sizinle tartışmaya girmeyeceğim , benim dövizim yok.
bu ülkede döviz düşüyor ama para kazanamıyorsak , işler bitik durumdaysa, o zaman dövizde yükseliş kaçınılmazdır..
Ülkeyi kimlere teslim ettilerse gidin tepkinizi onlara söyleyin.
Printable View
Şu yaptığı hareket iyi olmadı ama. Kaldır çak formasyonu çalışmaz inşallah yine.
Dolar, maalesef ülkede, yandaşı kayırma nedeni ile bu seviyelere zorla indirildi. Bundan, herkes memnun.
Dolarcılar, bu fiyattan dolar alıyor, ciğerci kediler de yumuluyor. Borcu olanlar, batıştan bir nebze kurtuldular..
Yüksek fiyatlara göre zam yapanlar, zamları geri çeker gibi yaptılar..Turizm de zaten ölü sezon.
İhracaat çı geleceğe bakıyor ve biliyor bu meret min 6.5..en geç 5 aya..
Kasımdaki büyük itfa ya kadar tutabilirlerse, Milletin DTH larını peşkeş çekilecek, acaba kimler alacak..
Yabancı ise, $ dan zarar etmeyecek ama kar da edemiyecek. Faizlerle kafa kafaya son 6 ayda..
Seçimlerde, bunun cevabını, USA daki gibi halk verebilirse, (Ankara-İstanbul kaybedilirse) bir anlamı olur.
Trump bile kimden öğrendi, yenildiği halde zafer naraları atmayı..
Yakında seçim hilesi lafları da USA da yaygınlaşır.
Entropi hep bozulma yönünde. Buna sebep, yalanı başlatan HİTLER dir. O başlattı, toplumlar ağır zarar görmeden bu yolu terk etmiyor. Çapsız politikacıların saptığı, toplumun hemen benimsediği kolay yol. Hayallerde yaşamak.
Sonunun hayırla bittiğini tarih hiç yazmıyor..
Gene söylüyorum döviz bir yatırım aracı değil korunma amacıdır.
İnsanlar enflasyona karşı yenilmemek için bir nevi kendini korumaya alıyorlar.
Döviz artınca ve ekonomi bozulunca, bunu elinde döviz tutanlara mal etmeyin.
Gidin 17 yıldır iktidar olan hükümete tepkinizi koyun.Bizi bu hale getiren hükümete.
Arka arkaya tl deger kazanabilir raporlari geliyor.
Dolar da dip yapmış olabiliriz . Ytd
teknikçiler daha iyi bilir.
fincan kulp mu oluştu :)
Abi küçük formasyonlar önemsiz. Kesmez bizi zinhar. Büyük resme bakalım fincan kulp diyorsak. Olur mu acep?
https://resmim.net/f/kzYws6.png
Dolar tl nin en buyuk eksikligi as oyuncunun susmasi
Dolar tl gücünü %90 rte den alir
Gerisi bos fed ayda bir faiz arttirsa bu etkinin ceyregini yapmaz
Hizlanmasi icin faiz soylemleri baslamasi lazim
Söylem değil icraat gelecek gibi duruyor abi. Şu faiz oranlarıyla yerele kadar ekonomi iyice durur. E dolar düştü. Tahviller düştü. Mevduatlar düşüyor. Politika faizi neden yüksek kalsın. Ben olsam hemen bu akşam olağanüstü toplanır 3 puan inidiririm. Hemen sonra bir 3 bir 3 daha. Çil yavrusu gibi dağılırlar.
Fincan kulp var gibi ( sizler daha iyi bilirsiniz ben teknik anlamam, gözlemlediğim kadarıyla) ama terse de dönebilir , halen düşüş trendi noktasında devam ediyor gibi geldi bana. günlüğe baktığımda.
Abd bi açıklama yaparsa terörle ilgili işler karışabilir.Seçimlerin yorgunluğuyla dinlenmeye çekildiler
ytd
Bugünde kur yanılsıyor sanırım.
Abi 5.30 üzerinde kaldıkça, kabaca günlük yükseliyor değer, ya da inip çıktıkça yeni bantta kalacağı için olaylar değişebilir bu kez. Nasıl değişir şimdiden bilmek güç. Ama 7.22 tepeli bandın değeri 7.50 ye falan geldi misal. Bu bant içinde kalırsa ne yapar nasıl davranır yavaş mı hızlı mı kestirmek imkansız şimdiden. Yaşayıp görmek tecrübe etmek lazım diye düşünüyorum.
Daha önceki destek noktası olan 5.50 yi kırarsa bir nebze rahatlar ayrıca belli bir zaman sonra bu faiz artışlarıda çözüm olmayacak görünüyor. Hem faizden hem de dolardan zokayı yiyecekler er ya da geç. .
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki özel sektör tahvil bonoları (piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) 22,9 milyon dolar (önceki -11,4mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki repo net değişimi(piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) stoku -72,2 milyon dolar (önceki 0,0mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki dibs net değişim (piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) stoku -253,5 milyon dolar (önceki 2,9mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki hisse senedi net değişimi(piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) -71,5 milyon dolar (önceki 31,7mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki özel sektör tahvil bonoları stoku 622,8 milyon dolar (önceki 599,9mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki repo stoku 283,9 milyon dolar (önceki 340,9mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki dibs stoku 16,3 milyar dolar (önceki 15,8mlr)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki hisse senedi stoku 28,1 milyar dolar (önceki 27,4mlr)
*tcmb: Bankacılık sistemi toplam menkul değerleri, 437,2 milyar tl (önceki 440,4mlr)
*tcmb: Bankalararası dahil toplam mevduat, 2 trilyon 118,8 milyar tl (önceki 2,152t )
*tcmb: Bankalardaki toplam mevduat, 2 trilyon 3,6 milyar tl (önceki 2,40t )
*tcmb: Bankalardaki yabancı para mevduatı, 983,3 milyar tl (önceki 1,3t )
*tcmb: Bankalardaki tl mevduatı, 1 trilyon 20,3 milyar tl (önceki 1,37t )
Selçuk Ezca Deposu ile Alakalı Düşüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...usunceler.html
YTD
Yarın Katar emiri ile birlikte bir uçak dolusu dolar gelirse artık 5 ve altını görmek zor olmayabilir.
yillardir pasif olan bir hisse hesabim vardi garantide.demin garanti yatirimdan aradilar son zamanlarda doviz yatirimini kullaniyorsunuz sanirim dediler.evet dedim.5.48 bizim sinirimiz orada kesinlikle sat veriyoruz bilginiz olsun dediler.tesekkur ederim bilgi icin dedim kapadim.Siz kac olunca satmayi planliyorsunuz dedi.Seneye 10 liradan verecegim dedim guldu :)
bu adamlar neden dolari satmak icin boyle birsey dedi ki acaba ?
bugün finans ve maliye bakanımızın açıklamaları sonrasında usdtry yukarı yönlü kıpırdanma oldu:
temelde ne söyledi Albayrak; popülizm yapmayacağız dedi, en kötü geride kaldı dedi, yıl sonunda cari açıkta olumlu sürprizler görebiliriz dedi..
moodys bizi resesyon riskli olarak bir kez daha raporladı.
Deli Dumrul İstanbulda köprülerden çift taraflı çalışacakmış :he:
Öpmeye doyamıyorlar milleti :he:
Soğan toptan 3 lirayı geçti arkadaşlar birazda pazardan zamlanmadan soğan alın. Haftaya pazarda 5 görülebilir. Bu sene doları da soğanı da bildim ama para kazanmak nasip olmadı. Hayırlısı
Aynen, bir arkadaşımın dolarlarını 3,86 dan allem edip kallem edip sattırıp % 11. küsur ile 1 seneliğine bağlama başarısını, defalarca telefon görüşmesi ise temin eden bir kurum daha var..Adı mahfuz ama kara listede..
Bu bankacı bir daha arasa ona bu işi terk etmesini söyleyin dostum. İnsan bilmediği işi yapmamalı...
https://i.postimg.cc/brZVRxrc/R-1116.gif
5,48 pammuk ipliğine bağlı..
git gide kuvvetlenen bi mum direnci var sanki.
tepkilerdeki ani sönme yada direnç göstermeme niyetinden çok kademe kademe kuvvetlenerek gidiyor.
haftalıkta da yeşil kapanışı gelecek gibi..
polatlıya yakın bir yerden 50 kğ lık bi çuval aldım kilosu 1 tl 50 tl verdim getirdik balkona serdik 4-5 kilosu çürümüş içinde kurutmasak hepsi 1 ayda çürüyecekti. şu anda depolarda tam kurutulmadan çuvallanmış soğanların yarısı çürümüş 2 ay sonra 10 tl olacak diyorlar
[QUOTE=izmirli_hoca;2826979]Aynen, bir arkadaşımın dolarlarını 3,86 dan allem edip kallem edip sattırıp % 11. küsur ile 1 seneliğine bağlama başarısını, defalarca telefon görüşmesi ise temin eden bir kurum daha var..Adı mahfuz ama kara listede..
Bu bankacı bir daha arasa ona bu işi terk etmesini söyleyin dostum. İnsan bilmediği işi yapmamalı...
5 yıldır TEB ile çalışırım. Hiç aramamışlardı, Bu sabah TEB yatırımdan aradılar. Hiç hisse senedi alış-satışı yapıp yapmadığımı sordular. Ben de henüz akıl sağlığımın yerinde olduğunu söyledim. Şu anda hangi yatırımda olduğumu felan sormaya başlayınca '' kızım hayırdır, benimle nikah mı kıyacaksın, sana ne benim paramdan, sen teklifini yap karar bana ait '' dedim.
Demek ki borsada yıkılacak küçük yatırımcı aranıyor.
Buda yeni modamı bizi hiç arayıp soran yok.
madde 1: yerim onların raporlarını.
madde 2: eğer çok biliyorlarsa bana dolarda %15 faiz verecekleri bir tahvil çıkarsınlar, sigorta olarak da yeterli büyüklükte varlıkları ipotek etsinler, ben de onların tahviline yatırım yapayım.
madde 3: eğer madde 2'yi uygulayamıyorlarsa çenelerini kapatıp raporlarını münasip yerlerine saklasınlar, çünkü laf ucuzdur (talk is cheap).