Biraz abartma huyum vardır 😊
Ben de mion destekli toplam adet olarak demek istedim ama eksik ifade ettim.
Sanırım 500+ Migros
150+ Mion
Toplamda 650+ adet mağaza beklentim var.
Printable View
Migros Ticaret A.Ş. 02-02-2024 itibariyle 3.160.462 m² kapalı alana sahip, 3.147 Migros, 156 Macrocenter ve 72 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.375 mağazayla hizmet vermektedir.
Sarıgazi zırhlı toptan market ilk kez geldim epey yoğun. Burayı alsınlar otoparkı yetersiz kalıyor ama :) alıp ismini tansaş olarak yapıp devam. :)
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 Şubat 2024
Halk Yatırım Migros Ticaret için hedef fiyatını 461,20 TL'den 604,60 TL'ye yükseltirken tavsiyesini 'AL' olarak korudu.
Migros'un büyüme beklentileri, çoklu kanal stratejisi ile süpermarket segmentindeki güçlü konumu, online teslimat işinin çeşitli taraflarında var olması ve 12,1 milyar TL'lik net nakit pozisyonu (kira yükümlülükleri hariç) ile sağlam bilanço yapısı beğenimizi destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. 2024 yılı için, enflasyonun sektör görünümünün temel itici gücü olmaya devam edeceğine ve yılın ilk yarısında yüksek seyredeceğine yönelik beklentimiz doğrultusunda; Araştırma kapsamımızda bulunan gıda perakendeciliği şirketleri için tahminlerimizde revizyona gidiyoruz. Bu doğrultuda; Migros için 12 aylık hedef fiyatımızı 461,20 TL’den 604,60 TL’ye yükseltiyor, ‘AL’ önerimizi sürdürüyoruz.
SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ocak magaza açılışları
Şirketimiz, ekli listede belirtilen 3 adet Migros, 11 adet Migros Jet ve kozmetik mağazacılığı formatında 3 adet Mion olmak üzere toplam 17 yeni mağazayı Ocak ayı içerisinde ekte belirtilen tarihlerde hizmete açmıştır.
31 Ocak 2024 itibariyle Şirketimizin toplam mağaza sayısı 3.368'dir.
Migros Ticaret A.Ş. 06-02-2024 itibariyle 3.158.603 m² kapalı alana sahip, 3.145 Migros, 156 Macrocenter ve 72 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.373 mağazayla hizmet vermektedir.
Kapanan Mağazalar da var...Yazlık bölgelerinden Seferihisar girişte 2 adet yan yana Migros vardı.
Ürkmez girişte de 2 adet yan yana denebilecek Migros vardı.(Buralara ilerleme biraz yavaş mı kaldı ne ÜRKMEZ a101,şok,bizim
2-3 yıl önce yok gibiydi...Ama rekabet hızlandı sanki....
Saygılar...
Şirketimiz, dünyanın en itibarlı çevresel raporlama platformlarından biri olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında; "İklim Değişikliği" ve "Su Güvenliği" programlarının her ikisinde de en yüksek not olan "A" notunu alarak ‘Global A Listesi'ne girmiştir.
Migros, her iki programda da en yüksek not olan "A" notunu alan Türkiye'deki 5 şirket arasında tek gıda perakendecisi olarak yer almıştır. Şirketimiz, iklim değişikliğiyle mücadele, su ve enerji tüketiminin verimli hale getirilmesi, sürdürülebilir tarımın desteklenmesi ve gıda israfıyla mücadele alanlarında 2030 yılı hedeflerine ve 2050 yılı karbon net sıfır hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.
Migros, önemli bir global başarıya imza attı
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
İklim değişikliğiyle mücadele, su ve enerji tüketiminin verimli hale getirilmesi, sürdürülebilir tarımın desteklenmesi ve gıda israfıyla mücadele alanlarında 2030'a endeksli hedeflerinin yanı sıra 2050 karbon net sıfır hedefine de emin adımlarla ilerleyen Migros, önemli bir global başarıya imza attı. Migros, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında gerçekleştirilen İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarının her ikisinden de en üst seviyeyi temsil eden "A" puanını alan Türkiye'den tek gıda perakendecisi oldu. Global A listesinde her iki programdan da "A" alan sadece 5 Türk şirketi bulunuyor.
Sürdürülebilirlik stratejisini iş yapış biçiminin ana eksenine alan Migros, aynı zamanda hem dünya kaynaklarına hem de finansal verimliliğe katkı sağlıyor. Sürdürülebilirlik etkisine İyi Gelecek Planı çerçevesinde tedarikçilerini de dahil ederek tüm ekosistemine yayıyor. Karbon ayak izini 1,5 derece senaryosu ile uyumlu şekilde, bilime dayalı hedefler kapsamında 2030 yılına kadar yüzde 42 azaltmayı taahhüt eden Migros, her yıl büyüyen bir şirket olmasına karşın son 3 senede yüzde 12'yi aşan bir azaltıma imza attı. 2050 yılına karbon net sıfır yolunda ilerleyen Migros, yenilenebilir enerji yatırımları ve iş birliklerine ağırlık veriyor. Migros, bu doğrultuda tüm elektrik tüketiminin 1/3'ünü GES yatırımları ile kendi üretme kararı aldı.
Karbon salımını yüzde 90 azaltan ve patenti Migros'a ait sulu soğutma sistemini yaygınlaştırma çalışmalarının yanı sıra düşük karbon salımı etkili soğutucu gaz denemelerini sürdürüyor. 10 yılı aşkın bilgi ve deneyimini 'Sürdürülebilir İş Ortakları Ağı' ile tedarikçilerine de açan Migros, dolaylı etki ile de olsa satıştaki ürünlerin karbon ayak izini tedarikçileriyle birlikte azaltmayı hedefliyor.
Migros'un kendi operasyonlarında sadece hijyen amaçlı kullanılmasına karşın su kullanımını 2030'a kadar yüzde 10 azaltım hedefi bulunuyor. Tüm operasyonlarında yeni teknolojilerle su tüketimini azaltan Migros, ayrıca suyun kirlenmesini de önlüyor. Su ihtiyacı açısından bölgesine göre doğru ürün üretilirken verimli sulama teknikleri kullanılmasına yönelik olarak çiftçilerde farkındalık sağlanmasını destekleyen Migros, mağazalarında olduğu kadar alım bölgelerinde de çalışmalar yürütüyor.
Entegre faaliyet raporu hazırlayan Türkiye'den tek gıda perakendecisi olan Migros, CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programının her ikisinden birden en yüksek not olan A alarak 'Global A Listesi'ne girdi ve böylece 5. Kez İklim Liderleri, 3. Kez Su Liderleri arasında yer aldı.
Migros Ticaret A.Ş. 08-02-2024 itibariyle 3.159.517 m² kapalı alana sahip, 3.147 Migros, 156 Macrocenter ve 73 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.376 mağazayla hizmet vermektedir.
Migros Ticaret A.Ş. 09-02-2024 itibariyle 3.161.166 m² kapalı alana sahip, 3.150 Migros, 156 Macrocenter ve 73 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.379 mağazayla hizmet vermektedir.:ok:
sayın CARİ, her gün yaptığınız bu paylaşımlı gerçekten çok değerli, bu bilgi paylaşımını daha verimli kılmak adına bir önceki günün mesajını alıntılayarak yazma imkanınız olursa rakamları pratik bir karşılaştırma imkânı buluruz. Derseniz ki, uğraşamam, sıkıntı yok. Paylaşımlar için teşekkür ederim.
Genel endekse göre de sektorel olarak da geride kaldı. Şuan 500lerin üzerinde olmalıydı bu endeks ve sektöre göre. Bu kişisel tahminimdir. Önümüzdeki günlerde pozitif ayrışmasını beklerim.
Davudiskender ortağın daha önce bir tahmini vardı, bilançoya 650ler dolayında gireceğine yönelik. Henüz bilanço tarihi açıklanmadı. Ama bu kez de yanılma olacak gibi... [emoji3]
Mion reklamları dönmeye başladı. 1. Yılına istinaden 70 mağazada %60-70'lere varan müthiş indirim haberleri ekranlarda. 160 liralık diş macunu 45 lira gibi...
Yazmasakta cizmesekte migros candir :)
Şirketimizin yılsonu bilançosu ile ilgili beklentiler mevcut....
ben 1,5 milyar tl civarı kar bekliyorum. bilançodn sonra şirketlerin yeniden değerlendirmelerindeki fiyatlarda artacaktır.
önce bilanço açıklanır. sonrada ramazan geliyor . gıda şirketlerinde hareketlenme olur....
Hisse fiyatı tahmini yerine direk oluşabilecek net karı, yani HBK rakamını tahmin ederek...makul bir FK ile...olası hisse fiyatı seviyelerini görebiliyoruz. :))
Mesela: Migros'ta yıl sonu kaydırılmış kar 6,8 milyara yükselirse...37,50 TL gibi bir HBK demek olur.
FK bandı 11- 19 arası gibi...son 5 dönemdir. Güzel bir oluşum.
Ortalamasını alırsak...37,50 TL HBK x 15 FK =563 TL gibi makul fiyat seviyeleri mümkün.
Piyasa şirketi değerlemeyi BIMAS'ta olduğu gibi biraz artırır ve 19 FK ile fiyatlarsa: 714 TL seviyeleri. :))
Yani hedef fiyat sallamaya falan gerek yok. Hesaplayabiliriz.
Oluşabilecek fiyat seviyeleri de belli...piyasanın keyfine göre. Önemli olan Net Kar yükselmeye devam etsin. :)
Hele hesabı bir de 2024 sonu kar rakamıyla bir yapalım. 1 yıl sonra 4 haneli seviyeler bile nasıl gayet mümkün olabilir...görebiliriz. Hiç bir müneccimllik, üstatlık, ukalalık taslamadan.
Ve eğer o seviyelere gelmezse de net görebileceğiz... nedeni şirketten mi kaynaklıyor, yoksa piyasanın uyuzluğundan mı? :wave:
9 aylıkta HBK 29.82 olduğuna ve son çeyrek de iyi geçtiğine göre yıl karı belirttiğiniz rakamın üzerinde gelir. Biz son çeyrek finansalları gelmeden aylar önce şirketin gidişatına göre hisse fiyatlamasına ilişkin tahminlerde bulunuruz ara ara. Bu da buradaki samimi muhabbetin foruma bir yansımasıdır. Şimdiki gençliğin tabiriyle makara yapıyoruz. Yoksa müneccimlik gibi bir iddiamız yok. [emoji3]
Ayrıca, paylaşımın için de teşekkür ederiz...
geçen yılın son günü migros hemenden spariş vermiştim. birde bugün verdim...
arada 21.300.000 kişi fark var yani günde ortalama 484.000 kişi kullanıyor sanal tarafı...
geçen yılın sonunda bu rakam 430 bin civarı idi.
Satışın 2 katı alış var. Endeks baskıdan kurtulsa 451deki direnci kırar gider. İştah yüksek bakalım gün sonuna...
Emekli abim bi destek atsa da karanlıkta 451.75 direnci üzerinde kapatsak [emoji3]
Kırar mıyım seni..
Ama yarın yüksek açıp bofa aldıklarını verebilir.Dolar bazında gördüğü önceki zirveyi test edecek (424 TL ye denk geliyor) Lafım al satçılara.. Yatırımcılar için bu kağıt satılacak kağıt değil. Alın unutun.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Estağfurullah, size yönelik demedim. Daha ziyade genelde düşük aracı kurum hedef fiyatlarına gıcığım.
Bu yüzden sizi de dediğiniz gibi düşük bir beklentiyle bile...çok daha yukarılarına, olası fiyat seviyelerine işaret ettim.
Zaten bu enflasyon muhasebeli bilançolardan dolayı net kar tahmin etmek zorlaştı ama şirketin önünün ne denli açık olduğu gayet net. Hem orta vade, hem uzun vade için şu zor dönemlerde kale gibi bir yer. :))
Üstelik bimas'a göre çok daha düşük FK'larla fiyatlanıyor ki...bu farkı da ileride kapatır diye düşünüyorum.
Velhasıl gereken tek şey...sabır ve sebat. :)
igros Ticaret A.Ş. 16-02-2024 itibariyle 3.165.191 m² kapalı alana sahip, 3.157 Migros, 157 Macrocenter ve 74 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.388 mağazayla hizmet vermektedir.
Takaslardan 522.678 lot daha ekleyen Citi, uzun aradan sonra 33.40 milyona çıktı hissede. Doce 5.99 milyon.
Bu ikilinin hissedeki zirvesini bilen ortak var mı ?
Piyasadaki 91.917 milyon lotun 40 milyonu bu iki yabancıda.
18.23 milyonu Emeklilik Fonları
7.82 milyonu iş
6.81 milyon Garanti
5 94 milyon Yatırım Fonları
2.61 milyon YKB
2.17 milyon TEB
1.87 milyon Ak
1.41 milyon Yatırım Finansman
1 milyon altı ise Oyak, Ziraat vs. devam ediyor.
Bu arada, bilanço tarihi de açıklanmadı halen?
#MGROS'un ise enflasyon muhasebesi uygulaması ile 2023 yılı sonunda 6.8mia TL parasal kazanç ve ek 2.3mia TL amortisman gideri yazmasını ve yılı nette 9.8mia TL kar ile kapatarak şu an 15.2 olan FK'sının 8.3'e düşmesini bekliyorum.
2024 yılında ise %45 enflasyon beklentim ile net enflasyon muhasebesi katkısının 6.5mia TL'ye çıkmasını, bu rakamın 2024 yılı ortalama aracı kurum beklentisi olan 7mia TL'lik enflasyon muhasebesiz kara eklendiğinde 2024 yılını toplamda 13.5mia TL kâr ve 6.1 FK ile kapatmasını bekliyorum.
Tarihi çarpanları ile karşılaştırdığımızda her iki Gıda Perakendecimizi de ciddi fırsatlar barındırdığını düşünüyorum.
Özetle;
2024 yılı sonu itibarıyla beklediğim çarpanlar ile bugünkü çarpanlarını karşılaştırdığımda #SOKM ve #MGROS özelinde %100 ün üzerinde getiri potansiyeli görüyorum.
https://x.com/omerhankrm/status/1758...f6mGFGF8Cmn8XA
https://x.com/borsadakiben/status/17...f6mGFGF8Cmn8XA
Çok mütevazi bir tahmin gibi geldi...
Ünlü & Co Migros’un 2023 yılı 4. çeyreğinde*1.236.000.000 TL*net kâr açıklamasını bekliyor. Beklentiye göre 12 aylık toplam kâr*5.469.799.000 TL‘ye yükselecek. Kurumun çeyreklik FAVÖK beklentisi ise*3.042.000.000*TL oldu. Ünlü & Co beklentilerine göre Migros’un son çeyrekte elde edeceği kâr bir önceki yılın aynı dönemine göre*çeyreklik %6.15,*12 aylık dönemde ise %116.31 artışa*işaret ediyor.
Aracı kurumlardan sadece bir şirket 4 çeyrek bilanço beklentisi açıkladı. O da çok mütevazi bir beklenti. Emirhan Karamahmutoğlu'nun perakende şirketlerinin enflasyon muhasebesi bilançosuna ilişkin hesaplamaları ve dolayısıyla kar beklentisi muazzam. Bu arkadaşın dayanakları da sanki sağlam gibi. Açıkçası heyecan uyandırmıyor desem yalan olur.
Bu bakımdan, dediğin gibi enflasyon muhasebesiyle oluşacak bilanço konusunda cari ortak ya da emekli abimizin yada bu konuya hakim bir ortağın yapacağı değerlendirme beklentiye dair ışık tutacaktır.
Enflasyon muhasebesi dediği gibi etki ederse 4 haneli fiyatlama yapar bu yıl içinde. Bir selam diyemiyorum çünkü tahmin edemiyorum.
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu enflasyon muhasebesi işi gerçekten çok muallak bir konu. Bir çok kritere bakılarak yapılıyor. Şirketin azda olsa içsel bilgilerinede vakıf olmak gerekiyor. Benim vakıf olmadığım bir konu
Konuyu araştıran ve bilgiyi aktaran arkadaşın dediği gibi o kar gelir ve o telafuz edilen rasyolara düşerse Migros, hayal ötesi muazzam bir şey olur derim sadece.:)
Patronun geçen yılki bilanço sonrası genel kurulda bundan sonra karın yüzde 50'sinin temettü olarak ortaklarla paylaşılacağı yönünde beyanı vardı. Temettü politikasını yanılmıyorsam bu şekilde açıklamıştı. Dolayısıyla 12-14 olur ve üzerine de çıkabilir.
Yabancı seçici alıma devam ediyor
Borsada bir yandan hisse senetlerindeki hareketlilik izlenirken bir yandan da yabancı payı takip ediliyor. Yabancı payı 22 Aralık 2023 günü ulaştığı yüzde 38,33’lük oranın ardından geriledi. Yaklaşık iki aydır yabancılar satış ağırlıklı işlemlerde bulunurken 15 Şubat 2024 itibariyle payları yüzde 36,26’ya indi. Gelen satışlara rağmen son bir haftada yabancıların payını en fazla artırdığı beş hisse dikkat çekiyor. Bu hisselerdeki yabancı payı değişimi 0,85 ile 1,28 puan arasında değişti. Yabancı payı artan hisseler arasında Migros, yüzde 40,79 ile yabancıların en fazla konumlandığı hisse.
https://www.milliyet.com.tr/yazarlar...urecek-7080614