https://resmim.net/f/SueZCE.png
https://resmim.net/f/Cm8fu7.png
https://resmim.net/f/3IX8BO.png
Printable View
Sağolsun, Dudu kardeş piyasaya ve grafiklere yabancı değil.
(Dudu kardeşimin kalemine sağlık bu arada)
Ben grafik atıp 2 kelam edeyim (mesela twitter da) Citiwan kardeşim buraya taşısın, Dudu kardeşim 2 kelam yorum yazsın bana yeter.
Kabul mü ey ahali??
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesekkur ederim sevgili Babo,
Elimden geldigince, yanlis anlasilmalara sebebiyet vermemek acisindan her kelimeyi ozenle secerek acizane bir seyler karaliyorum.
Burayi her kademeden, her tecrube seviyesinden yatirimci okuyor.
Herkes tecrubesi kadar anliyor.
Sorun da buradan kaynaklaniyor.
Syg,
kabul sn bıkmışbroker ayrıca teşekkürler
ÖZÜR DİLERİM iki tane gidince biri geçersiz oluyor
Sayın Babo selamlar, hisseler üzerinde analizler yapıyormusunuz?
6 sene oldu, Bistten ve Hisseden uzağım.
Sadece FX pariteler, Viop bile yok.
Bistten hisse alıp satarken 10-15 adet hisse senedi hakkında TA yapardım.
10 sene önceydi galiba iMKB 100 kağıtlarından analiz yapardım.
Artık yetişemiyorum, FX bütün enerjimi alıyor.
Laf ola beri gele TA yapmadım hiçbir zaman.
Yaptığım analizde +/- %5 hata ile neticeyi verebilmeliyim diye düşünmekteydim o zamanlar.
Hem Artık her yerde TA cı var.
Bize de ihtiyaç yok.
(1990 lı yıllarda aracı kurum sahibi iken müşterilerime TA yapardım, hem de her hafta düzenli! Dinlerlermiydi? )
zaten bizler kaybede kaybede akıllandık artık borsanın "Bharfini görmek istemiyoruz
bende FX çi oldum haftalk 1000usd atıyorum devamlı son bir yıldır..şans değil ama yaptığım sadece fazlasında gözüm yok.
borsaya yine başlasam bu kez borsada da sistemim aynı olur "KADEMELİ SAT" KADEMELİ AL"
%10 marj içinde 100birim hisseyi 100parça olarak satarım forex te de aynısını yaparak kazanıyorum çünkü
yanlışım var mı?
Bu gün kısada en kötü görünüyor olabilir...seçim öncesi ya da sonrası yukarı 104-105 yolculuğuna kaldığı yerden devam edebilir...
Sayın Babo büyüğümüz olarak sizden bir fikir isterim;
Yaptığım Teknik analizlerde %90 isabetli yükselişler yakaladım, ancak portföy küçüldükçe tek hissede debelenip durdum ve genelde aldığım hisseler inişe geçen %10 lardan oldu.
Sanırım ikinci kez battım, paraya da baya bi ihtiyacım var ama canım nedense ilk batışımdaki gibi sıkkın değil. :)
Tabi bunun sebebi de artık ucundan teknik analizi kendimce öğrenebilmemdir.
Hala kendime güveniyorum ancak sermaye yok.
Ne yapmalı sizce?
Trajikomik bir soru oldu :)
Teknik analizin bist 10 dan ötede çalıştığını size kim söyledi.?
Demek ki öğrenemediniz
.
Özlettiniz. Sağlık sıhhat iyidir inşallah
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
1-Para YOKSA, (SERMAYE) para piyasaları da YOKTUR, siz YEDEK klübesindesiniz artık
Özetle paranızı bitirmeyecektiniz.
2-Paranızı bitirdiğinize göre, tecrübelerinizi içeren bir KiTAP yazabilirsiniz.
Örnek;Nasrullah Ayan Borsa Kralı isimli kitabını yazdı, Sıra BaBa da, ondan sonra da (belki) ben KiTAP yazacağım.
3-Tecrübe bir ALMA-VERME meselesidir, PARANIZ gider, ama edindiğiniz tecrübeler size KAR KALIR.
Bu alışverişten MUTLU iseniz, canınız da SIKKIN olmayacaktır elbet.
4-İkinci kez battığınıza göre 3.cü defa batmak için bu piyasalara geri geleceksiniz.
Hiç olmazsa tecrübelerinizden insanlar yararlanır?
Yukarıda yazdıklarım biraz Gaddarca eleştri olarak görünse bile, 3.cü ya da 4.cü okumanızda Yararlı ve gerçekci eleştriler yaptığımı göreceksiniz.
Not;Son 6 Yıldır FX piyasalarındayım, en hızlı para batırılan piyasalar yani. Kimsenin yarını garanti değil o piyasada.
(İğneyi kendime, çuvaldızı başkasına batırma olayı)
Sayın babo Nasrullah ayan için söylediğiniz söz geldi şimdi Aklima borsada batmış biri nasıl borsa krali oluyor
Not tarihi bir söz
SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nasrullah Ayan, Batmadan önce 1993 yılında "borsanın Kralı idi" doğru.
Ne yani batınca ünvan gidiyor mu?
Muhammet Ali de boks şampiyonu idi, çok az mağlubiyeti vardı, ama gün geldi elindeki Altın Kemeri başkalarının eline geçti.
Ünvanı kaldı yadigar!
Kitabının başlığı zaten tırnak içinde "Borsa Kralı" şeklinde
Sayın Babo cevabınız için tşkler, ancak birkaç husus aklıma takıldı;
2 numaradaki açıklamanızda ''para bittiğine göre kitap yazabilirsin ve kendinizin de kitap yazacağınızı'' söylediniz, sizde mi battınız?
4-3ncü sefer'de de illa batıcakmıyım? Bundan kurtuluş yok mu? Şahsen beni batıran daha hızlı gideni geri getirme olayı oldu. Ancak 3ncü sefer'de maddi açıdan sıkıntı yaşamadığımı, borcum harcım ödemem olmadığını düşündüğümde, daha sağlıklı hareket edebilirim diye düşünürüm. Sizce bu mantık doğru mu?
Ben batmadım ama "dibe vurdum" 94 krizinde.
Çünki elimdeki kağıtlarımı (10 da 1'e düşmüş kağıtlarımı) 2-3 yıl boyunca inatla satmadım.
94 krizinde Kadıköy Altıyolda aracı kurum şubesi açtım.
3 ay boyunca aracı kurum şubemde telefonum çalmadı, ama daha sonra başlayan deli çıkış rallisinde günde XX-2 haneli bin $ (sadece şubemden alıp satan müşterilerimin bana bıraktığı komisyonlardan) ciddi para kazandım.
Şanslıydım yani.
3.cü defa gelmeniz, 3.cü defa "batacaksınız" anlamında değil.
Evet geleceksiniz, ve yaşadıklarınızdan ders aldıysanız eğer, "para" kazanacaksınız.
(Not;O yıllarda bankalar "aracı kurum" olarak piyasada yoklardı.
Ve bizler %5 gibi oranlarda komisyon alırdık işlemlerden.
Fiyat aralıkları 2.23/2.25 vb gibi de değildi, 2.25/2.50/2.75 gibiydi)
Dükkan sahibi olarak manyak para kazandık zamanında.
Sayın BABO KY olarak eksiğimiz nerede sizce?
Neden batıyoruz?
Psikoloji mi bilgisizlik mi?
warren buffet bunu söyledi hocam. herkes aç gözlüyken korkacaksın, herkes korkarken, aç gözlü olacaksın. mainstream TV goygoycularını dinleyerek bi yere varamassın. onlar ancak altın 1800 $ ken 2500 olacak der falan.
BaBO gibi sürüden ayrı koku alan adamları dinle. bi de kolay para yok. bunun farkında ol...
Sn. BaBo GBPJPY de ne hareket oldu yaw :D 185 den şelale. 90 a yolu var sanki 2-3 seneye
Sayın BaBo abi, EUR/USD super cycle a bakar mısın ? bana 1.8 hedefli bir ralli var görünüyor , zıpzıp yapıyor 7 senede bir dip yapıp. 35 senelik bak abi. var grafikleri .. Xu100 USD bazlı hız değerlenecek gibi geliyor bana da. Trump ın USD değerli demesi bonus. bizim TV de 3-5 ters indikatör goygoycu var onlar da EUR=USD 1 diyor
Burada rakam yazmak istemiyorum ama EurUsd de benim hedefim seninkinden %10 daha yukarıda. :)))
GoyGoyculardan haberim yok, çünki izlemem onları.
Kowboy filmi izlemek beni daha memnun ediyor.
Bulamazsam Kemal Sunal..
Onu da bulamazsam Şener Şen.
(Kabadayı, eşkiya vb son günlerde izlediklerim)
Özetle, kendi Teknik Analizimi kendim yaparım, kimseyi izlemem ve dinlemem.
Yanılırsam kendi analizim ile yanılayım!
Desturum bu.
bikmisbroker bıst 30 10.000eur duzeltmesı yapmadan cıddı bır duzeltmeden bahsedılemez dıyenler var ner dıyorsunuz bu goruse
Sayın Babo bir soru da benden; endeks nereye gider sizce, öngörünüz nedir?