Sayfa 25/71 İlkİlk ... 15232425262735 ... SonSon
Arama sonucu : 567 madde; 193 - 200 arası.

Konu: Dolar Kuru İner de Çıkar da...

Geçen sene hiç Rus turist gelmemiş olsa bu sene aynı dönemde 1 kişi gelmiş olsa artış %100 gözükecek, Hürriyet yalakası da RUS TURİST sayısında %100 artış var, akın akın geliyorlar diye manşet atacaktı herhal... Bu tip goy goy haberleri hiç yazmasalar insan acaba sahiden Dolar düşecek mi beklentisine girer, Dolar`a el sürmekte tereddüt ederdi , ama bunlar bu şekil haberler yaptıkça işin vehameti ortaya çıkıyor ve doğal olarak beni ve benim gibileri Dolarda kalmaya hatta dahada toplamaya yöneltiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    2016 yılına ilişkin büyüme rakamları açıklandı. Buna göre Türkiye ekonomisi geçtiğimiz yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH 2016 yılında 32 bin 676 TL oldu. Piyasadaki beklentiler ise ekonominin yüzde 2.2 büyüyeceği yönündeydi.

http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...u/66000/66879/

Flaş flaş flaş...

Mucizeler ülkesi Türkiye.

% 2,2 büyüyeceği beklenirken % 2,9 büyümüş...

"Bu kadar fark olur mu?" demeyin...

Burası Türkiye.

Herşey olabilir.

Daş düşebülü. Ayu çıkabülü...

Ama buna inandıracak yabancı bir kurum bulmak zor.

Bunlar bizim verilerimiz. Bizim değerlerimiz.

Bağrımıza basıp korumalıyız.

Bakın Rusya'dan gelen turist sayısı da % 95 artmış.

500 iken 1000 olmuş ellaam.

Bu arada, siyasilerimizin en çok kullandığı verilerden fert başına düşen Milli Gelire gelince...

"2016 yılında kişi başına GSYH cari fiyatlarla 32 676 TL, ABD doları cinsinden 10 807 Dolar olarak hesaplandı."

10.807 dolar...

Harca harca bitmez.

Hani benim payıma düşen 10.800 dolar diyene ne verecekleri malum.

32.676/ 10.807 = 3,02 TL de bu tılsımlı fert başına milli geliri hesaplarken uygun görülen dolar kuru olmakta...

Yani bugünün kuru ile geçen yılınfert başına düşen milli geliri 10,807 dolar değil, 32.676/3,64 = 8,976 dolar olmakta...

Böyle ciddiyetsizliğe böyle mantıksız bir hesap da fazla ters durmaz bence...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Geçen sene hiç Rus turist gelmemiş olsa bu sene aynı dönemde 1 kişi gelmiş olsa artış %100 gözükecek,
    Burada bir hesap hatası var..

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Geçen sene hiç Rus turist gelmemiş olsa bu sene aynı dönemde 1 kişi gelmiş olsa artış %100 gözükecek, Hürriyet yalakası da RUS TURİST sayısında %100 artış var, akın akın geliyorlar diye manşet atacaktı herhal... Bu tip goy goy haberleri hiç yazmasalar insan acaba sahiden Dolar düşecek mi beklentisine girer, Dolar`a el sürmekte tereddüt ederdi , ama bunlar bu şekil haberler yaptıkça işin vehameti ortaya çıkıyor ve doğal olarak beni ve benim gibileri Dolarda kalmaya hatta dahada toplamaya yöneltiyor.
    Hurriyet hakkında konuşmaya başlarsam iş başka noktalarda biter o yüzde kendimi tutuyorum..

O gaztenin internet sitesinin tek derdi "tık" almadır..O kadar..

Büyük şok , kriz , böylesini görmediniz , istanbullular dikkat , önce vurdu sonra bakın ne oldu... (haberin kaynağı Türkiye sanıp açarsın Şili çıkar ) o yasa geçerse...

Türü sansasyonel başlıklara bayılırlar..

Birde haber ortamında hatun kişi varsa manteşe çekme mutlaka o hatun kişinin resmi üzerinden yapılır.
    En basit bir yağışlı hava geliyor yada lodos haberinde bile mutlaka bir iki tane kaçışan kadın resmi vardır..

Yani tek dertleri ilgi çeksin tık alsın izlenilsindir..

Sende izlemişsin..
    Onlara yeter..Gerisi ile ilgilenmezler..

5.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    slm umutabi, dolara devam başka yol yok

6.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Burada bir hesap hatası var..
    Hesapta hata yok, yazılımların çoğu lifo-fifo mantığına göre çalışır ilk giren ilk çıkar-son giren ilk çıkar mantığı yaza doğru %8 hatta %10 büyüme rakamı falanda gelebilir geçen sene hiç turist gelmemiş olsa 2016 da 1 turist 2017 de geldiğinde artış %100 olacaktır mantıkta hesap hatası yok
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

7. last in First out First in First out (lifo-fifo)
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

8. Hürriyet Trump'ın deyimi ile tam bir "fake news agency". İnternet sitelerine girdiğimde kusmamak için zor tutuyorum kendimi. Tık almak için bomboş haberlerle dolduruyorlar sayfayı. Başlığa bakıyorsun "şok şok şok bu da mı oldu" gibi bir şey. Lan diyorsun atom bombası mı düştü acaba, giriyorsun habere bilmem kimin sevgilisi bilmem ne yapmış.

Cnn ile ortaklıkları var tamam da bu kadar da olmaz ki. Cnn bunlara vur demiş, bunlar öldürmüş

Ciddiye almayı bırak okumuyorum bile artık.

Sayfa 25/71 İlkİlk ... 15232425262735 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •