Almadım...Üçte bir depoyla devam...
TL zaten üçlü hesapta. Net aylık 1,07 faizle...
Sıkıntı yok.
zaman zaman insanlar söyleniyor..hızlı çıkıştan sonra bir kaç gun gerilese ve dinlense hemen laf sokmalar başlıyor..
bu işler tek gunde olan işler değil, hepimiz biliyoruz.. adamların buradaki yatırımları milyarlarca dolar.ve amaçları TL varlıkları yuksek satıp doları mumkun olduğunca ucuza almak..
adam 3.70 ten almıştır.. ama 3.95 ten haberleri kullanarak 3.90 a inmesini sağlaması ve buradan biraz daha fazla almasının ne sakıncası var adam için.. hem bu esnada endekste %1-2 yukarı yapmışşsa. %1 den fazla bir avantajda dolar da var düşmesi nedeniyle.. neticede dolar bazında (xu030/usd) bir kaç gunde %2-3 mertebesinde kar yapmış oluyorlar..
kısa dönemli hareketleri yorumlamak yanıltıcı olabilir.. ülkenin sorunları konuşulmadığı için doğruları söyleyenler yıllardır gözardı ediliyor basında, kamuoyunda.. ancak recep bey "evet bu meseledir" derse ilgili konunun mesele olduğuna inanacak bir sürü insan var ne yazık ki ve bu nedenle genellikle duvara karşı konuşmuş oluyoruz.
dış borç meselesi de böyle.. ÇOK BÜYÜK bir mesele...recep bey "bu borçlar ciddi mesedir" demediği için bu konuyu insanlar mesele olarak görmüyor..oysa çok ciddi bir mesele.. borçlu olan osmanlıya nasıl şamar üstüne şamar attıklarını biliyoruz.. aynı konuma düşmemek için mantıklı ve rasyonel olmak zorundayız.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Bu da Facebook, Google, Amazon gibi kurumların ellerindeki kullanıcılara ait dataları (bilgileri) nasıl kullanabilecekleri hakkında bir video...
Bizim yöneticiler olaya sadece kendilerini rahatsız eden vatandaşın protest hakkı çerçevesinde yaklaşıyor.
Oysa konunun vaktiyle, iyi niyetle onbinlerce vatandaşın verdiği kan örneklerini yurtdışına satandan bir farkı yok...
https://www.facebook.com/TED/videos/...098790652/?t=0
İşin ilginç yanı bu uyarıcı video da Facebook'ta yayınlanıyor...![]()
Dün Deutsche Bank %6 civarında , bugün ise %2'nin üzerinde (şu an) bir düşüş gösterdi..finansal sistemde bir sıkıntı mevcut..malum geçmişte arpayı fazla kaçıranlar var, yani kim zombi kim değil henüz bilinmiyor..
Hernekadar likidite yinede bol ise, maliyetler artmaya başladı..üstüne globalde yıllardır alınan devasa pozisyonlar var..bunların korunması gerekli..
O yüzden Beyaz Sarayın bugün açıklayacağı yeni vergiler pek dikkate alınmamaya çalışılıyor..yada ÇİN MB'sının borçlanma maliyetlerini FED'e paralel arttırarak, sıkılaşmaya gitmesi pek önemsenmiyor..nihayetinde ÇİN dünyanın 6. sıradaki kreditörü..
Normalde ÇİN bu açıklanacak tariflere tepki verdiği anda dünya yeni bir düzleme girer ama şimdilik pek ipleyen yok gibi gözüküyor yada gösteriliyor..
benim ters köşe olmama imkan yıok doalr yarın 7 tl olsa satmam anca bir ihtiyacım olursa bozarım.
amacım al sat yapmak kar etmek değil
birikimlerimin reel anlamada alım gücünü korumak
2.80 lerden dolara girdim 2016 yılının nisan sonlarında haziran ortalarına kadarda aldım ortalamam 2.90 larda
neredeyse 2 yıl olacak zararım yok ahım şahım kazancımda yok ama reel anlamda kendimi koruyorum
faize yatırsam o kadar gelmezdi
borsaya yatırsam kesin kaybederdim.
halimden memnunum dertsiz aşım kaygısız başım
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri