Yaş 24. O zamanlar ilkokula başlamıştım 😊
Mülk Allah(c.c)'ındır. Biz sadece kiracıyız...
Printable View
Yaş 24. O zamanlar ilkokula başlamıştım 😊
Arkadaşlar kağıt geçensene bölünüp fiyat 086 ya gelmedimi ordan 079 a kadar geriledi ve şu an 1.00 kağıt nasıl artmamış oluyor bölünme fiyatına 0.14 kuruş daha gelmiş eklenmiştir
İşyat iyidir iyidir 👍👍 yani temettüden hemen sonra kağıt almış olan arkadaş bile 0.14 kuruş kazanmış şu an 👍
106 dan vazgeçtim 😬😬 104
Sn.Delikan,
Yazdıklarınızın tamamını okudum, son üç-dört gündür iş için şehir dışındaydım, foruma giremedim. Malum özel sektörde çalıştığımızdan iş çıkınca mesai saatine bakmıyorlar. Biraz önce eve geldim. Zaman darlığınıza rağmen bu kadar detaya girmeniz beni mahcup etti, teşekkür ederim. Dünya küçük, kısmet olurda birgün yüz yüze tanışmak nasip olursa, özür mahiyetinde yemek ısmarlarım size :)
Sn.Ozanz,
Yazdıklarınızı düşündüm, dediğiniz gibi çimsa,adana gibi imalat sanayinde üretim yapan şirketlerde temettü yatırımı yapsak bile, sonuçta gün sonunda patron tüm nakit parasını fabrikadaki kasaya koymuyor, banka hesaplarında tutuyor. Buradan da az veya çok faiz geliri elde ediyor.
Bankacılık sektöründe bilgim çok değil lakin, yıllardır maaşımı ve kredi kartlarımı hep katılım bankalarından (Albaraka,Kuveyt Türk vb.) aldım. ISYAT ile birlikte temettü meselesini öğrenene kadar da, faizsiz bankaların sunduğu "Kar veya Zarara Katılma Hesabı" açmıştım, bu hesabı açma amacım, birikimimi enflasyona karşı korumaktı. Burada katılım bankasının, faiz ile işlem yapan bankalardan farkı vade sonunda size net şu kadar kar payı (faiz) vereceğiz demiyorlar. İster uzun vadede ister kısa vadede hesap açmış olun, yatırdığınız tutarın tahmini getirisini yaklaşık bir oranla söylüyorlar. Bu yaklaşık oranla söylemelerinin sebebi ise diğer bankalarla rekabet edebilmek için. Bazen söyledikleri tahmini oranın üzerinde bazende biraz altında kar payı dağıtıyorlar.
Babamın şimdi oturduğu evi almak için Albaraka Katılım bankasından kredi çektik. (Bu arada katılım bankaları "kredi" lafını kullanmazlar, finansman derler) Kredi durumlarında katılım bankaları şöyle çalışıyor; Babam memlekette yaşıyor, alacağı ev 130 bin, katılım bankası bu evi sahibinden banka adına satın alıyor, üzerine karını koyarak 150 bin'e bize satıyor. Ödemeyide müşterinin ödeme durumuna göre belirlediği oranlarla aydan aya alıyor. Kısaca katılım bankaları buna "ticaret" diyorlar ve faizden ayrı görüyorlar. Araba almak isteyene galerici, ev almak isteyene emlakçı rolüne bürünüyorlar. Unutmadan söyleyeyim, "İhtiyaç kredisi" şeklinde bir kredi kullanmıyorlar, yani banka size krediyi verirken mutlaka somut birşey satmak zorunda.
Temettü yatırımcılığı ve ISYAT'a olan ilgim sabit bir temettü oranı olmamasıyla başladı. Bildiğiniz gibi her yıl farklı yüzdelerde temettü dağıtıyor ve yatırımcıya bankaların faizde yaptığı gibi net bir oran vermiyor. Sn.Delikan'ın araştırmasıyla da öğrenmiş oldumki, yıllar içinde faizden daha yüksek bir kazanç sağlıyor.
Faiz ile ilgili benden daha bilgili üstatlar yanlışım varsa düzeltirler. Ben neden faiz mevzunu bu kadar önemsiyorum diye sorarsanız, bildiğim kadarıyla inancımı yaşamaya çalışıyorum. Kur'an'da birçok yasak ve günahdan bahsedilir. Ama faiz yiyenlerle ilgili Bakara/279'da ; "...Allah ve Rasulü'ne azılı bir savaş açmışsınız demektir. Eğer tevbe ederseniz, sermayeniz size aittir: Böylece ne haksızlık yapmış, ne de haksızlığa uğramış olursunuz)" Kur'an'da faiz dışında başka hiçbir günah için "Allah ve peygamberle savaşmak." tabiri kullanılmaz. Kısacası mutlak olarak mağlup olacağım bir savaşa girmek istemem.
Forumdaki herkesin inancına saygım var, ve faiz üzerinden insanları yargılamak haddim değil. Sadece kendim için endişe ettiğim bir konuyu sizle paylaşmak istedim. Çok uzatıp başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın.
Saygılarımla.
Sayın Pardayan,
Ben de sizin yazdıklarınızın tamamını okudum. Öncelikle şunu belirteyim, eğer gönlünüzden bir yemek ısmarlamak geçtiyse, lütfen onu gerçek bir garibana ısmarlayın... Karnını doyurun bir kereliğine de olsa.. Sevabının yarısı benim, yarısı sizin olsun...
Faiz meselesine gelince de bu iş çok çetrefelli.. Ne yazık ki; yediğimiz ekmekte bile faiz var belki de.. Fırıncı belki de krediyle çeviriyor dükkanı.. Belki buğdayı yetiştiren çiftçi tefeciden aldığı parayla tohum alıp buğday ekti.. Belki mazotu kredi kartıyla aldı... Bilemiyoruz... Faiz bu dünya siteminde (istemesek bile), damarlarımızdaki kanımıza bile işlemiş durumda...
Hassasiyetinizi anlıyorum... Ama yapabileceğimiz fazla bir şey yok... Sadece yapabildiklerimizi yapmaya çalışıyoruz o kadar..
İnancınıza da saygılıyım... Mesela ben de, kendimi bildim bileli haram hayvanın (Türkçe) adını dahi ağzıma almadım... Yurt dışı seyahatlerimde bu yüzden çok aç kaldığım olmuştur. :) Ama biliyorum ki; (bilmeden bile olsa) bu hayvanın ürünlerini yiyoruz.. Belki de kendi ülkemizde... Kimbilir.. :Sad:
Yazdıklarımla birilerine faydam olduysa ne mutlu bana... Zararım olduysa, Allah affetsin..
Saygılarımla..
Bende bu konuya katkıda bulunmak istiyorum.bende bu hisseyi 2012 haziran veya temmuz aylarında almıştım.0,81-0,82 fiyatlarından bu seneki temettü ile yatırdığım parayı geri alacağım.bu hissede önemli olan başlangıç alış fiyatınız.
Herkese hayırlı bol kazançlar.
Arkadaşlar nolacak bu işyatımız. Bi aşağı bi yukarı 😊
17:08:51 1.01 1000
17:08:50 1.01 1000
17:08:49 1.01 1000
17:08:47 1.01 1000
17:08:46 1.01 1000
17:08:46 1.01 1000
17:08:45 1.01 1000
17:08:44 1.01 1000
17:08:43 1.01 1000
17:08:42 1.01 1000
İlginç... 1.01'den sadece 10.000 lot çalıştı.. :) Hepsi de binlik..
Kesinlikle algoritmik bir robot işi bu.. :)
17:59:58 1.01 2
17:59:57 1.01 3
17:59:53 1.01 2
17:59:36 1.00 1
17:58:35 1.01 5
Kör havuz öncesi son 5 işlem..
525242 1.00 - 1.01 1031507
an itibariyle 1.07'ye kadar hemen hemen 3.5 mioTL'lik mal var satışta bekleyen.. :)
Ne olur sence delikan abi hissemiz. 7 milyon satış varsa millet çıkma derdinde
Kira dediğin temettü galiba
http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=379&page=13 'den itibaren okuyun lütfen..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/587915
Bugün Genel kurul Cuma Temettü başlangıcı nasipse
http://fs5.directupload.net/images/170323/3il2vzcu.jpg
son bir ayda alanlar
Zaten %67'si halka açık. Geri kalanın büyük çoğunluğuda İşyatırımın elinde yani 77+53=130milyon. 160 milyon toplam hissenin 130 milyonunu kontrol ediyor. %81 gibi. O yüzden hersene temettü dağıtıyor kar etmese bile. Yani para bir cepten çıkıp diğer cebe girmiş oluyor. Bu arada bu tablodaki İşyatırım İş YO değil İş Men yani bir başka işbankası kuruluşu. Buda zamanının geldiğine inandıklarında örneğin bedelli veya bedelsiz sermaye artırımına gitmek istediklerinde fiyatı istedikleri yere çekebilecekleri gğce sahip oldukları anlamına gelir. İyidir bu senet. Temettğ vermeye ve yatırımcısını sevindirmeye devam eder.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün temettü nedeniyle yüzde 12.5 düşük açılacak, yanılmıyorsam. Dün küçük bir miktar deneme maksatlı almıştım. Açılış fiyatı 87-88 kuruş civarında olur. teorik.
Temettü ne zaman yatar
Salı günü hesaplara geçer.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selam,
Tekrar yatırım için beklemek mi lazım yok hazır düşmüşken lotları arttırmak mantıklı mı? Bildiğiniz gibi hisse kolay kolay kımıldamıyor yerinden
Malıyet 066
İşyat Genel olarak Ağustos sonlarında UYGUN ALIM FIRSATLARI VERİYOR
Teşekkürler,
Takvimimi şimdiden ayarladım :)
Merhabalar,
Grafik programlarına erişimi olan arkadaşlardan bir ricam var. Temettü-Bölünme vs olmadan tarihsel olarak fiyat grafiği çıkartılabiliyordu eskiden Matriks'te. Böyle bir grafik paylaşma olanağı olan var mıdır acaba?
Ben de 1 yıldır hisseyi topluyorum, BES yerine aldığım bir hisse. Kafamda belli bir lot miktarı var, ondan sonra duracağım. Ama hangi rakamlarda alım yapmak doğru olur, bu tarz grafiklerde daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Bu benim 2.senem ve ortalama maaliyetim 0.67 TL.
Son 3 senedir de gun ve gun takip ediyorum.
Ogrendigim;
1. Girerken imkanlar dahilinde en yuksek lot sayisi ile girmek, ( cunku artirdiginizda maaliyet yukseliyor )
2. Yilda en az iki kez inanilmaz imkan veriyor, ilki nakit kar payindan hemen sonra, ikincisi, Agustos sonu Eylul basi gibi.