takma boş ver.. şeytan şaşırınca derler.. takıl kafana göre. evet doğru ben grafiği dikkate almıyorum ama alan çok olduğu için sürekli paylaşım yapabilirsin. sonuçta tecrübeli bir oyuncusun
Printable View
ilk direnç bile çok yukarılarda. 1489.39 ama direnç takip edilecek bir gün değilki. yukarısı çok boş çünkü yanıltır. en sağlamı destek üzerine oturup al ver yapmak. ilk destek 1479.19.. sonra yadığım gibi 1474.56. bakın bu rakam şakaya gelmez. çünkü altında bin puanlık bir boşluk var
xu030__ bugünkü piyasaya göre bu saatte olası hızlı alımlar sonucu yine şişip nefes nefese kalır. ama son yarım saat her türlü sürprize açık olacağını düşünüyorum. bol şanslar
xu030__ hızlı, hızlı, yükselirsen nefesi böyle eksozdan alır verirsin:) ama dünkü o kadar dayağın üzerine böyle bir performans bence başarı. çünkü hala ateş hattına girmedi. bundan iyisi şamda kayısı...
GARAN__ eğer piyasayı buna göre değerlendirmiş olsaydık helvayı yemiştik. yine kafasına göre takılıyor. ben bir daha hatırlatayım. 8.43 bu rakam çok önemli kırması durumunda piyasayıda peşinden sürükleyebilir. önümüzde günlerde yani. bugün ıslayan kazıyan yok
olayı günlük olarak değerlendirerek long yaparak kazananlarda oldu. çünkü oyun uzun zamandır al sat a oldu ve böyle devam edeceğe benziyor. evet piyasa zayıf. buda zaten grafiğe bakıldığında yukardan aşağı salmasından belli oluyor. ama bunu sürekli devamda ettirmiyorlar. yani göstererek ne alıyorlar nede satıyorlar. kumar işte.
dikkat edilirse 30 endeksi ile viop endeksi bir birlerinden çok farklı hareket etmiyorlar. bende zaten 30 endeksini sigorta olarak kullanılabilir amacı ile paylaşmayı düşünmüştüm. ayrıca eğer borsayı alacaklarsa bunu 30 ile alacaklarını, satacaklarsada 30 ile satacaklarını düşünmemdendi. tabii hisse bazında farklı hareketler görülebilir. buda takip edilen hisse üzerine yoğunlaşarak anlaşılabilir. piyasa öyle olmuş, böyle olmuş, hiç bir önemi yok. bunlarıda yazarken kesinlikle akıldanelik yapmıyorum. yanlış anlaşılmasın. olayın aslı bu... bunun böyle olduğunu, olmadığını, eski oyuncular zaten biliyor. eh işte laf olsun:)
spor olsun diye X30YVADE__
destekler
1506.00
1506.75
1512.75
1516.25
dirençler
1522.75
1527.50
1529.75
1531.75
destek ve dirençlerin sorunsuz işleyeceğini düşünüyorum.. nasıl çalışacağına gelince, onuda top ayağına yakışan bilir. bol şanslar
xu030__ bugün bi numara olmaz çok gıcık bir piyasa olur diye düşünüyorum. aheste tahteravalli
XU030__ satış baskısındanda kurtulamayız, ateş hattınada girilmeden seansı kapatırız diye düşünüyorum.. xu030.. ateş hattı 1479.19
XU030__ işkembeden atmaya gerek yok. satış baskılı kapatacağını tahmin ediyordumda, bu kadarını bende beklemiyordum.
XU030__ destek 1463.47 kırılmadıkca satış sorunu yaşanmaz diye düşünüyorum. bu desteğe sırtımızı yaslayarak al ver yapabiliriz. kırılırsa kıçımızın üzerine otururuz:) bol şanslar
xu030__ endeksi yukarı almaya başladılar ama, bende saat henüz erken olup yukardan çakacaklarını düşündüğüm için, çok fazla satmasalardı bari diyorum. başkalarını bilmemde ben endekse hiç olumlu bakmıyorum
Endeksin dibi neresi teknikçi dostlar?
sayfada benden başka yazan olmadığı için cevaplayayım istedim ama, sorunuzun bende cevabı yok
XU030__ saat henüz erken olduğu için her türlü hareketi çekebilirler ama alımların ciddi olduğunu düşünüyorum
15 dakikalık peryottaki grafiğin 17 hazirandan bu yana short ısrarı devam ediyor..
https://i.hizliresim.com/neancpc.png
çoğu kişi dikkat etmez belki ama takip etmekten ne zarar gelecek kafanızın bir köşesinde dursun zarar etmezsiniz ...
https://i.hizliresim.com/3pwm73s.png
XU030__ kapanışa baktığımda insanın içinden bundan iyisi şamda kayısı demek geliyor. hatta cuma gün gaplı artı bir açılış bile sürpriz olmaz ancak, pala her zaman şapkadan tavşan çıkartacak yeteneğe sahip olduğu için görelim bakalım diyerek perdeyi bir günlüğüne kapatalım. bol şanslar
GARAN__ benim en çok tedirgn olduğum rakam 8.43 kırılması idi. dün kırdı tekrar aldılar bu gün yine kırmış daha yeni görüyorum. bir haftaya yakındır piyasadan ayrışıyor ama garan bu bellimi olur piyasayıda peşine takıverir. valla ben şok! halbuki 30 endekside ne güzel duruyordu
W. Arthur Ward der ki: iyimser insanlar problemlerin farkındadır ama çözümleri de bilir. zorlukları görür ama üstesinden gelineceğine de inanır. olumsuzlukları yakalar ama olumlulukları da vurgular. en kötüye açıktır ama en iyiyi de bekler. şikayet etmek için nedeni vardır ama gülümsemeyi tercih eder.
Bayram öncesi son maçın yorumunu alalım , oyun başlamadan .:) Bu arada iyi Bayramlar:wave:
Amaç farklı bir bakış açısı önermesi ve tecrübeden faydalanmak :)
XU030__ destek 1470.95.. aşağıda bayağı bir boşluk olmasından dolayı bayağı bir tahteravalli yaptırırlar diye düşünüyorum. direnç 1488.16 bu arada bir süre gider geliriz. bol şanslar
xu030__ tam bir asansör piyasa izleyeceğimizi düşünüyorum. iner çıkar eğleniriz:) al sat piyasası oldu ama endekste bir sıkıntı yok. desteğimiz aşağıda olduğu için ara, ara, korku satışı verebilir olmaları normaldir. bol şanslar
xu030__ olası tekrar yukarı hareketler gelebilir olmasına rağmen, endeksin satış baskısında kurtulamayacağını düşünüyorum. umarım destek 1470.95 kırılmazda haftaya yükseliş beklentimiz devam eder. bol şanslar
xu030__ bayram üzeri biraz daha net yazayım istedim. ama bu benim düşüncem. her koyun kendi bacağından asılır çünkü..
gelelim 30 endeksine.. 1470.95 kırılmaması gereken destek olarak tesbit etmiştik ama o kırmasına rağmen göstererek satmak istemediklerinden dolay tekrar toparlayarak almaya başladı. bana hiç inandırıcı gelmiyor ve saat henüz erken olduğu için gel, gel, yaparak yukardan satacaklarını düşünüyorum. bol şanslar
bayram şekeri olsun ağzınız tatlansın diye... ama hala çuval ağzı açan varsa ben ne yapayım:)