bende tarım kredinin banka kurma ihtimalini çok kuvvetli buluyorum...dediklerin yöneticilerin gündeme getirmesiyle olacak şeyler..şimdilik ses yok...dediğin konuların reklamını yöneticiler sağlam yapsa hisseye ilgi gelir yoksa bu şekilde zor...
Printable View
Ben artık yöneticilerin borsa tarafına da bir çözüm bulacaklarını düşünüyorum. Tepki büyüyor bu tepki bir zamandan sonra ayaklarının kaymasina neden olacağını biliyorlar. Ben yatırımcı olarak ilk yapılacak genel kurula katılıp Ayhan Karayama nin başarısızlığını yüzüne söyleyeceğim mesela.
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yusuf bey bu twitlere nereden bakıyorsun adam siyaset yapmaktan fırsat bulamıyor ki.. gübretaş ile ilgili yazı neredeyse yok adamın gübretaşa ayıracak zamanı yok ben hiç göremedim...
bey efendi şanlı urfadan uslubumu eleştirmiş attı mesajda sövmediğime şükretsin kınamış sen bize kınayı yaktın zaten karamayamısın karayamamısının nesin
Twetterda engellendigim için yazamıyorum.
Ayhan bey kar etmeyeceğiz diye TKK için söylediğini gübretaş için demediğini söylemiş.
Fakat biriniz gübretaş in %75 inin sahibi TKK olduğunu hatırlarsın lütfen.
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2018 yılı icinde en çok dikkati üzerinde olacak iki hisseden biri...
Digeri de Doaş....
4 yılda bir müthiş performans göstermiş. (2010 ve 2014)...
Teknik olarak neredeyse bu iki dönemin kıvamına gelmiş, eli kulağında....
Tahta yapıcı müthiş, kardemirdeki kadar usta ve sabırlı....
Şahsi görüşüm uzun dönemdir tahtada olup zararda olan ky arkadaslarım bu kadar sabretmisler, 2018 beklemeye deger...
Şahsen şu an yatırımım kozalda, ancak bir gözüm doas bir gözümde burada....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1295443
haftalık hisse yarışmamıza kurallara uygun 3 hisse seçip katılın
1 hafta yarışalım.
Twetterda karayamaya yazılan twetleri okudum gayet güzel yazılmış herkese teşekür hukuk içinde hak aramaya devam..bu şekilde herkes yazarsa onlarda içinde bulunduğumuz duruma bi çare bulmaya çalışırlar belki ...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse geri alımı için tweet ve maillere devam etmeliyiz
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen [emoji122] [emoji122] [emoji122] [emoji122]
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bastırın arkadaşlar yapıcak birsey yok.dilim döndüğünce yazıyorum bende twittere bu lanet yuzunden arkadaslarımı sildim.gübretasa yazıcam dıye
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Böyle yaptıkça daha fazla bastırmasınlar...
Aynen müdür rahatsız olmuş.herkese cevap vermeye başlamış.madem bugün dünden güzel olucak.o zaman hisse geri alım yap dedim.yukarrıdan satarsın dedim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hisse geri alımı yapmalı devlet hissesine yakışır şekilde
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bloomberg'de geçen haftalarda çıkan Genel Müdürü eli ayağı dolaşan, son derece kendine güvensiz, belli ki liyakat nedeniyle o makama getirilmemiş bir tipti, böyle bir kurumu yönetebilmesi nasıl beklenir ve bu adamın söylediklerine yatırımcı tarafından nasıl güvenilebilir ki...
Ayhan Karayama'nın dün yazdıklarından sonra ufakta olsa bir umut yeşermeye başladı sanki.
Eleştirdiğimiz gibi teşekkür etmesini de bilirim.
Her ne kadar beni tweterda engellesede ben ona buradan dünkü cevapları için küçük yatırımcıyı yok saymadığı için kendisine teşekkür ederim.
Güzel kelimelerden sonra icraat bekliyoruz. Bu kadar bekledik 3 5 ay daha bekleriz.
Not: %50 ve varan sattığım ve 3,5 civarı almayı düşündüğüm hisseleri bugün alacağım. YTD.
Çok yer tutmasın diye yazı olarak ekledim.
Kalın harfler Ayhan Karayama'nın yazdıkları
Müdürüm halka açık şirketiniz var onun durumundan bahsetmemişsiniz gübretaş sizi temsil etmiyomu borsada rezil durumda küçük yatırımcı idareci olarak sizi başarısız buluyor özel bi şirket olsa sizi bir dakika tutmazlar gübretaşın piyasa değerini hesaplayın TKK ya yakışıyomu.
Hakaret etmeyeni engelemem, eleştiriye açığım ve bütün mesajları okurum. Bir çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredide ve şirketlerimizde doğru işler yaptığımızı düşünüyorum ve şirketlerimizin bugün dünden daha iyi olduğuna ve yarının ise bugünden daha iyi olacağına inanıyorum.
Peki müdürüm bir açıklamanızda asla kar yapmicaz asla derken borsaya kote olduğunuzu unuttunuzmu
Benim böyle bir açıklamam yok, olamaz
Sayın müdürüm buyrun açıklamanız pic.twitter.com/uMuQiS0TEo
Lütfen tekrar dinleyin ben orada Gübretaşâ€™ı değil Tarım Kredinin kooperatiflerini anlatıyorum. Evet Tarım Kredi Kooperatiflerinin hedefi kar değil, çiftçiye hizmet götürmek. Gübretaş kastedilmiyor bu ifadede, gayet açık tarimkredi.org.tr/media/video/Ay…
Müdürüm şunu belirtmek isterim yatırımcı ile yönetim arasında iletişim sorunu var çözmeniz gerekmektedir lütfen tkk gübretaşa ve size güvenen yatırımcıyada sahip çıkın lütfen
1-Ayhan Bey kaç kez twit attım bir kez cevap vermediniz.Ama cevap alana kadar soracağım umarım engellemezsiniz. 1-Gubrf tl bazında tarihi dib seviyesinde iken dolar bazında dibin dibi seviyesinde,1 dolar bile değil,sizce sorumlu kim?
2- Reis ekonomik saldırı altında old. dolar bozmamızı,altınınlarımız,birikimimizi piyasalara dahil etmemizi istedi,hepimiz karınca kararınca destek verdik ama size güvenen insanlar birikimlerini eritti,sorumlu kim?
3-Borsa tam 10 ay ralli yaptı,birçok hisse tavan gördü ama bu ralliye ayak uyduramayan 110 bin borsada kazanamayan yatırımcı gubretaş yatırımcısı oldu,bırakın birikimini koruyamadı
4-İnançlı insansınız,malı korumanın da canı,namusu,vatanı korumak gibi farz olduğunu muhakkak biliyorsunuz.Size mallarını emanet etmiş insanların haklarını layıkıyla koruduğunuza inanıyorsanız başka sözüm yok
5-Kriz seviyesinden bile daha az değerli hale gelen şirketi bu hale getirenleri vicdanlarına havale ediyorum.Çok önemli bir mevkidesiniz size ve şirket yönetimine kızgın olsamda ülkem için yine de başarılar diliyorum.
Gübretaşâ€™ın içinde bu bilgilendirmelerden sorumlu birim var. İdarecilerimizden ve bu birimden her zaman bilgi alma imkanı var. Bildiğiniz üzere kap’a da zaman zaman açıklama yapılıyor. Kronikleşmiş bir çok sorunun çözümü yolunda mesafe alınıyor ve açıklamalar yapılıyor/yapılacak.
Üç dolara aldığım gübre 1 dolar kime dert yanayım sn müdürümüz dünden daha iyi diyor üç kuruş temettü alıyorduk onuda çok gördüler (Allah ihmal etmez imtihan eder) bu durum bizim imtihanımız sabır diyelim
Borsa’nın kendi içindeki dinamiklerle(arz talep, yabancıların girişi veya çıkışı gibi çok sayıda faktör)ortaya çıkan tablo ile Gübretaşâ€™ın performansı perdelenebiliyor.Soloda son 9 yıldır ilk defa üç çeyrek üst üste karlılık yakalandı. Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin
Yabacılar ülkemize ekonomik saldırıda bulunuyor aynı zamanda hissemize,deutsche hissenize istediği gibi baskı uygularken siz sorumlu ve yetkili olarak bunlara neden gereken cevabı vermiyorsunuz.Bizim gücümüz yetmiyor ya sizin?
Eleştirilere açığız Tuna Bey, hakaret olmadığı sürece kimseyi engellemiyorum. İmkan oldukça tweetleri ve mesajları okuyor, cevap vermeye çalışıyorum. Gübretaşâ€™ın dünden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü son 9 yıldır ilk defa üst üste 3 çeyrek solo karı var. Dünya emtia
Fiyatlarındaki seyir sebebiyle Razi’nin gelirleri düşük kalınca sizin eleştirilerinize maruz kalıyor. Yarın daha iyi olacak ondan hiç şüphem yok.Borsa’nın kendi dinamikleri var ve şirketin performansından bağımsız olarak şekillenebiliyor. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz,emin olun
Öncelikle cevabınız için teşekkürler Ayhan Bey.Elbette biz karı zararı göze alarak hissenizi aldık fakat şu an şirket batıkmış gibi fiyatlanıyor ve sizin de borsadaki bir oyun kurucu olarak müdahil olmamanız bizi en çok üzüyor. Razi’nin durumu elbette etkiliyor fakat
Amin, teşekkür ederim. Razi’nin üretimi ağırlıklı olarak amonyak üzerine Tuna bey. Üre fiyatları Gübretaşâ€™ın tedariği açısından önemli olmakla birlikte Razi’nin karlılığı açısından yanıltıcı olur.
Teşekkür ederim, güzel ve bilgilendirici bir yazışma olmuş...
Arkadaşlar ben cumhurbaşkanına cimer üzerinden 2 adet mesaj gönderdim. Birisi Gübretaş gibi halka açık bir devlet kurumunun başındaki kişinin twitterde sürekli siyaset yaptığı, gübretaşın berbat hisse performansı ile ilgili diğeri de en son Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu mesajını retweet etmesi ile ilgili. Ak partide tanıdıklarıma da bu adamın hal ve tavırları ile ilgili durumu anlattım. Allah yardımcımız olsun. İnşallah netice alacağız
Nedir bu yatırımcının gübre sektörüne duyduğu ilgi anlamadım gitti.. gübrede "mahsur" kaldığını belirten arkadaş için grafik..
Ahmet MERGEN..
https://pbs.twimg.com/media/DPkiC3VWAAEx8s3.jpg:large
https://twitter.com/ahmet_mergen/sta...15973261168641
Arkadaşlar bu müdürle olacak bişey yok isteseydi gübretaşı borsanın yıldızıyapardı misal gübreden parakazanamıyosunuz devlet hükümet sizde kozadan alırsın Altınmadenini işletirsin cifciye bedava ver gübreyi ben olsam gurur yaparım Tkk nın halka açık şirketi var rezil durumda..
Yine baskılıyorlar kağıdı neden acaba 3.96 ya alındıkça veriliyor.3.97 ede seti kuruyorlar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
her hafta özellikle üre fiyatlarını paylaşıyorum....son 3 haftadır 270 dolarlardan 230 dolara kadar düştü...iran fabrikasında işlerin düzelmesi lazım yoksa gübretaş bir hiç..
Gübre sektörünü etkileyen kanun değişmedikçe....... İbaresi amonyum nitrat yasağı sanırım ?
Ülkemizde gübre sektörünün 1/3 pazarı yasak nedeniyle ciro ve kar kaybı devam ediyor şeklinde...
Gerçi bu sene kontrollu satış ve ekime izin veriliyor ama ne kadar gerçekçi...
Konunun hakimi arkadaslar yanıtlayabilir mi ? Hissenin bu seviyelerde olması hammadde fiyatlarının düsüklügü, enerji ve ithal girdi maliyetlerinin tavan yapması mı daha etken ? Yoksa Ahmet Mergenin bahsettiği mi ?
Sn.Oscar77 Türk halkı olarak duygularımız hep mantığımızın önünde oluyor nedense.
küçük yatırımcı olarak bizi yok saymaları beni en çok kızdıran olaydı.
Bu kadar tepkiye neden kulak verilmez fetöyemi hizmet ediyorlar vs diyerek teori ürettik. somut bir kanıt varmı yokmu bilemiyoruz.
Olumsuz düşüncemin değişmesindeki neden artık bu tepkiye karşı bir çözüm üretme çabası içinde olmaları ihtimali.
Dediğim gibi zaten zararda bekliyoruz sat-al yaparak lot arttırma çabasındaydım.
İcraat beklediğim için bardağın dolu tarafına bakıp sattıklarımı geri aldım.
Hakkımızda hayırlısı artık.
Ortak üre fiyatlarına değilde amonyak fiyatına bakmak lazım galiba. Karayamada söyledi bunu. Razi üretiminin neredeyse yarısı Amonyak.
ÜRÜN (Razi & Arya) 2017/9 2016/9
Amonyak 469.680 368.152
Üre 250.070 241.249
Kükürt 190.957 144.886
DAP 39.832 37.248
Fosforik Asit 29.916 26.201
Sülfürik Asit 16.290 17.595
Ara Toplam 996.745 835.331
hocam gübre fiyatları 3 yıldır azalıyor....gübre üretimi artıyor....dolayısıyla ciro aynı....kar marjı eriyen ama bunu gübre üretimini artırarak kapasite artırarak el ele baş başa devam ediyorlar...gübre üretimi artışta ama kar marjı daha çok gübre fiyatlarından kaynaklı artmıyor hammadde ithal...hammadde döviz ile alınıyor sürekli artıyor ama satış tl....biz niye diyoruz kur zararını hammadde kaynağında yatırım yaparak ancak kurtarabilirler yada en az % 30-40 gübreye zam yaparak...zam yapmıyorlar çiftçiyi koruyorlar kendilerince ama bindikleri dalı kesiyorlar umarım biri farkeder...sorunun en net cevabı % 26 kar marjı ile çalışan razinin zarar ediyor olması...onunda sebebi gübre global fiyatları.% 77 ihracat yapıyor..
Gubre belini 10 yildan once dogrultamaz. Bu inadini anlamis degilim eski ortak. 5.50 ler bile artik uzak hedefler olarak kaldi
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.