Cuma günleri genelde borsanın düşme günü. Her 10 cumanın 90 u ya düşmüş, ya yerinde saymış.
Bütün hisseler için geçerli bir kural haline geldi.
SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Cuma günleri genelde borsanın düşme günü. Her 10 cumanın 90 u ya düşmüş, ya yerinde saymış.
Bütün hisseler için geçerli bir kural haline geldi.
SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BİST 30'da en ucuz kağıt
Aklıma bir çırpıda uzun süre aynı fiyatta kalıp bir anda fiyatlanan şu şirketler geldi:
Tupras 80.den 160.a
Sisecam 7.50.den 16.ya
Eregli 16.dan 28.e
Thyao 12.den 28.e
Örnekler çoğaltılabilir. Anlık yazdığım ve takibimde oldukları için bunları yazdım. Emregunes dostumuz teknik olarak trendi takip ettiğini ona göre al sat yaptığını söylemişti. Geriye yaslanıp baktığımda çok işin içine girmeyip durumları değerlendirerek yatırım yapsak epey karlı çıkarmışız diye düşünüyorum. Misal pandemi başlangıcı sağlık, ilaç şirketleri al; dolar artınca ihracat kağıtları al; petrol toparlayınca tüpraş; otomotive talep var iken otomotiv sektöründekileri al; pandemi bitiyor havacılık al gibi gibi...
Geçmişteki yaşananlar geleceğe ışık tutabilir. Yeni akım ne olabilir? Enflasyonist ortam, artan nominal maaşlar sonucu gelecek harcamalar ve umuyoruz olur online bim marketin genişlemesi. Bunlar yeni bir perakendecilik trendi oluşturabilir mi?
Ekonomist Steve Hanke'nin twetinin tercümesi. Haklı değil mi? Bence de yüzde 100https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b426c2000b.jpg
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herşeyin yüzde 100 arttıgı bir dönemde Bim'in karları da 2 ye katlandığını göreceğiz. ilk etapta hasılat 2 kat olacak.
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bilanço tarihi ne zaman bilgisi olan var mı?
5,35 dolara gelince satış geliyor. 5 dolardan gene alıyorlar. Adamlar sadece bu al sat ile iyi para kazanıyor. 5,35 solar üstüne atarsa rahatlar diye düşünüyorum
Artik silkelen bimcim seni bekliyoruz
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2022 temettü hakkinda ne zaöan bilgi gelir
71,50 altına indirmemeye çalışıyorlar..zaten bugün kademelere bakınca yoğun işlemler hep onun üzerinde oldu..
66 ları tekrar görürse fakir fukara sevinir
bank of günlerdir en iyi alıcı..sene başından bu yana da 1 aylık sürede 3.5 milyon lot almış..artık hareket yapması lazım çok oyalandı buralarda..
Borsanın ne olup olmayacağını hiç bir küçük yatırımcı bilemez
Patron alımları durdurdu yan tahtadan beter hale getirdiler koskoca Bimi.
bu ülkede ne yazışmalar oldu ne ses kayıtları çıktı fakat kanunu kendileri için koruyanlar herşeyi örtbaş ettiler
bim in a101 in yazışmaları doğal arkadaşlar bunlar belirsiz piyasada yaşanır sadece bu sektörlerde olmaz otomotiv inşaat vs vs her sektörde de olur
ceza ile bunlara haraç kesiliyor başka bişey değil ülkeye yatırımcı girmiyor bim deseki mağza kapatıyorum ne olacak onca çalışan bim asgari de maaş vermiyor
bakkallarda ürünler ucuz mu örnek verirsek karşımdaki bakkalda elma 16 tl bimde 7 tl saçma sapan sebeplerle firmalara çökmeye gerek yok
ne 70'miş arkadaş ya.
Bu nasıl bir kısır döngü dür 2 seneyi geçti 74 maliyetle ana paramızı alamadık her şey 2 ye3 e katladı .......
Uzun vade yatırım yaparken hissenin dolar bazlı geçmiş grafiğine bakın. Kazandırıyorsa hisseyi alın. Yoksa gerek yok. Dolar, altın alın yorulmazsın ,yıpranmazsın.
Uzun vade yatırımcı olacaksanız yeni bimler bulun , sermayesi düşük olsun . Yani büyüme potansiyeli olsun. Ben burada yazmam ama güzel yeni potansiyelli hisseler var.
Yoks yabancı oranı 39 a düşmüş borsada , uzun vade yatırımcıyı bu tarz ağır tahtalarda yorarlar.
Bim e özel olarak konuşursam dolar bazlı grafikte, dipten al tepeden sat yapın geçin. İstiyorsan gene hep biriktir ama al sat ile de lot arttır. Kimse satarsam sonra uçar diye düşünmesin. Borsalara her sene mutlaka 1-2 kez satış gelir. Bim de zaten belli bir yerde hareket ediyor. 2400 endeks seviyesindeki rakamı belli. Globale satış geldiğinde ne olacağını oranlayınız. Bu tüm bist 30 hisseleri için öyledir.
Dostane yazıyorum kimseyi mutsuz etmek için değil.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gecen sene temettüyü 3 parca verdi 2 sini aldim bu sene haber yok daha
verip vermeme konusunda
aracı kurumlar hedef fiyat yükselttikçe hisse fiyatı baskılanıyor..
Grafikte son 1.5 yıla bakınca kabaca 60-70 TL fiyat bandında hareket etmiş. Yani ort. alım fiyatları 65 TL desek üstüne de %36 enflasyon koyunca yaklaşık 88 TL gibi bir adil fiyatta olması lazım. Son çeyrekte ceza sebebi ile zayıf gelecek bir bilanço olacak ama , benim fikrim 2022 ilk çeyrek bilanco oncesi 90 liralara gitmesi gerekli. Bu benim min. olması gereken fiyatım. BIM ın bu yıl kimseyi üzeceğini sanmam. İlave bir ceza vs. olmazsa tabi.
Ama uzun vade için yorumum aynıdır. Dolar bazlı çok fazla direnç tepesi var. Oralara geldiği zaman satıp çıkmak gerekli bana göre.
bimin en cok sattigi temel gida, icecek gibi kalemlerde yuzde 100 e yakin fiyat artislari olmusken, cironun nominal artis orani kac olur? Bunca zama ragmen talepte azalma endisesi olmayan kac sektor var?
Hesap basit ama ihtiyac duyulan adam gibi hazirlanmis analist raporlari. İcine "baz etkisi, kuvvetli katalizor vs" bir suru suslu laf koyup hedef fiyat vermek neye hizmet eder? Yaz oraya bimin cirosundaki mal kalemlerinin agirligi şu, tasari halindeki yasa aynen kabul edilirse cirodaki kaybi şu olur; asgari ucret, enerji-akaryakit fiyat artislari faaliyet giderlerinde şu kadar daralmaya yol acabilir.
Aslında değerleme işi biraz farklı. Analistler bilançolara bakıp üzerine gelecek ile ilgili tahminleri de katarak bir değerleme yapıyorlar. Fakat bu hedefler bizim gibi kırılgan ülkelerde tutturulması çok zor.
Normal şartlarda asgari ücret artışı ve bu kesimin bu artan maaşı ağırlıklı gıda ürünlerinde kullanacak olması, artan enflasyon ve gıda fiyatlarının yükselmesi marketler için çok büyük artı. Ama ülkedeki denge ve dinamikler de çoğu olumlu işi baltalıyor
yarın biraz daha düşse de takviye yapsak ,düşmese de önemli değil canı sağ olsun
Bu tarz hedefler çok ucu açık oluyor. Tamam 115 dedin de ne zaman onu da demeleri lazım. Mesela 3 ayda ,6 ayda olacak gibi öngörü lazım. Bir de bazı kurumlar hedef verip o hafta elimdeki malı boşaltıyor. Zaten adamın yukarı hedef verme sebebi mal boşaltmak. Ak yatırım bunu yapar demiyorum ama ben artık güvenemiyorum bu kurumlara.
Yoksa ben de 200 lira diyorum. Sonuçta bu enflasyon ile bir gün olacak. Ama ne zaman?
Pazartesi yazdığım gibi 5,35 civarından salı günü satış geldi. Bugün 5,15 dolar. Yarında satış bekliyorum .Demek istediğim al sat yapma mantığı bu. İsterseniz elinizdekinin %20-30 ile de bunu yapıp lot arttırın. Tamamı riske girmemiş olur. Tabi tercih sizindir.
ya da şöyle düşün. hepsinin elinde mal birikti zamansallıkla maliyetler yükseliyor. dolar bazlı ise zarar ediyorlar. bunu ortadan kaldırmak için hisseye ilgi çekmeye çalışıyorlar. Yani zamanı onlarda bilmiyor bir an önce olsun diye rapor yayınlıyorlar. (bimas özelinde yazdım bunu)
Ellerinde evet mutlaka mal var. Ama yukarı aldıklarında yabancı satışı geliyor. Tahtada da yabancının bariz lot ağırlığı var.
Ya ellerindeki mal için çıkartmaya çalışacaklar ve satacaklar, ya da yabancının mal çıkması için rapor yazıyorlar. Akyatırım da endeks 2400 lere giderken yabancılar ile beraber her fiyattan tahta tahta hisse alıyordu. O yüzden yabancı için yukarı fiyat verildiğini düşünüyorum.
O yüzden de bu tahtada tekrar yabancı alımı olmadan baskı olacak. Çünkü hakim onlar.
sanki savaşa biz gireceğiz.. iyice suyunu çıkardılar
tek sorun temettü. cezadan dolayı kesinti yapacaklarsa iyi çünkü şu an fiyat tamamen hiç vermemesini fiyatlıyor. (bence)
yk ne zaman toplanıyor?
yargı kararı olumlu çıkarsa ertesi gün 100 üstü açar :oleyo: seneye de 12 lira temettü verir. hayaller paris tabiki.