Ben hic tartismiyom demekki beynim yok
Halenur rosvelt e selam
Printable View
Aristo, beynin sadece kanı soğutmak için var olduğunu, akıl ile ilgili bir işlevinin olmadığını düşünüyordu. Bazı insanlar için bu doğrudur.
Gariplikler 1 tane değil binbir tane.
Firmada çalışanın eşi Covid oldu. Çalışan tespit için gelen ekibe eşiyle yakın ilişkide olduğunu dili döndüğü kadar anlatmaya çalışsa dahi gelen ekibi çalışana test yapmaları için ikna edemedi. Yani eşine kapıdan bir ilaç bırakıp gitmişler. Bizim çalışana kesinlikle test yapmayı reddetmişler. Halbuki boğazdan sürüntü testini yapmaları 2 dakikalarını alırdı.
Covitli olup olmadığını bilmediğimiz çalışan 2-3 saat sıra bekleyerek devlet hastanesine gitti, test oldu ve 56 saat sonra test sonucunu bize bildirdiler. Test sonucu negatif. Ama pozitif te olabilirdi.
Devlet karı-kocadan birisi covid olduğunda diğerini neden hemen test etmez bunu yadırgıyorum.
Karantinadan çıkıp neden hastaneye gidip sıraya girip test yaptırmak zorunda kalırlar?
Ayrıca test yapılabilmesi için bizim çalışan ciddi dil dökmek zorunda kalmış. Zira çok ciddi semptomlar başlamadan test yapmayı kabul etmiyormuş devlet hastaneleri.
Salgın konusunda Türkiye ile Almanya’yı kıyaslayan sağlık bakanı , Almanya’dan daha iyi durumdayız dedi.
Bir nevi bizim burada hep dile getirdiğimizi söylemiş oldu.
ALMANYA BİZİ KISKANIYOR.
ABD Merkez Bankası(Fed), faizi %0,00-0,25 olarak bıraktı(Beklenti %0,00-0,25)
Fed: Cari Fed fon faiz oranı, enflasyon yüzde 2 seviyesine yükselene ve bir süre için bu seviyeyi aşana kadar devam edecek
Fed: Cari Fed fon faiz oranı iş gücü piyasası maksimum istihdam ile tutarlı seviyelere ulaşana kadar devam edecek
geç kaldın bunu 12 gün önce birebir yaşadık eşimd epozitif çıktı ama ne bana ne çocuklara test yapmadıalr bizde özel hastaneye gidip 350 şer tl bayılıp 3 adet test yaptırdık 3 üde negatif çıktı. eşimin karantinası bitti 3 gün daha tedbiren teste gitmiyor eşimin iyileştiğine ilişkin test yapmıyorla r350 tl verip onada test yaptıracağız
kızım okula başlayacak diye ona yeniden test yaptırdıok bi 350 de ona bugün bende vebal almayalım bende bişey yoktur demeyelim diye gittim 350 de ben verdim teste artık bi 370 de oğlana vermeyiz ona yapmadık test:)
Ben aynı gün özel hastaneleri aradım Acıbadem ve Euromed bu testi artık yapmadıklarını söylediler. Halbuki kardeşimin eşi ameliyata gireceği için sadece 1-2 hafta önce orada yaptırmıştı bu testleri.
Aradığım tüm bilinen özel sağlık kuruluşları beni ismini duymadığım yerlere yönlendirdi.O arada da devlet hastanesinde yapıldı testi çalışanın. Ben 1-2 gün semptomları bekledim kendi açımdan, hemen gidip negatif çıkıp yanıltmasın diye. Çalışan negatif çıkınca ben de o hengameye girmedim daha. Şu an bende semptom yok. 26 Eylüle kadar karantina süresi verdiler.
Test yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım.
O ortama girmek istemiyorum. Bende en ufak bir semptom yok ama semptom göstermeyen taşıyıcılar da olabiliyormuş.
https://www.mynet.com/son-dakika-bah...r-110106593419
memlekette kim dogruyu söyleyip yalanlarına ortak olmuyorsa ya hapis yada bertaraf edilmekle tehtid edilmeye devam ediyor
son örnegi bırakın ekonomiyi hayatımız bile umurlarında degil
Fed: Dallas ve Minneapolis Fed başkanları alınan faiz kararına muhalefet ettiler
devlet bahçeli: "türk tabipler birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur."
Fed/Powell:
- Maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerini başarmaya güçlü şekilde bağlıyız
- FOMC üyeleri politika açıklamasında önemli değişiklikler yaptılar
- Hanehalkı harcamaları düşüşün yüzde 75'ini geri toparladı
Fed/Powell:
- Ekonomik aktivite ikinci çeyrekte görülen seviyelerden toparlandı
- İşletme yatırımlarında iyileşme işaretleri görüyoruz
- Genel olarak ekonomik aktivite pandemi öncesi seviyelerin oldukça altında olmaya ve patika belirsiz olmaya devam ediyor
Fed/Powell: Ekonomi için görünüm olağanüstü belirsiz
Çıkmış nöbetçi algı operatörü bht de üfürüyor. Koskoca adam, kızı bahçeşehire yerleşmiş ama 3 kuruş fazla kazanmak uğruna bize yalan söylemeye utanmıyor. Tarık AKAN dönemindeki sanatçılarla şimdikilerin farkı gibiler.
Usd / try 7.51 gördüm.
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türklerin dolar aşkı yabancı finans sitelerine konu olmuş...
https://finance.yahoo.com/news/turks...230001069.html
7.5211 vurdu çekti. Bu akşamki tepe sanırım bu.
milyar dolarlık otobanlarda 25 30 yaşında hurda arabalarla sefamızı sürecegiz
rxpu burada fazla dolanmaya baslamissa durum ilginç demektir [emoji846]
Yapsınlar yapsınlar, yerlilerin Eurobond'a ilgisi hakkında biraz daha haber yapsınlar. Maç ortasında kuralları değişmeyen bir bu kalmıştı.
Bugün konuşmaya rastgeldim TL ile yerliye satınca 11 TL zor bela satarken
Gurbetçiye 1.5 Euro dan çatır çatır satıyorum dedi
Yerliyi dükkana hiç sokmamak lazım dedi adamlar pazarlıktan yaka silkiyorlar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DÖVİZ HESAPLARI TL’YE ÇEVRİLEBİLİR Mİ?
1- Hukuki dayanağı var mı?
Öncelikle bunun yasal dayanağının olup olmadığına bakalım. Bizim meşhur 1567 sayılı bir Türk Parsının Kıymetini Koruma Kanunu var. Onun birinci maddesine bakarsak Cumhurbaşkanı’nın böyle bir kararname çıkarması mümkün gözüküyor.
"Madde 1-Kambiyo, nukut, esham ve tahvilat alım ve satımının ve bunlar ile kıymetli madenler ve kıymetli taşlarla bunlardan mamul veya bunları muhtevi her nevi eşya ve kıymetlerin ve ticari senetlerle tediyeyi temine yarıyan her türlü vasıta ve vesikaların memleketten ihracı veya memlekete ithalinin tanzim ve tahdidine ve Türk parasının kıymetinin korunması zımnında kararlar ittihazına Bakanlar Kurulu selahiyetlidir."
Bir de Anayasamıza bakalım. 35. Madde kamu yararı amacıyla mülkiyet hakkının yani dövize sahipliğin sınırlanabileceğini gösteriyor.
"XII. Mülkiyet hakkı
MADDE 35- Herkes, mülkiyet ve miras haklarına sahiptir. Bu haklar, ancak kamu yararı amacıyla, kanunla sınırlanabilir. Mülkiyet hakkının kullanılması toplum yararına aykırı olamaz."
Anayasamızın 104.maddesinde Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri içinde yer alan "Milli güvenlik politikalarını belirler ve gerekli tedbirleri alır" hükmü Cumhurbaşkanı’na doları TL’ye çevirme yetkisi veriyor. Çünkü dış borçları ödeyemiyoruz. Milli güvenlik ekonomik güvenliği de içerdiğine göre bu önlemi Cumhurbaşkanı alabilir.
2-Ekonomik sonuçları ne olur?
200 milyar dolar diyelim ki 5.5 TL’den Türk lirasına çevrildi. Böyle bir işlem sabit kur sistemine geçmek demektir. Bunun anlamı dövizler 1.1 trilyon TL haline gelecek. Bu paranın tümü çekilirse- ki çekilmez- bu TL bankalarda olmayacak. Merkez Bankası’nın banknot basması gerekir.
Diyelim ki 200 milyar TL’si çekildi. Bunu karşılayacak TL’nin olması lazım. İster Merkez Bankası para bassın ister bankalarda var olsun, bu para piyasaya çıkarsa enflasyon canavarı dinozora dönüşür.
Döviz yükümlülüğü olanların tekrar döviz almaya yönelmeleri halinde ise döviz kurları alır başını gider.
Bu ülkede ciddi kaos yaratır ve telafisi olanaksız zararlar doğurabilir.
Alıntı.!!!
Yuro oğlum dolar ... görünüşte dolar lehine döndü
Kasım a kadar idare edemediier ... pehhhh
Saatlik 1.1820 altı sıkıntı yaratır bakalım ne edecek
Arjantin’de yeni önlemler: Dolar mevduatı pesoya çevriliyor
Hükümet, pesonun serbest dalgalanmaya bırakılmasını kararlaştırdı. Tüm dolar mevduatı devalüasyon öncesi kurdan pesoya çevrilecek.
Buenos Aires
CNBC-E
Arjantin'de bankalar dahil bütün şirketlerin döviz almasına ve yurt dışına aktarmasına kısıtlama getirildi.
Arjantin'de şirketlerin döviz işlemlerine kısıtlama getirildi
Resmi gazetede yayımlanan 596 numaralı kararnameye göre, ellerindeki dövizi bozduracak ve yurt dışına yapılan döviz aktarımlarında kullanacak bankalar ile ihracat yapan bütün şirketler, Merkez Bankasından (BCRA) izin almak zorunda kalacak.
Yıl sonuna kadar geçerli olan kararnamede, "Bu önlemler ekonominin normal işleyişini güçlendirmeyi, döviz piyasasının ölçülü bir şekilde yönetilmesine katkı sağlamayı, finansal değişkenlerdeki dalgalanmayı azaltmak ve finansal akımların reel ekonomi üzerindeki etkisini bastırmayı amaçlıyor." ifadelerine yer verildi.
Büyük şirketlere kısıtlama getiren bu kararnameyle, piyasalarda yüksek oranda döviz sirkülasyonunun yanı sıra küçük ve orta ölçekli yatırımcıların da korunması planlanıyor. Öte yandan, BCRA'dan yapılan açıklamaya göre tüzel kişilerin de dolar almasına aylık 10 bin dolar kısıtlama getirildi.
6 ağustostan beri şu daralan kanalın içinde bir aşağı iki yukarı oynaşıp duruyor yılanoğlu. kanalın sonuna bir hafta var.. el mecbur bir tarafa kıracak.. ama hangi yöne, ne sertlikte?
teknikten anlayan üstatlardan biri yorumlayabilir mi?. yorumlanacak tarafı varsa tabi.
https://i.hizliresim.com/mMNytI.png
2023e kadar fedden faiz hamlesi olmayacağı netleşti. bizimkiler eksi vermeyi keserse o aşağı kırar. bakalım ne kadar dayanabilecekler?
Yok yahu, İşyerinde bir çalışanın eşinde covid çıktı beni de çalışanla yakın temasta olduğum için karantinaya aldılar.
O nedenle ben de dolara sardım karantina günlerinde.
7.48-7.49 zaten epey belirgin bir çengele asma formasyonuydu.
24 Eylül'de tcmb kararını verecek. Hareketleri çok ağır. Yüksek ve gereksiz bir risk alıyor. Kendi bilir.
Ufak bir firmam var ihracat yaptığım. Onun hisselerine yatırım yapıyorum. Başkasının kontrolünde olan bir şirkete yatırım yapmak çok mantıklı gelmiyor o nedenle. Ama GARAN hissesini uzun zamandır takip ederim. Yabancıların çıkışı sürdüğü için orada da işlem yapmak eskisi kadar banko değil. Eski doldur boşaltlar yakalanamayabilir. Borsanın uzun süre tökezleyeceğini düşünüyorum. Eski kalıplara göre hareket etmek doğru olmayabilir.