iştirak var mı burda :)
Printable View
Ekip sattı galiba...
Ben 24.28 - 24-40 aralığından ekleme yaparak portföyün tamamını buraya aldım.
Pusuya yattım.
Güzel bir haber gelirse çi köfteye beklerim.
YTD.
Şirketin 2022 3. dönem Faaliyet raporunda yeni fabrika yatırımı ile ilgili aşağıdaki açıklama var... Yıl sonunda tamamlanacak denilmiş....
Şirket; Havacılık Organize Sanayi Bölgesi’nde (HAB) tahsis edilen arsa üzerine “Hassas Döküm†bölümünü
taşımak üzere fabrika binası inşaat yatırımı yapmaktadır. 2021 yılında fabrika binası inşaatına başlanmıştır.
İnşaatın tamamlanma ve ruhsata müracaat edilme süresi yıl sonu olarak revize edilmiştir. Bu gecikmede
maliyet değişimleri yanında dünya çapında yaşanan olaylar sonucu tedarik zinciri kırılmasının, inşaat
sektöründe de yansıması olan hem malzeme hem işçilik tedarikinde, planlandığında öngörülmemiş olan
etkiler vardır. Makine teçhizat tedarikinde tedarik sürelerinde uzama daha fazladır. Makine ve Techizat
Listesinden İndüksiyon sistemi için 550.000 TL ön ödeme, 1600 KVA trafo için ise 500.468 TL ödeme
yapılmıştır. Fabrika binasının tamamlanma derecesi %60,14 olup, fabrika inşaatının tamamlanması için
çalışmalar tüm hızıyla ve sadece özkaynak kullanımı ile yapılmaya devam etmektedir
Gene buralar sahra çölü olmuş.
Halbuki azıcık bekleyebilene ileride çok güzel bir vaha var.
Fiyat bu haftadan itibaren yeni zirveler deneyebilir.
Şahsi beklentim ve düşüncemdir.
YTD.
27 Aralık da Genel Kurul varmış.
Bir Yılbaşı ikramiyesi verir mi acaba?
12 Aralık Pazartesi tavan olunca buralar tekrar dolacak.
Tarihe not düştüm.
Borsacı Dede,
Spek el atmıyor, bari sen hayrına bir el at.... :))
Yürü artık, kim tutar seni....
Artık kimse tutamaz, 50 li fiyatlar benim hayalim.
YTD.
Bu forumda herhalde bir tek ben kaldım.
Eyyyy, Spek...
Ben teek, siz hepsiniz....
Sen sağa iyi bak....
Yarın 51 geçer tavanları inşaALLAH
51 geçildi hedef direk 3 hane 100
Geri sayım kaldı 38 hane
Yeni tesis için 29.09.2023 tarihinde Yapı Kullanma İzin Belgesi başvurusu yapıldı ama yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen belgenin alındığına dair bir bildirim yapılmadı henüz. Umarım bir an önce işlem tamamlanır ve daha fazla gecikme olmadan yeni tesiste üretime başlanır.
Yeni tesis alanı:
https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/#ara...83029866218574
Hisse spk onayı geleceği gün tavan oluyor demekki birileri haberi yine içeriden almış. Onay geliyor hisse tabana gidiyor anlaşılan birisi haberi zamanından önce alıp haberi zamanında öğrenenlere basma hareketi yaptı
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nedir bu makinalardan çektiğimiz
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
23 nisan kutlu olsun
Vergi dairesine sunulan, Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosuna göre 12 aylık net kâr 250.102.314,71 TL. Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenen bilanço nasıl gelecek bakalım. Oradaki net kâr da 200 milyon TL üzeri olursa gayet iyi bence.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1281905
Bilanço güzel. Fiyatı uçuk kaçık değil. yeni fabrika beklentisi ve havacılık organizede olması güzel yerlere gelebileceğini gösteriyor. Beklenti olduğu sürece iyi yerleri hedefliyecektir. Havacılık kısmından iş almaya başladığı zaman farklı fiyatlamalarda göreceğiz.
%100 bedelsiz bölündü hisse 27,50 şuan ki rakam arkadtaşın söylediği.
23.10.2024 tarihinde alınan tesis.
https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/#ara.../1731574501754
Makim temel analizi: https://www.youtube.com/watch?v=aRED...JEsqH7&index=1
Sizi twitterdan da takip ediyorum. Ele aldığınız şirketler de genelde takip ettiğim şirketler oluyor. Bu konuda tebrik ederim sizi.
Makim de aynı şekilde yaklaşık 1+ senedir portföyümün yüz karalarındandır ama beni bıktıramadılar çünkü sizin de altını çize çize belirttiğiniz hassas döküm büyümesinin içinde olmaktan keyif alacağımı düşünüyorum.
Videonuz için de tekrardan teşekkürler. Daha da derine inebilirdiniz fakat yine de yeterli olmuş.
Bu arada şirketin yatırımcı ilişkilerini hiç sevmiyorum. Adama ne desek dümdüz hazır metinler yolluyor. Ser verip, sır vermemeyi arşa çıkarmışlar...
Şirketin vardiyasız 14-15 milyon dolar senelik cirosu var. Bu ciroyu 1500 m2 kapalı alanda yapıyor. Yeni fabrika 12500 m2 kapalı alana sahip. Şirketin hedefi 3 senede 3 kat büyüme ama iş aldıkça kapasiteyi daha da fazla artırma olasılığı var.
İş aldıktan sonra 40 milyon dolar hassas döküm cirosu elde etse ve %40 brüt kar marjı ile çalışsa kontrol geçiş sistemleri ile beraber fd/favök 4 lere düşebilir. Borsanın canlandığı ortamda small cap bir şirketin fd/favök oranı 12 olarak dikkate alınabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir..
"Şirketimizin büyüme hedefleri doğrultusunda hassas döküm bölümünün Saray OSB Mahallesi G5 Caddesi No 4 Kahramankazan/ANKARA adresinde yapılan yeni fabrika binasına, geçiş kontrol sistemleri ile döner kesme ekipmanlarının ise satın alınan Saray OSB Mahallesi B25 Caddesi No 3 adresindeki fabrika binasına taşınma süreçleri başarılı bir şekilde tamamlanmış olup faaliyetlerimiz söz konusu yeni adreslerimizde devam etmektedir."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1393410
En çok merak ettiğim bilanço ve faaliyet raporu bu olacak.
Şirket, ekonomik konjonktür nedeniyle 2024 yılı son çeyrek kârını (zararını) bu şekilde açıklamış. Türk savunma sanayi'nin önde gelen kuruluşları olan MKE ve Aselsan'ın tedarikçisi olması, 2025 yılının ikinci yarısında faizlerin düşmesiyle imalat sektöründe canlanma kâr marjlarında iyileşme getirir. Hassas döküm tekniğiyle üretilen ürünlerde kâr marjları yüksek, hasılatı büyük oranda hassas dökümden gelmekte ve yeni tesislere taşınmasıyla üretim kapasitesini üçe katladı.
İyi, her şey güzel de, bu şirket bu kapasite artışını(10 kat) mal yetiştiremiyoruz, çift vardiya gece gündüz çalışıyoruz, o bu şu diye yapmadı mı? Gel gelelim yaptı ve iş yapamadı. Bu nasıl bir gelecek planlamasıyla yapılmış iş ben anlayamadım açıkcası. Yatırımcı ilişkilerine sorunca da cevap yok. Faaliyet raporu zaten dökülüyor...