https://m.bloomberght.com/abd-rus-me...guladi-2350936
Printable View
BAKIR işleyicisi ile üreticileri karşılaştırmak ne kadar mantıklı onu çözemedim(hisse yükselmez demek değil)
Şirketin 2023 bilançosuna göre, 2026 yılı sonuna kadar dolar bazlı büyüme beklentileri satış gelirlerinde %35 ,favökte ise %50. Kar marjlarının da bu rakamlarda korunduğunu düşünürsek. Şirketin arkasında bir hikaye oluşması için yeterli mi?
bakır üreticileri de olumlu etkilenir bunu işleyip satanlar da...megmt in olumlu yanı katma değeri yüksek ürünlere yoğunlaşmasıdır...normal bir otmobilde 5 kg bakır kullanılırken bir elektrikli otomobilde 80-90 kg bakır kullanılıyor...bu bakırlar da ince ve özelikli bakır tellerdir....yine şarj ünitelerinde de 8-9 kg bakır kullanılıyor ve bu ünitelerin de sayısı artıyor...(verdiğim rakamlar arz izahnamesinden aklımda kalanlardır )
bir hammaddenin fiyatını artması ciro ve karı artırır ayrıca stokların da değerlenmesini sağlar...böylece kar marjları artar...
(not: bu hisse hala elimde yok (benzer özelikte kocaer olduğu için ) ....ama yakın akraba ve dostlarıma özelden soranlara bu hisseyi işaret ediyorum...)
bir hammaddenin fiyatının artması eğer talebi olumsuz etkiliyorsa ?? olumsuz olur ama talep olumsuz etkilenmiyor ve şirket istediği satış fiyatını dayatabiliyorsa ?? ( ki çağımızın ürünlerine ürün ürettiği için avantajlıdır) o vakit de olumlu etkilenir...ben olumlu etkilenir düşüncesindeyim...çünkü hitap ettiği yenilenebilir enerji santralleri...şarj üniteleri..elektrikli otomobiller...beyaz eşya sektörü ve her türlü elektronik ürünler çağımızın ürünleridir ve bunlara olan talep her geçen gün artmaktadır..
tahta daha dengelenmedi diye düşünüyorum...hissede kısacı ve panikçi daha çok ky var...yatırımcı profilinin değişmesi gerekiyor...bence bu yavaş yavaş gerçekleşiyor...tam anlamı ile değişim olduğunda olası emtiya rallisine en çok hazır olacak hisselerden biri olacağını düşünüyorum...
bakır fiyatları son 20 ayın en yüksek fiyatına ulaştı...9,300 dolarda geçmişte bir zirve dolayısı ile bir direnç vardı...bu gün baktığımızda fiyatın 9,385 dolara ulaştığını görüyoruz...buda bakır fiyatları için oldukça olumlu işaretlerdir...2025 yılında uzmanlar 12,000-15,000 aralıklarını bekliyor....
hissede kimseler kalmamış klasik ky sabır yok
hisse tavan oldu..hayırlı uğurlu olsun... 30 milyon dolar yatırım ile %50 kapasite artışı haberi de geldi...üretim 24,000 ton artacak ve 48,000 den 72,000 e çıkacak...tam da artacak talep ile zamanlama olarak uyuşuyor...şirket güzel karlar yapabilecek görünüyor...
bu hissede kademeli alışları beğendiğimi söylemiştim...iki defadır 40-45 aralığında güzel alım fırsatları verdi...bakalım bu çıkış nereye kadar devam edecek ?? şu anda 45,02 de tavanda....tekrardan hayırlı uğurlu olsun...
Cuma günkü tavan bozması silkeleme gibi duruyor.Hayırlısı bakalım
Kekocan varmı sende megmt :)!!!
babalar bu hisseyi fark etti o yüzden de pozisyonlarını güçlendirmek için her türlü algıyı yapıyorlar...ky yı istedikleri gibi dökebiliyorlar...bu hissenin gelecekte iyi olması için gerekçelerini yazdım ve süreç de o yöne doğru gidiyor...sabırlı olmak lazım....önümüzdeki bir kaç ayda süreç daha da hızlanacaktır diye düşünüyorum...
hayır yok dostum...bir inşaat sürecine katılma sözü vermiştim ...onu yerine getirebilmek için elimdeki hisselerin hepsini satmıştım (kocaer ve berkosan hariç )...bazılarını içim yana yana satmak zorunda kaldım...söz vermemiş olsaydım kesinlikle megmt i tutacaktım...tabi düşüncelerimiz bir hissenin elimde olup olmaması ile değişmez...fikrim neyse odur...bu hisse hakkında söylediklerim zaten bir kaç sayfa ötededir...şu anda megmt hissesi 48,42 ve %9,35 primlidir..tavan yapmasına da az bir miktar kalmıştır..neden megmt konusunda ise zaten gerekli yorumları yapmıştım...gerisi de yatırımcının kararına kalmıştı...ha ilk aldığımda beni takip eden dostlarım her zaman ki gibi benden çok daha ucuza mal alabildiler...bu hissede kademeli alışları uygun gördüğümü söylemiştim...gerisi de nasiptir diyorum dostum...herkes nasibini kazanacak..
kocaer ve megmt bir çok yönden benzeşiyorlardı...çok düşük maliyetli kocaerler elimde olduğu için ve uzun süredir de haşir neşir olduğum için kocaeri tuttum....berkosan ise düşük sermaye ve yüksek karlılık ve sürekli büyüme isteğinde olan bir hisse olduğu için ve yine onda da maliyetim düşük olduğu için tutma kararı aldım..
kocaerin de tekrardan hareketlerine başlamasını bekliyorum...tabi onda asıl beklentim 2025 yılıdır...berkosan ise fiyata takılmadan uzun vadeli bir hisse olarak görüyorum...onu da piyasa bırakmayacaktır..önümüzdeki bir kaç yılda (1-3 yıl ) piyasa onu da iyicene fark edecek ve egeen benzeri bir sürece girecektir...
tabi bunlar benim tavsiye içermeyen kişisel düşüncelerimdir...artık bu iki hissemi de ne kadar tutabilirim onu da bilmiyorum....bir hisseyi tutma rekorum 1,5 yıldır...bakalım bu iki hissemi ne kadar tutabileceğim ??? kendim için de sabır sabır sabır diyorum hep...
ben tüm ky dostlarıma başarılar diliyorum...
Wire 2024 fuarından iş anlaşmaları kap gelir mi
Bofa 1.055 mln lot almış.Bakalım kapanışa ne olacak
sarky a haber mi geldi bilmiyorum...son aylarda ölü gibiydi....sarky bile bu gün %6-7 primli ....acaba emtiya hisselerine alış mı geliyor ??
yenilenebilir enerji rallisi....ardından teknoloji ve yazılım rallisi...şimdi de emtiya rallisi mi ??? :kahkah: ilginç bir şekilde önceki iki rallide de pozisyon aldığım hisselerim ile bulunmuş idim (gesan ve atatp ) şu anda da elimde kocaer var...
yenilenebilir enerji sektörü son bir yıldır çıkış yapmıyor...eski zirvelerini aşamadılar henüz...ben onlarda temel olarak altlarının dolmasını beklediğimi aylar önce söylemiştim....teknoloji sektörü ise her daim aktif olacak bir sektördür ve bence belli bir dinlenmeden sonra yollarına yeni zirveler yapmak üzere çıkacaklardır...atatp şimdiden yeni bir zirve için yola çıktı kanaatini taşıyorum...
emtiya rallisi ise yeni yeni başlayacak...tabi eğer haklı çıkarsam ve gerçekten de bu ralli olacaksa ??? hatırlayanlar bilir emtiyada haziran ayı ile birlikte bazı şeylerin görünür olmaya başlayacağını söylüyordum...ama şimdiden kıpırdanmalar oluyor gibi...
bence bu soruya enguzel yanıtı keko vermış zaten:),,,tekrar cevaba gerek yok...düşeni kırmış hısse ,hacımde guzel alıcılarda ısteklı başka ne olabılır kı:)...alana satana hayırlı olması dileği ile..250 mılyon usd cirodan bahsediyor şirket tek yatırımda,cıro=pd olduguna gore kedı bu ise ciğer nerede ciğer bu ise kedı nerede durumları oluşmuş..gerısı sabır ve kısmet işi...hayırlısı ,herkes için..
bakır fiyatlarına tekrardan baktım.....https://www.bloomberght.com/emtia/bakir
fiyatlar 9,814 dolara çıkmış...son iki yılın en yüksek fiyatı...son 5 yılın en yüksek zirvesi ise 10,700 dolardır...daha önce paylaştığım linkte verdiğimiz bilgiler teyit ediliyor...bakır ve emtiya fiyatları hızla yukarı çıkıyor...buda bize yakında emtiya rallisinin olacağını işaret ediyor....emtiya rallisi için ben kocaer ve megmt i şanslı görmüştüm....kocaer zaten elimde var....
temel analizde çok ileriyi görebilmek lazım....bu günün pek de önemi yok..çünkü bu zaten fiyatlara yansımıştır....başarılı olabilmek için geleceği önceden görüp ona göre pozisyon almak gerekiyor...
X de sn.kocibeyin paylasimi
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...CQT0mGvFQ&s=19