https://pbs.twimg.com/media/C76Z7J0VAAIconl.jpg
For USDTRY to reach near 4.05 we wanted to see US Dollar strength. It might still reach near 4.05. We don't only want Turkish Lira weakness.
Printable View
https://pbs.twimg.com/media/C76Z7J0VAAIconl.jpg
For USDTRY to reach near 4.05 we wanted to see US Dollar strength. It might still reach near 4.05. We don't only want Turkish Lira weakness.
Jackie'yi okuyorum...
Değerlendiriyorum.
Her dediğini de yapmıyorum...
Dolar pozisyonum öylece kalacak şimdilik...
Jackie†@JackieTheTrader
Turkish Lira has been VERY STRONG for 2 weeks. The STRONG LIRA is the main reason $USDTRY and $EURTRY (& other XXXTRY) have fallen 2 weeks...
Jackie†@JackieTheTrader
If $USDTRY stays above 3.5558 AND then goes above 3.64, I will then WAIT for another 3-wave ABC pullback from above 3.64 to buy again.
Referanduma doğru ilginç bir şekilde düşüş başladı. Bazı uzmanlar TL'nin dolar karşısında değer kazanmaya devam edeceğini düşünüyor. Peki bu nasıl oldu?
Merkez Bankası'nın haftalık repo ihalesi ve elbette Trump'lı Amerika.
Bizim durum, gökdelen'den düşerken kalan katları sayıp da, ümitle "yere inmeme az kaldı" diyen vatandaşa benziyor...:)
doalr bu günlükte hafftalıkta çıkarda düşerde
ama uzun vadede hep çıkar
ZAR da haber falan mı var ??
Sabaha nazaran yüzde 3 primli..
DXY 99 unda altına sağlam sarktı 98.72
Hemen bakıyoruz eur/usd 1.0896
Burada bilmem neremizi yırttık..
DXY nin tl ile uzaktan yakından alakası yoktur..
Amerikanın ticari partnerlerinin para birimlerine karşı doların değer kazanması veya kaybetmesidir..
EURO değer kazandıkça otomatik olarak dolar değer kaybediyor DXY de düşüyor..
TL düşüyor mu ??
ehhh dostlar alış verişde görsün..
3.6064
ZAR da ne oldu bilemiyorum ama bizi de çekecektir diye düşünüyorum..
1-2 gün ikisinide izlemek lazım..ZAR yükselişe devam eder biz gevşersen bizi bir müddet rahat bırakıp zar la oynamaya gittiler diyebiliriz..:)
dolarda OBO mobo yok..sağınızdan solunuzdan obo uydurmayın
OBO diyen grafikde koyar ??
Günlerdir yatayda olan dolar terso hareket çekti aşağı kırmış gibi yaptı 3.5850 yi gösterdiler
3 kuruş zıplattılar..
ZAR benzer bi hareket çekmek için bankaların kapanmasını bekliyor olabilir..
3.67 68 ler..
Kim dürttü doları?
https://pbs.twimg.com/media/C8AJrF5XgAAJtnI.jpg
Üç saatte Halep'te namaz kılmaya gidenler, MusulU almaya gidiyoruz diyenler, Türk ili Kerkük'te olan biten Kürt oluşumuna seyirci..
Aynen Fırat'ı Batısı kırmızı çizgimiz dedikleri gibi..
Evvelki gün Fırat'ı teknelerle geçen PYD lileri seyrettikleri gibi..
Suriye politikası çoktan iflas etti.
Hala Başkanlık diyorlar.
Halk Bank ceo su tutuklanmış ABD de.
Bugün en çok primli banka kağıdı halkb.
5.24+
allah allah ? tam atak yapacaktı da mı tutuklandı
yoksa tutuklanacak dı da mı atak yaptırdılar..???
3.60 ın altına ısrarla bırakmadılar günlerce..
ZAR 2 günden beri zar dipten yüzde 5 tepti bizi oyaladılar ..
Bu gece bu haber ???
teknik analiz ??
OBO ?..
Halk bankası yöneticisi hangi cesaret ile gitmiş USA ya hayret ettim açıkçası. 50 sene ile yargılanacakmış. Zeybekçi bakanımız , bize önceden haber verebilirlerdi diye beyanat vermiş. :yahoo:
Borsada bu kadar prim yapması , Varlık fonu kokmakta bence .
Kredi mi veriyoruz para mı dağıtıyoruz?
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...yoruz-40411227
"Kaba bir hesapla, ilk üç ayda 121.000 KOBİ kredi için başvurmuş ve bu işletmelere 54 milyar liralık kredi verilmiş ve verilmeye de devam ediliyor. Sıfır faizli nefes kredisine bakıyorum, işletme başına ortalama kredi 50.000 lira...Açıkçası merak ediyorum 50.000 lira ile hangi işletme işini büyütüp üretimini artırabilir?"
Siyasi yöneticilerin bankalara aba altından sopa göstererek, "fazla uzatmadan incelemeden verin krediyi yoksa...." dedikleri ekonomiye can suyu olarak ilan ettikleri milyarlarca liralık kredi sonuçta çarçur edilecek...
Bunun faturası ise sonuçta gene bize çıkacak.
Bu konuda bugün bir yazar soruyor:
Makro ekonomi düzelmezse bu krediler ne olacak?
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...lacak-40411241
https://pbs.twimg.com/media/C8KPK-vUIAAyunM.jpg
EUR/USD paritesi 1,10 lardan dönerse, bunu da dikkate almak lazım.
Jackieâ€
@JackieTheTrader
More US Dollar Index weakness is why we slightly prefer $USDTRY bearish option 2. $USDTRY rise 3.5852-3.6618 is unclear (chart tomorrow).
UBS yıl sonunda dolar/TL'nin 4 olacağını öngörüyor
UBS analisti Gyorgy Kovacs Türk Lirası'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk Lirası'nın Merkez Bankası'nın sıkılaşitırma adımlarıyla toparlandığına dikkat çeken Kovacs, "Makro trendlerde - özellikle enflasyondaki yükseliş ve ödemeler dengesi konusunda- bazı endişelerimiz hala geçerli." değerlendirmesini yaptı.
Bankaya göre Dolar/TL , sene sonunda kısa vadeli portföy akımları ve ödemeler dengesi açığına yönelik baskıların da etkisiyle 4 seviyesine yükselecek. Bankaya göre enflasyon Mayıs ayında %12 civarına yükselecek ve yılın 2. yarısında kademeli olarak düşecek.
Kovacs "Referandum tarihine yaklaştıkça piyasaların sonucun siyasi ve politik etkilerine odaklanması muhtemel" ifadelerini kullandı.
Dolar/TL bugün yükseliş ve düşüş arasında gidip geliyor. Erken saatlerde 3.65'lere yükselen kur saat 10:59'da 3.6430'dan işlem gördü. Önceki 3 gün 28 baz puan yükselen 10 yıllık tahvil faizi ise 5 baz puan düşerek %11 oldu.
Umarım doğru bilir bu sefer çünkü ben de uzun zamandır o 1.10'un gelmesini bekliyorum eur/usd paritesinde.
Ezcümle: DXY Endeksi 4 ayın en düşüğünde...Düşüşün 97,20-98.55 seviyelerinde durması beklenebilir.
95,89 aşağı kırılması halinde 8 yıllık yükselişin sonuna gelindi demektir...
ZAR da 4 gündür ciddi bir yükseliş var..
DXY (dolardaki hareketlerde ben pek kaale almam ama ) 98.5 lardan 100.5 lara geldi..
Ya bizden çıkıp 1.5 senedir düşmekte olan ZAR la oynamaya gidiyorlar..
Yada biz bir kaç güne ZAR ı yakalayacaz..
Bu yakalama oran orantı yaparsak 3.80 civarlarında (şuan için) olabilir..
1.5 seneden beri ZAR ilk kez bu kadar hızla değer kaybediyor..
Özel bir durum mı var bilen varsa cevaplarsa sevinirim..
orada maliye bakanının görevden alınmasıyla ilgili haber vardı
ondan beri yükseliyor.son durum nedir bilemiyorum.
bizde pek takmıyor.
referanduma kadarda pek bişey olmaz.
biraz kafasını kaldırsa faizle vuruyorlar.
seçimden sonra yine faizi baskılarlar.
$ da kaldığı yerden devam
Bugün gelen Almanya ve İspanya enflasyon rakamları hayal kırıklığı yarattı..dolayısıyla AB büyümesi konusunda kuşkular oluştu..ECB'nin eli güçlendi..
Ayrıca AB ve ABD kısa vadeli faizleri arasındaki fark, 2008 krizinden beri en geniş aralık civarındaymış..parite açısından önemli..
Yatırma, yatırmama tavsiyesi değil..sadece bilgi amaçlıdır..selamlar..
Siyasi kriz yaşanan Almanya'dan gelen turist sayısındaki gerileme yüzde 30'u, Hollanda'dan gelen turist sayısındaki gerileme ise yüzde 24.8'i buldu.
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı şubat ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,51 azalarak 1 milyon 159 bin 833 oldu. Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısı ise aynı dönemde yüzde 95,58 oranında arttı.
http://www.hurriyet.com.tr/muhtesem-geri-donus-40412443
Haberin başlığı "muhteşem geri dönüş"...:)
Rusya'dan gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre % 95 artmış....(Şubat)
Ama turist sayısı kaçken kaç olmuş, haberde yok.
Gene haberin en altında, Ocak-Şubat döneminde turist sayısında % 8,12 azalma olmuş.
Haberlerimiz bile yalan dolan dolu.
Sanki yalan haber yapınca ülkemize turist akın edecek.
Ruslarla kavgamız bitti sanki bunlara göre.
Üstüne bir de Almanya gibi bir ülkeyle aramız bozuldu.
Turizm, ülkemizin bu haliyle kolay kolay eski haline gelmez.
Geçen sene hiç Rus turist gelmemiş olsa bu sene aynı dönemde 1 kişi gelmiş olsa artış %100 gözükecek, Hürriyet yalakası da RUS TURİST sayısında %100 artış var, akın akın geliyorlar diye manşet atacaktı herhal... Bu tip goy goy haberleri hiç yazmasalar insan acaba sahiden Dolar düşecek mi beklentisine girer, Dolar`a el sürmekte tereddüt ederdi , ama bunlar bu şekil haberler yaptıkça işin vehameti ortaya çıkıyor ve doğal olarak beni ve benim gibileri Dolarda kalmaya hatta dahada toplamaya yöneltiyor.
2016 yılına ilişkin büyüme rakamları açıklandı. Buna göre Türkiye ekonomisi geçtiğimiz yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH 2016 yılında 32 bin 676 TL oldu. Piyasadaki beklentiler ise ekonominin yüzde 2.2 büyüyeceği yönündeydi.
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...u/66000/66879/
Flaş flaş flaş...:)
Mucizeler ülkesi Türkiye.
% 2,2 büyüyeceği beklenirken % 2,9 büyümüş...:)
"Bu kadar fark olur mu?" demeyin...
Burası Türkiye.
Herşey olabilir.
Daş düşebülü. Ayu çıkabülü...
Ama buna inandıracak yabancı bir kurum bulmak zor.
Bunlar bizim verilerimiz. Bizim değerlerimiz.
Bağrımıza basıp korumalıyız.
Bakın Rusya'dan gelen turist sayısı da % 95 artmış.
500 iken 1000 olmuş ellaam. :)
Bu arada, siyasilerimizin en çok kullandığı verilerden fert başına düşen Milli Gelire gelince...
"2016 yılında kişi başına GSYH cari fiyatlarla 32 676 TL, ABD doları cinsinden 10 807 Dolar olarak hesaplandı."
10.807 dolar...
Harca harca bitmez.
Hani benim payıma düşen 10.800 dolar diyene ne verecekleri malum.
32.676/ 10.807 = 3,02 TL de bu tılsımlı fert başına milli geliri hesaplarken uygun görülen dolar kuru olmakta...
Yani bugünün kuru ile geçen yılınfert başına düşen milli geliri 10,807 dolar değil, 32.676/3,64 = 8,976 dolar olmakta...:)
Böyle ciddiyetsizliğe böyle mantıksız bir hesap da fazla ters durmaz bence...
Hurriyet hakkında konuşmaya başlarsam iş başka noktalarda biter o yüzde kendimi tutuyorum..
O gaztenin internet sitesinin tek derdi "tık" almadır..O kadar..
Büyük şok , kriz , böylesini görmediniz , istanbullular dikkat , önce vurdu sonra bakın ne oldu... (haberin kaynağı Türkiye sanıp açarsın Şili çıkar ) o yasa geçerse...
Türü sansasyonel başlıklara bayılırlar..
Birde haber ortamında hatun kişi varsa manteşe çekme mutlaka o hatun kişinin resmi üzerinden yapılır.
En basit bir yağışlı hava geliyor yada lodos haberinde bile mutlaka bir iki tane kaçışan kadın resmi vardır..
Yani tek dertleri ilgi çeksin tık alsın izlenilsindir..
Sende izlemişsin..
Onlara yeter..Gerisi ile ilgilenmezler..
Hesapta hata yok, yazılımların çoğu lifo-fifo mantığına göre çalışır ilk giren ilk çıkar-son giren ilk çıkar mantığı yaza doğru %8 hatta %10 büyüme rakamı falanda gelebilir geçen sene hiç turist gelmemiş olsa 2016 da 1 turist 2017 de geldiğinde artış %100 olacaktır mantıkta hesap hatası yok :he:
last in First out First in First out (lifo-fifo)
Hürriyet Trump'ın deyimi ile tam bir "fake news agency". İnternet sitelerine girdiğimde kusmamak için zor tutuyorum kendimi. Tık almak için bomboş haberlerle dolduruyorlar sayfayı. Başlığa bakıyorsun "şok şok şok bu da mı oldu" gibi bir şey. Lan diyorsun atom bombası mı düştü acaba, giriyorsun habere bilmem kimin sevgilisi bilmem ne yapmış.
Cnn ile ortaklıkları var tamam da bu kadar da olmaz ki. Cnn bunlara vur demiş, bunlar öldürmüş :oleyo:
Ciddiye almayı bırak okumuyorum bile artık.