Başkan sende ters köşe olmadın inşallah. Türkiiye ekonomisinde ciddi bozulmalar var, bankalara gelecek muhtemel cezalar ile daha sıkıntılı duruma düşebilir.
Printable View
Almadım...Üçte bir depoyla devam...:)
TL zaten üçlü hesapta. Net aylık 1,07 faizle...
Sıkıntı yok.
zaman zaman insanlar söyleniyor..hızlı çıkıştan sonra bir kaç gun gerilese ve dinlense hemen laf sokmalar başlıyor..
bu işler tek gunde olan işler değil, hepimiz biliyoruz.. adamların buradaki yatırımları milyarlarca dolar.ve amaçları TL varlıkları yuksek satıp doları mumkun olduğunca ucuza almak..
adam 3.70 ten almıştır.. ama 3.95 ten haberleri kullanarak 3.90 a inmesini sağlaması ve buradan biraz daha fazla almasının ne sakıncası var adam için.. hem bu esnada endekste %1-2 yukarı yapmışşsa. %1 den fazla bir avantajda dolar da var düşmesi nedeniyle.. neticede dolar bazında (xu030/usd) bir kaç gunde %2-3 mertebesinde kar yapmış oluyorlar..
kısa dönemli hareketleri yorumlamak yanıltıcı olabilir.. ülkenin sorunları konuşulmadığı için doğruları söyleyenler yıllardır gözardı ediliyor basında, kamuoyunda.. ancak recep bey "evet bu meseledir" derse ilgili konunun mesele olduğuna inanacak bir sürü insan var ne yazık ki ve bu nedenle genellikle duvara karşı konuşmuş oluyoruz.
dış borç meselesi de böyle.. ÇOK BÜYÜK bir mesele...recep bey "bu borçlar ciddi mesedir" demediği için bu konuyu insanlar mesele olarak görmüyor..oysa çok ciddi bir mesele.. borçlu olan osmanlıya nasıl şamar üstüne şamar attıklarını biliyoruz.. aynı konuma düşmemek için mantıklı ve rasyonel olmak zorundayız.
Bu da Facebook, Google, Amazon gibi kurumların ellerindeki kullanıcılara ait dataları (bilgileri) nasıl kullanabilecekleri hakkında bir video...
Bizim yöneticiler olaya sadece kendilerini rahatsız eden vatandaşın protest hakkı çerçevesinde yaklaşıyor.
Oysa konunun vaktiyle, iyi niyetle onbinlerce vatandaşın verdiği kan örneklerini yurtdışına satandan bir farkı yok...
https://www.facebook.com/TED/videos/...098790652/?t=0
İşin ilginç yanı bu uyarıcı video da Facebook'ta yayınlanıyor...:)
Dün Deutsche Bank %6 civarında , bugün ise %2'nin üzerinde (şu an) bir düşüş gösterdi..finansal sistemde bir sıkıntı mevcut..malum geçmişte arpayı fazla kaçıranlar var, yani kim zombi kim değil henüz bilinmiyor..
Hernekadar likidite yinede bol ise, maliyetler artmaya başladı..üstüne globalde yıllardır alınan devasa pozisyonlar var..bunların korunması gerekli..:cool:
O yüzden Beyaz Sarayın bugün açıklayacağı yeni vergiler pek dikkate alınmamaya çalışılıyor..yada ÇİN MB'sının borçlanma maliyetlerini FED'e paralel arttırarak, sıkılaşmaya gitmesi pek önemsenmiyor..nihayetinde ÇİN dünyanın 6. sıradaki kreditörü..
Normalde ÇİN bu açıklanacak tariflere tepki verdiği anda dünya yeni bir düzleme girer ama şimdilik pek ipleyen yok gibi gözüküyor yada gösteriliyor..
benim ters köşe olmama imkan yıok doalr yarın 7 tl olsa satmam anca bir ihtiyacım olursa bozarım.
amacım al sat yapmak kar etmek değil
birikimlerimin reel anlamada alım gücünü korumak
2.80 lerden dolara girdim 2016 yılının nisan sonlarında haziran ortalarına kadarda aldım ortalamam 2.90 larda
neredeyse 2 yıl olacak zararım yok ahım şahım kazancımda yok ama reel anlamda kendimi koruyorum
faize yatırsam o kadar gelmezdi
borsaya yatırsam kesin kaybederdim.
halimden memnunum dertsiz aşım kaygısız başım
Dolar bu sefer her zamankinden daha iştahlı. Fed öncesi doları yükseltirlerdi toplantıya 1 gün kala kar satışları ile süzüle süzüle toplanma bölgesine düşerdi. Bu sefer 3.90 a kadar süzüldü ve hafif toparladı. Normal şartlarda 3.85 veya altına kadar satış yerdi ama yemedi. Birileri farklı birşeylerimi fiyatlıyor acaba. Malum siyasilerin dolar politikası "aman ha doların yükselişi karşısında panik yaptığımız anlaşılmasın doları seyrine bırakalım çıkar kar satışları ile süzüle süzüle düşer" anlayışındaydı. Bence bu sefer farklı hareket edecekmiş gibi geliyor. En ufak olumsuzlukta 4 üzerine atarsa psikolojik direnç kırılır ve zaten bozulma işaretlerini vatandaşın da sokakta hissetiği ekonomimiz karşısında vatandaş dolara veya dövize yüklenirse 4.5 üzerine sert bir şekilde gider ve belkide 5 tl leri test edebili,r. Sonuçta ekonomimiz çok kırılgan ve en ufak bir gelişme karşısında dövizde yukarı yönlü borsada aşağı yönlü sert hareketler olabiliyor. Doların ne yapacağı asla belli olmaz dikkatli olmakta fayda var.
bu defa 4 ü görebiliriz
beklentilerimin tersine hareket ediyor
M1 para arzı önceki hafta %3 artmış. Yangına benzin dökmeye devam.
Dün gece FED kararları sonrası Bloombergde konuşan ekonomistlerin hepsi doların 3.85'e kadar gerileyeceğini söyledi ama bu saate kadar olmadı. Neredeyse satacaktım bütün dolarlarımı!!!
Bu ekonomistlerin pek bir şeyden anladıkları yok, daha doğrusu bilgileri muazzam ama hiç bir işe yaramıyor olanı biteni iş işten geçtikten sonra irdeliyorlar.
hiç kimse hiç bir şey bilmiyor. Bunu bilmemiz yeterli.
Eğer aksi olsaydı onlar tv de koltukta boşa vakit geçirmez kazandıklarını afiyetle yiyiyor olurlardı. Her şey kitaplarda yazılan gibi olmuyor , üstüne birde asıl söylemek istediklerini söyleyememe durumları da var ekmek kazandıkları kurumun politikası dışına çıkamazlar.
Ben dolarda cok düşük bir miktarda kademeli olarak çıktım son bir aylık yükseliş sürecinde.. Ancak duruma şöyle bakmak lazım.. Bence fed üzerinden anlamsız beklentiye girdik. Son 1 aylık yükselişte fed fiyatlanmadı ki?? Öyle olsa doların euro karşısında da değerlenmesi lazımdı ancak öyle bir durum gerçekleşmedi.. Bence şu an ki durum tl'nin dolar karşısında zayıflaması (enflasyon, cari açık gibi nedenlerden) sonucu oluşan bir durum.. O halde tl fed kararı sonrasın da da değer kaybetmeye devam edebilir.. Ancak fed 4 faiz artışını işaret etseydi bir de doların değerlemesi eklenecekti..
Alıntı;
"Toplantıya ait önemli notlardan bir tanesi tabi 2018 yılında üç veya dört faiz artışı konusunda üyelerin ikiye bölünmüş olmaları; yedi üye dördüncü faiz artışının gerekebileceğini düşünürken sekiz üye üç faiz artışının yeterli olacağı görüşünde."
Burası gri alan, artış sayısı değişebilir de değişmeyebilir de.
Piyasa dediğimiz olgu beklentilerini pazarlıyor, gerçeklerle pek işi yok gibi.
Bugün 300 $ ile bayağı bir zig zag yaptım ve kahve parasını çıkarttım. 3,9208 den sattıklarımı sabah 3,9048 ten yerine koydum. Az önce de 3,9258 den verdim :kahkah:
Bir de totem yapıyorum hepimiz için kıymetinizi bilin yoldaşlar. Genelde ben bir şey yaptım mı tersi olur da ...
3,9407 yi geçerse ki öyle duruyor yukarı yönlü harekete devam yarış atı mübarekkullah :bravo:
facebook skandalı ile birlikte Amerika da ikinci defa dotcom balonu patlaması olacak. ilki 2000 yılında olmuştu.
Amerika da bulut bulut diye diye iyi itelediler küçük Amerikan yatırımcısına. Borsa F/K ları 35 lere ulaştı ortalama.
Amerikadaki bulut balonu bizdeki beton balonunu solda sıfır bırakır.
Sn bora yaşar hangi hesap yada banka tl'ye net aylık 1.07 veren ..
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
trumb güçlü dolar istiyor artık anlaşılan. Topla tüfekle yapamadıgını benjaminle yapacak anlaşılan.
ben trumpın tersini düşündüğünü düşünüyorum
Ben 3.82 aldırdıklarımı .3.934 arkadaşa geçen günlerde sattırdım. Kardeşime dün akşam bir kısmını en azından 3.92 den sat dedim satmadı. Buralarda kaldıkça yukarı atak yapar gibi geliyor.
Grafiklede olsa cevap gelmemiş..2008 mortgage balonu aklıma geldide..biz krizin merkezinden, ABD'den daha fazla küçülmüştük..
Şimdide bulut balonu varmış..walla ben bu ismi ve bu balonu ilk defa duydum..bizim beton balonu ile kıyaslamak ise biraz fantezi gibi olmuş..demek ki biz kıyaslanacak kadar olmuşuz..:)
Dowun durumuda nanay
Trump baydina geydiriyormus
Dolar neysede ons altının bu ortamda uçması lazım ama tık yok ilginç.
ABD resmen Çin ve Rusya ya ekonomik savaş açmış durumda arkadaşlar.
Kriz geliyor kriz hemde öyle böyle değil bam bam bam.
Dow perisan
Yarin bizi duşunemiyorum