çok pahalı almışsınız. AL-Sat için mi uygun gördünüz bu rakamı ?
Printable View
Koineks'den 8000 DOGECoin aldım.
10 Doge = 0,37 Kuruş
şuan ki beklentim parayı oturdum bir güzel akşam yemeği yedim bitirdim.300 TL gitti..
Her ayın ilk haftası artış rakamlarına bakıp tatmin edici olursa takviye yapacağım.
inanilir gibi degil. crypto coin piyasa büyüklügu 800 milyar dolara yaklaşmış. yani Türkiye'nin 1 yillik gayri safi yurt içi hasilatini yakalamak uzere.. halen. patlar, hoplar, ziplar diyenler var..valla mi.!? :)... neyse hayrli olsun sayin.: bir-esnaf... rakam tarih atarak sizde seyir defteri tutmaya karar mi verdiniz.! :)
merak edenler icin. crypto coin için yurt dışı, banka ve borsalar kullaniyorum. şu borsa bu banka babinda tavsiye veremem. internet te bu konuda pek çok, yorum, tavsiye, tecrübe mevcut. herkese bol kazanclar. doge kaptirdi gidiyor.. :) henuz cok yeni olan bu baslik altinda satin aldigim DOGE COIN miktari, tarihi, fiyati duruyor... gelecege ibret vesikasi olarak..
Valla o kadar olmasa da hemen hemen öyle sevgili banucann :)
Mesela diğer başlıkta az önce kalkmış birisi işkembe-i kübradan sallaıyor birşeyler çok bilmiş havasında , karşı tarafa mesaj yazarken bile bir kinayeler yok dil biliyorsan al paylaştığım linki oku falan..
Ama ben ona gereksiz yere cevap yazıp vaktimi öldüreceğime o klavye başında kendini yırtarken ben 920'den Verge alıp yarım saat sonra 1030 dan sattım . Acaba aradaki karla kıyma mı alsam tatlı mı alsam yoksa azcık daha coin mi atsam kenara ne dersin ? :)
Kucu kucu guzel gidiyor.
;)
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
... ilk ciktigindan bu yana hic güncelleme gelmemiş, piyasaya cikaran kisinin bile artik sahiplenmedigi coin, doge coin'i sectim.nasil olabilir?. çünkü insanlarin doge'ye sempatilerini fark ettim. evin yaramaz, huysuz, sevimli dogesi.. 13K(USD)yatirim icin ne kadar tuhaf bir karar verme esigi.. simdi 27K(USD) degerinde.. 3-4 sayfa geride yatirim tutarimiz, adet, tarih duruyor. :)
yavaş yavaş karını içeriden realize etme zamanı bence.. Kalanlar kalsın ancak ana parayı belirli kademelerle çekmelisin. Zaten inanılmaz bir cesaret gösterdin ve meyvesini yedin (yemeye devam edeceksin) ama fazla hırs iyi değil. En azından bir kısmını realizxe etmeni öneririm
bugün şanssız günüm.15 gündür 52-62 arası trade yaptığım VE SATTIĞIM ARN SABAH 420 AKŞAM 600 OLMUŞ
2018 Dogecoin, Bir Ayda Yüzde 400 Değer Kazandı
2013 yılında parodi olarak yaratılan ve üzerinde köpek resmi bulunan Dogecoin, bir ayda yüzde 400 değer kazanarak 1 milyar dolar piyasa değerini aştı...
Ve doge dun gece yuzde 40 yukseldi.
66 btc den 82 btc ye.
0.01 dolardan 0.0143 dolara ;)
Dün ABD sermaye piyasası düzenleme kurumu olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), yatırımcıları Bitcoin ve diğer kriptoparalar konusunda uyardı. (bizim spk ile benzer kurum)
Paranızı kaybedersiniz uyarıları bu ve benzeri kurumlardan gelince, ileride müdahale ederlerse, mesela yasaklama yada alım satım zorluğu gibi, biz sizi uyardık dinleseydiniz kardeşim topu attık üzerimizden demek için altyapı oluşturuyorlar hissi veriyor.
Ama bir yandan 2 future borsası ki bunlardan birisi ABD menşeili CBOE (Chicago Board Options Exchange) neden btc yi vadelilerde işleme açarken engel olunmadı diye de düşünmeden edilemiyor.
Biraz daha guvenin.
Bitcoin iyidir.
Dogru alt coinler
Cenneti getirir.
;)
IRS=İnternal Revenue Service
ABD vergi dairesi..üzerinde çalışıyormuş..amaç yasaklamak değil, coinlere yeni düzenlemeler getirmekmiş..
Nasıl yapabilirler bilmiyorum ama amaç gizliliği, anonimliği ortadan kaldırmakmış..
Becerebilirlerse tabiki SEC'in uyarıları yerini bulabilir..
Doge grafigi okuyabileni parasi..
;)
Bu sene 1 dolar olursa inanilmaz.
20 den baslayan yukselis de
Duruma gore 150 den sonra yavas yavas cikacagim.
Kiminin sizinde hedef 1 dolar inanilmaz..
Ama ripple yapti.
300 kat ustune
X 3 de koydu.
Bu 100 kat yapar mi??
. ilk etapta şunlar gerceklesebilir, yuksek ihtimal. gerceklesecegine inanıyorum. 7/24 devlet kontrolü her gun talih, sans oyunları var(at yarisi, sayisal, iddaa, milli piyango v.s).. belli basli crypto veya hepsini kapsayan sinirlama getirilmiş veya sinirsiz satin alma ve diledigin zamanda yine ayni sekilde satma(alim ve satimda devlet vergisi) seklinde bir fikir gelistirilebilir. mesela t.c kimlik numarasina bagli kisitlamalar. veys hic gerek yok. devlete vergi kaynağı, neden olmasin..!?
doge'nin nihahi hedefi 1(USD),doge fanları mutevazi, gözü tok insan evlatlarindan mutesekkil bir olusum, gercekten. doge'nin gunluk hayata adaptasyonu(alis, veris) bol ve hizli beles transferi.. made in japan , guney kore, ve Çinli, doge sevenler tarafindan her platformda dillendirilen bir konu..
.. sayin discover su tespit hakkindaki görüşleriniz nedir. ve diger katilimci arkadaşlar.....
yok macd, yok bilmemne grafiği, piyasa araştırması vs hiç bir şeyin bu konuda hükmü yok. var olan bütün grafikler regüle edilmiş yatırım kanalları için icat edilmiş analiz araçlarıdir. misal normal bir borsada her kağıdın günlük bir yükseliş ve düşüş limiti vardır. borsa istanbul'da her hangi bir kağıt tek bir seansta %10 üzerinde yükselemez veya düşemez. o seviyelerde tavan veya taban olur.
bir altcoin'in bir günde %90 değer kazandığı ortamlarda o grafik analizleri vs çalışmaz. ingiliz anahtarıyla vida açmaya çalışmak gibi bir mantıktan öteye geçmez. iki tane çizgi çekip kimin elinde kaç adet olduğu, günde ne kadar kazındığı, neye göre değer kazandığı veya kaybettiği belli olmayan btc için "teknik analiz" saçmalıktan öte değildir..
Yukardaki soru ve yorum koyinciler için yok hükmündedir
Yatırım tavsiye degil
Aslında kaç gündür
Ayıp olmasına aynini sormuyom
Olmayan bişeyi alıp
Olmayan şeyin olmayan analizini yapiyon
Bu biraz köydeki 50 kagitlik m*k hikayesi
O ona o ona satar
Sonunda bin kaat olur ederi
Yerler
Sonra şaşkın şaşkın
Biz bu m*k u niye yedik
Hikaye bunun gibiydi
Mac o bu
Beni ilgilendirmez.
Bir meta
Hisse
Zart zurt
Yasiyormu??
5 kez ayni hareketi belli boyutlarda yapmismi
Yapmis.
Yapabilir mii
Yapabilir.
Ok.
Gidip 10 bitcoin koymadim.
Ama sizin gibi
Benzer sayida aldim.
Bitcoin cashler ile.
Cunku
Bu grafigi gordum..
https://i.hizliresim.com/vjzdaD.jpg
Daha oncede paylastim.
20 btc de idi.
Sonuc
83
1 1.5 ayda. :)))
Gerisi tatava..
... 12 btc, maalesef 6 adet sattik. :) cok teşekkürler. ne kadar cok cesitli görüş o kadar bilgi birikimi.. her ne kadar su an icin ihtimal dahilinde olmasa da. bilinç altimda yavas, yavaş su fikir yer almaya basladi. blockchain ve pesinden gelecek jenerasyon. "altin" 'ı tahtindan edebilir.. kabus gibi :) pardon Cüneyt Arkın gibi.. "nayırrr.! nolamaz..!" :)
Kripto paraların alım satımı hakkında bir kaç gündür kafamda bazı sorular varken başlığı gördüm. Forumumuzda bu işi bilenlerin olmasına sevindim, sorularıma geçmeden önce sn banucann'ın sorusunu yanıtlayarak başlayalım.
Dolaşımdaki toplam sayısını tam olarak bilemediğimiz, kimin alıp sattığını göremediğimiz, fiyatı belirleyen faktörlere hakim olamadığımız, geçmişine bakıp bugüne nasıl geldiğine dair (teknikçi/temelcilerin ifadeleriyle) talep artışı dışında pek yorum yapamadığımız bir para biriminde teknik analiz şimdilik çuvallayabilir.
Ama bir gerçek var, bu coinlerin bir değeri var, para ediyor, alanı ve satanı var, hatta değişimde kabul görüyor. Endonezya'da gençler bazı coinleri para olarak kullanıyorlar. Geçenlerde kayınbiraderim dogecoinleriyle bilgisayarını yeniledi.
Sarı bir metal parçasına değer biçip alıp satan insanoğlu, kripto paraları da alıp satar.
Şimdi gelelim benim sorularıma.
Kayınbiraderim Endonezya'lı ve coinlere ilgi duymamın nedeni kendisi. Borsaları takip ederken dogecoin fiyatlarının Endonezya borsasında Türkiye'deki koineksten genellikle daha pahalı olduğunu görmüş. Şu an dogecoin Bitcoin Indonesia'da 0,014607 iken koinekste 0,013243 usd. Ben koineksten doge alıp bizim kayına gönderebilir miyim? Yüzü astarından pahalıya gelir mi? Yollarda kaybolur mu :)
dogecoindeki artış dikkat çekici, uygun işlem komisyonları da cabası, hiç bulaşmamıştım bu işe giresim de yok ama şeytan dürtüyor :)
.... Amerika 'yı keşfeden kasifler gibiyiz. hic tecrubem yok. paranin hangi cuzdana gittigi, hangi ulke onemli mi.?.. bence firsat. gozden cikarilabilir miktarla denemek yanlış olmaz sanirim.
Ben katılıyorum,
BTC nin ya da diğer coinlerin teknik analizini ancak geçmişteki hareketlerine göre bakıp yorumlayabiliriz. Bu da bize gelecekte nerelere gideceğinin haberini ya da ipuçlarını veremez. Ancak geçmişi yorumlamamızı sağlar
Şöyle olabilir ancak,
Evet iyi bir haber düşer piyasaya tıpkı imkb de olduğu gibi, o zaman diyebiliriz ki "evet bir yükseliş olacak".
Örneğin 18 Ocakta Texas Borsası açılıyor ve BTC nin 25000 $ a çıkacağı söylentisi var.
Bekleyip göreceğiz.
Kendi adıma ise kripto para olayında daha çok yeniyim.
Önümüzdeki 30 günlük süre zarfında reel hareketlere geçme planım var mining yönünde.