http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/...bilir-2001994/

"Saray'da çok şiddetli kavga var"

Ahmet Takan köşesinde Saray’da konuşulan erken seçim ve kavgaları yazdı

http://odatv.com/sarayda-cok-siddetl...709171200.html

Ah Dede Vah Dede , pardon Ah Pozisyon Vah Pozisyon....

Hiç bir kötü haberin menfi yönde fiyatlama gereği duyulmayan ,

aksine en hafif olumlu haberin aşırı fiyatlayan piyasa hareketine kodomanların posizyonda beklemesi denir
    Son düzenleme : riko66; 07-09-2017 saat: 12:03.

8.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Dün gece bloombergde BİST'i 4 adet hisse senedinin yukarıya taşıdığını ve de taşımaya devam edeceğini söyledi bir piyasa analisti...

Tüpraş, THY, Kardemir ve bir tane daha..(aklıma gelmedi).

Bugün de, artık BİST ABD borsalarından ayrıştığından (onlar eksi olsa bile), yukarı bir yön izleyeceğini ifade etti.

Bakalım ne olacak.
    Günaydın abi,

Diğer senet Erdemir.

Sayfa 496/1009 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •