ben 500 lot girdim, bu kadar vermez ama olsun yarısına da razıyım
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
ben 500 lot girdim, bu kadar vermez ama olsun yarısına da razıyım
Arkadaşlar emir türü limit fiyatlı mı olacak iptale kadar diye çıkmadı akbank kullanıyorum
Ak Yatırım arza katılmıyor mu arkadaşlar?
Hisse İşlem Tipi Fiyat Gerçekleşen / Toplam Adet Gerçekleşme Fiyatı Tutar Geçerlilik Durum
ESEN.HE Alış 8.500 0/ 000 0.000 0.00 İptale Kadar Geçerli İletildi
örnek olsun diye :)
Emir türünün bir önemi varmı. Normal veya piyasadan limite? Fiyatı 8.5 seçip normal seçsek bir sıkıntı olurmu?
Hocam, esenboğa elektrik naturel enerjiye bağlı bir kuruluş ve daha çok güneş enerjisi üretim sistemleri kurulumu ile kendine bağlı güneş enerjisi santralleri var;
Naturel Enerjinin %100 bağlı ortaklığı olan Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş, 2015 yılında Türkiye’de Güneş Enerjisi Sektöründe büyük bir yatırımcı olmak ve yüksek kalitede EPC hizmetleri sunmak amacıyla uzmanlaşmış yönetim kadrosu ve personeli ile faaliyetine başlamıştır.
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş, yurtiçinde %100’üne sahip olduğu 33.79 MWp kapasiteli toplam 30 adet Güneş Elektrik Santrali ile sektörde üretim tarafında da yerini almış ve EPC faaliyetleri kapsamında özellikle öztüketim amaçlı Çatı Güneş Santrali kurulumları ile kendisine önemli bir yer edinmiştir.
“Yenilenebilir Enerjinin, özellikle Güneş Enerjisinin, kısa sürede diğer geleneksel enerji kaynaklarının yerini alabileceğine inanan Esenboğa ve Naturel Enerji, daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya için güneş enerjisine yatırım yapmaya var gücüyle devam etmektedir.
en son finansal raporu;
https://esenbogaelektrik.com.tr/wp-c...6.2020-BDR.pdf
Not: Güneş enerjisi yenilenebilir olduğundan devletin alım garantileride mevcut.
yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmayıp, şirketin sitesinde olan bilgilerdir.
Ne zaman borsada işlem görecek bilen arkadaş yazabilir mı?
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahminlerime gore ayin 8i veya 9u gibi islem gormeye baslat diye dusunuyorum.
İslem gormeye baslayinca da kac tavan yapacak sorulari gelmeye baslayacak herhalde. Ben bu sahneleri daha once defalarca izledim:)))
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ne kadar verir acaba ..lot miktarı fazl bu sefer..birde tek hesap...200 civarir verir mi acaba
CPH2009 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben kendi adıma 300 lot ile 500 lot arasi bekliyorum.Sonucta 200 milyinluk bir halka arz.Tek emir giriliyor.Eskisi gibi 20 heaaptan emir girmek yok.
Yarın saat:18.15 den sonra öğreniriz
Hayırlısı bakalim
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
136 lot gelir diyorum...
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Derinlik görebilen arkadaş var mı 113.200.570 alış görünüyormuş emir sayısı kaç acaba görebilen var mı
24.000.000/208.371 ile şu an maksimum 115 lot diyebiliriz sanırım.. Tabii bu mkk sicil numarası olayından haberdar olmayıp 3-5 hesaptan deneyenleri gözardı edersek.. Bu işin daha yarını da var..
Merak ettiğim bir şey var atıyorum kişi başı 75 lot düştü ama ben halka arzda 50 lot alım talimatı verdim ne oluyor bu eksiklik? Katılamıyor muyum? Beni çıkarıp kalanlara bir daha mı dağıtmaya çalışıyor?
Yanlis biliyorsunuz. 24milyon lot icin 100bin yatirimci basvuru yapti diyelim. Yatirimci basina 240 lot dagitilir.
200bin yatirimci basvuru yaparsa 120lot dagitilir. Onemli olan kimin ne kadar basvuru yaptigi degil. Kac yatirimcinin basvuru yaptigidir!!!
Siz bennce biraz mantikli dusunurseniz cozersiniz.
O zaman benn size bir ornek vereyim kendi tezinizi kendiniz curutun.
Ben ciddi yatirim yapacam ve 50milyon lot alim talimati veriyorum. ( her ne kadar sistem tek kalemde bu talimati kabul etmesede, ettigini dusunelim) benim verdigim oranla sizin verdiginiz orani karsilastirdigimizda size hisse senedinin verilmemesi lazim.
Hatta kimseye bisey kalmamasi lazim:)
Halka arzda sizin dediginiz yontem cok fazla talep olmamasinda olur. O zaman kim be kadar talep yazdiysa o kadar alir. Ama talep mevcut halka arz senet sayisindan fazla ise oncelik sirasina gore tum katilimcilara 1er lot dagitilir, sonra 2. Lotlar, 3. Lotlar derken tum lotlar bitene kadar bu sekilde dagitilir.
Fade de hatirlarsaniz kimilerine 32 kimilerine 31 lot geldi. İste bi anlattigim dagitim sistemine goredir. Bipmediginiz seyler icin kesin yorumlar yapmayin. İnsanlarin vebalini alirsiniz. Allah korusun.
KAP açıklamasında "Sabit fiyat yönteminde tek fiyat girilebileceği için Borsa İstanbul Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde dağıtımda fiyat önceliği söz konusu olmayıp, zaman önceliği kuralı geçerlidir." ibaresi bulunmaktadır.
Kaynak: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/877111
Orantısal olarak dağıtım yapılır dediğim konu Sn.VAHİRA nın söylediğine katılıyorum demek istedim. üstte alıntıladığım mesaj.
Yani senin yapmaya çalıştığın hesabı anlamadım 50milyon lot talep eden le benim talep ettiğim lot miktarı felan :))
Ayrıca burda konuştuğumuz konu vebal alacak bi konu değil, kimseye al veya alma demiyoruz.
yanlışınız var iyi araştırın. 1 milyon lot isteyenle 10 bin lot isteyene aynı lot verilmez. orantılıdır. yatırımcı sayısı önemli değildir. Ha birde talep tarihi ve saati önemlidir. İlk önce talep edenler her zaman 5-10 lot fazla alırlar. Zamanın önemli olmadığı alımlarda da fiyat önemlidir. Verdiğin fiyata göre daha çok lot verilir. Bunda zaman önceliği, sabit fiyat var.
Bazı arkadaşlar amatör ama kendilerini çok bilgili zannediyorlar.
Talep kaç çıkarsa hisse sayısını ona bölüp herkese eşit verecekler. Neyin tartışmasını yapıyorlarsa anlamıyorum.
arkadaş lar net konularda kendinizce fikir yürütüp gereksiz yazmayalım,
bu halka arzda orantısal dağıtım yok, tolan hisse sayısını mkk bazında toplam talebe bölüp her mkk sahibine aynı tutarda lot verecekler( kusurattan dolayı 1 lot fark edebilir)
bu arada diğer halka arz olan kontrolmatik te ise orantısal dağılım olacak
dün itibarı ile talep sayısı 208.371 deniyor kuşlu sitede,
değişikliği bilmeden yine birden fazla hesaptan başvuran yada bildiği halde şansını zorlayanlar olabilir kusurati atip 200.000 mkk talep desek
24.000.000 lot : 200.000 mkk = 120 lot civarı olur
Vahira milletin aklını karıştırma. Esen de oransal dağıtım söz konusu değil, aynı ardyz papil bayrak dnisi fade arzlarinda kullanılan yöntemle arz edilecek. Zaman önceligi miktar önceliği yok.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.