Tavan dan alıp tavandan satmanın ne kârı var 🤔
Arkadaşlar son bir senedir birçok halka arzlar var bunlardan hangilerini uv. tutmayı düşünüyorsunuz? Astor, gesan, alfas, europower, stddr, eksun, grtrk, kopol, cvkmd? hepsine yetişmek almak imkanız çünkü.
Son 5 halka arza katıldım hepsini sattım sadece Erpwr duruyor birde CV enerji var oda henüz işleme başlamadı lot az vermelerine rağmen iyi getiri bırakıyor düşen bu piyasada ne kadar böyle devam eder merak ediyorum
EUPWR da bugün isteyen aldı, isteyen de sattı, şu ana kadar 14.5 milyon lot işlem gördü, tavanda 5.5 milyon lot alış bekliyor, bir ara 2 milyon loto düşünce tavan çözülecek sandım ama doldurdular,
https://i.hizliresim.com/gy2vmq4.PNG
EUPWR bugün 7. tavanı yaptı, artık son halka arzlar bu kadar yapmıyordu,
https://i.hizliresim.com/cjd92by.PNG
Bugün bende alabildim.Suan ki fiyatı mevcut finansallarina göre pahalı gözükse de hızlı büyüme ile çok daha yukarılara gideceğini düşünüyorum.Daha önceki sayfalarda bir arkadaşın dediği gibi içinde hem bir Altaş hemde Astor barindiriyor yatırımlar bitince.
hala ky nın elinde çok miktarda 25 adetlik lotlar var..bunlar by larda toplandıkça çıkışı daha da güzelleşebileceğini düşünüyorum...yarın büyük ihtimalle tavanı bozar ama ardından hisseler el değiştirmeye başlar ve yeniden yoluna devam eder...yakından takip ediyorum...
yanlış bilmiyorsam (henüz izahnameyi okumadım...tam bir acemi ky gibi duygularıma göre hareket ediyorum..:kahkah: ) patronun 10 milyon adetlik ek satış hakkı var...bunun için de hissenin çok yukarılara gitmesi gerekiyor...bakalım piyasa bu güzel hisseye ne kadar çıkış fırsatı verecek ?? izlemeye devam...
Halka arz sırasında patron ek satışı yaptı. Normalde 45.000.000 sermaye artırımı, 5.000.000 ortak satışı ve 10.000.000 da ek satış vardı. Halka arzdabu 10.000.000 ek satış hakkı kullanıldı ve 60.000.000 lot satıldı ek satış ile şu an 60.000.000 lot var, piyasada Sayın Keko
verdiğin bilgiler için çok teşekürler dostum...arzı çok yakından takip etmediğim için ince bilgilerine sahip değilim...ek satış yoksa başımızda 10 milyonluk demokrasin kılıcı sallanmayacak demektir...buda bizi psikolojik olarak çok rahatlatır...
bu hamur daha çok su kaldıracağını düşünüyorum...önce elinde 25 adet lot olan ky lar bir ürkütüp kaçırılsın..ardından alan babalar sahne alsın...merakla izliyorum...
know dostum geçmişte alfası ilk tavan çözdüğünde almıştı..ben de hep büyük cesaret demiştim..alfas kısa sürede 7 kat çıktı...bilançoları da gittikçe güzelleşerek geliyor...bir çok üstad şu anda alfas çok ucuz diyor....:kahkah:
europoerin de yatırımları bir tamamlansın..borçları bir bitsin..o vakit güzel karlar yapmaya başlar...brüt kar marjı %32 idi geçen yıl...finansal giderlerden dolayı net karı azalıyordu...arzdan gelen bu nakit tam bir can suyu oldu...bu nakit ile güçlenecektir...
EUPWR tavan bozulup 78.70 e kadar satış yedikten sonra tekrar tavan oldu, 2.5 milyon lot alış bekliyor,
https://i.hizliresim.com/pk15vg2.PNG
Hakketen ne kadar satmak isteyen varmış
Kwon dostum yazdıklarımdan senin de europower aldığını tahmin ediyorum...acaba doğru mu tahmin ettim ??
Elbette Kekocan , europower olurda ben olmazmıyım burdan da güzel kazanacağız inşallah , yarın zor bir gün olacak sıkı tutunmak gerek kendi adıma , günü herhalukarda ıyı kapatırız bence ,, hayırlısı bakalım,, astorun,alfasın smrtg nın kaymağını yiyenler europower ın da kaymağını yıyeceklerdır ,, !!! Aldık beklıcez ya nasıp !!:halay: ,, başlasın halaylar :halay:
Gesan tabanladi 2-3 güne piyasa değerleri eşitlenir bu gidişle risk büyük seçim arifesinde terse getirdiler gesanda umarım burda aynısını yapmazlar %35 gesandayim gerisi nakit elim almaya gitmedi eupower.da uzun da kazandırırlar ama kısa da ortalık karışık kenardan izlemek mantıklı geldi..ytd
Şuan için göstergeler şişsede gelecek ilk çeyrek bılanço ıle hepsı makul seviyeye gelecektir, o zaman daha rahat fıyatlamalar görebılırız ,,!!
Şirket 1.çeyrekten sonra halka arz edildiği için maalesef şu anda gelecek bilançoda göstergeler bayağı şişik görünecek. Makul seviyeye inmesi ancak 2. çeyrek finansallarında görülür.
Şu anda (halka arz geliri sonrası) PD/DD:6, F/K ise kabaca 200 milyon kar gelirse 30 civarı oluyor. Bu hesaplamalar göstergelerin makul seviyeye inmiş hali. Ucuz değil ama aşırı pahalı diyemeyiz. Smrtg'nin F/K'sı 80 lerde.
İlk çeyrek iyi olsa da bilançoyu iyi fiyatlayacagi yer 6 aylık bilançosu olacak zira gem seçim bitmiş hemde yüzde 60 bağlı ortaklığı peak solar güneş panel üretim firmasının konsolide bilançosu kısa vadede iyi etkisi 6 aylık ve en iyi 2023 yılı 12 aylık bilançosunda olur, diye düşünüyorum. Yarın endeksin durumu, tahtaci ve 25 milyon lot halka arz sonrasi hiç satilmamış lot sahiplerinin tavrı etkili olacak gibi. Ancak endeks çok bozmaz ve büyük yatırımcı yüklenirse haftaya 10 Mayıs 2023 çarşamba gününe kadar tavan olup 130 a kadar gitse ne güzel olur -ki inşaallah olur.- Olmadı 100'u görse bari. Ama Sayın kwon'un yazdığı gibi kisa vade de asıl hareketin bence de CW Enerjide olabileceği kanaatindeyim. Yine inşaallah 130 TL'ye 10 Mayıs 2023 Çarşambaya kadar ulaşır veya en az inşaallah 100 TL'Yİ görür.
Yarın endeks ıyı olabılır ,Halkbank davası olumlu sonuçlanmış bu haber pıyasayı tutabılır , bizim pek pıyasa ile işimiz olmaz ama yinede olumlu olması pozıtıf yansıyabılr ,, pıyasayı kullanıp dökme şansları ortadan kalkmış olur ,,!!
Ek satış halka arz sürecinde yapılır veya yapılmaz. tahta işleme açıldıktan sonra ek satış hakkı kullanılamaz. Burda zaten patron ek satış hakkını hisse borsada işleme açılmadan kullanmış.
İzanhamede belirtildiği üzere Bir yıl boyunca şirket ortakları hisse satışı veya bedelli yapamaz, dolaşımdaki pay miktarını artıramaz.
Hayret, taban olmadı
40,60 maliyetli 25 lotuma 22 lot da bugün aldım, maliyetim 55 lira civarına geldi, dursun bakalım birkaç ay.
Şu kişiler arası virman yasağı bitse de 6 hesaptaki 150 lotumun hepsini bir arada görsem :) EUWPR yatırımcı profiline göre bakınca ağır abi olacağım tek yere toplayınca :yahoo:
taban olsaydı tabandan da alacaktım...ama olmadı...elimdekiler ile devam edecem...sermayemin bir kısmı gram altındaydı arkadaşlar onu bozuyorum...europowerden geri kalanları cwent de kullanmak istiyorum...bu yıl bilançolara da bakıldığında ne varsa onlarda var...