kısa yollar tık landığında çalışmıyor . Örnek :...cin-ne_29.html Sonu bu olan bir yazı da yok .
Gelen Cevap : Maalesef, aradığınız sayfa bu blogda yok.
Printable View
Dikkatli olma zamanı
Dün enflasyon rakamları sonrası beklediğim gibi 96 500'ü aşağı geçmeden 97.500'ü tekrar test etti. Daha önce aşağıdaki grafikle ilgili "95 500' e doğru hareketlerin yerini derhal toparlanmaya bırakacağını iki trend arasındaki sıkışmanın aşağı yönde değil, yukarı yönde kırılma ile sonuçlanacağını belirtmiştim ; ilk 97 500 hareketinden sonra 95 500 ' e geri çekildik ve hızlı bir şekilde toparlandık dün de 97 500 gördük.
Fakat dün saat 16:30 ' dan sonra önemli sayılabilecek satışlar geldi. Kapanışı da grafikte görüldüğü gibi tam trend çizgisinde yaptı.
Neden böyle olduğunu kapanış sonrası enflasyon rakamlarını incelerken gördüm. Açıkçası rakamlar sonrası seans sırasında endeks pozitif bir tablo çizdiği için bu rakamların çok kötü olmadığını düşünmüştüm ama çekirdek enflasyondaki yükseliş ,üretici fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekici. Rakamların bu kadar yüksek olması faizler üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor ayrıca bu rakamlar kur üzerinde de etkili...
Piyasanın şu anda fiyatladığı şey "kabine ve açıklanacak ekonomik program"
Piyasa bu nedenle çoğu analistin beklediğinden daha güçlü duruyor.
Olumlu beklentilerimi koruyup borsa pozisyonum açısından "temkinli olacağım"
Eğer trend üzerinde tutunamazsak 95 900' e kadar bir düşüş olur eğer burası kırılırsa 94 900 trend desteğine hızlı bir geri çekilme olur bu sırada kur da yükseliyorsa düşüş sürer..
"Bu yüzden endeksin trend üzerinde kalıp kalmadığına ve desteklere dikkat"
Rsi de negatif uyunsuzluk göstererek düşüşe işaret ediyor.
Dikkatli olma zamanı...
https://resmim.net/f/QVdKd3.png
Listemdeki 12 hisseden 9 tanesini listeden çıkardığımı burada yazdım zaten , %10 %70 arasında kazanç sağladılar.
%50 olan kradi portföyün %10 civarına düştü. Trend üzerinde tutunamaz 95. 900 kırılırsa hisse oranımı %80' e düşürürüm
Düşüşlerde yine %50 krediye kadar çıkabilirim.
Destek noktaları oluştuğunda burada yazarım.
Umarım destek çalışır trend üzerinde tutunmayı başarırız.
Saat 10:14 en düşük 96 606 , en yüksek 97 021 gördük.
96 606 kırılmadıkça sorun yok kırılırsa belirttiğim destekleri izleyeceğiz.
"dikkatli olmaya devam" desteklere dikkat.
Maalesef enflasyon doları da yukarı çekmeye devam ediyor , 4.735 formasyon hedefi.
Öncesinde 4.72 direnci var.
Enflasyondaki beklenenden büyük fark neden önemli ?
Piyasada şu anda değerlemeler 14 civarındaki bir 10 yıllık faiz oranı üzerinden yapılıyor çünkü piyasa 10 yıllıkların yüksekte kalmayacağını bu seviyelere geri çekileceğine inanıyor.
Dün gelen enflasyonla birlikte 10 yıllıklar bugün 17.20 oldu. Bu yükseliş 10 yıllıkların geri çekileceğine dair inancı sarsarsa değerlemede kullanılan faiz oranı da yukarı çekilir, borsa hedef fiyatları aşağı çekilir bu da borsa üzerinde baskı yaratır. Beklentiler negatife dönüşmeden kabinenin ve ekonomi politikalarının açıklanması çok önemli , "piyasaya güven vermek yeniden acil hale geldi." Türkiye' nin merkez bankasından yemeyi bırakıp dış borcunu ödeyebilmesi için dış kaynağa ihtiyaç var, Mehmet Şimşek twitter hesabından dış kaynak ihtiyacına dikkat çekmiş . Güven gelmez ise kurdaki bozulma enflasyon sarmalı yeniden karşımıza gelir gözler yeniden merkeze döner .
Pazar günü açıklanacak kabine umarım bir dönüm noktası olur ve bu sarmalı tekrar yaşamayız.
Yukarıda 21 ve 50 ağırlıklı ortalama ,aşağıda 100 ağırlıklı ortalama arasında sıkışma sürüyor , trend çizgisinin de üzerindeyiz.
Güçlü duruş kabine ile ilgili beklentinin ne kadar önemli olduğunu yansıtıyor aslında.
Eğer 21 ve 50 ağırlıklı ortalama yukarı aşılırsa piyasa rahatlar.
Eğer 100 aşağı kırılırsa 200 ağırlıklı ortalama 95 900 desteğimiz.
Açıkçası kabine pazar günü açıklanacakken desteklerin kırılmasını beklemiyorum ama "dikkatli olmaya devam"
Özel sektörden profesyonellerin de kabinede yer alacak olmasını bence piyasa olumlu algılıyor ve ben şahsen Erdoğan' ın ekonomiye bakışının seçim öncesinde olduğu gibi oduğunu düşünmüyorum ; oy kaygısı yokken daha piyasa dostu bir yaklaşım sergileyecektir.
Ne de olsa yabancı paraya ihtiyacımız var.
https://resmim.net/f/Ez6ysN.png
Kabine pazartesi açıklanıyormuş...
sekreterler
Ekonomi Bakanı Zeybekçi : Birinci önceliğimiz enflasyonla mücadele
Bankalarda güçlü bir görünüm var.
Bazı bankalarda üşüş trendi kırılmış durumda ...
örnek...
https://resmim.net/f/7tznuP.png
Dolar kabine açıklanacak beklentileri ile 4.72 direncinden hızla geri çekiliyor
https://resmim.net/f/Uj2C3L.png
30 dakikalık grafik son durum
Beklediğim gibi kabine beklentisi nedeniyle ortalamaları kırmadık ,21 ve 50 ağırlıklı ortalamayı yukarı geçtiğimiz anda da piyasa rahatladı ve 97 500 direncini yine test etti.
Bankacılık sektörü güçlü duruşun baş aktörü.
Eğer sektördeki alımlar biraz daha ivme kazanırsa 97 500 seviyesinin kırılmasıyla
99 400' e bir hareket olabilir.
"97 500 henüz kırılmış değil temkinli olmaya devam"
Daha önce direnç olarak 97 800-98 000 izliyorum demiştim ama 96 000 - 97 500 arasında zamana yayılan ve 97 500' ün defalarca kez test edilmesine neden olan hareket 98 000 direncini zayıflattı.
97 500 direncine ve 100 ağırlıklı ortalama desteğimize dikkat etmeye devam ediyoruz.
https://resmim.net/f/Nn9rMa.png
İndes itahalata dayalı bir sektörde iş yapıyor , 6 aylık karı geçen yılın altında kalacak.
Dgate için de geçerli bu...
Faaliyetlerinden elde edebileceği karı 68 milyon tl olarak hesaplıyorum , bu durumda f/k 8.2 fiyatta 6.75,
ucuz ama çok ucuz değil.
Ayen doğal enerji kaynaklarına yatırım yapması olumlu.
Kur farkından dolayı 6 aylık mali tabloları iyi gelmeyecek ; döviz pozisyonu 1.25 milyar tl negatif...
Temiz enerjideki paylarını satması borçlarının ciddi seviyeye geldiğini gösteriyor.
Bu satıştan ne kadar kar ettiği önemli buna bakmak gerek, biliyorsanız söyleyin.
6 aylıklardan sonra tekrar ilgilenebilirim.
Teknik olarak sert düşüş yaptıkları için yükselişe devam etmeleri elbette bir olasılık ama emin olduğum bir şey değil.
Her iki hisseyi de çok düşük fiyatlarda yazmış sert tepki yapabileceklerini belirtmiştim , o zaman yükselişe emindim.
Sizin kar tahminleriniz ya da beklentileriniz nedir bu hisselerle ilgili ?
neden 2 ay içinde diyorsunuz.
1.5 ay içinde ikisini de bilançosu kötü gelecek beklentiniz ne ?
Şirket bedava ama bu yükselmesi için tek başına yeterli değil.
Faizlerin bu kadar yüksek olduğu , dövizin sakinleşmediği bir ortamda gayrimenkul şirketleri nasıl satış yapacaklar
Çok ucuz olduğu için yabancı alımı eşliğinde endeks yükselirse ekgyo da yükselebilir ama getirisi birçok 30 hissesinin bile gerisinde kalabilir.
Hikayeden hisselere değil hikayesi olan hisselere yatırım yapmak gerek :evil:
son arnavutluk ihalesi avrupa geneline yayılma potansiyeli gösteriyor...bu önceki arnavutluk hes den farklı...slovenya malum...satışları avrupa geneline yayma hedefi var...bence aksudan çıkışta da bunun rolu var...ayrıca 14 lerdeki zirversi düşünüldüğünde ki hüseyin satışlarını tamamlayamadan satış yasağı geldi. bence tekrar yukarı çekme hesabı yapacaktır...elektrik gibi ölmez bir sektör olması da cabası...haa ben 10 lara doğru sallarım belki o ayrı...slm lar...sizi de takibe başladım açıkçası. para ve huzur sizinle olsun...indeste ise potansiyel yuksek ama sonra yazarız belki...ederi bence data ya bakılırsa 12 dir...olacaktır...patron alışı 1.7 milyon şu ana kadar geriye 8.3 milyona kadar daha alım fikri var...hoşçakalınız
ayen için yazdım sn parasevere hitaben
Taner Özarslan piyasa yorumu.
Kendisi takip ettiğim 6 borsacıdan birisi
- Yüksek faiz dolara satış getiriyor.
- Borsa ben çok ucuzum diyor yabancı alım yapıyor
- Enflasyon borsa yükselişini destekliyor
- Faizler yükseliyor buna rağmen bankalara alım gelmesi ilginçti.
- Sanayi şirketlerine baktığımızda ciro artışı olan yüksek kurdan yararlanan şirketler var , bunlara alım geliyor.
- Bankalarda batık kredi rasyosu yükselebilir endişesi var ama anormal derecede gerilediler , f/k seviyeleri 2008 diplerinde
- Enflasyon temmuz ağustos aylarında yükselebilir , bu aylarda hisselere alım gelir ama yükselişin hızlanması eylül ile birlikte olabilir.
- Hisseler nominal olarak ucuz.
-CDS 320' leri gördü şu anda 300' lerdeyiz, risk algısı seçimlerden sonra azalıyor
- ABD 10 yıllıkları da 3 üzerinden 2.8' lere geri çekildi, gelişen ülkeler için olumlu.
- Euro / Dolar da 1.17' lere doğru geriliyor , bu durum gelişen ülkeler açısından olumlu.
- Türkiye ve diğer gelişen ülkeler fırtınalı havadan çıkıyor , gelişen ülkelere para akışı artabilir..
Hatırlarsanız ben de gelişen ülkelerin daha fazla düşemeyeceklerini , Arjantin ile başlayan paniğin bütün gelişen ülkelere yayılması riskinin dünya ekonomisine zarar verebileceğini bu nedenle gelişen ülkelerin toparlanacağını söylemiştim ; bundan iki gün sonra Brezilya Bovespa toparlandı , grafiğini de al verdiği zaman buraya ekledim. Ayrıca gelişenler zaten yüksek faiz artışları yapmışlardı.
Bizim piyasamızın da seçim sonrasında kabineye, açıklanacak ekonomik programa odaklandığını " endekste düşüş beklentisi olanlar yükselişe inanana kadar yukarı çekeceklerini , kötü haberlerin görmezden gelineceğini 93 500' lerden beri tekrarlıyorum."
Yüksek enflasyon özellikle borcu tl olan şirketler açısından avantaj ;bu şirketlerin borçları enflasyon arttıkça reel olarak azalır.
Enflasyon kur üzerinde de bir baskı yaptığı için ihracatçı şirketler açısından da iyidir.
Ayrıca borsamızda global diyebileceğimiz uluslararası eşdeğerlerine göre fiyatlanan şirketler var bunların fiyatları da yukarı gider.
Ayrıca dün ben de bankalardaki güçlü alıma dikkat çekmiştim.
ayen, odaş , zoren arasında zaman zaman geçişler yapıyorum.
Temel açıdan en ucuz bulduğum "odaş"
Büyüme potansiyeli açısından yine "odaş"
Şirket 2018 , 2019 ,2020 favök beklentilerini açıkladı "bunlar gerçekse" odaş diğerleri ile kıyaslanamaz bile.
Yatırım kararlarımı Hüseyin' in satış kabiliyetine göre vermem :)
Ayen beğendiğim bir şirket , teknik olarak izliyorum ama satış için 10 lirayı beklemem.
4.41 gördüğü gündü sanırım , satış için izlediğimi burada yazmıştım ardından 3.95 öndeki tepe desteğine çekildi.
Şimdi 4.07 üzerinde tutunup tutunamaması önemli olacak.
Alım için yazdığım fiyatlar da 3.2x' li fiyatlardı.
Dün bankalara gelen güçlü alım bugün 97 500 direncinin aşılmasını sağlayabilir , 98 000 ve üzeri görülebilir.
Pazartesi akşamı kabine açıklanacağı için yabancı yatırımcılar bu beklentiyi alım fırsatı olarak görebilirler.
Ayrıca 97 500 ' ün aşılması algoritmaları da tetikleyecektir.
97 500 üzerine atmak 99 400' e yolculuk demek olacaktır , dün belirtmiştim.
"97 500 üzerinde tutunduğumuz sürece" güvenle trade edebilir , güvenle hisse taşıyabiliriz.
Bugün aselsana dikkat edelim işyatırım hareket var dedi parasever dostum
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün vakbn' ye dikkat çekmiştim eklediğim grafikle..
Düşüşün önündeki son engel
Günlük grafikte 50 ağırlıklı ortalamaya geldik , burası düşüşün önündeki son engel "üzerine atıldığı anda olumsuz görüşte olan borsacılar olumlu düşünmeye başlayacaklardır"
Bazıları alım için bu ortalamanın aşılmasını bekler , bizim gibi 92 - 94 aralığında almak yerine :)
Dipte negatif bir algı vardı herkes negatif düşünürken ben "burada almayacağız da nerede alacağız , borsada panik varken alınır coşku varken satılır demiştim"
Şimdi coşku nerede oluşacak ona bakacağız , 50 ağırlıklı ortalamanın aşılması coşkuya dair ilk adım olacaktır.
https://resmim.net/f/mGZIyA.png
Takipteyiz dostum teşekkürler
Bovespa - Bist benzerlik
Küresel ekonominin geldiği son nokta , adamlar koymuşlar iki ülkeyi aynı sepete onca farklılığa rağmen aynı grafiği çiziyorlar
Şimdi algoritmalar da geldi otomatik kopyalama yapıyorlar :)
https://resmim.net/f/o6eLkE.png
Bist kanal direncine geldi 98 360 , bu noktadan küçük çaplı satışlar olabilir.
97 500 üzerinde kaldığımız sürece 99 400 hedef olmaya devam edecek.
Bu grafikte ortalamaların ne kadar iyi çalıştığı da görülüyor.
Dün 98 000 direncinin gücünü kaybettiğini bu seviyeyi artık direnç olarak göremeyeceğimizi belirtmiştim , hızlı bir şekilde geçildiğini gördük.
https://resmim.net/f/kXiQ0c.png
Bilgilendirme için teşekkürler ayrıca bol kazançlar versin Rabbim inşallah
Bu arada, 99 400 sadece önceki tepe olması nedeniyle direnç değil bu nokta aynı zamanda fibonacci %50 düzeltme seviyesi.
Grafikte RSI' ye bakarsanız "neredeyse 106 500 seviyesinde gördüğü yere kadar yükseldi"
Bu durum hareketin güçlü olduğunu gösteriyor.
Gün içinde yaşanan küçük çaplı geri çekilmelere çok takılmayıp ana dirençlere odaklanmak gerek.
99 400 ilk önemli direnç...
https://resmim.net/f/xTeIUq.png
DOLAR/TL 4.64 desteğine yaklaştı.
Kabine açıklaması öncesinde içeriden bilgi alınmadıysa şayet bu seviyeyi hemen kırmasını beklemem.
https://resmim.net/f/mqrCXn.png
parasever uzun zamandır sizi takip ediyorum hisselerin sağ tarafında nerde adınızı görsem hemen girip okuyorum. kilimasan, odaş, seçimlerden sonra borsa ne olur gibi akıllı tlf num olmadığı için tivitir gibi yerlerden takip edemiyorum. şöyle bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. senet alırkendipte iken al coşkuyu görünce sat kuralı gereği yabancıların en çok alıp yükselttiği senetlerden uzak durup sattıkları değil yeni uyuyan senetleri almak daha akıllıca değil mi?
5 dakikalık grafik son durum.
Kanal direncinden çok küçük bir satış gelse de 21 ağırlıklı ortalamadan destek bularak 98 600 kapanış yaptık ilk seans.
"Ortalamanın ne kadar iyi çalıştığına özellikle dikkat edin...
Ana direnç noktası 99 400' ü izlemeye devam ediyoruz.
Grafikteki ağırlıklı ortalamaların kırılması biraz daha net bir düzeltmeye neden olabilecek olsa da asıl hedefe odaklı beklemeye devam ediyoruz.
https://resmim.net/f/yoeGLX.png
Endeks 5 dakikalık grafik yeni gelişmeler.
Endeksin içinde hareket ettiği bir kanal daha var , bu kanalın alt ve üst çizgileri grafikte görülüyor , üst çizgiye tam olarak dokundu.
RSI indikatöründeki negatif uyumsuzluk düşüşe işaret ediyor ayrıca oluşan kama formasyonu da 97 000' den başlayan mini düzeltmelerle 99 000' e ulaşan bu hareketin düzeltmesinin bu kez mini bir düzeltme olmayacağına daha derin bir düzeltme olabileceğine işaret ediyor. Düzeltmenin gelmesi için son derece iyi çalıştığına tanık olduğunuz 21 ağırlıklı ortalamanın aşağı kırılması gerekiyor. Kama formasyonu çalışırsa 98 000 altını görebiliriz.
Hisselerdeki yabancı alımları çok net, yabancı alımının olduğu dönemlerde formasyonlar bazen çalışmayabiliyor zaten bir düzeltme gelse bile 99 400'ü kırmak üzere endeksin yönünü yeniden yukarı çevireceğini düşünüyorum. Endişelenmemiz gereken ciddi satışların gelmesi için daha önce belirttiğim gibi, alıcıların alıma hazır oldukları bir coşku ortamının olması gerekir. İnsanların kafalarında hala belirsizlik var , acaba düşer mi korkuları var.
Bu nedenle ben korkmuyorum ve 99 400' e odaklanmaya devam ediyorum.
https://resmim.net/f/Zzei6N.png
99 400' e çok yakınız , günlerdir yazıyorum okuyorsunuz bu seviyeye gelene kadar zaman zaman temkinli olsak da olumsuz haberleri görmezden gelmeye ve 99 400' odaklanmaya devam ettik.
Kabine piyasaya umut verecek isimlerden oluşursa bist 99 400 üzerinde tutunmayı tercih edebilir
"bu açıklamayı satış fırsatı olarak görecekler mi bakacağız"
Açıkçası yola devam edeceğimizi düşünüyorum 101 000' e doğru ama yine de tahmini, duyguyu bir kenara bırakıp hareketlere bakacağız.