memetabi :) bu kadar kafamızı zi.tin :he: finans olayını siyasete mi getirdin sonunda :kahkah:
Printable View
Şimdi mehmedabi borsa ucuz mu diyor pahalı mı diyor anlayan beri gelsin..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vallada öyle memetabi... yerli maybach lerle direniyoruz :he:
Karkas et için beslenen hayvan maliyeti başka süt için başka.. olayın içine süt girince yem olayında seçici hatta ve hatta her hayvana ve grubuna farklı yem reçetesi verilir..
Genelde süt için süreklilik önemli olduğu için daha maliyetli..
Verimi düşen inek karkasa vermek kimi zaman çiftçi borç kapansın vs adına olur..
Çok farklı bir olay..
Süt ten peynir işine gelindiğinde emek ve sevkiyat ta girer işte burada mesela pnsut ambalaj vs aracılar yüzünden adam akıllı kar edemez kar başka şeylere gider..
Ama karkas ette neredeyse sevkiyat olayı yok..
Etten sucuk vs olayına gelirseniz süt e göre maliyet ve sermayesi aşağı çekilebilir ve sürdürülebilir olur..
Ziyan etme riskin çok az..
En kötü kavurma yaparsın..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün bari konuşmasaydi. Yine aynı şeyi söylemiş. Ya haberi yok halüsinasyon görüyor
İphone 13 pro max 41 bin tl memedabi dış odaklar böyle saldırıyor bize..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Milletin bahsettiği ciddi ciddi peygamberleşme ve akiliyetten yoksun hale geldiğini düşünür oldum...
Bakalım kim çıkacak kral çıplak diyecek..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yav Ağa verrdik valizi tarağı falan birşey mi kaldı nedir..
Hala ağrısını çekiyoruz..
Tam veremedik galibaM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünya İktisat kitabında ismini okuyacağız..
Yanarım ona yanarım..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnsandan Tanrı olmaz.
Sonu yıkım.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/d6o7ycy.jpg
yeni model falan geçin kardeşim.
model burnumuzun dibinde.
ankarada oturuyorsan tandoğan durağının biraz yukarısında.
o kadar okudum, daha iyisini görmedim. rabbim razı olsun her yaptığından.
ama bu dinbazlar bana neler neler etti. ne kadar hakkımı gasp etti. çok naif biriyim. hiç birine kötülüğüm de olmadı. hepsinden daha dolu cv sahibiyim ama işte kemalistim :)
TOKİ 22-23 ARALIK 2021 29 İLDE 307 MUHTELİF ARSA MÜZAYEDESİ
https://emlakmuzayede.com.tr/tr-TR/m...21&pageIndex=0
Toki arsa-tarla fiyatlarına yön veriyor.
YTD
https://i.hizliresim.com/o8us2xc.jpg
Papaz geri geliyor
Yeni “Türk Ekonomi Politikasının” meyvelerini toplamak amacıyla faiz indirimine 3 ay ara verildi. Ocak, Şubat ve Mart aylarında faiz indirimi yapılmayacak.
( Turkey’s Economy Channel )
Papaz ABD de enflasyona dayanamayıp tr deki hayatını özlemiş abi buradan TOKİ'den ev bakıyor maaşla ekonomiye can vermeye geliyor
memetabi:) bırak bu grafları falan filan :he::he: paranın dibine dibine vurcaaz mı vurmicaaz mu ..onu yaz :rules:
Yarın kırmızı mı yeşil mi?
Bak 3 oldu sorduğum ..korkma..cugap ver yahu ..ceza kesmez kimse sana ..raat ol :)
memed abiyi papaz yapıp versek olmamı...
Saygılar
Yanlış hesaplamadıysam BIST100 halka açık miktar 550 milyar TL veya 35 milyar dolar civarı. Ekonomide çok bir ağırlığı yok aslında. Yani yerli yabancı traderlerın parası haberleri etkiliyor ama büyüklük oldukça azalmış.
Döviz kuru, dövizli mevduat, krediler, sendikasyonlar, cari açık veya fazla, enflasyon daha önemli veriler.
Ondan daha önemli olan ise geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, işsizlik, sosyal huzursuzluk vs.
Güven gelir ise yabancılar borsa dışı veya borsadan bir şeyler belki alır. Ortada güven yok, belirsizlik ise çok fazla. Gözünü karartan bir yatırımcı bekleniyor belki.
Aha memed kırsoy ralli dedi. Boğalar iyi bir düşünün derim. Memed abi hep yek atmasıyla meşhurdur.
Muahhaaa, psikolojik yas süreci başladı demek.
Yeterki bunlar gitsinde şey nolursa olsun moduna girdiler.
Bizim ülkenin sorunu 7 sinden 70 ine herkesin siyaset e bulaşmış olması,
sanıyorlar ki bunnar gidince herşey düzelecek.
halbukisi öbürü gelince bu seferde berikisi aynı şeyi söylüyecek. Yeter ki bunlar gitsinde şey nolursa olsun.
Burada tek ortak noktamız
A partisinin de B partisininde iktidara geldiğinde vatandaşın diyeceği laf. bunlar gitsinde şey nolursa olsun.
arkadaşlar şu investingin alarm sistemi güzel de bist verilerinin 15 dakika gecikmeli gelmesi sıkıntı, bu sorunu aşabilen varmı? android telefonda zborsa kullanıyorum alarmı dandik, bazen çalışmıyor, çalışsa bile ses çalmıyor. alım yeri geldi mi diye gün boyu ekran bakmak zorunda kalmayacağımız bir yol yokmu?
Ben de - bir şeyci olmamaya çok çok özen gösteren birisiyim ama illla ki bişeyci ol derlerse Atatürkçü olurdum, dindar arkadaşlar şöyle böyle sızlanır şikayet ederlerken zaman zaman hak verir gibi olurdum, ama yaşadığımız yıllar (2016 vs..) gösterdi ki diyaneti kurarak, zehir yuvası bazı oluşumların önünü keserek ne kıymetli hizmetleri olmuş.
Ekonomi ise ekonomi. üretimse üretim. gelişme ise gelişme. Dış borç da ödemiş, ülkeyi de büyütmüş, hizmetleri çok.
Allah razı olsun, mekanı cennet olsun kıymetini herkes bir gün anlasın inşallah.
Abi Venezuela da marketlerde dolar geçiyor 1 elmanın kilosu 6 $
Arjantin borsası bizi ikiye katlanmış dolar bazli.
Xbank usbaz grafik tüm dalgalar dibi kirmasiyla Tamamlanmis gözüküyor. Xbank TL graf cuma net breakout ve 2. Dalga geri geldi .. 3 başlayabilir. Kendi fikrimdir.
VOB yapmayın hayatınız kayar
Teknik analiz diye birşey yoktur...
Tabiki ilk başlarda yalancı bahar olur, bknz. Bunlar ilk geldiğinde de olmuştu, sonrası işte görüyorsunuz yılanoğlu bazlı bist grafikisinde
Bu 50 yıldır bu şekilde belki de daha fazla
İç minnaklar bu şekilde sömürüyor Türk halkını yıllardır dır, paramız pul oldu halen siyasetten medet umuyoruz.
Yok bu gitsin, öbürü gelsin
her gelen bizi ütüyor diyen yok
Çoğu yerde artık kameralar var, güvenlik var ama yine de insanlar görünmem ya da yakalanmam deyip hırsızlık yapıyor, TV'lerde gösteriliyor.
Arsen Lupen, Ocean Eleven vs tipi aklıllara durgunluk veren dolandırıcılık/hırsızlık çok az, o kapasitede kişiler için ülkede daha kolay yollar var belki.
Yazın turistlerinde gelişiyle süt peynir vd bulma sıkıntısı çekebiliriz
Çiğ sütteki fiyat artışı üreticinin cebine girmeden eridi
- Yeme yapılan zamlar süt yem paritesini düşürdü, çiftçi yine zararda.
- Sencer Solakoğlu’nun başkanlığını yaptığı TÜSEDAD’ın süt ve et konusundaki uyarısı mutlaka dikkate alınmalı
İşte o uyarı
https://twitter.com/tarimyazari/stat...kOmNbctVA&s=19
kardeşim atatürkçülük vs kemalizm çok tartışılır ama atatürkçülük sanki 1980 darbesi sonrası abd dayatmalarının bir sonu gibi. ama kemalizm böyle bir ruh ölemez, ölmemeli.
http://melburn.bk.mfa.gov.tr/Mission...nfoNote/218747